'Maruška' se dočkala! Bouzková 'doma' na Livesport Prague Open slaví první triumf na okruhu WTA

31. 7. 2022, 14:19
Aktuality 132
WTA PRAHA - Až s podporou domácích fanoušků proměnila Marie Bouzková své celkově čtvrté finále na okruhu WTA v premiérový titul. 24letá Češka slaví v rodné Praze na Livesport Prague Open, když ve finálovém duelu na tvrdém povrchu ve Stromovce smetla 6-0 6-3 Anastasii Potapovovou a soutěží prošla bez ztráty setu.
M. Bouzková | © Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Marie Bouzková během jara začala spolupracovat s novým trenérem Theodorem Devotym a pod bývalým koučem Radka Štěpánka začala velmi rychle sbírat životní úspěchy.

Ve Wimbledonu se poprvé dostala přes 2. kolo grandslamu a nakonec dokráčela až do čtvrtfinále. A hned na další akci si došla pro premiérový titul na okruhu WTA. Slaví ho v rodné Praze na Livesport Prague Open na tvrdém povrchu ve Stromovce, kde v pěti duelech neztratila ani set.

Finále si dnes Bouzková zahrála počtvrté v kariéře. Zatímco v Monterrey 2020, Melbourne 2021 a Guadalajaře 2022 vždy padla v třísetové bitvě (se Svitolinovou, Kasatkinovou a Stephensovou), v Praze zápas o titul proti Anastasii Potapovové ovládla a zvítězila jednoznačně 6-0 6-2.

Statistiky zápasu
Potapovová - Bouzková
0 esa 0
5 dvojchyby 0
65 %
1. podání 'in' 60 %
38 %
úsp. 1. podání 67 %
24 %
úsp. 2. podání 50 %
12 winnery 0
44 nevyn. chyby 8
2/3 brejkboly 7/10
32 celkem bodů 57
čas: 1:10

Bouzková na o tři roky mladší Potapovovou vlétla a od prvních výměn čerpala energii z vyprodaného publika. Téměř nechybovala a naopak svou hrou nutila k chybám soupeřku. V prvním setu soupeřce nepovolila ani game a podruhé na turnaji a poosmé na okruhu WTA nadělila kanára.

V úvodu druhého dějství sice česká tenistka dvakrát nepotvrdila brejk, ale na třetí pokus uspěla a po drobném klopýtnutí už bez problémů dotáhla zápas do vítězného konce. Soupeřce sebrala sedm z osmi servisů a vyhrála i druhý vzájemný zápas.

Ojedinělou statistikou bylo, že Bouzková v jednoznačném zápasu nezahrála ani jeden přímý vítězný úder. Taktiku ale měla skvěle nastavenou, udělala jen osm nevynucených chyb, soupeřku dokázala rozpohybovat a také kvůli tomu Potapovová spáchala během 70 minut 44 nevynucených chyb.



"Chci moc poděkovat všem, co sem příliš fandit. Bylo to neskutečný. Nikdy bych si nepředstavila, že svůj první titul vyhraju doma. Bez vás by to nebylo možný, takže vám strašně moc děkuju," řekla věčně usměvavá 'Maruška' během slavnostního ceremoniálu.

Marie Bouzková | © Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)"Děkuju řediteli panu Malému a prezidentu panu Kaderkovi za organizaci super turnaje a podporu českých hráček. Je to opravdu super, že tu máme takové zázemí pro tenis. Je to pro nás neskutečný, jsem strašně ráda, že jsem vyhrála právě tady. Chci poděkovat rodičům, malému bráchovi, Theovi a všem, kdo mi tu fandili. Nemohu to ani slovy popsat, jak strašnou radost teď mám," usmívala se Bouzková.

"Splnil se mi sen a hrozně si to užívám. Je to má první vítězná řeč, takže se omlouvám, jestli není úplně nejlepší. Byl to neskutečně zorganizovaný turnaj a už teď vím, že se sem příští rok zase těším," dodala.


Díky triumfu se Bouzková posune na 46. místo světového žebříčku a vyrovná tak své dosavadní maximum. 

Pokud najde síly, měla by se rychle přesunout do zámoří. V příští týdnu ji totiž čeká turnaj WTA 250 ve Washingtonu, kde má v prvním kole čelit nasazené dvojce a vítězce loňského US Open Britce Emmě Raducanuové.

V osmileté historii Livesport Prague Open byla ve finále už posedmé minimálně jedna Češka. Bouzková se stala celkově již devátou českou finalistkou a pátou šampionkou, když navázala na triumfy Karolíny Plíškové (2015), Lucie Šafářové (2016), Petry Kvitové (2018) a Barbory Krejčíkové (2021). Poraženými finalistkami byly Lucie Hradecká (2015), Kristýna Plíšková (2017), Karolína Muchová (2018) a Tereza Martincová (2021).

Potapovová, která ve čtvrtfinále deklasovala světovou dvojku Anett Kontaveitovou, hrála finále rovněž počtvrté v kariéře, jediný titul získala letos v dubnu na antuce v Istanbulu.

V Praze si náladu po nepovedeném singlovém finále spravila ve čtyřhře, ve které získala svůj celkově třetí titul a první po třech letech. Ve Stromovce zvítězila s krajankou Janou Sizikovovou po finálovém skalpu dalších Rusek Angeliny Gabujevové a Anastasie Zacharovové.

• WTA 250 PRAHA / STROMOVKA •
LIVESPORT PRAGUE OPEN

Česko, tv. povrch, 203.024 eur
nedělní výsledky (31. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Bouzková (8-ČR) - Potapovová (7) 6-0 6-3
• Čtyřhra - finále •
Potapovová/Sizikovová (4) -Gabujevová/Zacharovová (-) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

132
Přidat komentář
Blondie
Paráda, radost smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=oIDD6TQAbqc

Minimum chyb a skvělý tenis od obou :)
Reagovat
misa
Forhend, na který se nezapomíná.
Reagovat
JohnB
uz po vterine sem videl vic winner nez udelala Bouzkova za cely vcerejsi finale
Reagovat
JohnB
Je to vše o úhlu pohledu. Ano, šla tam vyhrát a taktika je taktika. Pravdou ale je, že v jiným zápase by za tuhle hru mohla dostat klidně 2x 6:1. Krásně to bylo vidět se Jabeur v semifinále Wimbledonu od 2. setu - absolutně neměla nárok.
Reagovat
JohnB
čtvrtfinále samozřejmě
Reagovat
medvidek-v-malini
smile

s tímhle stylem nikdy nic velkého neušudlá

ale samo - kdo neskáče... smile
Reagovat
Pavol
Tomu je úplne jedno ako daný výsledok vznikol hlavne že je na tej správnej strane.

Pohľad športovca - dosiahnuť víťazstvo bez porušenia pravidiel daného športu je najviac čo sa dá urobiť .

Tie reči okolo toho že koľko bolo winerov atď. to beriem tak že sa tešíte z Maruškinho víťazstva. smile
Reagovat
Krisboy
Ovšemže máme radost, ale je to prostě taková kuriozita, tak proto ten humbuk smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mám to ještě rozkoukané, ale gró jsem už asi získal.
Zápas jsem pauznul po pár gamech 2.setu. Potápka si do té doby stihla poplakat nejmíň 2x. A kvůli čeu? Nic jí nefungovalo. Ovšam soudnost říká, že by člověk měl vidět příčinu i v Marušce, která jí od začátku zápasu nedala míč zadarmo a nenechala se zastrašit ani povedenými winnery ani nátlakovou hrou soupeřky. A proč Maruška neměla winnery? Samozřejmě, když viděla, jak se Potápka ne a ne vynořit, tak ji pod tou vodou udržovala a zbytečně jí neposílala kyslík zbytečnými chybami, ale na druhou stranu tam byly jak kvalitní servy, tak razantní údery, do kterých Potápka jen tak plácla křídlem - de facto tam tedy pár winnerů bylo, ale oficiálně se do zápisu promítnout nemohly. Kdyby hrála Maruška na krásu, tak zas ti samí, co srážejí její výkon počtem winnerů, napíšou, že měla hrát na vítězství.smile

Ještě mě zaujal jeden moment, který se tu kupodivu neprobíral, a to odchod Potápky do šatny po prohraném setu. Jako chápu, že v té situaci nemohla udělat nic lepšího, spíš jde o to, nakolik to bylo v souladu s pravidly. Přeci jen odejít z kurtu na nezanedbatelnou dobu po pouhých 27minutách, no nevím. Každopádně, Maruška ji brzy znovu rozbrečela...

Už jsem Marušce někde gratuloval, ale klidně to zopakuji - Maruško, úžasné vítězství a na domácí půdě k tomu. Udělala jsi, nejen mně, velikou radost, teda spíš mám radost za tebe. Jahůdky si zasloužíš, i s palačinkami!smile Tak hodně štěstí ve zbytku sezónysmile
Reagovat
tommr
ty statistiky se musí brát s rezervou. Na každým turnaji se to počítá jinak a rozdíl mezi nevynucenou a vynucenou chybou je často hodně nezřetelnej ...
Každopádně Marie hrála co potřebovala a snižovat její výhru můžou jen lidi co tenisu vůbec nerozumí. Pokud něco tak ten nulovej počet winnerů vypovídá víc o špatný hře Potápky než o hře Marie. Jak mohla Marie získávat winnery když se Potapova stačila dřív vyhodit?
Reagovat
Krisboy
smilesmile

https://sport.aktualne.cz/tenis/kolik-tech-tenistek-cesi-vlastne-maji-snad-stovky-divi-se-sv/r~98de4f74110611eda25a0cc47ab5f122/
Reagovat
fujtajblick
k premiérovému titulu. smile P.s. Maruška si zaslouží 100 příspěvků
Reagovat
Alien
Velká gratulace naší Marušce! Je však nutno poznamenat, že Protopovová jí to dnes dosti usnadnila!
Reagovat
Kojinho
Naštěstí ji neunesla na Krym. smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Blahopřání Marušce i jejímu trenérovi. Nikdy nebude hrát tenis, který mě nadchne, brání ji v tom povaha hodně holky, která se nikdy neodváží riskovat, ale konečně zúročuje co jí je dáno. Škoda, že ji s Raducanu neuvidíme.
Reagovat
Patapuff
Jí moc dáno nebylo. Nebyla hvězdou svého žákovského ročníku jako většina čs. hráček ve stovce nebo ty mladší, co tam teď míří. Ona si to všechno vydřela. Proto její hra vypadá tak, jak vypadá. Nelítá dva metry za zadní lajnou a nevrací míče na druhou stranu proto, že by byla hodná holka, ale proto že to má takhle naučené. Ještě na Mistrovství Evropy do 14-ti let nebyla schopná ve čtyřhře zahrát na síti kloudný volej. Těch volejů musela v tréninku zahrát patrně 10x víc než ostatní, aby ho do tý ruky dostala.
Reagovat
GaelM
Maruška je juniorskou vítězkou US Open a finalistkou čtyřhry na Wimbledonu - to nemůže říct jen tak někdo. Možná ve 14 nebyla nejlepší ve své kategorii, ale něco jí určitě "dáno" bylo smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Patapuff
Psal jsem o žákovské kategorii, nikoliv juniorské. Když ji bylo devět, deset let, a zatím každý hrál z toho, co mu bylo dáno, tak jí porážely její vrstevnice. Prvním rokem v mladších žácích se ani nedostala do týmu ČLTK, poslali ji na hostování.
Reagovat
vavrinec
V žákovské kategorii daleko spíš rozhoduje fyzická a mentální vyspělost v tom daném věku. Proto posuzování výsledků z této doby je krajně problematické. Někdo je rychlík, někdo jde pomaleji. O tom kam dojde to ale nevypovídá vůbec nic.
Reagovat
Nenela
S timto nelze nez souhlasit. Velkym problemem ceskeho sportu je to, ze se takzvane slabsim nedovoli dospet a jsou odsunuti na vedlejsi kolej jakozto netalentovani. Pritom muzou mit - a casto maji - jen pomalejsi vyvoj nez jejich vratevnici. Odsunuti na vedlejsi kolej casto vede k totalni demotivaci a ztrate mnoha talentu ve sportu. To je problem nejen tenisu, ale temer vsech sportovnich odvetvi u nas. Treba v hokeji a fotbale je to dost markantni
Reagovat
Patapuff
Ty holky, co ji porážely, nebyly fyzycky vyspělejší, prostě jim to v tu chvíli, v těch začátcích, jenom líp šlo. Bylo jim více dáno. Ale patrně jim nebyla dána taková zarputilost a cílevědomost jako Bouzkové. Tohle byla podstata mého příspěvku. Nějaké odsouvání netalentovaných na vedlejší kolej s tím vůbec nesouvisí.
Reagovat
Ela-fon-isi
Tohle je přesné. I v životě to dotáhnou dal ti pracovití a urputní, než talentovaní bez píle a málokdy má ( nejen sportovec ) oboje.
Jen někdy je ten talent tak mimořádný, že Kyrgios. smile
Reagovat
misa
Mně připadá, že jsi zklamaný rodič některé z těch holek, které hrály v dobách, kdy Bouzková musela na hostování.

Tvrdá práce je často víc než talent, to je známá věc. Marie nějaký talent mít musí, za ty roky, co ji sleduju, je u ní vidět jasný herní progres. A voleje má dnes dobré, to bude asi tím pilným tréninkem.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Měla být fajfka.
Taky mi výše uvedený komentář připadá jako od nějakého zhrzeného rodiče Maruščiny vrstevnice.
Mně se líbila Maruščina hra i ve Wimbledonu.
Reagovat
medvidek-v-malini
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Měla být fajfka.
Taky mi výše uvedený komentář připadá jako od nějakého zhrzeného rodiče Maruščiny vrstevnice.
Mně se líbila Maruščina hra i ve Wimbledonu.
Reagovat
misa
Výsledky v žácích jsou nesmírně důležité smile
Reagovat
Patapuff
Ještě jednou pro ty, co si musí při přemýšlení poposkočit: výsledky v žácích nebyly podstatou mého příspěvku, měly pouze demonstrovat to, že některé holky byly v začátcích šikovnější než Bouzková. Toť vše.smile
Reagovat
misa
Podstatou všech tvých komentářů o Bouzkové v tomto článku je její znevážení. Pokud to nechápeš, poskoč si :)
Reagovat
Patapuff
Znevážení Bouzkové je, že napíšu, že některé její vrstevnice byly obdařeny větším talentem než ona, ale ona je větší dříč? Tobě patrně ani několikero poposkočení nepostačí k pochopení problematiky věci.smile
Reagovat
vavrinec
V žácích se to, čemu říkáme talent, ještě nedá moc posoudit. O tom byl zase můj minulý příspěvek. Vy tvrdíte, že ty tehdy lepší nebyly fyzicky vyspělejší, ale to je s největší pravděpodobností naprostý nesmysl. Fyzická vyspělost není jen to, jak to děvče vypadá, jak je svalově vybavená, ale je to i rychlost, koordinace, švih, prostě souhrn faktorů. A ty se u každého vyvíjejí různě rychle. Takže tvrdím, že posuzovat talent dle žákovské úrovně je naprostý nesmysl.
Reagovat
Patapuff
Koordinace pohybu při odehrání míče, rychlost reakce při tomto, švih, načasování je fyzická vyspělost? Nejsou toto spíše dovednosti vyjadřující talent pro hru zvanou tenis?
Reagovat
Patapuff
Ale hlavně je uplně jedno, zda koordinaci, rychlost či švih nazýváme fyzickou vyspělostí nebo talentem, je to prostě něco, co bylo ve větší či menší míře z hůry dáno. A Bouzkové nebylo oproti jejím vrstevnicím nějak více dáno, což je patrné nejen ze žákovských výsledků, ale i z její hry, která není nijak tvořivá, nátlaková či plná technických fines.
Reagovat
Matej4732
Tak Maruška se už pochopitelně z Washingtonu odhlásila, ale asi by stejně nemělo smysl tam jezdit. Moc jsem na ní zvědavý v Torontu, kde v roce 2019 hrála SF a teď má navíc skvělou formu.
Reagovat
misa
Nejdříve bude muset projít nelehkou kvalifikací.
Reagovat
turista
Velká gratulace Marušce!
Reagovat
annah
Maruska je hrdinka!! Smetla ruskou potapnici! Nádhera!!!! Škoda, že jsem se nemohla dívat.
Reagovat
medvidek-v-malini
zase se z té anglosaské hujerky neposer

při losu tam vyváděla hůř jak mastodont čierny

zatímco místní velín ještě pořád nenašel koule ani na to, aby docela normálně uvedl státní příslušnost finalistky
Reagovat
paddy
čau Fulneku smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD
Reagovat
paddy
strážím to tu jako hranici se západním Německem smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=poNTDFSZhTc
Reagovat
Vlk-v-trave
No koukam :) jak to mas zmaknute:)
Jen si dej bacha jeste na vychodni hranici:D

https://www.youtube.com/watch?v=gIVleF06P10
Reagovat
misa
Lepší než být proruský k0k0t.
Reagovat
ladinec
a ty jsi v které dupě?smile
Reagovat
Dobry-den
Takový výprask jsem nečekal. smile

Nula winnerů je opravdu unikát, Wozniacká nejspíš bledne závistí. Škoda těch osmi UE, ale tak aspoň je pořád co zlepšovat. smile

No nic, ještě jednou gratulace a já si to jdu konečně pustit. smile
Reagovat
Liverpool22
Tak Potápěčka urvala titul alespoň v deblu i když tam občas brečela. Prostě to musí brát jako zkušenost. V Americe např. v zápase proti Gauff, Sereně....taky budou všichni proti ní - to je realita a s tím se musí naučit pracovat....
Reagovat
medvidek-v-malini
pražáčci se aspoň zas jednou mohli pořádně ukázat a mít pocit, že všechno na východ od nich před nima sedí na pérdeli
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi znáš ten vtip, co říkají pražáci o brňácíchsmile No, s Ostravskem to není o moc jiné, teda až na tu hrubší mluvusmile
Reagovat
Nenela
Na Ostravu mi nesahej jo? Region specificky a navic rodna hrouda smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to nevypada, ze se nam Anicka k Marusce dnes prida, ale sympaticka dama... v situaci, kdy tece 1:0 na sety a ve druhem 1:4 opravila lajnovou, ktera zahlasila aut, na In...a to na svem servu, takze zmenila stav 30:15, na 15:30...a priznala souperce winner...

Toz, to se jen tak casto nevidi... no pral bych ji premierovy titul, ale to by se musela Garcia zacit dost vyhazovat...
Reagovat
Vlk-v-trave
No a ten svuj serv neudrzela, a Carolina je take k neudrzeni...
...na druhou stranu to bude zaslouzeny titul, nebot v dost kvalitnim zapase sejmula Igu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Caroline slavi druhy letosni titul...
jeden na trave v Bad Hamburgu
ted na antuce ve Varsave
a ani bych se nedivil, jak by jeste zvladla letos jeden z hardu:)
Reagovat
Petr_Fisk
Jak to bude zítra s Marií?
Fanoušci Emmy se potí strachy ve svých modlitebnách a horečně drmolí prosby k nejvyššímu tenisovému Bohu...smile
Reagovat
misa
smile

Pokud se Marie rozhodne hrát, tak by se první kolo klidně mohlo přesunout na úterý. Loni v Lucemburku hrála Maruška 1. kolo dokonce až ve středu, protože její soupeřka hrála víkend předtím finále US Open ve čtyřhře.
Reagovat
lars
Pokud se MB neodhlasi, tak bude asi hrat az ve stredu
Reagovat
Petr_Fisk
Stejně by si mohla dát raději pár dnů volna, ať se tělo zregeneruje a Emmafans mají druhé Vánoce.
Reagovat
Liverpool22
mám stejný názor. Maruška by si měla dát pauzu a soustředit se na USO.
Reagovat
Petr_Fisk
Maruška to všude možně dostává "sežrat" za těch 0 winnerů, což je dost nespravedlivé.
Jednak k některým chybám donutila soupeřku kvalitní obranou a jednak, když se soupeřka "vaří ve vlastní šťávě", tak je určitě dobrá taktika nechat jí to nadále provozovat.
Možná to bude historický rekord na WTA, ale především je to vizitka dnešního selhání Potápky.
Reagovat
Mony
A když hraje Halep,Radwanska, Wozniaki, Errani, Kerber, Tomová, Maria..? Kolik vidíš winneru tam? Umět bouchnout do balónu umí dnes každá holka, ale ubehat všechno a ještě to umístit, bez výkyvů v zápase, to dělá dnes hracku
Reagovat
Petr_Fisk
Na Agnieszku jsem si dnes často vzpomněl.
Reagovat
Nenela
Je to absolutne ucinny zpusob hry a vubec nechapu tu kritiku. Jak pises, mnoho UF Potapove nebyly chyby nevynucene, ale vynucene hrou Marie, tam je holt to hodnoceni dost subjektivni
Reagovat
lars
Potapka UE 44
Reagovat
Patapuff
Jako když ve fotbale vyhraje tým, který ani jednou nevystřelil na branku (stačilo, že soupeř si dal vlastňáka).
Reagovat
JohnB
Je to bohužel tak. Trofej z turnaje je příjemná, ale ruku na srdce - konkurence byla fakt slabá a soupeřka, co hrála celý turnaj skvěle, to dnes odevzdala.
Reagovat
misa
Z Bouzkové teď spadl stres ohledně prvního titulu a na příštích turnajích by se měla vrátit k aktivnější hře.
Reagovat
Patapuff
Ona hrála někdy aktivně?
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
misa
Hrála, třeba v Guadalajaře. Ale protože ji nesleduješ, tak to nevíš.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Oto kuriozněji zní výrok Lindy ..."máme stejnou hru"...
Reagovat
JohnB
Myslela, že obě hrají tenis, podle mě.
Reagovat
aligo
smilesmilesmile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
makro99
:)
Reagovat
Holahej
..srovnávat fotbal s tenisem je "mimo mísu"...
Reagovat
Holahej
Plzeň mistrem posledního ročníku..., jak hrála se Slávií...bránila, odkopávala, pasivita, zdržovala, tahala čas jak mohla, pomohl rozhodčí,.. nastavení hry, hrubý čas i fotbalu, jako takového to umožňuje.., výsledek, má možnost hrát o milióny v pohárech.
Reagovat
Jajinek68
Souhrn turnaje z mého pohledu:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=166263439308892&id=100077757092600
Reagovat
misa
k prvnímu singlovému titulu na okruhu WTA smile

Příští týden by se měla objevit na 46. místě žebříčku a vyrovnat tak své kariérní maximum, které má šanci do konce sezony ještě výrazně vylepšit. Hrát Washington mi teď nepřijde rozumné, lépe by bylo užít si titul a připravit se na kvalifikaci tisícovky v Torontu.

Finále hezký tenis nenabídlo, Potapova zkazila skoro všechno co mohla a Maruška byla hodně pasivní, ale konečně se dočkala titulu. V příštím finále prosím víc odvahy.

smile
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Nejsem žádný fanda obranářek, ale dnes proti Marii neřeknu půl slova.
Jednak bránila kvalitně a jednak pokud by hrála více na winnery, tak tím mohla zdeptanou Potápku dostat do hry a vše se mohlo vyvíjet úplně jinak.
Maruška se musí snažit občas útočit, ale dnes ve finále a ještě ke všemu doma "světil účel prostředky".
Reagovat
Liverpool22
dnes opět zasloužená výhrasmilesmile Marie po celý turnaj předváděla velmi konzistentní hru a ukazuje, že s aktivní obranou alá Kerber či Halep může vyhrávat turnaje.smile
Dnešní finále rozhodl hned úvod zápasu, kdy Potápěčka neunesla atmosféru zápasu, byla špatně mentálně nastavená - musela čekat, že všichni budou proti ní nebo-li hned na začátku začala řešit sporné auty a tím se sama vykolejila a pak nebyla schopná trefit kurt. Marušce pak stačilo jen vracet a čekat až se Nasťa vyhází.....
Reagovat
lvicek
Obrovská gratulace Marušce, zvládla to opravdu parádně!
Reagovat
tommr
ještě k těm winnerům. Získat titul a neudělat ve finále ani jeden winner bude zřejmě nějakej rekord na zápis do Guinessovy knihy rekordů ... smile
Myslím si že k tomu přispělo to jak v první hře Marie trefila bekhendem z jasný pozice u sítě pásku. To jí zřejmě tak vystrašilo že už se ve zbytku zápasu o žádný winnery ani nepokoušela. A vzhledem k tomu jak soupeřka kazila to ani nebylo potřeba ...
Reagovat
Liverpool22
máš pravdu je to unikát, ale někdy se to takto sejde v zápase ranařky a obranářky. Tuším, že Wozniacká taky na GS párkrát vyhrála bez winneru. Matně si pamatuji, že se to na jednom GS i dost řešilo, že Caroline vyhrávala cca s 1-2 winnery. Pro Marušku určitě není cesta pasivní obrana alá Wozniacká, ale pokud chce hrát závěrečná kola na GS, tak musí hrát aktivní obranu alá Kerber....
Reagovat
tommr
kariéru a úspěchy á la Wozniacki bych pro Marii bral všema deseti ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak mame v tomto roce 6. premierovy titul u holek, z toho 5 na okruhu WTA.

1. Istambul - Stazka Potapova
2. Rabat - Martina Trevisan
3. Nottingham - Beatriz Maia (v dalsim tydnu pridala dalsi titul - Birmingham)
4. Budapest - Bernarda Pera (v dalsim tydnu pridala dalsi titul - Hamburk)
5. Praha - Maruska Bouzkova (a v dalsim tydnu hraje turnaj?:)

+
1. GS Wimbledon - Rybka:)

V tomto roce je ATP 2x bohatsi na premierove tituly:) Maruska se tak postarala o 5. premierovy titul na okruhu WTA, cimz nam urcite udelala radost:)
Reagovat
tommr
Marie by to mohla zopakovat ve Washingtonu, ale tam jí bude čekat větší konkurence ...
Reagovat
Liverpool22
smile radost mám z titulu Maruškysmile a pak Rybky na Wimbledonu - to byla jízdasmile
Reagovat
tommr
všechny letošní premiérové vítězky jsou velký sympatandy ...
Reagovat
Liverpool22
smile ale jo.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Potapova
Trevisan
Haddad Maia
Pera
Bouzková

Tak ať Maruška jde ve šlépějích Bernardy a Bee a na dalším turnaji slaví další titul. ;-)smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D ted jsem to dal vyse :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš to sofistikovanější.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dnes se muze k Marusce jeste pripojit Ana Bogdan:)
Reagovat
Jan
Je pěkné, že se střídají české vítězky tohoto turnaje. Vždy přijde jiná Češka a vyhraje smile
Reagovat
tommr
od roku 2015 kdy se turnaj ve Stromovce hraje jako WTA 250 chyběla smile Češka ve finále jen jednou v roce 2020 ..
Pětkrát byla vítězkou Češka (Karolína Plíšková, Šafářová, Kvitová, Krejčíková, Bouzková) a dvakrát Češka prohrála ve finále (Kristýna Plíšková, Muchová) ...
Reagovat
EllNino
Hradecká ještě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Plus loni Tereza ještě :-)
Reagovat
tommr
ta ale prohrála ve finále s Karolínou Plíškovou. Podobně loni prohrála ve finále Martincová s Krejčíkovou ...
Reagovat
tommr
z celé české špičky se aspon jednou do finále v Praze od roku 2015 nedostaly jen Strýcová a Vondroušová ...
Reagovat
tromas12
Strýcová hrála finále v Praze v roce 2010, ale byl to jiný turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
Červencový sběr se Marušce vydařil náramně.
Obrovská gratulace.
Ať si Maruška přenese pohodu i na americké betony.
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
tommr
dnešní zápas rozhodla už první hra ve který Potápka ztratila servis i když už vedla 40:15. To jí tak rozhodilo že se ve zbytku zápasu vyhazovala jako zjednaná a Marii stačilo jen nekazit k jasný výhře ...
Dnešní výhrou doufejme Marie zlomila finálový prokletí a snad brzo příjdou další tituly ...
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Klíč k zápasu byl hned úvod zápasu....
Reagovat
Jan
Potapovová se dnes vyházela ve stylu Kvitové. Byla nervózní a neměla svůj den. Naopak Maruška ano. Kdyby to tam Potapovové padalo, roznese Marušku podobně jako Kontaveitovou. Velká gratulace Marušce k prvnímu WTA titulu. smile
Reagovat
hanz
Tak ona je pěkná nervačka, Marie jí na nervy zabrnkala a Potapka se rozbrnkala celá.
Reagovat
George_Renel
Málem jí praskl botox.smile
Reagovat
Jan
Pokud byl předposlední fiftýn zápasu out, který rozhodčí nezahlásili, je to ostuda, která provázela rozhodčí celým turnajem.
Reagovat
EllNino
Opravdu podobná Conchitě :)))
Reagovat
hanz
Tak gratulka, Marie si upinkala titul bez vítěznýho míče. To se jen tak nevidí, myslím, že ani viděno nebylo a nebude. Hra založená na vydeptání soupeřky se zdařila, bohužel pro mě taková hra lahodící není, ale což, důležitá je výhra.
Reagovat
tommr
sice neměla žádnej winner, ale udělala jen 8 chyb oproti 44 chybám soupeřky a to rozhodlo ...
Reagovat
Jan
Kdyby se Potapovová trefovala do kurtu, tak by Maruška nejspíš prohrála.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdyby se obě hráčky pořád trefovaly do kurtu, tak by nikdy nedohrálysmile
Reagovat
paddy
a kdyby trefily lajnovou, tak by byl hned konec smile
Reagovat
Petr_Fisk
...a kdyby ji netrefily, tak by z toho dříve nebo později trefil "šlak" diváky.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
lars
kdyby se nekdy trefily do vlastni pulky kurtu, tak by se to dohralo :)
Reagovat
Mony
Tak on-line tennis je bez chyb a končí tím, že jedna nestiha
Reagovat
lvicek
Já si celkem jasně pamatuju, jak Péťa hrála na turnaji mistryň s Radwanskou, Péťa měla asi 65 W a 70 UE, Aga 3W a 5UE a myslím, že to nakonec vyhrála...
Reagovat
EllNino
0 winnerů jsem sice nečekal, ale na Anastasii to dneska byla dokonalá taktika - vydeptaná až a kost :)

1. titul a připojuje se tedy k Markétě a Mušce (je kuriózní, že tak dobré hráčky mají dohromady 3 tituly, fuf)

Jsem zvědav, jestli zkusí ten Washington :)
Reagovat
com
no zas tak dobry hracky to prave asi nebudou smile
Reagovat
EllNino
tak do GS finále/semifinále/čtvrtfinále nebo do finále OH se nedostane podle mě jen tak někdo
Reagovat
petrulinka
Tak Maruška není o nic horší hráčka než Karolína Plíšková, že?
Reagovat
tommr
zatím Marie co se týče úspěchů Karolíně nesahá ani po kotníky ...
Reagovat
Petr_Fisk
Záleží podle čeho je posuzuješ. Pokud podle hraní tenisu, tak zatím není co řešit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Maruka ma titul...:) Hezky...
Reagovat
com
Mařka překvapila smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist