Bouzková suverénně zvládla derby s Šalkovou a na Livesport Prague Open postoupila mezi osm nejlepších

27. 7. 2022, 15:15
Aktuality 16
LIVESPORT PRAGUE OPEN - Marie Bouzková suverénně zvládla domácí derby ve druhém kole Livesport Prague Open. Nasazená osmička na betonech ve Stromovce povolila 18leté kvalifikantce Dominice Šalkové pouhé tři gamy a po vítězství 6-1 6-2 počtvrté v sezoně postoupila do čtvrtfinále. O druhé letošní semifinále si zahraje s další kvalifikantkou Oksanou Selechmetěvovou.
© LIVESPORT PRAGUE OPEN / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Marie Bouzková se nedávno ve Wimbledonu probojovala až do čtvrtfinále, poprvé se dostala přes druhé kolo majorů a v pražské Stromovce překonala další milník. Až při pátém startu a na třetí pokus totiž přešla přes první kolo Livesport Prague Open.

Čtyřiadvacetiletá Češka využila příznivého losu a dostala se mezi osm nejlepších, v úvodním kole si poradila s lucky loserem Sinjou Krausovou z Rakouska a set nepovolila ani 18leté kvalifikantce Dominice Šalkové.

Nasazená osmička až do stavu 6-1 4-0 naprosto dominovala, agresivní hře talentované teenagerky se úspěšně bránila, nutila ji k chybám, které sama nedělala, a s přehledem si hájila vlastní servis. K vůbec prvním brejkbolům a celkem šesti pustila krajanku až za zmíněného stavu, Šalková však ani jednu šanci nevyužila. Bouzková navzdory mečbolu utkání nedopodávala, nicméně na returnu využila hned ten první a zápas ukončila čistou hrou.

"Cítila jsem se dobře. Věděla jsem, že do toho Domča hodně chodí, a byla na to připravená. Od začátku jsem se snažila hrát, co bylo potřeba. Byl to boj až do konce, ale jsem ráda, jak jsem to zvládla," řekla na tiskové konferenci Bouzková.

"Z mé strany to byl mnohem lepší zápas než v pondělí. Užila jsem si to a nebyla už tolik nervózní. Až na jeden game v závěru jsem jej i dobře odpodávala," doplnila rodačka z Prahy.

Bouzková si čtvrtfinále v letošní sezoně zahraje počtvrté a na druhé semifinále zaútočí proti další kvalifikantce Oksaně Selechmetěvové, která zdolala Francouzku Chloé Paquetovou 6-4 1-6 6-3.

Šalková, jež v květnu na W25 v Chorvatsku získala svůj první profesionální titul, může vystoupení na turnaji a premiéru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu hodnotit jedině pozitivně. V areálu domácího klubu zvládla včetně kvalifikace tři zápasy, do žebříčku si připíše 48 bodů a měla by se posunout ze 421. místo někam k 340. příčce.

"Dnes to byl těžký zápas. Na začátku jsem se na kurtu vůbec necítila. Nepadalo mi to, co mi padalo v předchozím zápase. Soupeřka hrála výborně a z mé strany to nebyl nejlepší výkon. Pokusím se z toho poučit, abych příště hrála líp," řekla Šalková.

Celkově ale turnaj hodnotila pozitivně. "Jsem ráda za tři zápasy, které jsem zahrála poměrně slušně. Posun v žebříčku mi pomůže, budu moci hrát turnaje vyšší kategorie. Obecně jsem spokojená a doufám, že se mi takto bude dařit dál," doplnila osmnáctiletá tenistka.

Bouzkovou mohou v rámci zítřejšího programu ve čtvrtfinále doplnit obhájkyně Barbora Krejčíková, Linda Nosková a Lucie Havlíčková, která vyzve nasazenou jedničku a světovou dvojku Anett Kontaveitovou.


Dalšími čtvrtfinalistkami jsou Linetteová a Qiang Wang
První čtvrtfinalistkou letošního Livesport Prague Open se stala Magda Linetteová. Favorizovaná Polka si poradila dvakrát 6-3 s Viktorijí Tomovovou z Bulharska a navázala na skalp nasazené trojky Elise Mertensové. V pátek zabojuje o první semifinálovou účast po 11 měsících.

Qiang Wang se na centrálním dvorci v pražské Stromovce podobně jako Linetteová příliš nezdržovala. Číňanka za pouhých 62 minut v souboji kvalifikantek smázla 6-3 6-1 Dalilu Jakupovičovou. O druhé letošní semifinále se bývalá světová dvanáctka popere právě s polskou tenistkou (H2H 2-3).

• WTA 250 PRAHA •
Česko, tv. povrch, 251.750 dolarů
středeční výsledky (27. 7. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (8-ČR) - Šalková (ČR) 6-1 6-2
Linetteová (Pol.) - Tomovová (Bulh.) 6-3 6-3
Qiang Wang (Čína) - Jakupovičová (Slovin.) 6-3 6-1
Selechmetěvová (-) - Paquetová (Fr.) 6-4 1-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
Fandina
mě hodně překvapila. Už jsem dlouho neviděla naši začínající hráčku, která hraje takhle útočně. Nicméně, bylo tam z její strany dost chyb, ale přesto mě její hra hodně oslovila. Tak jsem zvědavá, jak se bude její tenisová cesta dále vyvíjet.

Maruška dobré, líbí se mi, že brání, ale dovede být i razantní.
Reagovat
EllNino
Jako bych viděl Ksenii Pervak :)
Reagovat
EllNino
Jak mohla Tereza s Paquet prohrát
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť to sama řekla: "Pár chyb a celé se mi to rozsypalo." (teda v překladu asi hlava).
Reagovat
EllNino
Má velké štěstí, že se jak Martincová, tak Selekhmeteva pokládají jako domeček z karet
Reagovat
misa
Bouzková se s Francouzkou slušně nadřela v letošní kvalifikaci Indian Wells, tak si možná dají odvetu.
Reagovat
EllNino
Spolehlivá to tenistka :) Pěkné, čtvrtfinále bude asi nejtěžší ze všech tří zápasů, ale pořád více než hratelné :)

Domi nehrála to, na co má, ale i tak super turnaj :) Jen tak dál
Reagovat
misa
Šalková hrála místy dobře a Marii trápila třeba returny, ale moc dlouho jí to nevydrželo.
Reagovat
tommr
trochu to připomínalo vraždění nevinátek. Dominika působila zakřiknutým dojmem a oproti předcházejícím zápasům byla sotva poloviční. Trochu se zvedla až v úplným závěru ale to stačilo jen na odvrácení kanára ...
Dominika ale může být i tak s turnajem víc než spokojená. Podařilo se jí nečekaně vyhrát tři zápasy proti favoritkám a nasbírat dostatek bodů k tomu aby se posunula do top-400 na světě a top-20 v Česku ... smile
Marie zatím plní roli favoritky a měla by jí potvrdit i ve čtvrtfinále. Doufám, že dojde na semifinálový derby Bouzková vs Krejčíková/Nosková ...
Reagovat
Dobry-den
Má los jak na pětadvacítce v Burkině Faso. smile Semifinále je povinností, o tom netřeba diskutovat... smile

Dominika snad dnešek vypustí z hlavy, protože jinak má za sebou povedený turnaj. smile
Reagovat
misa
Před léty hrála desítky na Mauriciu nebo Reunionu - a vyhrála je. Skóre tam bylo třeba 6-0, 6-0 :)
Reagovat
tommr
Marie sice bude ve čtvrtfinále favoritkou ale ta Ruska je hodně nebezpečná. Proti Nikole Bartůnkový hrála skvěle ...
Reagovat
EllNino
proti Soraně taky ... a teď zatím taky
Reagovat
misa
letos vyhrála už 28 zápasů na okruhu WTA, ale v live rankingu jí to stačí jen na 63. místo smile

Je potřeba vyhrávat dál, aby se posunula aspoň do šesté desítky...
Reagovat
Marduch
63. místo, protože loni v poslední třetině sezony vyhrála asi tři zápasy, za letošek je v race už na 38. místě, takže do zbytku sezony slušná výchozí pozice, protože nelze čekat, že všechny hráčky v live rankingu před ní ve zbytku sezony všechny body obhájí..
Reagovat
EllNino
myslím, že by měla reálně zabojovat o nasazení na AO 2023
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist