Bouzková v Lexingtonu vyřadila Kontaovou

11. 8. 2020, 09:38
Aktuality 26
Marie Bouzková vstoupila po koronavirové pauze na okruhu WTA vítězně do turnaje v Lexingtonu. Přípravu na US Open zahájila v Kentucky nečekanou výhrou 6-4 6-4 nad třetí nasazenou Britkou Johannou Kontaovou.
Marie Bouzková (© Getty Images/AFP)

Dvaadvacetiletá Marie Bouzková, která na začátku března před přerušením sezony neúspěšně bojovala o premiérový titul kariéry ve finále turnaje v mexickém Monterrey, získala proti Johanně Kontaové první set díky jedinému brejku za 51 minut.

Po něm si soupeřka vzala pauzu na konzultaci s lékařem a nechala si změřit tlak, brejk z úvodu druhé sady ale neudržela. Česká tenistka skóre otočila a po takřka dvou hodinách hry slavila postup.

"Najednou se mi bez zjevného důvodu zrychlil srdeční rytmus. Nebylo to po dlouhé výměně, ani jsem nebyla zadýchaná," popsala po utkání Kontaová své problémy v utkání. "Jsem naprosto zdravá, ale občas k tomu dochází. Chvíli trvalo, než se to uklidnilo, a pak jsem se zase mohla soustředit na tenis."

Jev zvaný palpitace zažila Kontaová počtvrté. "Nevíme, proč se to děje. Jednou to bylo při stresové situaci, jindy zase při normální. Není to ideální, ale třeba k tomu teď další rok nedojde. Moc mě to netrápí," řekla 15. hráčka světového žebříčku po prvním soutěžním utkání po více než pětiměsíční koronavirové pauze.

Ostatní nasazené tenistky v Lexingtonu na úvod nezaváhaly. Turnajová dvojka Aryna Sabalenková vlétla do utkání s domácí Madison Brengleovou ve velkém stylu a první set vyhrála hladce 6-1. Ve druhém pak ze stavu 0-4 srovnala a ve dvanácté hře mohla zápas dopodávat. To se jí nepodařilo a následně ztratila tie-break, ale o postup se připravit nenechala. V rozhodujícím setu se stejně jako v tom prvním dostala do vedení 5-0 a po dvou a půl hodinách druhý vzájemný souboj obou tenistek ukončila.

"(Brengleová) hrála moc dobře, výborně se pohybovala," ocenila soupeřku po utkání Sabalenková. "Bylo to náročné. Snažila jsem se zůstat v zápase a bojovat až do konce, jako vždycky. Samozřejmě dokážu hrát líp, ale na první zápas to bylo myslím OK," dodala.

 

Výsledky - Lexington (tvrdý povrch, dotace 225.500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bouzková (ČR) - Kontaová (3-Brit.) 6:4, 6:4
Sabalenková (2-Běl.) - Brengleová (USA) 6:1, 6:7 (5:7), 6:2
Linetteová (6-Pol.) - Davisová (USA) 6:2, 6:3
Džabúrová (8-Tun.) - McNallyová (USA) 6:2, 6:4
Pegulaová (USA) - Zvonarevová (Rus.) 6:1, 5:7, 6:4
Bradyová (USA) - Watsonová (Brit.) 6:2, 6:1
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
sojka1
bude mit ted tvrdy chlebicek, holky se ji uz vubec neboji... :-( :-)) ale vypadala dobre, hezke cerne saticky s vyraznymi zlutymi svitivymi doplnky, zadne poutove ozdubky a hlavne pohubla... pohyb zprvu velmi spatny, vypadalo to, ze ji Pera vykosti, ale postupne zacinala nabirat jistotu a hlavne razanci, docela to tam lita a o "smrtaky" nebyla nouze.... dobre Serenka nakonec, slusny vstup do turnaje.... a Pera je moc sympaticka holka... :-)
Reagovat
blixa
Jo, dobrý komentář, jen to oslovení, to oslovení ... Serenka slyším a vidím co vidím ... smilesmile
Reagovat
sojka1
hele, blixa..... ;-)
Reagovat
misa
Anisimova odstoupila z turnaje, asi nějaké zdravotní problémy :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj a Cici pak postoupila přes LL. C´mon!
Reagovat
FulnekUltras
porazit čápici se rozhodně počítá. smile
Reagovat
Frick
tak ho samozřejmě budu přát všem strůjcům epidemiologické diktatury.

Ne těm, co chtěji trochu žít.
Reagovat
Frick
BTW: Nestačilo by jenom to, kdyby na té Adria Tour nebyla ta dýza, a měl by ten Covid třeba jen jeden hráč?
Reagovat
FulnekUltras
je to klidně možné
Reagovat
Frick
Zajímavé, že lidé kolem české "alt-right" (ano, s pravicí, to má pramálo společného, ale ví se, co je tím myšleno) mají poněkud nestabilní postoj vůči Covidu. Někteří nadává, jak jim vlády kvůli banální nemoci omezují svobody atp., ale třeba Konvička je alarmista jak prase a vymezuje se proti zhýralým zlehčovatelů. Tj. asi si do této pandemie projektuje ten svůj "sen" o kolapsu (západní) civilizace, když to nevyšlo s uprchlíky a idee vlády pevné ruky.

Fulnek zřejmě lavíruje - sice stříká nadšením z toho, jak ti slovenští pitomci musí kvůli 20 lidem ve špitále nosit náhubky když jdou na nákup, ale zároveň ve vakcíně vidí "byznys elit".
Reagovat
FulnekUltras
hlavně to vidím reálně - chytit tohle umělé svinstvo určitě nechceš, a zároveň není ani možné se s ním související mainstreamovou kampaní nechat vnitřně zmasakrovat - takových případů je i tak dost, a kriplům typu Gates dělají samozřejmě náramnou radost
Reagovat
FulnekUltras
jinak náhubky v dopravních prostředcích a obchodech se dají vydržet - má to tak i Rakousko - a uvidíme, co se stane po prezidentských volbách v USA - každá skrčka či lež dříve či později vyplave na hladinu
Reagovat
misa
díky viru zůstávají loňské body za Toronto, takže do konce sezony může ještě vylepšit svůj žebříček. Chtělo by to nějakou pěknou cestu pavoukem US Open, např. 4. kolo, což při všech těch odhláškách a třeba štěstí při losu je v jejích silách.
Reagovat
Mantra
já vím, já vím, zase to vyzní negativně, ale když jsem před pár dny viděl Kontu prohrát s hráčkou nkde na dně žebříčku a druhý zápas (který nakonec neprohrála), kde se stejně postavenou hráčkou vyhrála svůj servis (na hardu) až někde na konci 2.setu... no prostě bych moc nedal za to, že Maruška na svém vítězství měla zásluhu asi takovou, že tam prostě byla
Reagovat
sojka1
mnohem podstatnejsi je, jestli jsi videl ten zapas, pokud ne, dosad za svuj vyraz "negativne" neco mnohem expresivnejsiho... diky.... :-))
Reagovat
George_Renel
Ani ne tak negativně jako blbě.....smile
Reagovat
Mantra
takže jasný, přesně tohle jsem si myslel, takže to napíšu naostro: rála enší lejno než Konta a pokud to nezvedne, tak jí vyřadí asi už Blinková, max Magda- ok? smile
Reagovat
EllNino
Myslím, že nehrála lejno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš Mantra na TP přispívá lejny...
Reagovat
blixa
Myslím že seš vůl a pokud jsi ten zápas viděl, tak tuplovanej. OK ? smile
Reagovat
misa
Aby ses nedivil.
Reagovat
smazaný uživatel
Spi dál...
Reagovat
peek
Není se čemu divit, mně se při pohledu na Marušku taky zrychluje srdeční rytmus.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Marušce samozřejmě velká gratulkasmilesmile! Zápas jsem bohužel neviděl, nejde stihnout všechno...
Reagovat
sojka1
vsechno uz se napsalo v noci, Maruska predvedla zase moc hezkou mexickou vlnu, snad to nebyla "falesna forma" - poprve hrajete jako bozi a druhy den jako rozi... ;-) Neee, proste nam zacala sezona jahod! (Antuka bude v zime.) :-)
Reagovat
turista
Maruška výborně! Jen tak dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist