Bouzková v Torontu vyřadila i Halepovou! O finále si zahraje proti Sereně

10. 8. 2019, 06:37
Aktuality 86
WTA TORONTO - Sloane Stephensová, Jelena Ostapenková ani Simona Halepová. Tři grandslamové šampionky, ale ani jedna z nich nedokázala v Torontu zastavit rozjetou Marii Bouzkovou. V pátek večer proti rumunské vítězce letošního Wimbledonu česká tenistka získala první set a dál pokračovat nemusela, neboť soupeřka kvůli problémům s achillovkou vzdala. O finále si Bouzková zahraje proti hvězdné Sereně Williamsové.
Marie Bouzková (© AFP)

Před třemi týdny Marie Bouzková získala nejcennější titul, když vyhrála turnaj ITF s dotací 80.000 dolarů v kazašském Nur-Sultanu a zajistila si premiérový posun do Top 100.

A v té si nyní každým dnem svou pozici čím dál více upevňuje.

Jednadvacetiletá Češka na prestižním turnaji WTA Premier 5 v Torontu dotovaném téměř třemi miliony dolarů porazila včetně kvalifikace už šest soupeřek a z posledních dvanácti zápasů jich jedenáct vyhrála bez ztráty setu.

Bouzková navíc na kanadském Rogers Cupu získala už tři skalpy grandslamových šampionek. Po světové osmičce a vítězce US Open 2017 Američance Sloane Stephensové a vítězce Roland Garros 2017 Lotyšce Jeleně Ostapenkové vyřadila také Simonu Halepovou.

Nad bývalou světovou jedničkou a majitelkou trofejí z loňského French Open a letošního Wimbledonu získala první set poměrem 6-4, přestože ztratila vedení 4-0 a nechala soupeřku vyrovnat. Do druhého setu už nastoupit nemusela, protože sedmadvacetiletá Rumunka se po sérii devíti výher rozhodla kvůli bolestem achillovky skrečovat.


"Cítila jsem tady achilovku od prvního dne a teď se to hodně zhoršilo. Bylo to těžké rozhodování, zítra jsem mohla hrát se Serenou," komentovala Halepová své odstoupení.

"Škoda, že Simona musela odstoupit. Hrát s ní je skvělá zkušenost, i když to byl jen jeden set. Měly jsme opravdu dlouhé výměny, věděla, že bude muset hodně bojovat a nechtěla, aby se jí to zhoršilo," uvedla Bouzková. V dřívějších rozhovorech, třeba když vyhrála v roce 2014 juniorku na US Open, prozradila, že se jí líbí herní styl Halepové.



Před turnajem Bouzková nikdy na okruhu WTA nevyhrála dva zápasy po sobě a nikdy neporazila hráčku Top 50, když s nimi prohrála všech sedm duelů. V Torontu však vyřadila už čtyři soupeřky, z toho dvě hráčky Top 10.

Proti světové čtyřce Halepové Bouzková zaznamenala svůj dosud nejcennější skalp a v žebříčku si zajistila posun již na 53. místo.

A v semifinále na Serenu
O finále si Bouzková zahraje proti další bývalé světové jedničce a grandslamové šampionce Sereně Williamsové. O téměř sedmnáct let starší majitelku 23 grandslamových trofejí vyzve v sobotním večerním duelu (zhruba o půlnoci SELČ).

Sedmatřicetiletá Williamsová ve čtvrtfinále porazila 6-3 6-4 Japonku Naomi Ósakaovou, s níž si poradila až ve třetím vzájemném souboji. V průběhu toho předchozího ve finále loňského US Open Američanka neunesla průběh zápasu a za nadávky rozhodčímu a další výlevy vzteku dostala pokutu 17 tisíc dolarů.

Šampionka z let 2001, 2011 a 2013 Williamsová vylepšila svou bilanci v Torontu na 26 výher a 2 porážky a teprve podruhé v sezoně postoupila do semifinále.



Jednadvacetiletá Ósakaová se navzdory čtvrtfinálové porážce vrátí po sedmi týdnech do čela světového žebříčku, v němž dosud strávila 21 týdnů. Její jediná konkurentka o uvolněný trůn Karolína Plíšková totiž ve čtvrtfinále rovněž neuspěla.

O druhé místo ve finále bude bojovat devatenáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová - přemožitelka Plíškové - a dvacetiletá Američanka Sofia Keninová.

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.830.000 dolarů
páteční výsledky (09. 08. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (ČR) - Halepová (4-Rum.) 6-4 / skreč H.
Andreescuová (Kan.) - Kar. Plíšková (3-ČR) 6-0 2-6 6-4
S. Williamsová (8-USA) - Ósakaová (2-Jap.) 6-3 6-4
Keninová (USA) - Svitolinová (6-Ukr.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

86
Přidat komentář
Nola
Bianca je vo finale, neskutocna jazda, na konci uz vypadala, ze melie z posledneho, Sofia jej nic nedarovala, nemala som favoritku, obe su skvele, aj ked nejake horske vajce ich ponizuje
Reagovat
com
ve finale ji snad Serena da co proto :D neni to grandslam, tak at si ten malej titul mamina klidne ziska :D
Reagovat
horska.kraslice
Nevím, co je na tom ponižujícího.
Reagovat
rybicka
U Kenin ten pocit vyvolává způsob jakým má daný kšilt - páskem přes uši. Chápu, že to není myšleno zle.
Reagovat
horska.kraslice
Díky za podporu. Chápu, že moje asociace nemusí každému konvenovat, ale opravdu to nebylo nic proti nikomu.
Reagovat
NoletheBest
Naopak, to bylo naprosto trefné :) Ten starej trenér Kenin se s ní vůbec nepáral, ruská mašinerie a labilita v plné parádě.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis, ze ked vcera hrala Pliskova tak sa jej v hlavicke premietala asociacia pupkateho strejdu v bielom tielku, sandaloch s lahvacom v ruke?!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
sojka1
je mi jasne, kam smerujes, ale k holce ti to oproti primeru kraslice moc nesedi, nemas to tak propracovane, mela bys tam mit nejakou ceskou Andulku.... nebo co je vlastne pro nas typicke... sama nevim... :-)) Jinak mi to taky neprijde oproti obvyklym atakum na hrace tady na TP nejak urazlive a uz jen podle nicku ma kraslice evidentne v oblibe folklor, nejaky svebytny projev naroda, skupiny... tak to tak uchopila, no... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Bianciny zápasy mě baví sledovat, nejsou nudné :-)
Nevšiml jsem si, že by během turnaje za ní přišel trenér.
Sofie hrála velmi dobře. Zajímavý byl přístup jejího trenéra: v 1. setu ji uklidňoval, chválil, ve 2. setu spustil celkem zhurta.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si rozumel tomu jej otcovi? vraj jej v tom druhom sete nadaval a uplne ju zdeptal, hned potom ju bianca aj brejkla
Reagovat
smazaný uživatel
ako nie vulgarne ale ze bol zly
Reagovat
smazaný uživatel
Vulgární nebyl, ale nepřišlo mi, že by se změnil styl hry, kromě toho, že přišla na začátku 2. setu o brejk.
Kontrast v přístupu byl v tom, jak ji v 1. setu jen uklidňoval, ale ve druhém setu se čílil. Vytýkal chyby, co dělala, že nevyužila šance. Ale právě takovým způsobem, že to moc nepomohlo.
Reagovat
Fandina
Kenin trénuje táta, tam bych vůbec neřešila, co jí říká. Trénující rodiče je kapitola sama pro sebe :-)).
Reagovat
marsden
Kanadanka nebude uplne na kluky coz
Reagovat
horska.kraslice
Předem se omlouvám, tohle je trochu mimo tenis, ale při sledování souboje Andreescu-Kenin se mi opakovaně vtírá tato asociace: Bianca v dlouhé barevné sukni kočující na voze rumunskými horami a Soňa Kenin v montérkách s šátkem na hlavě jako traktoristka rozorávající ruské celiny. Tak ještě jednou pardon, no.
Reagovat
smazaný uživatel
trapne
Reagovat
rybicka
Tak typově tomu odpovídají :-) Já dnes fandila těm celinám.
Reagovat
dadaft
tak Bianca má set .............. parádní zápas...
Reagovat
com
snad to Kenin jeste otoci
Reagovat
smazaný uživatel
tak a má sety dva :-)
kvalitní zápas
Reagovat
galisj
Neví někdo co je s Muchovou?Díky..
Reagovat
bIbec
o ničem konkrétním se nic nepíše, nemluví. Asi to prostě nechce ještě hrotit. Měla by hrát na turnaji v Bronxu týden před USO. Čili už asi pomalu balí kufry do USA.
Reagovat
dadaft
tak teď koukám na Marušku a dělá mi velkou radost, jak dokáže rozbít tu klasickou kopcoidní hnusohru Simony.................
Reagovat
sojka1
taky koukam... tohle je ale uz trochu jina Maruska, parada... :-)
Reagovat
George_Renel
Tak jak jsem psal už v noci. Trochu opisovala od Markéty. ;-)
Reagovat
sojka1
zkracenim hry mozna, jinak ten obrazek hry je jiny, nevali do tak stredem jako Maky ani neroztaci.. :-) Vykon s Halep vsak rozhodne to nejlepsi, co jsem od Marusky videla, skvely pohyb, preciznost, perfektni delky z BH. Ten ma, mimochodem, jednak otevreny a take s tim dvojitym "zamerovacim" naprahem jako Serenka... :-))
Reagovat
blixa
si skočila s padákem ;-)
https://www.instagram.com/marketavondrousova/
Reagovat
sojka1
nevidim parakotoul.... a kde ma prilbu, bryle a ten banan dala taky nejak pozde... ;-)
Reagovat
blixa
Parakotoul ... :D :D Tebe by instruktor miloval :D
Reagovat
sojka1
nahodou... o me se skutecne prali... :-)) (Nekteri adepti seskoku pripominali spise nabytek... a hodne tezky!) :-) A fakt jsem dostala na vybranou, jestli ven bokem nebo kotoul, ktery je pry akcnejsi, tak jsem ho zvolila. Na rovinu, kdyz se pak otevrela ta hucici mraziva dira, neprislo mi to uz jako dobry napad, ale sojka necouva, sojka leta... :-)))
Reagovat
blixa
Jenže "parakotoul" je to, co se případně používá při přistání, a to bych chtěl s instruktorem na zádech vidět :D :D
Reagovat
sojka1
pristani bylo klidne, mym hlavnim ukolem bylo prednozit a neprekazet... :-))
Reagovat
blixa
A provést parakotoul. Já vím :D Instruktor je chromý dodnes, nebo se z toho vylízal ? ;-) :D
Reagovat
sojka1
divam se na tenis, dedo... ;-) :-))) (A nejak uz tu Biancu nemusim!)
Reagovat
blixa
No, já vůbec. Tohle děvče prostě za mě ne. Ale já jsem už starej a světu nerozumím ;-) :D
Reagovat
EllNino
Vyrály Mistrovtví světa do 14 let ...! :)

Už po dvouhrách vedly na USA 2:0, kdy vyhrály Brenda i Linda :)
Reagovat
George_Renel
Je zábavné sestry L+B sledovat. Ač nejsou dvojčata dělají v průběhu zápasu naprosto stejná gesta a pohyby. Zvlášť výrazné je to v deblu.
Reagovat
EllNino
Přeci jen, sestry se nezapřou, navíc jsou skoro pořád spolu :)
Reagovat
Jabadu
Gratulace od Petry. Potěší.

https://twitter.com/Petra_Kvitova
Reagovat
Andrew89
jsou skvělý...kež by jim tohle vydrželo i dále, pak by to bylo hodně na WTA okruhu
Reagovat
EllNino
Reagovat
Torn
Maruška je super a umí hezky mluvit, ale za to vděčí tomu pobytu v USA. :)
Reagovat
Tiebraker
Zase tlačenka Marie.. uspěla proti zraněné soupeřce a oslavy, jak kdyby vyhrála Grand Slam
Reagovat
d@ve
Dneska je každá druhá, třetí tenistka nějak "zraněná". Kdybychom na to měli brát furt ohled.. ;)
Btw: Nechcu Simoně sahat do svědomí, ale zajímalo by mně, jestli by skrečla kdyby ten první set otočila. Mám určité pochybnosti..
Reagovat
blixa
Asi ne, kdyby první vyhrála tak by druhý asi ještě riskla. Myslím že jí nic moc nebylo, ta achilovka asi trošku tahala, tak nechtěla lítat ještě dva sety s nejistým výsledkem, radši neriskovala zranění před USO.
Reagovat
d@ve
Taky si to tak myslím. Pochopitelně musí zohledňovat i blížící se USO.
Reagovat
bIbec
nikdo z ní nedělá kdovíco. Vidím tu jenom radost z pěkného výsledku, na tom není nic špatně.
Reagovat
EllNino
Je to paráda ... snad ji to moc nesemele :) Takovýhle úspěch nepřichází každý den a nutno říct, že se tu seběhlo už docela dost ... ale Maruška toho uměla využít, což je skvělé :) ...

Proti Sereně nevím vůbec, co čekat, ale asi spíš rychlý zápas a tak 4 uhrané gemy ... už je toho dost, Maruška přeci jen nemá velkou hru, kterou by Sereně mohla konkurovat ... ale i Serena je jen člověk :)
Reagovat
Torn
Teoeticky, když jí bude vracet, může se i Serena vyházet, ale čeká to tak na 6:3 6:2 no :(.
Reagovat
EllNino
Jenže vracet Sereně není tak jednoduchý :)
Reagovat
d@ve
Tj. Nesmělo by Sereně jít první podání. . :)
Reagovat
blixa
Nejlépe ani druhý ! :D
Reagovat
d@ve
:D
Reagovat
turista
Serena v dnešní době je závislá na podání a dělá hodně UE. Rozhodně je porazitelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Fotka nádherná. Kdyby se povedlo finále .... .
Reagovat
Fransoas
Je to vážně velký výkon.Grátulácie.
Reagovat
Jan
Krásná bojovná fotka :) Pořád je tu určitá podoba s Luckou Šafářovou :)
Reagovat
d@ve
Jj, jsou to obě spřízněné, sympatické duše. :)
Reagovat
Jan
Výborně Maruško. Teď Serenku :) Ničeho se nelekej a na velikost jahod nehleď :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 Gratulace
Reagovat
sojka1
jeden problem tam ted prece jenom vidim... aby se ji tahle jahoda vubec vesla do kosicku.... :-( ... :-))

Jinak uzasna jizda a nijak mi nevadi, ze pres dve notoricke vyhazovacky a jednu zkusenou skrecovatelku, mely si to pohlidat... a pokud ma Halep opravdu problem (nevidela jsem) je to "vec mezi nebem a zemi". Vzdy cekam na zaznam Marusky a pak se kocham, jak je nejen soustredena, snaziva, pilna, ale normalni (se Sloane jeste nehrala, ale zna ji z televize) :-)) a hlavne prijemna - hned beh k fanouskum, rucniky, podpisy, usmevy. No, ted to budeme mit obe tezke. A nejen proto, ze kdyby Serenka kychla, vratime se obe dve s nohama od snehu.... :-)))
Reagovat
annah
:-)))))))))
Reagovat
George_Renel
Na Serenu žádný košíček, s nůší na ni. :-D
Reagovat
rybicka
A nebudou to jahůdky, ale řádně narostlé a zralé jablko.
Reagovat
kada.tom
Soudě podle HL hrála Serena po delší době fakt hodně dobře, ty údery byly z kategorie "jako za mlada", kéžby jí to vydrželo ještě na dva zápasy aspoň :-)

Jinak další semifinalistky snad ani nekomentuju, WTA špička opět ukázala, že je totálně neschopná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych v semifinále viděl radši Ashleigh, ale Kenin to přeju. Drží se kaďákova doporučení - pomalými krůčky dopředu.

https://www.tenisportal.cz/zpravy/bartyova-si-v-18-letech-dava-od-tenisu-odpocinek-15106/
Reagovat
slacker
uz jsi s tim linkem dost dlouho trapnej, cmrndalku.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
EllNino
Ty si vubecto neuvedomujes, že i takova Serena byla nekdy teenagerka a překvapila favoritky, taky bys ji dneska za to nesnasel?
Reagovat
Nola
dievcatko v zahlavi mi skor pripomina princeznicku z rozpravky

neuveritelne, kolko skvelych hracok sa urodilo v CR, skoro na kazdom turnaji prerazi niektora o ktorej som dovtedy velmi nepocula, navyse tato slecna je este aj velmi pekna, k tomu kuzelne meno Maruska
Reagovat
annah
Pěkná a mimořádně milá a příjemná. Trochu mi připomíná Lucku Safarovou. Ta byla taky sluníčko.
Reagovat
com
jo a jak se nam vybarvila :D ..ted dela macechu :D
Reagovat
annah
Třeba hodnou macechu... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Torontu průlom měsíce :-)
Ať se daří i na dalších turnajích přidávat výhry.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
rybicka
Napadlo mě, zda Maruška vůbec někdy zauvažovala o situaci, že by ještě stihla vyzvat Serenu?
Reagovat
bIbec
Serena se může stát historicky první GS šampionkou, co porazí Marušku Bouzkovou. Zvládne to?
Reagovat
rybicka
:-), pěkné. Mám radost, moc přeji a přecházím fakt Maruščiných štěstíček v této sezoně. Ale je to pro mne sladkobolné. Měla to být Kája :-(
Reagovat
rybicka
Jinak tolik šťastných souher jako letos už asi nikdy nezažije. Počítejme s tím :-(
Reagovat
double10
Kaja si vubec nezaslouzi takovejhle turnaj hrat s tim, ci zas vcera predvadela v prvnim setu.. To se pak tetko vyherava..
Reagovat
d@ve
:))
Reagovat
EllNino
Vandeweghe je taky GS šampiónka :) takže nemáš pravdu
Reagovat
Vlk-v-trave
detske a tymovky se nepocitaji...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Maruska je nebezpecny utes, o ktery se tristi ne jedna velka vlna...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist