Bouzková ve čtvrtfinále uhrála jen tři gamy, v Lexingtonu dohrála i Serena

15. 8. 2020, 09:43
Aktuality 25
WTA LEXINGTON - Marie Bouzková vypadla při prvním startu na okruhu WTA po koronavirové pauze ve čtvrtfinále turnaje v americkém Lexingtonu. V duelu, který kvůli dešti začal s několikahodinovým zpožděním, podlehla domácí Jennifer Bradyové. Ze hry venku je i Serena Williamsová, jež neudržela vedení proti krajance Shelby Rogersové.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková v Lexingtonu zahájila ostrou přípravu na US Open po koronavirové pauze, před kterou si v březnu zahrála finále v Monterrey. Po dvou dvousetových výhrách nad světovou dvacítkou Britkou Johannou Kontaovou a Ruskou Annou Blinkovovou skončila ve čtvrtfinále na raketě Jennifer Bradyové.

Zatímco v prvních dvou zápasech dvaadvacetiletá Češka předvedla dobrý výkon, proti sousedce ze světového žebříčku se jí nedařilo. 48. hráčka světa Bouzková přišla celkem pětkrát o podání, sama proměnila jen jediný brejkbol ze tří a za 66 minut prohrála hladce 1-6 2-6.



Bouzková v americkém Kentucky pokračuje ještě ve čtyřhře. V té v sobotu společně se Švýcarkou Jil Teichmannovou zaútočí na finále, jejich semifinálovými soupeřkami bude chilsko-americké duo Guarachiová/Krawczyková.

25letá Bradyová, jež v úvodu sezony porazila Mariu Šarapovovou, Ashleigh Bartyovou, Elinu Svitolinovou, Markétu Vondroušovou či Garbine Muguruzaovou, v Lexingtonu ztratila ve třech zápasech dohromady jen jedenáct gamů.

O postup do finále si Bradyová zahraje s domácí Coco Gauffovou, která ve večerním utkání porazila 4-6 6-4 6-1 Tunisanku Ons Džabúrovou a do semifinále turnaje WTA postoupila podruhé v kariéře. Loni na podzim v Linci to talentovaná Američanka dotáhla nakonec až k triumfu.

Už ve čtvrtfinále skončila také největší hvězda turnaje Serena Williamsová. Zatímco v prvních dvou zápasech otočila nepříznivý vývoj z 0-1 na sety, ve čtvrtfinále neudržela vedení. Nasazená jednička podlehla 6-1 4-6 6-7 krajance Shelby Rogersové, které k vítězství stačil jediný brejk.

"Hrozně jsem si to sama ztěžovala nevynucenými chybami," hodnotila Serena. "Hlavní věc, kterou si z toho zápasu vezmu, je, že můžu hrát mnohem, mnohem líp," dodala.



V prvním setu světová devítka Williamsová ztratila jediný game a získala ji po 26 minutách. V další přestřelce ale zaostávala a duel s až 116. hráčkou světa ztratila, i když v rozhodujícím tie-breaku vedla ještě 3-1.

Soupeřce tak nízko postavené v žebříčku podlehla Williamsová poprvé od French Open 2012, kdy se o podobnou senzaci postarala 128. hráčka Virginie Razzanová. Na tenistku mimo první stovku nestačila během profesionální kariéry na okruhu teprve popáté v 968. utkání.


Rogersová naopak oslavila třetí vítězství nad členkou Top 10. Rogersová se o finále střetne s jedinou zahraniční semifinalistkou Jil Teichmannovou. Třiadvacetiletá Švýcarka ve čtvrtfinále zastavila o dva roky mladší Američanku Cici Bellisovou, kterou přehrála 6-2 6-4.

• WTA INTERNATIONAL LEXINGTON •
USA / Kentucky, tv. povrch, 225.500 dolarů
páteční výsledky (14. 08. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bradyová (USA) - Bouzková (ČR) 6-1 6-2
Rogersová (USA) - S. Williamsová (1-USA) 1-6 6-4 7-6(5)
Gauffová (USA) - Džabúrová (8-Tun.) 4-6 6-4 6-1
Teichmannová (Švýc.) - Bellisová (USA) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
misa
Finále čtyřhry, první na okruhu WTA.
Reagovat
tommr
bude O2TV vysílat i debla? smile
Reagovat
tommr
tak v televizi to není smile ale je aspon stream smile
Reagovat
tommr
a Marie může slavit postup do finále aspon v deblu. Šanci na titul má poměrně velkou, protože si vybrala opravdu dobrou spoluhráčku ... smile
Reagovat
misa
Brady vyřadila v klidu i Coco, takže je opravdu ve výborné formě.
Reagovat
tommr
jj stává se z ní opravdu dobrá hráčka ... smile
Reagovat
FulnekUltras
To, jak Cori média bez váhání ihned přiřadila výhradní značku Coco VdV, je opravdu příznačné. BLM - a po nás potopa. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapivé tažení bez ztráty setu až do finále.
Reagovat
FulnekUltras
Shelby měla málo času na regeneraci plus by toho zřejmě ani tak po vyřazení krakatice moc nenaspala. Škoda.
Reagovat
misa
Porazit Kontu a Blinkovou na jednom turnaji je dobrý výsledek. Včerejší zápas ukázal, že je pořád na čem pracovat a cesta do vyšších pater žebříčku vede jen přes další zlepšování hry. Maruška je velmi pracovitá a tenis má ráda, takže věřím, že má před sebou ještě spoustu úspěchů. Třeba už dnes ve čtyřhře :)
Reagovat
FulnekUltras
Maruška je pěkný kříženec Šafi s Mandlíkovou - ale Šafinka to holt není. smile

Každopádně vytrvalý posun výš a výš. I bez jahůdek či švestiček z vlastní zahrádky. Na občasné nahlédnutí do top25 by to být mohlo. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebuď škrt, jeden titul na GS na beton(u) smile
Reagovat
FulnekUltras
jeden životní úlet do top20 smile

ale jestli se pletu, budu jen rád smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aby hráčka top 20 vyhrála GS není vyloučenosmile
Reagovat
tommr
u Marie je obojí téměř vyloučený. A to říkám jako její velkej fanda, kterej by jí to ze srdce přál ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No letos se to už asi nepovedesmile
Reagovat
tommr
ani do budoucna to nevidím na víc než občasnej pobyt v top-50 ...
Reagovat
misa
Herní posun od loňského jara je u Marie dost velký. Tehdy ještě objížděla i ITF pětadvacítky.
Reagovat
misa
Vyloučené není nic, i když to v srpnu 2020 vypadá jako sci-fi. Za 3-4 roky se může změnit spousta věcí. Třeba bych si nikdy nemyslel, že Kerberová jednou vyhraje 3 grandslamy a stane se světovou jedničkou.
Reagovat
tommr
Kerberová je spíš taková výjímka potvrzující pravidlo, že u top-hráček se jejich skutečnej potenciál dá rozpoznat už okolo dvacítky nebo i dřív ...
Reagovat
smazaný uživatel
JoKo se do top 100 dostala ve 24 a o rok později byla dokonce v top 10.
Reagovat
EllNino
JoKo má přeci jen větší páky ...Marie bohužel často nemáhru ve svých rukou, JoKo přesně naopak ...

Maruška je dříč, poctivka, nemá třeba talent Markéty Vondroušové, ale má zase odolnější zdraví, tak uvidíme :)
Reagovat
tommr
no s tím zdravím to u Marie taky není žádná sláva. Pokud si pamatuju dobře tak toho hodně promarodila ...
Reagovat
misa
GS už má, z US Open 2014 :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No vidasmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist