Bouzková vyhrála nad Schmiedlovou i s mincí v botě. O své třetí finále se utká se španělskou kamarádkou

12. 3. 2021, 07:27
Aktuality 45
WTA GUADALAJARA - Marie Bouzková v mexické Guadalajaře porazila ve dvou setech Slovenku Karolínu Schmiedlovou a počtvrté v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA. O třetí finále, v němž by usilovala o premiérový titul, si 22letá Češka zahraje se španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou, s níž si letos zahrála čtyři deblové zápasy.
Marie Bouzková

Marie Bouzková letos utrpěla porážky jen s papírovými favoritkami Ashleigh Bartyovou, Elinou Svitolinovou a Darjou Kasatkinovou, s níž před třemi týdny na Phillip Island Trophy v Melbourne prohrála i své druhé finále na okruhu WTA.

Po krátkém odpočinku se 22letá Češka vydala do oblíbeného Mexika, na které má spoustu hezkých vzpomínek. V Acapulku 2015 si připsala debut na okruhu WTA, v Monterrey 2018 poprvé prošla kvalifikací podniku WTA, vyhrála dva turnaje ITF (Cuernavaco 2016 a v Irapuato 2018), v roce 2019 se dostala do finále akce WTA 125k v Guadalajaře a loni si v Monterrey zahrála své první finále na hlavním okruhu WTA.

Pár dní poté byla sezona na půl roku přerušena kvůli pandemii koronaviru. Ve chvíli, kdy Bouzková dorazila do Guadalajary obhajovat finále. Šanci navázat na tehdejší úspěch tak má až letos, kdy turnaj 'povýšil' do kategorie WTA 250 a česká tenistka na něm plní roli nasazené dvojky.

Bouzková už má za sebou úspěšně absolvovaná tři kola. Pouze ve svém zahajovacím vystoupení proti Irině Baraové prohrála i vinou pěti ztracených servisů set, další dvě soupeřky už přehrála bez ztráty podání a nabídla jim dohromady jediný brejkbol.



Po další Rumunce Mihaele Buzarnescuové si ve čtvrtfinále poradila s Karolínou Schmiedlovou. Proti o čtyři roky starší Slovence využila 3 ze 4 brejkbolů, po 77 minutách zvítězila 6-4 6-2 a vzájemnou bilanci upravila na 2-0.

První set získala Bouzková i s mincí v botě, kterou si s úsměvem na rtech vyndala až v průběhu prvního gamu druhé sady. Štěstí ji neopustilo, o minutu později hned zaznamenala rozhodující náskok v druhém setu a dokráčela si pro postup do svého čtvrtého semifinále na okruhu WTA.

"Jsem tu jako doma. Vítali mě už po příletu na letišti a od té chvíle si tu užívám každý den. Atmosféra je tady úžasná," pochvaluje si Bouzková pobyt v Mexiku, kde bude příští týden hrát ještě v Monterrey.


O třetí finále, ve kterém prohrála loni v Monterrey i letos v Melbourne, si 50. hráčka světa Bouzková zahraje se čtvrtou nasazenou Sarou Sorribesovou. Jediný vzájemný duel s o dva roky starší Španělkou před třemi lety na trávě ve Wimbledonu prohrála.

Česká tenistka, jež má vystudovanou španělštinu, s aktuálně 71. hráčkou světa Sorribesovou kamarádí. Letos si spolu dokonce zahrály dva turnaje ve čtyřhře s bilancí 2-2.

"Teď si chci jen odpočinout a připravit se na zítra. Sara je moje nejlepší kamarádka, takže to bude určitě hezký zápas," těší se Bouzková. Na sociálních mincích přiznala, že s mincí v botě hrála všechny tři zápasy.

Sorribesová ve čtvrtek porazila 6-3 6-3 Australanku Astru Sharmaovou a přerušila sérii devíti čtvrtfinálových porážek. Do semifinále se dostala potřetí v kariéře a poprvé po čtyřech letech. Finále si dosud nezahrála.

"Věděla jsem, že jsem posledních devět čtvrtfinálových zápasů prohrála, takže jsem moc toužila tom to změnit," radovala se Sorribesová.

Druhá finalistka bude nenasazená
O druhé místo ve finále se utkají nenasazené Kanaďanka Eugenie Bouchardová a Italka Elisabetta Cocciarettová.

Bývalá světová pětka a wimbledonská finalistka Bouchardová ve čtvrtfinále porazila 6-4 6-3 devatenáctiletou Američanku Caty McNallyovou a poprvé od října 2018 vyhrála na turnaji WTA šest setů v řadě. V Mexiku 27letá Kanaďanka zaútočí na své 8. finále, jediný titul slavila na menším antukovém turnaji v Norimberku 2014.



20letá Cocciarettová den po skalpu nasazené jedničky Nadii Podoroské ve čtvrtfinále smetla 6-3 6-0 Američanku Lauren Davisovou, včetně kvalifikace vyhrála popáté v řadě a postoupila do svého prvního semifinále na okruhu WTA.

"Je to nečekané, protože jsem začínala v kvalifikaci. Ale odehrála jsem spoustu skvělých zápasů proti skvělým tenistkám. Mám z toho velkou radost - ne z výhry, ale ze zápasů proti skvělým hráčkám," radovala se Cocciarettová.

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 235.238 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (ČR) - Schmiedlová (SR) 6-4 6-2
Sorribesová (4-Šp.) - Sharmaová (Austr.) 6-3 6-3
Cocciarettová (It.) - Davisová (USA) 6-3 6-0
Bouchardová (Kan.) - McNallyová (USA) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
tommr
tak dneska to byla opravdu zoufalost co tam Marie předváděla. Proti hekající vracečce dělala stupidní chyby a nevyužívala šance. Velký zklamání ... smile
Reagovat
FulnekUltras
pokud jde o efektivitu hry, je kontrast s krejčíkovou přímo intergalaktický
Reagovat
Petr_Fisk
Jde o to, jestli ji neomezovalo to stehno.
Ale chvíli jsem koukal a pak u toho usnul...smile
Reagovat
tommr
přetahovaná v žebříčku pokračuje. Momentální stav:

...
38. Krejčíková 1756
...
46. Bouzková 1580
...

Obě naše hráčky už mají jistou top-50 ... smile

Bára by se v případě vítězství ve finále Dubaje posunula na 28. místo což by jí mj. garantovalo nasazení na GS ...

Marie by se v případě postupu do finále v Guadalajaře posunula na 43.místo a v případě zisku titulu na 39.místo ...
Soupeřky má přitom Marie docela hratelný což platí hlavně pro případný finále ... smile
Reagovat
Alien
Garbiňe musí trénovat nějaký super trenér, že pod ním tak ožila a je v současnosti bezesporu jednou z nejlepších hráček na okruhu! Letošní třetí finále hovoří za vše!
Reagovat
Petr_Fisk
Ten trenér je opravdu skvělý i jako motivátor a psycholog.
Reagovat
Faby
jj, Plíšková odporúčala smile ...teraz si môže hlavu biť.
Reagovat
Alien
?
Reagovat
Faby
Trénuje ju Conchita Martinez, ktorú Plíšková poslala po dobrej sezóne k vode.
Reagovat
Jan
Udělala velkou chybu. Kdoví, jestli toho lituje.
Reagovat
Faby
Vzhľadom k tomu čo z Mugu Conchita dokázala vydolovať si myslím, že určite! Hrá skvelo smile
Reagovat
Petr_Fisk
Garbine nějak nemohla na konci pochopit, jak sveřepý šakal vše vrací...smile
Reagovat
Nola
dnes hrala ako robot na winnery, uz davno mala pekrocit prah T10, bozsky return, klobucik...
Reagovat
Michaelus
Ta Mertens fakt hraje šíleně nepříjemně - Mugu je úplně mrtvá
Reagovat
SpacialRecognition
se vtěsnala do hlavní soutěže WTA Petrohrad :) Tak šup do stovky.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
SydneyOpen
že by další otočka z MB smile
Reagovat
Petr_Fisk
Za to může ze včerejška tommr. A to ještě můžeme být rádi, že jeho předpověď neprotlačila Elise do třetího setu.
Dívat se na to utrpení ještě hodinu...smile
Reagovat
Nenela
Jake utrpeni? Byl to super zapas
Reagovat
FulnekUltras
ten serenoidní manýr při losu je zřejmý

pro mě "nová" mandlíková - toť vše smile
Reagovat
misa
Když vyhraje podobný počet turnajů, proč ne? smile
Reagovat
dadaft
Hm, na konci prvního setu za stavu 5:3 Elise parádně zabojovala a jede se dál...
Reagovat
dadaft
......... ovšem Koťátko kontruje re.brejkem a přece jen bere první set.
Zatím moc dobrý zápas.
Reagovat
SydneyOpen
tak přeju jí ať už to dotáhne smile chtělo už by to i nějaké to štěstí na los na GS, nejlépe kdyby na RG byla třeba nasazenásmile.. kdo ví
Reagovat
Krisboy
...používá ji ještě?
Reagovat
sojka1
jiste, je to jeji znacka... pry si toho vsiml i sudi... :-))
Jinak je Mary, myslim, jedinou nasi hrackou s ceskou vlajeckou na tasce... :-)
Reagovat
Krisboy
O vlaječce vím, ale hrát jsem ji už dlouho neviděl, tak s tou lahví jsem si nebyl jistej. To je dobře, že si jí nechává smile
Reagovat
sojka1
pouziva ale trochu mensi verzi, kterou uz nenosi samostatne, ale vejde se ji dokonce do tasky. Jo a nebyls to zrovna ty, kdo tu kdysi psal, ze jak Maruska roste, zda se mu jeji lahev nejaka mensi? :-))
Reagovat
misa
Má vlajku i na raketě.
https://twitter.com/MarieBouzkova/status/1369787692066639872
Reagovat
smazaný uživatel
maruska je pro me nejsympatictejsi tenistka z nasich holek, moc ji to preju
Reagovat
Alien
Moje je zase Kája Plíšková
Reagovat
SydneyOpen
smilesmile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Já mám zase nejraději Matku...smile
Reagovat
misa
na svých posledních čtyřech turnajích kategorie International/WTA 250 uhrála finále - čtvrtfinále - finále a min. semifinále. Je vidět, že je už na tuhle úroveň turnajů výborně adaptovaná a mohla by zkusit zase postoupit výkonnostně o krok dále :)
Reagovat
sojka1
myslim, ze ji moc radit nemusime, hezky krucek po po krucku postupuje cely zivot, ke sportu resi i vzdelani... ja ji verim... :-)
Reagovat
EllNino
Porazil i Popka (hráč druhé stovky) 6:4 6:4 a už je z kvalifikace až v semifinále :) Minulý týden Tomáš, tento týden Jirka a (snad) i Jonáš, začínají se chlapci po zimním spánku probouzet a to je super :)

Jirka se v semifinále utká s Kacperem Zukem nebo Jackem Ponožkou :) Hodně štěstí a vyhraj to tam celé, hru na to máš :)
Reagovat
darek.vrana
Super, nevěřil jsem mu moc, ale jsem rád, že jsem se mýlil.
Reagovat
Haitik
Viděl jsem jen kousky zápasu, ale hrál dobře, fakt super! Ještě jedna výhra a a už bude ve třetí stovce.. :D Tak snad ho odpoledne napodobí Jonáš!
Reagovat
Alien
Tak to tam vyhraj celé!
Reagovat
drabona
sice nemá dynamit v ruce, ale její hra je velmi chytrá a pohyblivá a takové hráčky mají větší budoucnost než bouchaleny. Zápas byl pěkný zážitek. Gratuluji !!
Reagovat
vladka
smilesmilesmile..chudák, bude hrát se Soribes - to nikdy nevím, když vidím její pohled a slyším její hlas, jestli nepatří do ATP...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
EllNino
Desátá výhra v MD v letošní sezóně - prohrála akorát s Ash, Elinou a Dariou, když byla totálně vyšťavná ... škoda, že zrovna na GS byl los tak krutý :)) Ale to je fuk, jdeme malými krůčky vzhůru :)

V semifinále bude stát prozatím nejtěžší soupeřka a navíc deblová parťačka, snad to Maruška zvládne a postoupí do finále, kde bude pak stát hráčka mimo první 130 ... ten titul tu visí hodně nízko, ale je to ještě strašně daleko :)

Se Sarou to bude chtít trpělivost a nevyházet se ... ale na hardu je asi větší šance ji porazit než na antuce, tak snad to vyjde :)
Reagovat
turista
Ano. Ale už to chce aby tam Marušce konečně ten titul spadl. Asi jí to přeje tady většina z nás.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist