Bouzková z Wimbledonu zamířila domů a těší se, že na Livesport Prague Open bude plno

18. 7. 2022, 15:40
Aktuality 18
Tenisový Livesport Prague Open, který kvalifikačními zápasy odstartuje na kurtech Sparty v pražské Stromovce v sobotu 23. července, se letos podruhé v historii bude hrát na tvrdém povrchu. Organizátoři představili v pondělí jednu z českých nadějí. Marie Bouzková, čtvrtfinalistka nedávného turnaje ve Wimbledonu, trénuje na turnajových kurtech už několik dnů.
Profily hráčů
© TK Sparta Praha / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Bouzková se ve Wimbledonu probojovala do čtvrtfinále a z Londýna poté zamířila rovnou domů do Prahy, kde se pomalu připravuje na přechod z travnatých kurtů na tvrdý povrch. "Už tady na Spartě trénuju skoro dva týdny a další týden mě čeká. Podmínky tu mám ideální," těší českou tenistku, která v nejnovější edici žebříčku WTA figuruje na 64. místě.

Právě v pražské Stromovce se uskuteční v následujícím týdnu turnaj kategorie WTA 250, na kterém bude Bouzková jednou z ostře sledovaných hráček. A i ona sama se na Livesport Prague Open těší. "Takových turnajů v Česku je málo a já jsem ráda, že je zrovna tady na Spartě, kde trénuju. Budeme mít asi krásné počasí a já věřím, že přijde i spousta diváků. Jsem z Prahy, mám tu rodinu i kamarády a pamatuju si, že i loni tady už od pondělka byla spousta lidí. Snad přijdou i tentokrát a bude plno už od prvních kol. Pro nás Češky je super, hrát doma, musíme si to užít." přeje si Bouzková.

Na turnaji Livesport Prague Open by se mělo představit sedm českých tenistek v hlavním poli a další čtveřice bude bojovat v kvalifikaci. Vedle Barbory Krejčíkové, Petry Kvitové, Terezy Martincové, již zmíněné Marie Bouzkové a Karolíny Muchové, dostaly pozvánku do hlavní soutěže také Linda Nosková a Lucie Havlíčková.

V kvalifikaci budou o účast v hlavní soutěži bojovat také Dominika Šalková, Barbora Palicová, Nikola Bartůňková a Miriam Kolodziejová.

Na tenisové Spartě se letos podruhé bude hrát na hardu, který vystřídal tradiční antuku. "Myšlenka uspořádat turnaj na tvrdém povrchu vznikla při komunikaci s WTA a myslím, že i díky této změně můžeme přivítat opravdu zajímavé pole hráček," říká ředitel turnaje Miroslav Malý. Kromě české elity je mezi přihlášenými světová dvojka Anett Kontaveitová či olympijská vítězka Belinda Bencicová.

Nad centrálním kurtem vyrostla tribuna pro 2200 diváků a podle zpráv organizátorů je na víkendové semifinále a finále z 80 procent vyprodaná. Kromě hardového kurtu v areálu tenisové Sparty se turnaj bude hrát i v nedalekém areálu Tatranu, kde je kapacita tribuny 500 míst.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport, Tomáš Rambousek

Komentáře

18
Přidat komentář
com
https://www.sport.cz/clanek/tenis-nejlepsi-ruska-tenistka-oznamila-ze-ma-vztah-se-zenou-3496140#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz smile zas se budou zensky bat chodit do sprch, aby jim nahodou neupadlo mejdlo smilesmile
Reagovat
Nenela
U zenskych upadle mejdlo nehraje zas tak velkou rolismile
Reagovat
com
sem rad, ze sem se zas necemu priucil smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Blbost kvete v každém věku že?
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Nola
zase nejak hapruje TP, neviem zobrazit nalavo kartu diskuze, samozrejme nejde tam ani uverejnovat prispevky.... a tym padom nevidim, kto je online.....
Reagovat
Vlk-v-trave
konecne to nefunguje :D Tam nestoupla ma tlapa snad 100 let a vubec to nechybi:)

Kdo je on-line si muzes zjistit tady...
https://www.tenisportal.cz/uzivatel/online/
Reagovat
smazaný uživatel
hej no posledne roky tu diskusiu zopar klaunov hodne zprznilo smilesmile
Reagovat
Nenela
Ja jsem si dodnes nevsimla, ze vlevo nejak diskuse je smile
Reagovat
lvicek
Ani ja netusila, ze tu neco takoveho existuje ;).
Reagovat
annah
Já taky ne. smile
Reagovat
tommr
doufám, že Marie naváže na dobrou formu z Wimbledonu a konečně v Praze přeleze první kolo. Ideální by bylo kdyby se dostala až do finále bud proti Petře Kvitový nebo Lindě Noskový ...
Reagovat
Dobry-den
Moje momentálně nejoblíbenější české tenistky. Snad se jim bude (nejen) v Praze dařit. smilesmilesmile
Reagovat
com
pri tvym stesti budes mit vsechny out po prvnim kole smilesmile
Reagovat
misa
Gratulace mojí nejoblíbenější tenistce k nadcházejícím 24. narozeninám (21. 7.). Život rychle ubíhá, pamatuju jako by to bylo včera, když jí bylo jedenadvacet...

Přeju pevné zdraví a úspěchy na tenisových turnajích smile

Počínaje Prahou mě čeká nejlepší část sezony. Doufám, že Marie naváže na letošní výkony a Leylah se Sofií budou už zdravotně v pořádku a konkurenceschopné.
Reagovat
Nenela
Kam se vlastne ztratila Kenin? Neni po ni ani vidu ani slechu
Reagovat
misa
Před jarním turnajem v Miami si přetrhla vazy v kotníku. Od té doby postupně léčí a připravuje se na návrat.
Reagovat
misa
Měla by dostat kartu do Washingtonu (první týden v srpnu).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist