Britská asociace v zemi rozdělí přes 20 milionů liber hráčům, funkcionářům i klubům

4. 4. 2020, 14:21
Aktuality 7
Až 20 milionů liber (přes 630 milionů korun) se chystá rozdělit britská tenisová asociace na zmírnění následků pandemie koronaviru. Granty a bezúročné půjčky budou moci žádat hráči, kteří nepatří do světové špičky, trenéři, funkcionáři a provozovatelé tenisových areálů v zemi.

Cílem je podpořit především spodní patra tenisové komunity, která mohou být koronavirovou krizí nejvíce ohrožena. Šéf asociace Scott Lloyd a další lidé z jejího vedení budou mít dočasně snížené platy o 20 procent.

"Tahle pandemie může významně ohrozit rozvoj tenisu a mnoho lidí, kteří se v něm v Británii angažují, se obává o jeho budoucnost. Naším hlavním cílem je proto zajistit, aby kluby a areály zůstaly životaschopné a nepřišly o své trenéry a funkcionáře," uvedl Lloyd.

Británie přišla pro letošek o slavný Wimbledon, který byl kvůli pandemii bez náhrady zrušen. Vážné ekonomické potíže ale pořadatelé řešit nemusí, neboť jsou proti této situaci dobře pojištěni.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Nola
nieco pre Forehanda a Frantza :DDD
https://sport24.pluska.sk/tenis/ostatne/federer-jeho-slovenska-manzelka-case-krizy-prepustili-pestunky-takyto-vedu-luxusny-zivot
Reagovat
dappe
Taková kvalita článků je na Slovensku běžná?
Reagovat
smazaný uživatel
je
Reagovat
Cico93
Určite sa takáto spodina nájde aj u vás...
Radšej ani neotvárať takéto bludy.
Reagovat
FulnekUltras
já bych řekl podle nálady ;-)
Reagovat
Mantra
Ivo, co ty na to? Hozená rukavice.

Jezdit za členské, sponzorské, státní a evropské peníze po světě je cajk, teď by se mohl pochlapit.
Reagovat
Nola
sa boji o rozvoj tenisu v Britanii, pekne gesto, ale dnes je sport na okraji zaujmu, m.i. britsky tenis reprezentuje iba jedno meno - Murray, nikto iny sa k nemu nedokazal ani len priblizit, aj ta Johanka nie je povodom Britka.....

chudobne federacie nedokazu pomoct ani sebe....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist