Bublik v Marseille zlomil sérii 10 porážek. Z výhry se raduje po čtyřech měsících

20. 2. 2023, 21:54
Aktuality 0
ATP MARSEILLE - Kazašský tenista Alexander Bublik se po čtyřech měsících a sérii deseti porážek dočkal vítězství. Letos uspěl až na 9. pokus na halové akci ATP 250 v Marseille, kde po obratu zdolal 5-7 6-3 6-4 Srba Filipa Krajinoviče.
Alexander Bublik

Když Alexander Bublik před dvěma týdny v Montpellier vypadl v prvním kole s domácím Grégoirem Barrérem a přišel o možnost obhájit svůj jediný titul na okruhu ATP, z frustrace roztřískal tři rakety. A když minulý týden v Rotterdamu podlehl Stanu Wawrinkovi, prohrál i osmý letošní zápas a v součtu se závěrem loňské sezony prohrál podesáté v řadě.

Černou sérii 25letý Kazach zlomil až dnes v hale v Marseille, kde svůj jediný start před třemi lety přetavil v semifinále. Přestože s Filipem Krajinovičem prohrál první set, vývoj otočil a zaznamenal první výhru od loňského října.

Když už se k ní blížil, znervózněl. V rozhodujícím dějství si Bublik vypracoval vedení 3-0 s dvěma brejky v zádech a o náskok málem přišel. Za stavů 3-2 a 5-4 ale odvrátil všechny čtyři brejkboly a nakonec i díky 18 esům nad Srbem zvítězil 5-7 6-3 6-4.


"Dlouho jsem nevyhrál, takže tohle je teď pro mě jako vyhrát grandslam. Jsem šťastný, že jsem to dokázal," usmíval se Bublik. Když porazil Krajinoviče poprvé, loni v Montpellier nakonec triumfoval.

Ve druhém kole se 50. hráč světa Bublik utká s osmým nasazeným Švýcarem Marcem-Andreou Hüslerem, nebo v odvetě za dva týdny starou porážku s domácím Barrérem.

Po pěti letech a popáté v kariéře si v Marseille představil bývalý třetí hráč světa Stan Wawrinka a teprve podruhé v hlavním městě Provence zvítězil ve dvou setech. Do letošního ročníku 37letý Švýcar vstoupil výhrou 6-4 7-6 nad Belgičanem Zizouem Bergsem.

Ve druhém kole může trojnásobný grandslamový šampion Wawrinka narazit stejně jako před týdnem v Rotterdamu na domácího Richarda Gasqueta, který ale ještě musí potvrdit roli favorita proti krajanu Laurentu Lokolimu.



Podnik ATP 250 v Marseille se letos koná bez českého zastoupení i bez jediného bývalého šampiona. Nejvýše nasazenými jsou Polák Hubert Hurkacz, ve formě hrající Ital Jannik Sinner, Australan Alex de Minaur a Bulhar Grigor Dimitrov.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 784.830 eur
pondělní výsledky (20. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bublik (Kaz.) - Krajinovič (Srb.) 5-7 6-3 6-4
Bonzi (Fr.) - Van Assche (Fr.) 7-5 7-5
Wawrinka (Švýc.) - Bergs (Belg.) 6-4 6-7(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist