Čechům se v Bratislavě nedařilo. Končí i Hlaváčková a Kristýna Plíšková

19. 11. 2010, 20:06
Aktuality 2
ITF BRATISLAVA - Šest českých tenistů vstoupilo tento týden do společného turnaje mužů a žen v Bratislavě, žádný z nich ale díru do světa na podnicích nižší kategorie neudělal. Nejdál - do čtvrtfinále - se dostaly Andrea Hlaváčková a Kristýna Plíšková.
Andrea Hlaváčková

V mužském challengeru skončili všichni tři Češi v úvodním kole, když nezvládli třísetové bitvy. Lukáš Rosol podlehl Kunicynovi, Jaroslav Pospíšil nestačil na domácího Martina Kližana a Jiří Vaněk si připsal poslední porážku v kariéře s Dominikem Hrbatým.

Devětadvacetiletý Pospíšil po návratu z neúspěšné kvalifikace US Open odehrál čtyři skvělé challengery na antuce. Získal premiérový titul, dvakrát prohrál až ve finále a jednou v semifinále. V hale se mu ale už nedaří, z pěti zápasů vyhrál jediný. 

O tři roky starší Vaněk se ve slovenské metropoli rozloučil s kariérou, k čemuž ho dohnaly přetrvávající problémy se zády.

V Bratislavě současně hrají také ženy. Třem Češkám se dařilo více než jejich mužským kolegům, do semifinále ale žádná nepostoupila. Nejprve ve druhém kole vypadla Karolína Plíšková, jež podlehla v souboji se sestrou Kristýnou. Vítězka wimbledonské juniorky se dostala až do dnešního čtvrtfinále, v něm ale stejně jako Andrea Hlaváčková dohrála.

Kristýna Plíšková nestačila na 114. hráčku světa Katerynu Bondarenkovou z Ukrajiny, třetí nasazená Andrea Hlaváčková podlehla domácí Zuzaně Kucové.

- ITF BRATISLAVA (Slovensko, tv. povrch / hala, 25.000 eur) -
páteční výsledky (19. 11. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Z. Kucová (5-SR) - Hlaváčkvá (3-ČR) 3-6 7-5 6-3
K. Bondarenková (4-Ukr.) - Krist. Plíšková (ČR) 6-4 6-1
Rodinová (2-Rus.) - Savinykhová (Rus.) 6-3 6-4
Barthelová (8-Něm.) - Haasová (Něm.) 3-6 6-2 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Slusna sestava v Bratislave na petadvacitku, kdyz holky na posledni chvili potrebujou body:-) Kata Bondarenko se na itf-ku neobjevila nekolik let, ale dnesni postup do semifinale by ji mel dat definitivu na hlavni soutez v Melbourne.Evgeniya Rodina bude potrebovat obhajit lonsky titul, aby nezustala tesne pod carou.Nikde jinde jsem ji uz prihlasenou nenasel, byla by smula propasnout ¨cut¨ o jedno dve mista.Doufam, ze to vyjde;)
Reagovat
smazaný uživatel
si trhlý? to nejsou češky....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist