Čekal jsem s Evertovou dítě, píše ve své biografii Connors

7. 5. 2013, 13:31
Aktuality 26
Bývalý nejlepší tenista světa Jimmy Connors čekal s někdejší světovou jedničkou Chris Evertovou dítě. Nyní šedesátiletý vítěz rekordních 109 turnajových titulů to prozradil ve své očekávané autobiografii nazvané "The Outsider" a píše v ní, že se tenistka rozhodla pro potrat. To byl prý důvod, proč sešlo z jejich svatby.
Profily hráčů
Slavný pár

Connors a Evertová prožili románek v 70. letech a byli ostře sledovaným zlatým tenisovým párem. V roce 1974 oba vyhráli Wimbledon a měli se brát, ale pak náhle z obřadu sešlo. Nikdo tehdy neznal důvody, proč k rozchodu došlo.

Connors ve své knize píše, že mu týden před svatbou Evertová řekla, že je těhotná. "Byl to výsledek mladické vášně. Byl jsem šťastný a připravený přijmout odpovědnost za to, co přijde," píše Connors, kterému tehdy bylo 22 let a Evertové 19.

Pozdější vítězka 18 grandslamových titulů Evertová se ovšem podle Connorse rozhodla, že na potomka není vhodná doba. "Chrissie si usmyslela, že je to špatné načasování, a řekla mi, abych zařídil detaily (potratu)," píše Connors.

"Bylo to strašně bolestivé, ale věděl jsem, že je konec, že se brát nebudeme, protože by to ani pro jednoho z nás nebylo dobré," pokračoval Connors. Rozhodl se, že jsou na svatbu moc mladí, a Evertová tehdy řekla: "Žádný problém. Zítra mám zápas."

Evertová nevěděla, že její bývalá láska odhalí ve své knize intimní části jejich soužití a cítí se dotčená. "Jsem mimořádně zklamaná, že to učinil bez konzultace, protože náš vztah byl citově bolestný. Více to nebudu komentovat," uvedla v prohlášení.

Bývalý první hráč světa a vítěz osmi grandslamových titulů Connors se později oženil s modelkou a dívkou z první strany časopisu Playboy Patti McGuireovou, s níž má syna Bretta a dceru Aubree.

V knize Connors na 401 stranách popisuje, jak ho jeho matka-manažerka Gloria navedla na tenisovou cestu. Odhaluje své sklony k dyslexii, nevěře a hazardu. Obávaný tenisový bouřlivák probírá i komplikované vztahy a rivalitu se svými největšími protivníky - Švédem Björnem Borgem, krajany Arthurem Ashem, Johnem McEnroem a Andrem Agassim či s Argentincem Vitasem Gerulaitisem.

"Jsem zvědavý, jestli mám v osudu tenis i v budoucnu," uzavírá Connors svoji knihu a popichuje fanoušky: "Přiznejte si. Že bystě mě rádi viděli zpátky?"

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Carloss
jimbo connors byl muj nejoblíbenější tenista. to on podnítil muj zájem o tenis. Nikdy nezapomenu na jeho návrat ve skoro čtyřiceti letech na us open kdy v pěti setech porazil Kricksteina. Měl úžasnej bekhend obouruč kterým jako by zrakem přesně měřil kam půjde. Jeho souboje později s Agassim byl svátek tenistu. Fascinující tenista který hrál a porážel tenisty mezi několika generacemi. V tomto ohledu v historii tenisu neznám obdobu.
Reagovat
smazaný uživatel
taky nerada micham jablka s hruskama, ale napr. Ken Rosewall byl v absolutni spici svetoveho tenisu 20 let, USO vyhral jeste nekdy ve 37 letech..
Reagovat
tito
Ken byl absolutní špička, možná největší hvězda. Jen díky nadsazování open éry, která jej míjela, není pravidelně zmiňován.
Reagovat
smazaný uživatel
finale Wim si vystrihl s Drobnym i s Connorsem, neuveritelny! Jsem rada, ze jsem mela to stesti a videla ho hrat i zive.. ne s Jardou.. ;-))
Reagovat
brixner
Ken Rosewall byl dlouhověký, to ano. Ale při vší úctě k éře jeho, Newcomba, Roche, Smithe, Hoada, Lavera, Ashe, Kodeše...Tu Connorsovu dlouhověkost bych řadil o trochu výše. Myslím, že v podstatné části své kariéry, měl těžší konkurenci, přišel Borg, Lendl, byli tam Vilas, Clerc, Gerulaitis, Tanner, McEnroe, později další mladí hráči a Jimmy se stále dokázal prosazovat. Jistě, i v jeho případě je ono pověstné KDYBY...Kdyby nebylo Borga, měl by nejméně čtyři Wimbledony...Tohle "kdyby" prostě funguje a platí a bude platit neustále:Lendl-kdyby nebylo Beckera, Agassi-kdyby nebylo Samprase,Roddick-kdyby nebylo Federera, Federer-kdyby nebylo Nadala, tak...Tenis se neustále vyvíjel, zrychloval atd. dnes zápasy z éry velkých Australanů, spíš budí trošku úsměv. Jen si prostě myslím, že Connors se dokázal velice účinně přispůsobit a v otázce jakési výdrže a dlouhodobé výkonnosti, bych ho zařadil na vrchol tohoto žebříčku! Všechno se může(relativně) ještě změnit-to až např Roger nebo Rafa vyhrají nějaký ten turnaj(nedej Bože gramdslam!!!) třeba ve 35-36 letech! Ale to už by bylo asi něco z jiné galaxie...Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší úder jaký svět neviděl :)
http://www.youtube.com/watch?v=fHk3KEGF5mI
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ona Evertová zjevně žádná křehotinka, která by brala velké ohledy na okolí, podle toho příběhu taky nebyla, tak nevím, čemu se teď diví...
Reagovat
smazaný uživatel
tezko asi soudit, samozrejme, jen bych pripomnela okolnosti tenkrat a bylo ji 19, jemu je dnes 60...
Reagovat
Fandina
Nahoře se píše, že Chris byla dotčená, že zveřejnil intimnosti a víc to nechce komentovat. Neřešila bych to.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, jednak muj komentar rozhodne nevyslovuje reseni a jednak ja jeji prani plne respektuju a nechci prece, aby to vic komentovala.. :-)
Reagovat
Fandina
sojka ... omlouvám se, příspěvek neměl být pod tímto vláknem. Jedná se o to, že on zveřejnil něco co ona nevěděla a dotklo se jí to. Už bych to nerozebírala. Stalo se.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona nevěděla, že byla těhotná?
Reagovat
smazaný uživatel
To bych nerozebíral :)))
Reagovat
Fandina
Mutademus, že byla těhotná přece nepopřela, jen nevěděla, že on to zveřejní. Že?
Reagovat
Fandina
janekda ... proč to nerozebírat, když není o čem psát. Ne?
Reagovat
smazaný uživatel
A jó, tak běž do toho. Dneska už mi jedna debata stačila. :)
Reagovat
Fandina
janekda, psal si to Mutovi, mě se debatovat nechce, není tady vhodný partner ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jimmyho vylevy (jako kazde jine) mne znechucovaly tenis, ale jeho vykony "posledni dekady" jsem uz obdivovala uprimne. Jinak vsak .. :-((( Nechapu, jak mohl bez Chris pustit do sveta takovou ciste osobni a predevsim spolecnou zalezitost. Chucpe!
Reagovat
darek.vrana
Gerulaitis byl myslím Američan, ne Argentinec.
Reagovat
brixner
Ano, byl to Američan, nejspíš se vloudila chybička. Nejznámější Argentinec byl, samozřejmě, Guillermo Vilas. Gerulaitis byl několik let v Top 10, byl to dobrý síťař a byl velice mrštný. Památný zápas sehrál v r.1981 ve finále Masters v New Yorku, kdy měl celé první tři sety navrch a dotáhl to k mečbolu. Tenkrát Ivan Lendl mečbol odvrátil smečí po nepříliš povedeném lobu a nakonec Vitase dorazil a získal svůj první veliký titul. Jako kluk na to velice dobře pamatuji ! Gerulaitis měl jednu dobu takovou zvláštní "úchylku", kdy se při poklepávání míčkem před servisem téměř vždy přes pravou ruku podíval dozadu na sběrače a rozhodčí...V té době byl, údajně, jedním z nejoblíbenějších tenistů mezi samotnými hráči, zemřel nešťastnou náhodou, poměrně mlady...No a Connors? To je dodnes můj veliký hrdina, mám dodnes tenisák, kterého se dotkl jako poslední na exhibici v Praze, kdy jsem zakřičel" Jimmy, miluji Tě!" no a on odpálil míček směrem po hlase a opravdu přistál přímo mně v náručí! Osobně připouštím, že informace typu soukromý život s Chris Evertovou, by se nejspíš měly konzultovat s dotyčnými osobami, jde o intimní informace. Na druhou stranu si ale myslím, že o informacích tohoto typu, vědělo a ví veliká spousta lidí, tohle se prostě utajit nedá, v případě světovývh jedniček obzvlášť, takže...Jimmy to prostě jen po letech potvrdil, takže...No, budu se snažit onu autobiografii sehnat a budu moc rád, pokud bude k dostání i u nás v poměrně kvalitním překladu, jako v případech Rogera Federera nebo Andre Agassiho. Brix
Reagovat
smazaný uživatel
nejde prece o to, kdo co vedel nebo nevedel, ale zda si Chris prala nebo neprala tak citlivou informaci timto zpusobem zverejnit. No, knizku si vsak asi prectu.. :-)
Reagovat
gigin
S tím balonkem je to dobré. Taky to zkusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre! Tak takovy suvenyr zavidim. Jinak Gerulaitis byl velky talent, ktery kdyby tenisu dal tolik, kolik by mel, nebyl by jen svetova 4. Uzival si zivota jakoby věděl, že nebude dlouhy. Ale koukat na jeho zápasy byla radost :-)
Reagovat
brixner
Tenkrát, myslím, že v roce 1992(?) byla v Praze exhibice, kde hráli Connors, Ivaniševič, Korda a za omluveného McEnroa(to bylo tenkrát škody...) přijel Jan Siemerink. Hrál ose, tuším, na supreme, takže to hezky "odsejpalo", byla to docela zábava, Connors to tehdy vyhrál. Jeden týpek, zabalený do Americké vlajky, tenkrát zakřičel:"Hey, Jimmy, Do You speak english?" Connors měl před servisem, upustil míček, sedl si na bobek a prostš nevěřícně zíral a smál se...Na tiskovce pak uvedl, že nepamatuje, kdy by dostal takhle smysluplnou otázku:-) Já tehdy opravdu zakřičel:" I Love You, Jimmy!"(což byla ve své podstatě pravda, Connorse jsem opravdu obdivoval ze všech nejvíce) a on ten tenisák skutečně odpálil směrem po hlase, možná proto, že to byl mužský hlas:-)Dodnes má míček na sobě i otisky od výpletu, jde o Wilson. Pamatuji si i reakce lidí kolem..."Vrať to...to si nemůžeš nechat...hoď ho nazpátek...ty vole, on si ho snad nechá..." No, vyzrálé publikum. Prostě jsem tenisák přikryl bundou a mám ho dodnes, kdy mohu tvrit, že Connors se ho dotkl opravdu jako poslední! Lidé tehdy pokřikovali na Gorana, aby aspoň jednou předvedl jeden se svých pověstných servisů, neudělal to, stále podával, jako baba:-) Korda v pohodě, Siemerink byl hodně nervózní, i když šlo o exhibici, asi ta přítomnost Jimmyho udělala své.
Reagovat
smazaný uživatel
Já s ním mám fotku hned po tomhle zápase.
Šel jsem na kurt a jsem tam s ním vyfocenej hned u umpire :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist