Černý český den ve Wimbledonu. Prvním kolem kvalifikace neprošla ani jedna ze šesti nadějí

21. 6. 2022, 22:41
Aktuality 34
WIMBLEDON - Stačil jeden den, respektive několik hodin, a kvalifikace Wimbledonu je bez českých tenistek. Na travnatých kurtech v londýnském Roehamptonu neprošla prvním kolem ani jedna z šesti nadějí. Sen o startu na grandslamovém turnaji se rozplynul Lindě Fruhvirtové, Anně Siskové, Tereza Smitkové a triu debutantek na trávě Saře Bejlek, Miriam Kolodziejové a Jesice Malečkové.
Linda Fruhvirtová (© j48tennis.net)

Linda Fruhvirtová zkoušela štěstí v kvalifikaci grandslamu podruhé, mezi elitu se ale opět nepodívá. Před měsícem na Roland Garros vypadla ve druhém kole a dnes v Londýně dokonce hned po úvodním vystoupení.

17letá Češka se na trávě zatím hledá, duel s Tessah Andrianjafitrimová přesto rozehrála dobře a získala první set. Nakonec ale recept na srdnatě se bránící soupeřku nenašla po tříhodinové bitvě prohrála 6-2 4-6 6-7(6-10).

23letá Andrianjafitrimová, které se v úvodu sezony dařilo na turnajích ITF na tvrdém povrchu, už má za sebou tři starty na grandslamu. Všechny si připsala na domácím Roland Garros, pokaždé vypadla hned v prvním kole. Letos v něm potrápila Karolínu Plíškovou, která ji zdolala ve třech setech.



Tereza Smitková si po roce zahrála kvalifikaci grandslamu, čtyři roky dlouhé čekání na start v hlavní soutěži ale neukončí. Hned v prvním kole osmifinalistka z roku 2014 prohrála 3-6 5-7 s Francouzkou Jesikou Ponchetovou.

Další tři Češky dnes hrály poprvé na trávě (Jesika Malečková, Sara Bejlek, Miriam Kolodziejová), tři debutovaly v kvalifikaci grandslamu (Anna Sisková, Bejlek, Kolodziejová).

20letá Anna Sisková začala proti bývalé 56. hráčce světa Američance Louise Chiricové skvěle a vedla 6-1 a 1-0 s brejkem v zádech, od té chvíle ale neuhrála už ani game a prohrála 6-1 1-6 0-6.

Sara Bejlek má za sebou první zápas na trávě a zároveň v kvalifikaci grandslamu. Dva dny po triumfu na antukovém turnaji ITF W60 v České Lípě 16letá Češka podlehla 6-7 3-6 Američance Emině Bektasové.

Na trávě a v kvalifikaci grandslamu hrála poprvé také Miriam Kolodziejová. 25letá Češka, jejíž kariéru brzdí časté zdravotní potíže, prohrála 1-6 4-6 s německou teenagerkou Nastasjou Schunkovou.

Ani na pátý pokus nevyhrála zápas v kvalifikaci grandslamu Jesika Malečková. Při premiéře ve Wimbledonu 27letá Češka prohrála ve svém prvním vystoupení na trávě 2-6 1-6 se Španělkou Cristinou Bucsaovou.

V hlavní soutěži Wimbledonu tak letos bude startovat sedm českých zástupkyň.

Naopak do druhého kola mužské kvalifikace se už v pondělí probojovali čtyři z pěti Čechů - Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Dalibor Svrčina a Vít Kopřiva.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Davaj Rosola s Eubanksem... dnes je Cesky den na YT :)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak TB Rosulek urval...:)
Slusne nabita kvalda... vcera komentatori prohlasili, ze Wimbledon uz vlastne zacal... uz nevidi moc rozdil kvality hry mezi Q a MD.

No, dobre, ale ty kury na kvaldu - to aby se ti hraci opravdu prekonavali:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Rosulek jde dal. Byl i rozhovor:)
Reagovat
makro99
tak nedopodával, ale na příjmu to dotáhl?! pěkný výsledek na stará kolena smile
vždycky si vzpomenu na našeho posledního travařského specialistu Honzu Hernycha :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Dam to asi tady...ze, jde dal byl na livku, souper vzdal. Dnes jeste treningova priprava na zaverecne kolo.

Tak snad mu to vyjde Zdendovi...
Reagovat
Vlk-v-trave
CR ma Navratilovou, ale nema turnaj na trave, a pritom tam maji nejen Cesky nejlepsi historicke vysledky... klasicka ceska absurdita:)

Ty mlade holky nemaji na co navazovat....Muchova je vyjimka... a nova Strycova se hned tak nenarodi... nemluvne o Kvitove...

Chce to podporit GRASS v Cesku... :) Misto toho huleni, by konecne mel bejt poradny areal i s turnajem:)
Reagovat
tommr
v našich podmínkách je travnatej kurt naprosto nereálnej. Tráva je příliš náročná na údržbu. Problémy s tím mají i fotbalový kluby který do toho můžou nasypat mnohem víc peněz ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale realne to je, jen se nikomu nechce s tim bavit... :)
Reagovat
paddy
To se pleteš, WTA Ostrava se bez trávy neobejde, tam se hulí nejen z komínů smile smile smile
Reagovat
lxr
Tohle je sice úplně mimo téma, ale jsem jediný, komu připadá Linda Nosková neskutečně podobná Svitoline?
Reagovat
Blondie
Popravdě... asi jo, já tam z Eliny nevidím nic :) max. tvar obličeje, ale jinak...
Reagovat
tommr
výsledek smile našich hráček je sice na první pohled hrozivej ale nebyl tak úplně neočekávanej. Je třeba si přiznat že účast v kvaldě si regulérně vybojovala jen Linda Fruhvirtová a ostatní tam byly pouze na úkor vyloučených Rusek a Bělorusek a za normálních okolností by se tam vůbec nedostaly ...
Linda ovšem zklamala a podobně jako na FO vypadla s hráčkou kterou by už ted měla s přehledem porážet. Věřím ale že se jedná jen o přechodnej útlum a že se z toho zase vyhrabe ...
Reagovat
lxr
Je stále hrozně mladá. Tento rok získala cenné zkušenosti a musí se do toho ještě dostat. Myslím že do budoucna bude minimálně v první 10 wta.
Reagovat
tommr
no já už tak optimistickej nejsem, ale do první stovky by se časem dostat mohla ...
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Marduch
Wimbledon se dá jako hrát dva dny po antuce? smile
Reagovat
GaelM
Je jí 16, má WTA ranking na kvaldu, tak proč ji nezkusit... ale bral bych to od ní hlavně jako přípravu na juniorský GS, kde bude patřit k favoritkám a odehraný těžký zápas na trávě zúročí smile
Reagovat
miraben99
Sára juniorku na Wimbledonu hrát nebude. Včera se odhlásila.
Reagovat
makro99
asi jí to včera stačilo..:) nějaký komentář k tomu asi nedala?
pravdou je, že pro Sáru a její kariéru přichází klíčová část sezóny - české antukové léto - Prahy, Přerov, Olomouc...
Reagovat
Holahej
https://www.irozhlas.cz/sport/tenis/tenis-bejlek-macha-lake-open-wimbledon-zebricek-wta_2206201749_bac
Reagovat
Holahej
Vycházející tenisová hvězda Bejlek stoupá světovým žebříčkem. "Za rok chci hrát grandslamy," říká

Mácha Lake Open byl jeden z vašich dalších dílčích úspěchů. Jak dlouhá cesta ale je k tomu, aby se mladá tenistka mohla začít živit sportem?
Je to neskutečně dlouhá cesta. Když si představím, že příštích dvacet let budu skoro každý den na kurtu, je to neskutečné. Snad to vydržím. Chtěla bych se živit tenisem a chci pro to udělat maximum.
Reagovat
Holahej
..když si vzpomenu na to, co můžu mít před sebou, jakou mohu mít kariéru a kde všude mohu žít, když se mi tenis vyvede, tak makám ještě víc.
Reagovat
FulnekUltras
přízemně konzumní motivace sama o sobě obvykle nestačí - chce to ještě nějakou nadstavbu smile
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.irozhlas.cz/sport/tenis/tenis-bejlek-macha-lake-open-wimbledon-zebricek-wta_2206201749_bac
Reagovat
miraben99
Tak to jsem zatím nezaznamenal. Já jsem čerpal ze seznamu přihlášených na webu ITF. Pokud už žádné další odhlášky nepřijdou, tak by měly hrát obě Fruhvirtovy, Bartůňková, Valentová, Klimovičová, Tomajková, Palicová, Šalková a Štruplová.
Reagovat
tommr
takže vedle Noskový a Bejlek chybí i Lucka Havlíčková ...
I tak máme ale početný zastoupení smile a klidně by se mohl zopakovat scénář z FO jen s trochu jiným obsazením ...
Reagovat
rusedski
https://www.tenisportal.cz/hrac/ymer/

Treba i druhej den po antuce smile
Reagovat
brixner
No, technicky asi fakt nedá! Jako kluk jsem vyrůstal na asfaltových kurtech, ale v Ostravě v bývalém NHKG, byly kurty pouze antukové a i jako malý spratek jsem s těmi přechody měl fakt veliký problém, antuka mi tenkrát připadala, jakoby se na ní mělo hrát se dvěma dopady míčku na zem a to nešlo o trávu...Takže obecně vzato - ten, kdo dokázal např. po vítězství na RG vyhrát i Wimbledon, byl prostě mistr(Borg++)
Reagovat
Blondie
Samozřejmě to zamrzí, ale všechny ty kočky budou mít ještě tolik šancí...
Reagovat
brixner
To vížejo, budou! Lendl hrál taky v 1981 finále RG s Borgem a hned v 1.kole Wimblu dostal naloženo od nějakého Australana(myslím Fancutt to byl) Tohle má svůj vývoj, potíž je v tom, že dnešní sestava mladic je tak vyrovnaná, že prokousat se aspoň trochu nahoru, dá hóóódně práce. Ale o naše dívky strah nemam, horší je to s klukama...
Reagovat
Blondie
Tak víš jak... tyhle věci se... odehrály... nějaká ta léta před mým narozením, úplně je nemám v paměti smile
Reagovat
brixner
No, já taky nejsem starej! Todlencto sem musel vygůglitsmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=M959nDkgXTQ

Steffi Graf vs Lori McNeil | Wimbledon 1994 first round

V tom roce byla Martina blizko 10 titulu. Lori dosla do SF, ve kterem po bitve prohrala s Conchitou, ktera prave Martinu ve finale porazila. Vypadek Steff v 1.kole byl tehda nebyvaly, ale treba uznat, ze Lori hrala dost dobre.
S tou Martinou to byla velka skoda...pral jsem ji tu desitku:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist