Čest nasazených zachránila v Lucemburku Vinciová, postupuje i Venus

18. 10. 2012, 22:39
Aktuality 0
Katastrofálně dopadly dnešní osmifinálové zápasy pro papírové favoritky v Lucemburku. Z nasazených hráček postoupila jen turnajová jednička Roberta Vinciová, která si hladce poradila s Britkou Keothavongovou. Další čtyři nasazené tenistky neuhrály ani set, včetně dvojky v pavouku Julie Görgesové a další Němky Mony Barthelové, jež nestačila na Venus Williamsovou.
Roberta Vinciová

Roberta Vinciová byla první z nasazených hráček, které dnes k boji o čtvrtfinále v Lucemburku nastoupily, a svůj duel s Anne Keothavongovou odehrála, jak se na favoritku patří. V prvním setu sice ztratila náskok a nechala soupeřku srovnat na 3-3, za stavu 5-4 ale Keothavongové znovu prolomila podání získala úvodní sadu pro sebe. Druhý set už byl jasnou záležitostí pro Italku, která vyhrála pět her v řadě a za pouhých 64 minut porazila britskou tenistku 6-4 6-1.

Vítězku turnaje z roku 2010 už dnes ale žádná z dalších nasazených tenistek nenapodobila. Největším překvapením je vyřazení dvojky v pavouku Julie Görgesové, která doplatila na lepšící se formu loňské finalistky Moniky Niculescuové z Rumunska. Aktuálně 70. hráčka světa Niculescuová hned v úvodní hře německou favoritku při jejím podání potrápila a další dva servisy už jí sebrala. Görgesová stačila ještě snížit, Rumunka už si ale první set nenechala vzít. I v následujícím dějství finalistka z Lince ztratila dvakrát podání, brzy prohrávala 1-5 a krátce poté se s turnajem rozloučila.

Turnajová trojka Jelena Jankovičová se s Lucemburkem rozloučila dokonce 'kanárem', přestože neměla svůj duel s Andreou Petkovicovou rozehraný špatně. O svůj náskok sice přišla a vzápětí musela dohánět ztrátu, dokázala ale srovnat a za stavu 4-4 sahala po důležitém brejku. Při Němce ale stálo v klíčových momentech štěstí, těsně před tie-breakem si vypracovala setbol a ten proměnila. Ve druhém setu už se bývalá světová jednička nevzmohla na odpor a za 95 minut prohrála 5-7 0-6.

Velkým překvapením není dnešní vyřazení turnajové devítky Mony Barthelové. Další z německých tenistek v soutěži totiž narazila na někdejší nejlepší hráčku světa Venus Williamsovou, která ani ve svém druhém utkání po US Open neztratila set.

V divokém úvodním setu Barthelová ztratila dvakrát podání a prohrávala už 0-4. Němka se nevzdala, starší ze sester Williamsových to oplatila, srovnala a vynutila si zkrácenou hru. V ní ještě vedla 3-1, jenže koncovka setu patřila Američance. Ta se i v následující sadě dostala rychle dovedení, aby i tentokrát o náskok přišla. Další tie-breakové drama už Venus Williamsová nepřipustila: za stavu 5-4 se při podání své soupeřky dostala k prvnímu mečbolu a proměnila ho.

O semifinále si Williamsová zahraje s nejtěžší možnou soupeřkou, Italkou Vincivou. Na tu dosud narazila v kariéře dvakrát a pokaždé ji porazila ve dvou setech.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Vinciová (1-It.) - Keothavongová (Brit.) 6:4, 6:1, Niculescuová (Rum.) - Görgesová (2-Něm.) 6:4, 6:2, Petkovicová (Něm.) - Jankovičová (3-Srb.) 7:5, 6:0, Pěrvaková (Kaz.) - Cirsteaová (6-Rum.) 7:6 (7:4), 6:1, V. Williamsová (USA) - Barthelová (9-Něm.) 7:6 (7:4), 6:4, Hantuchová (SR) - Flipkensová (Belg.) 6:4, 4:6, 6:2.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist