Cetkovské se premiéra na modré antuce povedla. Smetla Zvonarevovou!

5. 5. 2012, 19:18
Aktuality 110
WTA MADRID - V Madridu dnes odstartoval historicky první turnaj na netradiční modré antuce a příjemné první zkušenosti si z ní odnáší Petra Cetkovská. Česká tenistka smetla světovou desítku Věru Zvonarevovou a ve štědře dotované soutěži postoupila do 2. kola. V něm je i Klára Zakopalová, jež porazila krajanku Benešovou.
Petra Cetkovská

Společný turnaj mužů (ATP Masters 1000) a žen (WTA Premier Mandatory) se letos v Madridu koná poprvé v tenisové historii na netradiční modré antuce, na kterou má většina elitních tenistů spíše negativní názory.

Stěžovat si zatím rozhodně nemůže Petra Cetkovská, jež si svůj debut na neobvyklém povrchu bude ráda pamatovat. Sedmadvacetiletá Češka totiž v úvodním kole prestižní soutěže nedala šanci světové desítce Věře Zvonarevové, které nenabídla jediný brejkbol a za pouhých 64 minut ji smetla dvakrát 6-2. 

Bývalá světová dvojka Zvonarevová tak na druhém turnaji v řadě končí na raketě české hráčky (v Charlestonu podlehla Šafářové) a potvrdila mizernou formu. Letos má bilanci pouhých 7 výher a stejného počtu porážek.

Česká tenistka dnes navázala na slušné výsledky z dvou předchozích turnajů, na kterých si zahrála dvakrát ve čtvrtfinále. V Estorilu hrála ještě před dvěma dny, kdy ve třech setech padla s pozdější vítězkou turnaje Estonkou Kanepiovou.

V Madridu si o postup do 3. kola, v němž by mohla čelit Australance Stosurové, Cetkovská zahraje buď s Rumunkou Monikou Niculescuovou, nebo kvalifikantkou Domínguezovou Linovou.

V hlavní soutěži v Madridu figuruje celkem sedm českých tenistek, jedna z nich je už ale ze hry venku. Iveta Benešová totiž v souboji dvou Češek nestačila na Kláru Zakopalovou, které podlehla 4-6 6-7.

S krajankou se Zakopalová utkala podruhé během pár dnů, ve středu v Budapešti prohrála souboj o čtvrtfinále s deblovou partnerkou Benešové Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

Zakopalová v dalším zápase vyzve s velkou pravděpodobností vítězku ze Stuttgartu Rusku Marii Šarapovovou, která do soutěže vstoupí zítra proti Rumunce Beguové.

Zítra čeká zápas proti čerstvé vítězce turnaje v Estorilu Kaie Kanepiové Lucii Šafářovou a obhájkyně titulu Petra Kvitová nastoupí proti Marině Erakovicové. Z kvalifikace dnes postoupily Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, která se v úvodním kole utká s další kvalifikantkou Anastasií Rodionovovou. Hradeckou čeká Shuai Peng a v případě výhry si může ve 2. kole zahrát proti Kvitové.

V Madridu se představí kompletní ženská Top 10, světová špička mužů soutěž odstartuje v neděli. Z Čechů jsou přihlášeni Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID -
(Španělsko, modrá antuka, 3,755.140 eur)
sobotní výsledky (05. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (ČR) - Zvonarevová (10-Rus.) 6-2 6-2
Zakopalová (ČR) - Benešová (ČR) 6-4 7-6
Stosurová (5-Austr.) - Martičová (Chorv.) 7-5 4-6 7-6(5)
Cirsteaová (Rum.) - Bartoliová (7-Fr.) 6-7(8) 6-4 6-3
Solerová (Šp.) - Paszeková (Rak.) 6-7(2) 6-2 6-2
McHaleová (USA) - Arvidssonová (Švéd.) 6-4 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Beguová/Peerová (Rum./Izr.) 6-3 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

110
Přidat komentář
tommr
podle herního plánu by Wozniacká měla už zítra hrát zápas druhýho kola proti Barthelový. Podle posledních zpráv ale Caro požádala o odložení zápasu o jeden den, aby se mohla dát do kupy. Jsem zvědavej jestli jí pořadatelé vyhoví ...
Reagovat
Heather_Fedex
je to mozny, aby se zadalo o prelozeni zapasu???? to jsem ani nevedela...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle jakých posledních zpráv? V plánu na zítřek není a pokud vím, tak nebyla.
Reagovat
tommr
Caro měla hrát už zítra - bylo to uvedený i tady na Tenisportálu, ale už to změnili takže jí pořadatelé zřejmě vyšli vstříc ...
O tý její žádosti jsem se dočet na jednom zahraničním webu od jinak velmi spolehlivýho zdroje informací. Pokud by to někoho zajímalo tak uvádím i část rozhovoru, kterej Caro poskytla Ekstra Bladetu:

"It seems that just when you feel you're starting to play well, something like that happens. It's so irritating and frustrating.

"I got some pain killers and got taped up. But I don't know how I got through that match. I'm thinking: just try and win the first set, and we'll see. When I win, OK, I'll give it a shot.

"I just kept fighting. It was my fighter heart that won today.

"I don't how I got through it. I let some shots go by I didn't want to go after, I hit moonballs and do some other things. I can feel the foot, but I have to make a choice whether to go on or stop. There's nothing much else to do."
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, máš pravdu, po obědě ten plán na zítřek byl ještě poněkud jiný. Najít ten rozhovor pro Exstra Bladet v dánštině "Caroline p? et ben i to og en halv time" :-) dobrá práce!
Reagovat
pepin
Ani mi to moc nezajímá, zda Woznick. bude v televizi, její nudný tenis mě nezajímá.
Reagovat
tommr
a to já bych se zase rád podíval i na Caro i když její styl mě zrovna moc nebere. Zajímá mě přitom ale spíš konfrontace s jiným stylem - v tomhle případě Barthelový ... :)
Jinak zítra se můžeme těšit i na Petru Kvitovou - hraje druhej zápas na centrálním kurtu a bude proto skoro stoprocentně k vidění v TV ... :)
Reagovat
tommr
a i tentokrát došlo k několika překvapením - z favoritek vypadly Schiavone, Cibulková a Niculescová. Pro český fanoušky je nejzajímavější asi to vypadnutí Niculescový, protože to znamená, že Petra Cetkovská bude mít ve druhým kole poměrně hratelnou soupeřku ... :)
Zítra do bojů zasáhnou všechny naše zbývající hráčky včetně naší největší naděje Petry Kvitový - tentokrát už snad za přítomnosti kamer ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
dalsi favoritka padla...v pripade francesci se tenhle vypadek na antuce da omluvit jedine tim, ze na ni mala modra barva negativni efekt oproti oranzove
Reagovat
tommr
já si myslím, že barvou to nebude. Schiavone nám prostě stárne (je ročník 1980) a už se to začíná projevovat na výkonech. Očekávám že po FO vypadne z první dvacítky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak... Druhá věc je, že Varvara umí zahrát velice dobře, akorát má dost velký výkyvy. Ale je pravda, že Fran je mi dost líto. Ještě několik úspěchů bych jí přála :-)
Reagovat
Heather_Fedex
masa zatim bez milosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jsem se pořádně nepodíval a už první set 6:0. :D
Reagovat
Heather_Fedex
ted te potesim: tipuju masu jako vitezku turnaje ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě potěší, až ti to vyjde. :D Ale jo, Masha je teď ve formě. :) Myslím, že po tom Stuttgartu určitě nabrala sebevědomí.
Reagovat
Heather_Fedex
tak predci jen slitovani...
Reagovat
freeteepek
Myslíš, že Máša porazí Serenu?
Reagovat
Heather_Fedex
otazkou je, zda se serene bude v madridu darit natolik, ze dojde az do ctvrtfinale. na ao se taky ocekaval jejich (masin a serenin) zapas ale serena dost prekvapila.
jestli k tomu zapasu ale opravdu dojde, tak si neodvazim tipnout vysledek. masa porazila serenu napsosledy v roce 2004, od te doby myslim 7 porazek pro marii. ale pevne verim, ze tak jako maria dozrala konecne letos nad vikou, tak dozreje po tolika letech i nad serenou.
Reagovat
pepin
Je jedno, která vyhraje, pak narazí na Petru a je konečná. Petra jde nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,nevíte někdo kdy bude Madrid v televizi a na stremech, především ženy? Děkuju.
Reagovat
tommr
ženskou část turnaje bude vysílat Eurosport. Pokrytí ale asi nebude nic moc - na zítřek jsou třeba plánovaný přenosy jen od 11:00 do 15:45 ...
Reagovat
Heather_Fedex
zitra od 11:00 na eurosportu
a zitra od 13:00 na eurosportu 2
Reagovat
freeteepek
Tak konečně rozhovor s Petrou. http://www.madrid-open.com/en/noticias-tenis-femenino/entrevista-exclusiva-con-petra-kvitova/ Jenom tu fotku vybíral nějakej pitomec.
Pořád Jenom Marie, Vika...Takle přehlížet obhájkyni titulu není hezký.
Reagovat
Heather_Fedex
tak zatim se sveta drzi...o servis prisla ale pak ho ziskala zpet a vede 5:4
Reagovat
freeteepek
No tak ten první set byl nakonec těsnej. Rozhodlo aktuální sebevědomí. Škoda. Trochu jsem doufal v další "upset". Nějak to těm favoritkám nejde, ale tiebreaky zvládaj:-)
Reagovat
Heather_Fedex
obavam se, ze tod dnes byla jedina moznost pro svetlanu, jak vzit favoritce set...
Reagovat
freeteepek
Ve druhém setu sázím na Viku...
Reagovat
Heather_Fedex
nas predpoklad byl spravny ;)
vsadim se, ze nasledujicimi kolami bude vika proletavat snadnejc. jen na zacatku potrebovala rozjezd, stejne jako v indian wells
Reagovat
smazaný uživatel
Právě začala hrát Vika... V prvním kole Světlana... I když bez formy tak na antuce je dobrá soupeřka.. Vika podle mne bude muset bojovat.. Jo a chci se zeptat, kdyby ted Vika vypadla, a Masha by došla třeba do SF, byla by Maria no.1, nebo by byla pořád Vika první díky odpočtu bodů ze Říma?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím prosímvás dá se to někde sledovat?
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel ne :( az od pondelka
Reagovat
smazaný uživatel
Díky tak aspoň to :)
Reagovat
tommr
díky těm předčasnejm odečtům je situace dost komplikovaná. Maria má jedinou šanci dostat se na první místo žebříčku když v Madridu získá titul a Azarenková současně vypadne už v prvním kole. Jakákoli jiná varianta znamená, že si Azarenková první místo udrží ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-)
Reagovat
freeteepek
Držíme palce Světlaně. Jak ji nemusím, tak dnes jí přeju.
Reagovat
Heather_Fedex
tak ona mnela potize uz v 1. kole s pervak? co bude delat proti barthel? ta bude rada, kdyz nedostane stejny debakl jak od kerberove ve stuttgartu...
Reagovat
tommr
taky jsem zvědavej jak proti Barthelový dopadne - moc velký šance jí nedávám. Dneska to zřejmě urvala jen tím, že dokázala soupeřku utahat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik sázkařů si opět na uvadající "jedničku" Karolínku vsadí?
Ve Stuttgartu proti Angelice to na Tipsportu bylo jedno z nejsázenějších utkání vůbec. Přece si nemohli nechat ujít super výhodný kurs 1,6 na compeedku. Dobře jim tak.
Reagovat
ludolf
Wozniacki má prý problém s kotníkem - viz fota na http://www.sportyou.es/blog/tenis/2012/05/06/fotos-wozniacki-se-torcio-el-tobillo-en-su-debut-en-madrid-411403.html, pokud by měla zítra hrát, tak prý odstoupí, jinak se uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
ludolf: Tak to je nepříjemné. :( Nevíš za jakého stavu se jí to stalo? Snad se k tomu Caro brzy vyjádří a nebude to nic vážného. Jestli nebude stoprocentně v pořádku, tak radši ať odstoupí. Zdraví je přednější!

Heather: Ty děláš, jako kdyby žádná jiná favoritka problémy neměla... Třeba Sam nebo Venus odehrály taky těsné zápasy a Marion dokonce prohrála. Pokud Caro nastoupí, tak bude Mona určitě těžká soupeřka. Její výsledek z 1. kola proti Julii mluví za vše a Vika ve Stuttgartu s ní taky sehrála dramatický zápas. Důležité je, že to Caro dneska ubojovala a dál uvidíme, co jí kotník dovolí.

On už se ten Brouk Pytlík (Broz) zajímá i o sázení, to jsou mi věci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak už jsem to našel. Caro se zranila za stavu 3:2 v prvním setu (viz odkaz). To se v dalším průběhu mohlo projevit... Ale snad to nebude tak zlé, když s tím dokázala dohrát tříhodinový zápas.
http://www.madrid-open.com/en/noticias-tenis/wozniacki-se-sobrepone-a-las-dificultades/
Reagovat
smazaný uživatel
Caro nemá problémy, protože hraje špatně, Caro má problémy,, přestože hraje stále ten svůj standard. Loni jí to stačilo na post světové jedničky, letos její hra přestává platit na hráčky, které by bez problémů měla porážet. To není problém momentálního výpadku, to je problém herního pojetí. Pokud chce i nadále zůstat mezi nejlepšími, musí pro to něco udělat. A musí to udělat dřív než bude pozdě..
Reagovat
smazaný uživatel
No tak pořád je Caro šestá v žebříčku letošních výsledků, takže to až tak špatné není. Jestli narážíš třeba na Angelique (jako na hráčku, kterou by měla porážet), tak ta je pátá. Na tohle téma už jsem se tady hodněkrát bavil a myslím, že je zbytečné to dál rozvádět... Co se týče dnešního zápasu, tak podle čísel tolik nesloužil první servis. Ale o tom se možná ještě rozepíšu. Teď mě hlavně zajímá, jak je na tom Caro s kotníkem.
Reagovat
Heather_Fedex
uprimne, ty veris, ze ji (monu) dokaze carol porazit? s touhle formou, nulovym sebevedomim a navic s udajnym zranenim?
a krom toho, si nemyslim, ze by byla nejak nemocna. jeji problem je v hlave. proste se nema ceho chytit. to co stacilo loni, letos nefunguje. jediny pozitivni vysledek uhrala proti serene.
Reagovat
smazaný uživatel
Až letos??? To "její hra přestává platit" se určitě nevztahuje jen k letošnímu roku!
S kdekým prohrává už od loňského jara. Žebřík má velkou setrvačnost, na jedničce se dlouho držela díky předchozí mimořádně úspěšné sérii titulů nebo finálových účastí a dvou SF na grandslamech.
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím vždycky. :) Jenom zopakuju, že Caro je podle dosavadních letošních výsledků šestá nejlepší, takže to zdaleka není tak špatné. Sice zatím nevyhrála žádný titul, ale jinak uhrála dobré výsledky. Tedy pokud to nechceš srovnávat s loňským rokem... Jak říkám: Mona je těžká soupeřka a už letos porazila top hráčky nebo s nimi aspoň sehrála mimořádně vyrovnané zápasy (s Vikou dokonce dvakrát). Jinými slovy, prohrát s Monou by nebyla žádná ostuda... Pokud vím, tak nikdo neviděl (protože to nikde nedávali), co se Caroline vlastně stalo. Takže bych se zdržel nějakých předčasných soudů, jestli je nebo není zraněná... Uvidíme, jak to dopadne a jestli Caro bude moct nastoupit a hrát na sto procent.
Reagovat
tommr
takže Caro má zase něco s kotníkem? No mě bylo hned divný, že má s Pervakovovou takový problémy - tu by měla v pohodě přehrát i když nemá optimální formu ...
Z těch fotek co jsou k dispozici se ale zdá, že nějaký problémy s kotníkama měla už před zápasem - je vidět, že je měla zafačovaný ještě předtím než k tomu zranění došlo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím sice šestá je, ale bez kloudného výsledku a s v lepším případě stagnujícími výkony. Já proti Carol nic nemám a doufám, že to s jejím kotníkem nebude moc vážné, ale její letošní výkonnost opravdu není moc přesvědčivá.
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: Bohužel. Píšou, že se jí to stalo za stavu 3:2 v prvním setu. Já to vůbec nevěděl, než to sem napsal ludolf. Snad to nebude nic vážného... Jinak zafáčované kotníky nejsou nic divného. Některé holky je taky pro jistotu mají, třeba Sabine.

quesh: Otázka zní, co je podle tebe kloudný výsledek. Pokud bereš jenom tituly, tak nic nenamítám... Podle mě je semifinále v Miami určitě kloudný výsledek a finále v Kodani taky není třeba podceňovat (i když to není tak silně obsazený turnaj). Stejně tak čtvrtfinále na AO není špatné a našlo by se toho víc. Moc se nepovedlo jenom Dauhá a Stuttgart. V Dauhá vypadla Caro po těsném zápase s Luckou Šafářovou a ve Stuttgartu měla trochu smůlu na los, že zase chytla Angelique, se kterou předtím prohrála v Kodani.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále v Miami je jistě dobrý výsledek, ale třeba domácí pouťák měla jasně vyhrát, i když prohra ve finále není žádná tragédie. Čtvrtfinále na GS pro nasazenou jedničku není ani vyložený propadák, ani úspěch, ale dobře, narazila na Kim, i když ta se vracela po zranění. Bohužel další její výsledky už za moc nestojí. Carol není špatná hráčka, naopak, ale pokud to s útokem na GS a návratem na post světové jedničky opravdu myslí vážně, takhle to asi nepůjde, navíc ty nevýrazné výsledky se s ní táhnou už od poloviny loňské sezóny, to není problém, který by nastal teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli to bereš takhle... Momentálně jsou tam lepší hráčky, to je pravda. Každopádně Caro patří pořád mezi špičku a to je důležité.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě patří mezi špičku, ne že ne. Proto mě trápí, když vidím, jaké má výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to tě ale může trápit u většiny hráček z první desítky. :D Opravdu stálou výkonnost mají letos hlavně Vika, Masha a Aga. Za nimi už je trošku díra. Stačí se podívat na žebříček podle letošních výsledků...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to trápí hlavně u Petry, ale tam to bylo dané zraněním a Petra ve Stuttgartu jasně ukázala, že je s ní třeba počítat. ;-)
U Carol mě trápí především to, že není schopná udělat nějakou změnu, něco, co by jí pomohlo najít ztracené sebevědomí a výkony. A je to škoda, v HC ukázala, že změna je možná..
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Caro na některých věcech zapracovala. Třeba servis jí šel v poslední době výborně, ale dneska asi tolik nevycházel... Je třeba se smířit s tím, že Caro nikdy nebude hrát např. stylem Petry. Stejně tak to nikdy nebude obráceně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo nechce, aby Carol hrála jako Petra. Stačilo by, kdyby do své hry přidala pár nových prvků, hlavně útočnějšího rázu. V HC to předvedla a nadělala tak Petře spoustu problémů. Bohužel místo toho, aby na nich dál zapracovala, vrátila se ke své původní hře. Jaké to nese, nebo spíš nenese, ovoce, je zřejmé..
Reagovat
Heather_Fedex
ne jenom utocne prvky...at carol zkusi menit rytmus hry,. temer vubec u ni nevidim zahrat dropshot, nebo slice...co takto sebrat si priklad od kolegyne radwanske?
na hc to s ni vypadalo nadejne zrejme proto, ze ji vedl sanchez. jakmile se vratila k tatinkovi, je to porad to same
Reagovat
smazaný uživatel
A to je přesně to, o čem mluvím. To, co Carol potřebuje, aby zase mohla myslet na stupně nejvyšší..
Reagovat
freeteepek
Tak Garbine nezvládla psychicky mečbol, jinak to byl ve druhým setu boj jako blázen! Ta modrá antuka pravděpodobně způsobuje po jedenácté hod. večerní problémy udržet si servis. Li Na nakonec vytěžila z výhody GS vítězky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Výhra Petry Cetkovské mě skoro vůbec nepřekvapila. Věrce se teď prostě nedaří a těch důvodů je víc (zranění, forma, ultimátum Tarpiščeva). Navíc Petra C. hraje dobře, vždyť v Estorilu uhrála set proti pozdější vítězce... Naopak mě docela příjemně překvapila Klárka. Ivet je taky fajn, ale Klárka se mi prostě líbí víc. :) Určitě jsem nepředpokládal, že Klárka vyhraje ve dvou setech... Jinak je škoda Simony, přál jsem jí to. Po prvním setu to vypadalo špatně, ale pak byla kousek od vítězství. Nakonec to Venus zvládla. Podobně těsný zápas sehrála i Sam proti Petře Martic, což není vůbec špatná hráčka. Nedávno jsem ji viděl dvakrát v Kodani a hrála dobře (dostala se tam do semifinále). No a Soranu jsem už chválil na předchozí diskusi... Zítra konečně začnou hrát moje čtyři favoritky. :)
Reagovat
tommr
obě měly poměrně velký štěstí na los a mají tak reálnou šanci na další postup. Hlaváčková si v prvním kole zahraje s další kvalifikantkou Rodionovovou a Hradecká s Pengovou ... :)
Reagovat
freeteepek
Škoda, že nemůžeme vidět tu Garbine Muguruzu Blancovou:-) Na fotce vypadá sympaticky. Má úžasný jméno i výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to aby Li Na vzala podání potřebovala 7 breakballu, a když jí ten servis vzala, tak hned tens vůj prohraje snadno a rychle... Ale Garbine fandim a doufám, že ještě zabojuje...
Reagovat
freeteepek
Taky. Chci jí vidět v dalším kole:-))
Reagovat
freeteepek
Tak právě vyhrála i Venus, ale ve třetím setu už to s ní vypadalo zle. A bylo to nakonec o jediný míček.
Reagovat
tommr
favoritky to zatím nemají v Madridu lehký - Bartoliová, Zvonarevová a Goergesová už jsou ze hry, Stosurová a Venus postoupily jen s odřenejma ušima. Takhle se mi to líbí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme jakou skupinu rozšíří Li Na. Jestli favoritky, které už jsou ze hry, nebo favoritky, které vyhrály s odřenejma ušima a nebo jestli založí skupinu, kdy favoritky postoupily snadno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zalozi tu treti.. :-)
Reagovat
dadaft
jj, celkem interesantní první kolo.
Reagovat
dadaft
Na Li zatím vypadá v poho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec fakt založila tu 3 skupinu, i když ke konci to byl boj :-)
Reagovat
tommr
já doufám, že ta třetí skupina bude velmi malá - nejradši bych v ní viděl jen osamocenou Petru Kvitovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mona Mona Mona.. ta jedina je na mne vzdy hodná :) diky, a v dalsim kole posly domu Woznu, a Julio... ty neplac, holt, byla jsi nahrazena lepsim modelem:)
Reagovat
ludolf
Já jsem v zítřejším programu ani šafářovou ani Kvitovou nenašel.
Reagovat
tommr
máš pravdu - v oficiálním programu na neděli ani Kvitová ani Šafářová nefigurujou a budou nejspíš hrát až v pondělí. Domnívám se, že je to kvůli tomu, že jejich soupeřky došly v Budapešti resp. v Estorilu hodně daleko a pořadatelé jim tudíž chtěli dát o den větší oraz ...
Pro nás fanoušky je to ale jen dobře - zítra se ještě z Madridu určitě nebude nic vysílat, ale v pondělí už snad bude z jejich zápasů k dispozici aspon stream ... :)
Reagovat
Bob
ja vedel, ze to Petra zvladne :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem to jen tusil:(,kdybych to vedel, jsem ted milionar :P
Reagovat
Bob
já jsem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Lucka Š. už 2x jí los moc nepomohl.. Ve Stuttgartu dostala Li Na a ted v Madridu Kanepi, která má evidentně formu... Ale Lucce budu věřit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky budu Lucce věřit! :-) Kaia z ní bude mít velkej respekt a navíc si myslím, že jí to vydřený vítězství malinko uklidní a "uspinká" na vavřínech... Takže Lucko, pooojď !!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že bude mít Kaia z Lucky přehnaný respekt a že by ji vítězství "uspalo" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
preju nasim hrackam samozrejme kazdy uspech, ale tahle (tyhle) prohry Verky mi proste hodne horknou na jazyku, Verka je pro me stale velke tenisove jmeno a jeji momentalni sesup dolu se mi zda smutny.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Podle letošního Race žebříku je na čísle 47 :-)
Doufejme, že časem pořádně spadne i v hlavním žebříku.
Reagovat
smazaný uživatel
trochu nerozumim, nikdo prece nerika, ze je v zarive fazone. Ale to, predpokladam, nemaze jeji predchozi uspechy. Kdyz uz mluvis o zebriku, pred dvema lety koncila jako druha, za poslednich tusim 5 let vzdy v pohode v desitce....
Reagovat
dadaft
pro me je Věra absolutní srdcovka. takhle jsem fandil snad jen Janě Novotné. a nad těma dvěma je už jen Justine. )))
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekla bych úplně absolutní, ale je u mě hodně vysoko a souhlasím se Sojkou, taky se mi blbě dívá na její současný výsledky :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To teda žasnu, prý srdcovka. Dost bylo hysterický Věrky!
Nezapomenu jí to, jak mé oblíbené Vesně ukradla grandslamový titul v deblu. Forma jako hrom a pak všechny naděje na životní úspěch skončí kvůli labilní Zvonarevce.
Zvonarevka nejdřív v singlovém finále Wimbledonu 2010 dostala hanebně naloženo od Sereny a za pár hodin se ve druhém setu deblového finále totálně psychicky zhroutila. Soupeřkám pak stačilo hrát většinu míčů na Zvonarevku a k obratu ve vývoji nebyla šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych měl doufat, že někdo klesne v žebříčku? Přej a bude ti přáno! :) Věrce se teď holt nedaří, daří se jiným... Věrka hlavně potřebuje být zdravá, rozehraná a nebýt pod takovým zbytečným tlakem kvůli olympiádě.
Reagovat
dadaft
no jo. srdcovka je srdcovka. ))
v případě Věry určitě hraje roli to, že se mi líbí jako ženská. nádherné oči, krásné líce. kdyby řekla "štěkej šaryku", tak bych štěkal. )))))
neříkám, že je to nejlepší tenistka všech dob...
Reagovat
VlS
Věrka asi zdravá je, ale je totálně z formy a psychicky rozbořená.
Pokud není zdravá, tak je šílená, protože zkouší hrát turnaj za turnajem, singly i debly.
Jestli jí Tarpiščev říká, že když se nedá do kupy, tak nemá na OH co hledat, tak musím konstatovat, že má pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně asi je zdravá, ale v průběhu letošní sezony tam už měla nějaká zranění (pokud vím, tak několikrát skrečovala). Z toho právě pramení ta nerozehranost... Myslím, že je zbytečné dávat taková ultimáta. Věrka hrála celé tři roky na vysoké úrovni a že se jí teď nedaří zrovna v olympijském roce, tak nemá jet na OH? Já hlavně nevím, koho by si tam Tarpiščev představoval místo ní. Navíc by byla škoda, kdyby v Londýně nebyla ani jedna obhájkyně medaile z Pekingu.
Reagovat
VlS
Na sportovní akce se jezdí kvůli šanci na úspěch. Účast za minulé zásluhy, na to jsou exhibice. Kdo by tam měl jet místo ní - těžká otázka. Mimo Máši asi není žádná Ruska v nějaké dobré formě - Nasťa - snad ještě horší než Věrka, Světa, Naďa - bída bída, Makiri - taky žádná sláva.
Reagovat
tommr
začalo to už ráno nečekaným postupem Hlaváčkový a Hradecký z kvalifikace a Petra to senzačním vyřazením Zvonarevový ještě završila. Přiznám se, že jsem Petře proti Zvonarevový moc nevěřil i když Vera je v poslední době dost z formy. Po tomhle nečekaným vítězství zůstává i určitá naděje na ryze český čtvrtfinále v podání dvou Peter ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra sice favoritkou nebyla, ale při aktuální formě obou hráček bych to senzací nenazval.
Reagovat
tommr
pro mě to je prvotřídní senzace. At už si říká o momentální formě Zvonarevový kdo chce co chce, faktem zůstává, že je to jedna z nejlepších hráček současný doby a vítězství nad ní je nesmírně cenný ... :)
Petra si tím navíc skoro určitě zajistila nominaci na OH ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cenné vítězství je to každopádně, Věra je kvalitní hráčka. ;-) Ale letos je zkrátka z formy a rozhodně porazitelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro určitě zajistila? Jak je to s tím omezením počtu tenistek na 6 pro jeden stát? Co když tenisový svaz dá přednost dvěma deblům, kde je mnohem větší šance na úspěch?
Zbylá dvě místa pak obsadí Kvitová a Šafářka, to je snad jasný. Kam by asi Cetkovská v silné konkurenci prošla? Do 2. kola?
Reagovat
smazaný uživatel
Cetkovská má ve Wimblasu lepší výsledky jak Šafářová, to jen tak mezi náma. A kdo pojede bude jasné až po FO na základě toho, kdo se tam vůbec kvalifikuje.
Reagovat
tommr
Petra si nominaci už skoro určitě zajistila sportovní cestou tzn. bude mezi 56 přímo postupujícíma podle žebříčku a nejhůř třetí mezi našima hráčkama. Jiná věc je jestli do tý naší nominace nezasáhnou i jiný vlivy. To už ale Petra bohužel nemůže nijak ovlivnit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z toho zajištění "sportovní cestou" bude Cetkovská určitě hodně nadšená. Pokud nakonec nepojede.
Divím se, že ITF dovolí dělat z olympijské kvalifikace takovou frašku. Proč do toho kecají národní sportovní svazy? Proč to nejde objektivně a spravedlivě určit výhradně pořadím v žebříku?
Reagovat
freeteepek
Protože by to pak bylo moc jednoduchý:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo jinej, když ne národní svazy? Kdo posoudí, jak je to s ochotou jednotlivých hráčů hrát FC/DC (což je jedno z pravidel kvalifikace), kdo rozhodne, kterých šest hráčů/hráček má jet, když se jich dle pravidel kvalifikuje víc?
Reagovat
VlS
Mám právě s tímhle pravidlem problém, protože zasahuje do rankkingu WTA a ATP (za OH jsou body) přičemž umožňuje národním svazům zasahovat (mrkni na Marion Bartoli). Kdyby OH neovliňovaly ranking, tak by to bylo ok. Jestli má jít o pomoc k motivaci hrát FC, tak by bylo lepší dávat za FC body podobně, jakou v ATP za DC. Nevím, jestli u národních svazů je zajištěné fér jednání a to je trochu riziko.
Reagovat
smazaný uživatel
Body, které se za OH udělují, jsou spíš symbolické, takže v rankingu se to nijak výrazně neprojeví. A je jedině dobře, že OH jsou bodované, alespoň tam ti hráči chtějí hrát. OH jsou specifické v tom, že každý sportovec reprezentuje svou zemi a dost se na to dbá, zatímco na klasickém turnaji je to každému pumpička. Proto je pochopitelný požadavek reprezentace, resp. být k dispozici pro FC/DC. Když i Máša nebo Williamsky se obětují a kvůli OH si ten FC pinknou, není důvod, proč by totéž nemohla udělat i Marion.
Reagovat
smazaný uživatel
K čemu jsou vlastně ty divoké karty? Proč jednu z nich nemůže dostat Marion? Co je tohle za trapnou komedii?
Reagovat
smazaný uživatel
Divoké karty speciálně na OH jsou určené k podpoře zemí, které mají malý nebo vůbec žádný počet hráčů, který by se standardní cestou na hry kvalifikoval. Btw. proč pořád obhajujete Marion? Podmínky kvalifikace jsou dané, ona je svým přičiněním nesplnila, tak má smůlu, to se nedá nic dělat. A nevidím důvod, proč by zrovna ona měla divokou kartu dostat.
Reagovat
VlS
Obecně nemám rád WC, nepřipadají mi fér a dávat WC někomu, kdo se nedokáže na _OH kvalifikovat se snad nedá nazvat jinak než nepříčetnost. Na co dávat šanci někomu, kdo vyletí v prvním kole?
685 bodů za zlato mě nepřipadá "zanedbatelné", to je docela dost bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Smyslem WC je mimo jiné podpora a propagace sportu, nebo třeba umožnit hrát těm, kterým možnost kvalifikace znemožnilo zranění (např. Williamsky). Na OH jde především o tu podporu a propagaci, a to v zemích, kde nemá takovou členskou základnu. A není to nepříčetnost, ale smysl olympijských her.
V rámci celé sezony se jedná o položku, která nemá až tak zásadní vliv na celkové pořadí v žebříčku.
Reagovat
VlS
je buď umožnit pořadatelům doplnit pavouka tak, aby byl divácky atraktivní v jejich zemi (mladé hráčky, výkonnostně pohaslé , ale mediálně atraktivní hvězdy), nebo umožnit pořadatelům, aby si u nich sponzoři hráček WC koupili. Na OH smysl opravdu nechápu, 1. kolo nejspíš ani v TV v konkurenci desítek jiných sportů nebude.
Body na úrovni finále majoru považuji za hodně významné.
Reagovat
smazaný uživatel
Na OH je ten smysl přeci úplně stejný. A že by to nebylo možné sledovat bych se nebál..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist