Cherbourg: Rosol v prvním finále po dvou a půl letech nestačil na Bemelmanse

14. 2. 2021, 17:19
Aktuality 0
CHALLENGER CHERBOURG - Lukáš Rosol na halovém challengeru ve francouzském Cherbourgu svůj celkově 10. titul a první po více než dvou a půl letech nezískal. V prvním finále od listopadu 2018 pětatřicetiletý Čech prohrál 4-6 4-6 s Belgičanem Rubenem Bemelmansem.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© AFP)

Lukáš Rosol měl letos na kontě pouhé dvě výhry z kvalifikace, jinak pro něj skončily všechny tři challengery hned v 1. kole. Stejný osud ho málem potkal i tento týden ve francouzském Cherbourgu, v úvodním zápase proti Slováku Alexeji Molčanovi však odvrátil dva mečboly a nastartoval svůj nejlepší turnaj za poslední měsíce, možná i roky.

35letý Čech vyhrál čtyři třísetové boje a poprvé od listopadu 2018 postoupil do finále. První titul od července 2018, kdy triumfoval na domácí antuce v pražské Štvanici, ale nezískal.

V boji o něj dnes Rosol nestačil na Rubena Bemelmanse. S o dva a půl roku mladším Belgičanem nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů, prohrál 4-6 4-6 a v pátém vzájemném střetnutí utrpěl druhou porážku.



Vítěz dvou turnajů ATP tak nerozšířil svou sbírku devíti trofejí pro vítěze challengeru. Ve světovém žebříčku by se měl posunout ze 198. na 180. místo. 

Třiatřicetiletý Bemelmans ve Francii ukončil čtyřleté čekání na svůj šestý challengerový titul. Přitom před turnajem prohrál všechny tři zápasy, do kterých letos bývalý 84. hráč světa nastoupil.

• CHALLENGER CHERBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 88.520 eur
nedělní výsledky (14. 02. 2021)
• Dvouhra - finále •
Bemelmans (Belg.) - Rosol (ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist