Clijstersová spáchala 41 chyb, přes Cornetovou se dostala silou vůle

22. 1. 2011, 12:54
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Jak se pozná skutečně vynikající tenista? Dokáže najít cestu k vítězství, i když se mu nedaří. Přesně to dnes předvedla Kim Clijstersová, jež vydřela postup do osmifinále Australian Open přes Francouzku Cornetovou.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová před týdnem předvedla nečekaný kolaps ve finále v Sydney, kde vedla 5-0 na Číňankou Na Li a nakonec ve dvou setech prohrála. V Melbourne zahájila dvěmi suverénními výhrami, dnes však postup přes Francouzku Alize Cornetovou musela vydřít bojovností.

Zápas přitom začala bez větších problémů, od stavu 3-1 ale začala často chybovat. Soupeřka vyrovnala na 3-3, přesto za chvíli Clijstersová podávala v desáté hře na zisk úvodní sady. Jinak spolehlivě servírující Belgičanka ale selhala, nicméně první set vyhrála. Rozhodlo více trpělivosti v tie-breaku, v němž se Cornetové nedařilo.

Sobota v Melbourne:

Nadal klopýtl, set však nepustil ani agresivnímu Tomicovi

Hernychův životní grandslam ukončil suverénní Söderling

Benešová i Kvitová jsou na Australian Open mezi nejlepší šestnáctkou!

Druhé dějství rozhodl čtvrtý game, ve kterém Cornetová poslala forhend za základní čáru a přišla o podání. Clijstersová už náskok nepustila a za hodinu a půl zvítězila 7-6 6-3.

"Cítila jsem, že když si věřím, tak body získat dokážu. Ale dnes mi ve hře chyběla jednoduchost," komentovala Clijstersová, jež se dnes dopustila 41 nevynucených chyb a šesti dvojchyb. Vítězných úderů zahrála pouze třináct.

"Nikdy nehrajete po celý turnaj svůj nejlepší tenis. A když se vám nedaří, tak víte, že musíte tvrdě bojovat. A to bylo to, co jsem musela udělat právě dnes," vysvětlovala světová trojka, jež se v případě triumfu může vyhoupnout do čela žebříčku.

"Myslím, že jsem mohla hrát lépe, stejně tak ona (Cornetová). Nemůžu říct, že jsem zklamaná, ale trochu mě mrzí to, že jsem v zápase mohla udělat pro vítězství víc, než jsem udělala. Nevěřila jsem sama sobě a to je vždy nejhorší," pokračovala trojnásobná šampionka US Open.

Na nedělní ráno si již naordinovala tvrdší trénink, aby zase do ruky dostala úderovou jistotu. "Zítra chci na tréninku zahrát hodně míčů, abych získala cit a lépe se pohybovala. Je jen málo věcí, které vám pomlžou se udržet v tempu."

Cornetová dnes oslavila 21. narozeniny, jako dárek ale dostala jen kytici od pořadatelů. Australští komentátoři uvažovali, že by měla dostat nové boty, jelikož se dnes asi pětkrát ocitla na zemi.

Clijstersová tak překonala svůj loňský výsledek, kdy ve 3. kole uhrála jediný game proti Nadě Petrovové. Letos jí mohla výprask oplatit, odvetě však zabránila jiná Ruska Jekatěrina Makarovová. Dvaadvacetiletá rodačka z Moskvy, které v žebříčku patří 49. místo, vyhrála po boji 6-2 3-6 8-6 a poprvé na grandslamovém turnaji postoupila do 4. kola.

Další podrobnosti připravujeme.

 

- AUSTRALIAN OPEN ŽENY (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
sobotní výsledky (22. 01. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (25-ČR) - Stosurová (5-Austr.) 7-6(5) 6-3
Benešová (ČR) - Pavljučenková (16-Rus.) 6-3 1-6 7-5
Zvonarevová (2-Rus.) - Šafářová (31-ČR) 6-3 7-6(9)
Clijstersová (3-Belg.) - Cornetová (Fr.) 7-6(3) 6-3
A. Radwaňská (12-Pol.) - Halepová (Rum.) 6-1 6-2
Pennettaová (22-It.) - Peerová (10-Izr.) 3-6 7-6(3) 6-4
Makarovová (Rus.) - Petrovová (13-Rus.) 6-2 3-6 8-6
Shuai Peng (Čína) - Moritaová (Jap.) 6-1 3-6 6-3

Čtyřhra - 2. kolo: Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 4-6 7-5 6-2
Görgesová/Raymondová (7-Něm./USA) - Grothová, Zakopalová (Austr./ČR) 4-6 6-3 6-2

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Stubbsová/Guccione (Austr.) - Peschkeová/Kuréší (5-ČR/Pák.) 3-6 6-3 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
A jinak mě potěšilo, že mi vyšel můk tip,. že Jekaterina Makarova porazí Petrovo(vo)u. Má imho i na to, aby pořádně zatopila Kim Clijsters, zvláště pokud by snad Kim hodlal zopkovat něco podobného dnešnímu výkonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co mě už dlouhodobě překvapuje, je, jak mizerné má Clijsters voleje, ačkoliv kdysi bývala špičkovou hráčkou deblu a smíšené čtyřhry. (Totéž se víceméně týká i Samanthy Stosur). Někdejší šŠpičkový hráč čtyřhry, kt. takhle mrví voleje, to mi prostě nejde na rozum.
Reagovat
misoSK
No ja som dnes zasol nad Stosurovou ako mizerne hrala na sieti
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist