Collinsová se pustila do Djokoviče. Nekaž to nám ani fanouškům, měl bys start US Open podporovat

11. 6. 2020, 14:37
Aktuality 31
Situace ohledně možného konání letošního US Open rozdělila tenisty na dva tábory. Zatímco ti na žebříčku níže si přejí, aby se obvykle závěrečný grandslam sezony na přelomu srpna a září uskutečnil, ti nejlepší včetně Novaka Djokoviče jsou spíše proti. Co Američanka mužské světové jedničce vzkázala?
Danielle Rose Collinsová (© AFP)

Djokovič se totiž nechce smířit s opatřeními, která mohou na letošním US Open panovat, aby se obvykle závěrečný grandslam sezony v New Yorku mohl uskutečnit v plánovaném termínu. Považuje je za extrémní a neudržitelné.

Hráči by museli bydlet v hotelu u letiště, během volna trávit čas jen tam a podstupovat časté testy, mohli by si vzít s sebou do areálu ve Flushing Meadows jen jednoho člověka, účastníci z jiných zemí by nejspíše museli do 14denní karantény a všichni by měli omezený přístup do areálu, což znemožní trénovat dle libosti.

Djokovič proto zvažuje, že letošní ročník vynechá, pokud se opravdu uskuteční. Na kurty by se tak vrátil až v září, kdy je na programu zkrácené antukové jaro, které má na přelomu září a října vyvrcholit na French Open. Zatím jsou to ale jen plány, nic oficiálně potvrzeno nebylo. Sezona je v tuto chvíli přerušena do konce července a o osudu srpnových turnajů by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech.

Komentáře Djokoviče a jeho stanovisko, že možná newyorský grandslam vynechá, se Collinsové vůbec nelíbí. Američanka proto na Instagramu vyjádřila svůj nesouhlas s mužskou světovou jedničkou.

"Novaku, tohle je v rozporu s tím, cos po nás žádal, když jsi chtěl, aby hráči v elitní stovce přispěli žebříčkově níže postaveným hráčům. Nikdo z nás nemá už od února možnost hrát turnaje a vydělat si. US Open je tak skvělou možností, jak se konečně vrátit k naší práci, i když to bude za přísných podmínek, protože zdraví a bezpečí hráčů je to nejdůležitější."

"Tohle je pro hráče obrovská příležitost, jak konečně zase vydělávat a ty, jakožto světová jednička, tvrdíš, že ti vadí, že si můžeš přivést jen jednoho člověka a ne celý tým. Pokud bude bezpečné hrát a USTA (Americká tenisová asociace), WTA a ATP udělají vše pro to, aby byli hráči v bezpečí, pak bychom měli start US Open podporovat."

"Pro někoho, kdo za svou kariéru vydělal 150 milionů dolarů, je snadné lidem říkat, co mají s penězi dělat. Ale většina z nás, kteří necestují s početným realizačním týmem, musí zase pracovat. Bylo by hezké, kdybys raději myšlenku konání US Open podporoval a nekazil ji nám ani fanouškům!"

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Grape
Je přece věcí každého tenisty, jestli bude nebo nebude startovat. Collinsové do toho taky nikdo nekecá, tak by do toho neměla kecat ani ona Novakovi.
Krásně je tu ale vidět myšlení mnoha lidí v tenise - na jedné straně podle nich Novak (a Rafa s Rogerem) by měli finančně podpořit slabší tenisty, měli by se účastnit USO, neboť je logické že bez jejich účasti ten podnik vydělá méně... Ale na druhé straně, že se nastaví takové podmínky, že Novak zdaleka nebude mít standart, na který je zvyklý, to už je nezajímá.
Reagovat
Nola
Collins nakoniec vymazala svoj prispevok

https://www.ubitennis.com/blog/2020/06/11/danielle-collins-accusa-djokovic-e-poi-rimuove-il-post-facile-quando-hai-guadagnato-150-milioni/

koho mi ta slecna pripomina? :DDD
Reagovat
Nola
https://us.marca.com/claro/tenis/2020/06/06/5edb751522601d27148b45ae.html

kazde 2 - 3 dni test na koronu.... nebola som priamo testovana, ale znamy ano, je to velmi bolestive a hlava ho bolela cely den

plus vraj 14 dnova karantena po prichode, t.z. ziadne treningy,

USO nebude ziadnou oslavou tenisu, skor budu za pokusnych kralikov, bodka
Reagovat
misa
Uvidíme, přinejhorším tenis na mezinárodní scéně zanikne. Možností co dělat ve volném čas je naštěstí dost.
Reagovat
gigin
A hráči nesmí hrát ve volných chvílích hru v Černého Petra.
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
smazaný uživatel
teoreticky môzu,ale ak ich niekto bonzne,môze to stat niekoho karieru:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som bol testovany 3krat a nie je to ziadna veda.
Reagovat
Nola
a bol si aj zatvoreny v karantene 2 tyzdne, bez moznosti vyliezt von? pre tenistov mimo USA to znamena prist do NY aspon mesiac vopred, aby aspon ako tak ziskali tenisovu prax po 2 tyzdnoch skorobasy ......

radsej nejdem riesit pripad, ak bude niektory z tenistov pozitny...

Collins ako domaca hracka karantenu absolvovat nemusi, nedavno tu exceloval Evans, dnes sa potrebuje zviditelnit v mediach Collins, kto bude dalsi?
Reagovat
smazaný uživatel
Mal som domácu karanténu po príchode z Belgicka v marci.
Reagovat
Nola
ty nie si profesionalny sportovec a mohol si v pohode pracovat z domu, mylim sa?
Reagovat
smazaný uživatel
No ved oni nemusia byt zatvorení, mozu predsa trenovat vonku. Hrat zapasy.

S tou basou dramatizuješ
Reagovat
Nola
mas nejaky dokaz na tvoje tvrdenie? a kde budu trenovat? na hoteli?
Reagovat
smazaný uživatel
Ved si precitaj ofiko pravidla.

Trenigy su povolené.

Alebo si naozaj myslis, ze na GS bude zakaz trenovania?..
Reagovat
paddy
v karanténě asi těžko budou trénovat, když na kurty tě musí přivést řidič, se kterým nemůžeš být v kontaktu, o uzavřené gym se nemusíme ani bavit

14 dní na suchu, pak týden trénink a stejně letíš v 1k :)

každopádně proti je i Halep, takže přes víkend bude přemlouvání min. 4 hráčů i "stakeholders" - myslím, že jsou tím myšleni i sponzoři

důležité budou detaily smluv, do toho nevidíme
když nepřijede špička, proč by sponzor dával prachy, to stejné TV
velké korporace myslí ve smlouvách na vše, to bych nepodceňoval

USTA určitě chce, ale musela dát prostor pro reakce, takže to nemá pevně v rukou
Reagovat
Fandina
Když budou na hotelu tréninkové kurty, tak i tam. Ty děláš, jako by byl konec světa, kdyby se mělo hrát USO podle přísných pravidel. Kdo bude chtít, tak tam hrát bude, kdo ne, tak ne.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, pokud se to bude konat.
Reagovat
Fransoas
Collinsová se vyjádřila naprosto přesně k Nolemu. Ano - neměl by volnost - to je jeden z důvodů,proč zaujal toto stanovisko. Pokud s pokmínkama pro případný US Open nesouhlasí - nemusí se Novak této akce zúčastnit,aby neutrpělo jeho ego.Musel by se dostat do stejné situace jako ti hráči,který vystupují proti němu.Možná by potom změnil názor.
Reagovat
tommr
Collinsová je správná frajerka a pěkně to Djokovicovi natřela ...
Reagovat
Nola
no tak, ved tebe bola odjakziva nesympaticka...

brani jej niekto startovat na USO? prispela do fondu, ked kaze?

Novak, ktory vraj nema "ziadnych fanusikov" , jeho tenis je "neatraktivny" ma nejaky zasadny vplyv ohladne konania USO

psy stekaju a karavana ide dalej :D
Reagovat
tommr
to si mě s někým pleteš - já proti Collinsový nikdy neřek křivýho slova. A co mají navíc případný sympatie/nesympatie k nějaký osobě společnýho s tím, že má na danou problematiku správnej názor?
Reagovat
Nola
OK, ospravedlnenie na mojej strane

tak inak : mas pocit, ze konanie USO, je zavisle na starte Djokovica? resp. Nadala, ktoreho neoslovila?

dodatok : nepamatam si, ze by TOP hracky organizovali nejaky fond na podporu nizsie postavenych hracok, ty snad ano?
Reagovat
tommr
to si trochu odbočila, ale přesto ti odpovím. Djokovic a Nadal mají neúměrně velkej vliv na rozhodování o turnajích. Jako příklad můžu uvést třeba způsob jakým odrovnali modrou antuku v Madridu ...
Co se týče toho podpůrnýho fondu tak opravdu nevím na co narážíš. Ten fond není zdaleka jen výmyslem Big 3 - ti se na tom spíš chytře zviditelnili. Pokud vím tak je to společný dílo ATP, WTA a GS ...
Reagovat
Nola
porovnavas M1000 s GS?

som za restart sezony, ale my to tu nevyriesime, TOP hraci maju svoj nazor, ktory sa nam nemusi pacit, ale mali by sme ho respektovat...

pise sa o Novakovi, Rafovi, co tak spomenut, ze ani Barty a Halep netuzia startovat na USO? Collins zije v USA, tak jej nazor neberiem za relevantny...
Reagovat
tommr
co na to říkají Barty nebo Halep netuším, ale at je to cokoli tak to ve srovnání s kydama Djokovice a Nadala stejně zapadne. Vždyt i tady na TP se prakticky řeší jen Big 3 ...
Reagovat
paddy
nejen tady, ATP oslovila jednotlivě Big3, takže na jejich názorů závisí

kdyby řekli ano, tak se nečeká do pondělí

Nola: start na Big3 může záviset a Nadala se zeptali

kvůli Collins zapínat stream bude málokdo
Reagovat
Marduch
Někdy teď se Rafy zeptali? A co Rafino na to?
Reagovat
paddy
logicky neveřejné, Rafův názor je docela odhadnutelný po minulém týdnu
Reagovat
Marduch
Co na to Collinsova?
Reagovat
marsden
At se radeji vyjadri, ze nemaj lidi rabovat obchody a zneuzivat soucasnou situaci k nasili. Na to " koule" fakt nema.
Mimochodem US Open automaticky vyhraje mlada Gauff. Prvni kola bude mit kvaldu, pak nekdo " nenapadne odstoupi " a korektne v semi a finale budou rozhodci delat vsechno proto aby byl pohar ve spravnych black rukach.
Reagovat
paddy
Země puritánů, která produkuje nejvíc porno filmů na světě

https://www.novinky.cz/kultura/filmy-serialy/clanek/hbo-stahlo-film-jih-proti-severu-podle-firmy-je-rasisticky-40327097
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist