Collinsová se v Palermu dostala poprvé do finále turnaje WTA, čeká ji odveta proti rozjeté Ruseové

24. 7. 2021, 23:25
Aktuality 0
WTA PALERMO - Až na sedmý pokus uspěla Danielle Collinsová v semifinále turnaje WTA. Na antuce v Palermu dnes 27letá Američanka porazila Číňanku Shuai Zhang a může se těšit na premiérový zápas o titul. O ten si zahraje s dvanáct zápasů neporaženou Rumunkou Elenou Ruseovou, které může oplatit dva týdny starou porážku.
D. Collinsová (© Palermo Ladies Open)

Danielle Collinsová už byla 23. hráčkou světa či si zahrála semifinále na Australian Open, na finálový zápas ale dlouho čekala.

V semifinále turnaje WTA uspěla až na sedmý pokus dnes na antuce v Palermu. Americká tenistka si poradila 6-4 6-3 s Číňankou Shuai Zhang do svého prvního finále postoupila bez ztráty setu. 

"Dlouho jsem snila o tom, že si zahraju finále. Tady se mi můj sen konečně splní, jsem moc šťastná," radovala se aktuálně 44. hráčka světa Collinsová, jež v březnu musela na operaci kvůli endometrióze a přišla tak o celou přípravu před French Open.



Zítra si Collinsová zahraje v 27 letech o první titul. Její soupeřkou bude Elena Ruseová (h2h 0-1), které může oplatit dva týdny starou porážku z Hamburku.

23letá Rumunka se do finále dostala podruhé v kariéře. Jen dva týdny po poté, co v Hamburku slavila premiérový triumf. V Německu i nyní na Sicílii začínala v kvalifikaci, aktuálně má na kontě již 12 výher v řadě.

V dnešním semifinále Ruseová udolala po tříhodinovém boji 6-7 7-6 6-0 Francouzku Oceane Dodinovou. a pokud zvítězí i v neděli, posune se poprvé do elitní stovky žebříčku WTA. 

• WTA 250 PALERMO •
Itálie, antuka, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (24. 07. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Collinsová (1-USA) - Shuai Zhang (4-Čína) 6-4 6-3
Ruseová (Rum.) - Dodinová (6-Fr.) 6-7(4) 7-6(0) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist