Čtvrtfinále na US Open bude poprvé v historii bez Američanů

7. 9. 2021, 11:28
Aktuality 14
Poprvé v historii US Open se do čtvrtfinále dvouher nedostal žádný americký hráč ani hráčka. Jako poslední z domácích zástupců opustil soutěž Jenson Brooksby, držitel divoké karty prohrál v osmifinále se světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem. Ve čtvrtém kole byli tři američtí tenisté a v ženské dvouhře Shelby Rogersová, ani jeden z nich ale neuspěl.
Profily hráčů

"V první stovce je nás čtrnáct nebo patnáct, takže docela dost. Ale nemáme tam žádné bombarďáky," uvedl dvaadvacátý nasazený Reilly Opelka, kterého vyřadil v pondělí Jihoafričan Lloyd Harris.

"Myslím, že taková dominantní éra jako za Samprase a Agassiho už se opakovat nebude. To je rarita pro každou zemi. Je to frustrující. Když se podíváte na USA, v první stovce máte tolik kluků, ale nikdo se nedostane ani do finále grandslamu. Mám však pocit, že u některých je to jen otázkou času," prohlásil Opelka, který v pondělí vylepší své žebříčkové maximum a stane se americkou jedničkou.

Posledním mužským americkým vítězem grandslamového turnaje je Andy Roddick, který roce 2003 vyhrál US Open. Celkem na newyorském turnaji od roku 1881 vybojovali američtí zástupci 85 titulů v mužské dvouhře a 92 mezi ženami.

Jako dosud poslední triumfovala v roce 2017 Sloane Stephensová, která letos vypadla ve třetím kole. Při neúčasti držitelky 23 grandslamových titulů Sereny Williamsové a loňské vítězky Australian Open Sofie Keninové došla nejdál Shelby Rogersová, která dokonce vyřadila první hráčku světa Australanku Ashleigh Bartyovou, ale následně prohrála v osmifinále s osmnáctiletou britskou senzací turnaje Emmou Raducanuovou.

Američané mají v Top 100 žebříčku ATP čtrnáct zástupců, ženy v WTA dokonce patnáct.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
co se týče amerických žen tak ty můžou být dokonce rády že se aspon jedna z nich dostala do osmifinále. Výhra Rogersový nad Bartyovou se rozhodně nečekala ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Co by za to dali Australčania, Francuzi alebo Briti ;)
Reagovat
com
smile Jo uz ani ta Serena to nezachranuje smile
Reagovat
majkl005
ta už háčkuje v domově důchodců
Reagovat
vergus
Ta se teď angažuje v reklamách
Reagovat
Jon61
Ona je už jako někteří čeští herci, kteří přiznali, že za reklamy mají více peněz, než za angažmá v divadle. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
To je neuvěřitelné, 18 let nevyhrál hráč takové tenisové velmoci GS...
Reagovat
RFanousek
U mužů *
Reagovat
Stan_Borowitz
Píšu hráč, ne hráčka...
Reagovat
vergus
No jo a co mají říkat státy jako Francie, Austrálie, Itálie, atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je kuriozne. Ale vzhladom k tomu, ze éra velkej trojky postrádala americku národnost, je to vlastne aj logické.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je fakt, skoro všechny GS díky nim posbíraly 3 země, z toho vlastně dva tenisoví trpaslíci. Mne jen překvapilo, jak je to vlastně už dlouho...

Kuriozní taky je, že (do roku 2003) totální tenisová terra nova zásluhou hned dvou hráčů. Švýcarsko je dokonce v tomto tisíciletí nejúspěšnější zemí v počtu získaných GS titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem kedy vyhrali Moya, Costa, ci Ferrero GS, ale ak pred 2000, tak mas pravdu, a ak do toho ratas aj zeny, tak v sucte s Hingisovou by to malo byt s prehladom.

Kazdopadne Amerika potrebuje svojho silneho muzskeho zastupcu v muzoch, uz aj z obchodneho hladiska
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist