Další historka Kyrgiose: Nadala jsem porazil v kocovině, nemohl jsem se pořádně hýbat

8. 6. 2020, 09:41
Aktuality 42
Nick Kyrgios si udržuje pozornost tenisového světa i během koronavirové přestávky, která trvá od března a skončí nejdříve na začátku srpna. Australský bouřlivák přišel s další historkou, v níž se svěřil, že Rafaela Nadala před třemi lety porazil v kocovině, podle svých slov se ani nemohl pořádně hýbat.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Jednalo se o srpnové Masters v Cincinnati. Nadal, coby světová jednička, byl ve čtvrtfinálovém utkání favoritem. Kyrgios však dokázal za pouhou hodinu a půl zvítězit hladce 6-2 7-5, a to přestože vůbec nebyl ve své kůži. Dva dny před utkáním totiž absolvoval bouřlivou párty se svým kamarádem a komikem Elliotem Loneym, tomu se právě v rozhovoru svěřil.

Kyrgios si nenechá ujít dobrou párty ani během účinkování na turnajích. "Když jsem na turnajích a chci jít na párty, tak prostě jdu, ale mám podmínku, že druhý den musím aspoň chvíli makat, dát si třeba nějaký trénink."

Když se vydal na jízdu v Cincinnati, neřešil, kdo bude jeho čtvrtfinálovým soupeřem, to se dozvěděl až po akci. "Šli jsme ven a bavili jsme se, jsem si jistý, že to byla bouřlivá párty. O den a půl později jsem se podíval na pavouka a zjistil jsem, že budu ve čtvrtfinále hrát proti Rafovi."

Kyrgiosovi je ovšem jedno, kdo je jeho příštím soupeřem, rutina je pro něj stejná. "Nic se tím nezměnilo. Už jsem několikrát říkal, že je nebudu respektovat jen kvůli tomu, kdo jsou nebo co dokázali. Říkal jsem si, že prostě půjdu na kurt a budu hrát to nejlepší. Jenže pak jsem zjistil, že se nemůžu pořádně hýbat, že mám pořád kocovinu, takže jsem na kurt šel s taktikou hrát co nejagresivněji a co nejlépe servírovat."

Plán nakonec Kyrgiosovi vyšel. Na turnaji se dostal až do finále, v němž podlehl Grigorovi Dimitrovovi. Jedná se o jeho dosud jedinou finálovou účast na akcích Masters.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Nola
no nic, uz je to tu zase, Fulfan v plnej parade :D
Reagovat
Fandina
Jsi trapná.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo skôr full fun. :)
Reagovat
G0giska
jaj, zase sa niekto snazi byt relevantny. chudacik.
Reagovat
Marduch
Tahle slova od BigMaca jsou vsevypovidajici: Uvědomuji si, že se musím zaměřit na fyzickou kondici, ale nehodlám žít jako mnich jako Lendl, prohodil na adresu svého rivala Američan. Je extremista. Zcela se obětoval a v jeho případě to přineslo výsledky. Ale nemyslím si, že to musí být obecné pravidlo.
Reagovat
Marduch
To mělo být pod příspěvek Noly..
Reagovat
FulnekUltras
celkově mu jeho projev přinesl zhruba stejnou mezinárodní oblibu jako v hokeji Tichonovově sborné CCCP - pokaždé, když po roce 1983 někde dostal na budku, kvitovali to zdaleka nejenom českoslovenští sportovní fanoušci s neskrývaným nadšením
Reagovat
Fandina
Nelži.
Reagovat
FulnekUltras
je to tak - tuzexáci samozřejmě často fandili spíš tomu, co se porád snažil hrát si na Američana
Reagovat
Fandina
Nelži. Je to jako s Navrátilovou, když měla přijet na FED, tak ji fandila celá Štvanice, natruc komoušům. A to samé bylo s Lendlem. Každý měl na komouše vztek, že ho vyštvali.
Reagovat
Fandina
Na FEDu na Štvanici v roce 1986 jsem byla, moc dobře vím, jak to tam vypadalo. A z vlastní zkušenosti vím, jak to bylo s Lendlem. Nelži.
Reagovat
darek.vrana
V Československu to kvitovali jen bolševický prasata.
Reagovat
FulnekUltras
a reakcionáři si ucvrkávali do riflí z jeho "dokonalého" ušáckého přízvuku, který už po měsíci pobytu ve "státech" dával všude patřičně najevo ;-))) - Novak je proti tomuhle rádoby dokonalému nafrněncovi po celém světě tisíckrát oblíbenější
Reagovat
Fandina
To mě pobavilo, prý ušácký přízvuk po měsíci. Ty jsi fakt magor. Navíc, Lendl je a byl ve světě vážený a to samé doma. To jen blb jako ty to nevidí.
Reagovat
FulnekUltras
tak možná ty měsíce byly dva nebo tři - už je to taky doba ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=0B1mgQ2tiqA
Reagovat
Fandina
Pro hloupého ano.
Reagovat
FulnekUltras
Petřín z Riegrových sadů si opravdu pamatuju o něco líp ;-)
Reagovat
Nola
:D uz len ta predstava ist vobec nieco riesit po opici.... podla mna, trochu pritiahnute za vlasy, ale Gyros je proste svoj, zameriava sa na tych najlepsich, aby z toho kapanek vytazil v mediach....
mat jeho servis, FH, cit pre lopticku tak som davno v T10, chyba mu disciplina a fyzicka, Lendl o tom vie svoje:

svojim sposobom je to darcek pre Fulneka

https://www.idnes.cz/sport/tenis/stalo-se-pred-lety-ivan-lendl-roland-garros-1984-1986-titul.A200608_133642_tenis_elv
Reagovat
FulnekUltras
dík ;-)

škoda, že se Nick s hroznýšem generačně neprotínají - to by byly krásné antilendloidní masakry ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
V Top 10, neviem...Možno niekde na hranici. Lebo je Kyrgious dlhodobo lepší ako prvá vlna a dokonca druhá vlna?..Nemyslím si. Je to taká už trochu kultúra a folklór, že Kyrgios má tak strašne na viac. Ale osobne ho vnímam skôr ako top20 hráča, ktorý je extremne nebezpečný iba na tráve a na harde nebezpečný pre velkú trojku, ale spolu s ďalšími 10 hráčmi.
Reagovat
Nola
ak mohol byt hracom T10 Isner, Raonic, preco nie Gyros? Isner ma skalpy ako Federera, tak aj Novaka, Milos zase Rafu, Fedexa a Murrayho, Milos bol a dodnes byva na GS velmi nebezpecnym hracom, ako 23 rocny debutoval v T10, preco nie Gyros? vsetko je to o pristupe... Milos nikdy nedostal medialny priestor, ktory je venovany Gyrosovi, nikdy sa pred mediami nechvalil skalpami TOP hracov.....
Milos je servisman podobne ako Gyros, ma slusny FH, pracu na sieti, podobne ako Gyros, je zahadou preco si bulvaristi vybrali prave Gyrosa, zrejme je viac predajny - miesanec, ma aferky s babami, chova sa ako buran, kope do spickovych hracov, asi mu to staci, alebo nie je tak dobry ako Milos, len si to neprizna, ale rozhodne som ho vzdy videla vyssie
Reagovat
dr.doofy
Dela jako kdyby kocovina neco na jeho taktice mohla zmenit.
Nick je hrac s prumernym forehandem,podprumernym backhandem,ktery ma hru zalozenou prave jen na servisu a pristupu(rozhozeni soupere).
Proste jen dalsi plk,aby se o nem psalo.
Reagovat
gigin
To víš že jo, doktore.
Reagovat
Pe3k
Chtěl bych mít takový průměrný forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrušky a jablká.

Petrik mimoň zelovocár.
Reagovat
dr.doofy
Myslím samozřejmě v top 50...Nick vyniká bohužel jen servisem a jeho vystupováním na hřišti...muze porazit kohokoliv na světě na rychlém kurtu stejně jako prohrát s kazdym v top 200, ale takovych je v top 200 dalších 20...
Reagovat
safi1313
Vlastně je to úplně podprůměrný hrac, který by mohl hrat v Čechách možná HuraLigu , ze ? :))
Reagovat
dr.doofy
To jsem ale neřekl...je myslím lehce podprůměrný backhand na top 100...chapu, že jste fanoušci neortodoxnich hráčů...lidi,kteří něčím vybocuji z řady, ale Nick bohuzel vybočuje pouze a jen svými excesy...
Reagovat
gigin
Ne. Není nudný ani na kurtu. Jeho styl hry je zábavný, změna rytmu, kraťasy, šílené winnery, voleje, twinnery.... A ve finále si na returnu v čase než se soupeř našteluje podávat, stačí zahrát piškvorky, které si nakreslí raketou do kufru, antukového samozřejmě.
Reagovat
dr.doofy
Pravda nudný není...a občas neuvěřitelný míček samozřejmě zahraje, ale je to tím, že se o to snaží v tom zápase stokrát...uspesnost má pár procent...skvely hráč si to prostě v těch situacích nedovolí...i když by ty údery zvládli také...je jasné, že se pak dá z jeho hry udělat pěkný výběr winneru a twinneru, ale ta úspěšnost celkové je dost ubohá. Většinu míčů je prostě jen skvělý jak první tak druhý servis a výhra nebo prohra v tiebreaku ve kterém se většinou chová jako "hovado"...
Reagovat
gigin
Ale ano máš samozřejmě pravdu na strojový tenis od BL nemá údery, trpělivost, fyzičku a ani povahu. Jen jsem chtěl říct, že se na jeho zápas vždycky rád podívám, páč nevím co bude. Jako samozřejmě tuším, ale většinou něčím překvapí. Pro mne daleko lepší zážitek než čumět na nudu RBA a jiných pinkáčů od bejzu. Jediné čím mne Nick štve jsou odchozené zápasy, to prostě nenávidím.
Reagovat
acc
Nicku, mam te rad, hrej si klidne v kocovine. Ale pak uz o tom nikdy nemluv..
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. To tvoje věčné zesměšňování Nadala někteří těžce nesou :)
Reagovat
blixa
Nicku, kde ty si dnes mohl být, kdybys byl aspoň občas střízlivý .... ;-)
Reagovat
Krisboy
Střízlivý hrál zřejmě loni ve Wimbledonu :)
Reagovat
Pe3k
Ne.
Reagovat
Marduch
Podle mě to je právě že všeobecny omyl, že jako kde by mohl byt, kdyby nedělal bordel. Bez bordelu by se totiž na tour totálně nudil a nevyhecoval se alespoň na několik zápasu za sebou. To, s jakou taktikou byl do toho zápasu s Rafou nucen jit, se ukázalo jako jeho výhoda.
Reagovat
Fandina
Dělal si legraci :-)).
Reagovat
Mantra
tohle nevím jestli má zapotřebí, to u mě chlapec klesnul, chápu asi důvod, proč to píše -sledovanost na síti prodává - ale stavět na jednom zápase před 3mi roky?
Reagovat
safi1313
To si pleteš s Djokovicem - ten takový historky poslední dobou vypouští z úst aby alespoň nějaký článek o něm byl :).. myslím Kyrgios nepotřebuje stavět na něčem před 3 lety - podle me na každým turnaji se nejde zapas na kterej dorazí zlitej:-D
Reagovat
woody
taky si rozhodně nemyslím,že tenhle borec odpočívá na turnaji večer na masáźi nebo v posteli..
Reagovat
misoSK
Neviem o tom, že by to niekde písal. Tú historku vytiahol Loney v tom rozhovore s ním.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist