Davis Cup: Do Japonska poletí Rosol, Štěpánek, Veselý a Hájek

25. 3. 2014, 11:31
Aktuality 20
Kvarteto Lukáš Rosol, Radek Štěpánek, Jiří Veselý a Jan Hájek je v nominaci kapitána českých tenistů Jaroslava Navrátila na čtvrtfinále Davis Cupu v Japonsku. V Tokiu bude za dva týdny podle očekávání chybět Tomáš Berdych, který s předstihem oznámil, že minimálně čtvrtfinále vynechá.
Jaroslav Navrátil (© Česká sportovní)

"Situace s nominací byla jednoduchá. Tomáš Berdych řekl, že v Japonsku nebude hrát, tak nominace je Rosol, Štěpánek, Veselý a Hájek, protože prakticky jiné hráče nemáme," uvedl Navrátil na facebooku daviscupového týmu.

Berdych, který byl spolu se Štěpánkem strůjcem zisku salátové mísy v uplynulých dvou letech a za jedenáct sezon vynechal v týmové soutěži jen dva zápasy, pomohl v prvním kole v Ostravě k výhře nad Nizozemskem. Kapitánovi pak oznámil, že do Japonska nepoletí. "Tomášovu rozhodnutí rozumím a respektuji ho," řekl Navrátil.

Tým bez Berdycha dokázal loni vyhrát čtvrtfinále v Kazachstánu a šanci má i v Japonsku. Navrátila těší forma nominovaných hráčů. "Myslím, že jejich forma je oproti začátku sezony daleko lepší, je velice dobrá," podotkl kapitán.

Japonci postoupili do čtvrtfinále Davis Cupu po výhře nad oslabenou Kanadou. Opírají se především o výkony Keie Nišikoriho (21.), dalšího hráče už v první stovce žebříčku nemají. Druhý singlista Go Soeda je 133. na světě. V nominaci jsou dále Tacuma Ito (149.) a Jasutaka Učijama (277.). "Nišikori je ve vynikající formě po zranění kotníku a o to nás čeká těžší utkání," řekl Navrátil.

"Důležitý bude první den, aby to bylo 1:1, ale Radek je schopen Nišikoriho potrápit. Jako ve většině utkání bude klíčem k výhře čtyřhra," dodal Navrátil.

Vítěz utkání se v zářijovém semifinále utká s Francií nebo s Německem. Češi by v obou případech opět cestovali na soupeřovu půdu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Bob
Tak to jsme nečekali :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co tu čtu, není lepší, kdyby tam naši vůbec nejeli? Radek to nezvládne, Lukáš to nezvládne, Hájek už tuplem ne a Jirka nevím nevím...:D:D
Reagovat
Jan
Špatně to chápeš, jako obvykle :) Jde o obavy jak to může dopadnout, ale za pokus to vždycky stojí. V tom jsem optimista :)))
Reagovat
Frick
Jirka!
Reagovat
Alois_Mlok
To vypadá na porážku.
Reagovat
tommr
a pokud Japonci nastoupí s Nishikorim budou v domácím prostředí favority. Nishikori je schopnej sám zajistit tři body tak jak to u nás dělává Tomáš ...
Naše jediná naděje bude uhrát dva body přes japonskou dvojku a přidat třetí ve čtyřhře. Jakejkoli náš pár ale bude výrazně slabší než by byli Tomáš s Radkem a výsledek debla bude proto jen těžko předvídatelnej. Radek ted navíc není v optimální formě jak ukazuje i jeho nečekaný vypadnutí spolu s Paesem už v prvním kole v Miami s průměrnejma soupeřema ...
Reagovat
EllNino
Ti tví průměrní soupeři hráli letos finále debla na AO, jestli sis nevšim :)...
Reagovat
tommr
no tak jim vyšel jeden turnaj - to z nich ale ještě nedělá nadprůměrnej deblovej pár. V Miami nebyli vůbec nasazený a vypadli už v dalším kole s americkejma mladíčkama Harrisonem+Sockem ... :)
Reagovat
Pesek12
No Radek má formu v singlu - Seppi, Nadal a Faderer všechno sice ve 3 setech. Debl je vždy trošku loterie.
Reagovat
EllNino
jj já vím ...ale tak nejsou uplně marní :D ...hlavní bude forma Radka a jestli se Lukáš dobře vyspí a nebude to ruská ruleta ...
Reagovat
Fandina
Souhlas, Radek hraje teďka dobře a záleží, jaký bude mít Lukáš den.
Reagovat
tommr
v těch zápasech hrál Radek sice hezky, ale všechny zápasy nakonec prohrál a to je nejdůležitější. V DC se navíc hraje na tři vítězný a neumím si představit, že by Radek dokázal udržet krok až do konce v případným pětisetáku s motorovou myší Nishikorim. Starosti mi dělá i to jeho zabandážovaný koleno. Radek mi prostě jako DC jednička nepříjde - není to dostatečná náhrada za Tomáše ... :)
Reagovat
Jan
Nejvíc se bojím toho, že Radek se samozřejmě nechá nanominovat do obou singlů i debla, jak jinak. A proti Nišikorimu se zbytečně unaví, prohraje, pak se unaví ještě v deblu a v neděli v dalším singlu už zejména při pětisetovém zápasu mu dojdou síly a prohraje. A to bude výhra Japonců, jestli Nišikori asi udělá jinak 2 body. Rosol coby ruleta, také dobré.
Reagovat
Jan
Samozřejmě za předpokladu, že bude takový los, že by Radek hrál v pátek s Nišikorim.
Reagovat
Fandina
Podle toho co čtu nahoře, tak to vypadá, že Radek bude jako dvojka hrát v pátek s Nišikorim. Navrátil tam píše, že Důležitý bude první den, aby to bylo 1:1, ale Radek je schopen Nišikoriho potrápit.
Reagovat
tommr
máš pravdu - z toho vyjádření opravdu logicky vyplývá, že Navrátil počítá s Rosolem jako s jedničkou a se Štěpánkem jako s dvojkou. Zřejmě chce aby Radek hrál v neděli o případnej rozhodující třetí bod s japonskou dvojkou ... :)
Reagovat
darek.vrana
O tom, kdo je jednička, myslím rozhoduje žebříček, takže teď Rosol.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že si Rosol nezahraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Očekávaná sestava, tak se budu těšit :)
Reagovat
Fandina
Moc držím palce!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist