Davis Cup: O semifinále začnou bojovat Rosol s Hájkem

4. 4. 2013, 09:11
Aktuality 70
Čeští tenisté rozehrají čtvrtfinálový duel v Kazachstánu nejen bez Tomáše Berdycha, ale i bez Radka Štěpánka. Souboj v Astaně v pátek zahájí Jan Hájek proti Michailu Kukuškinovi, po nich nastoupí na antukový kurt poprvé v roli jedničky českého týmu Lukáš Rosol proti Andreji Golubjovovi. Rozhodl o tom dnešní los.
J. Hájek a L. Rosol (© Česká sportovní)

Čeští tenisté se o nadcházejícím víkendu budou snažit oplatit Kazachstánu dva roky starou překvapivou porážku z Ostravy, od níž dosud v soutěži neprohráli. Tehdy začínal utkání prvního kola Jan Hájek, který podlehl v pěti setech Golubjovovi. Někdejší třiatřicátý hráč světa poté porazil i Berdycha a vítězný bod získal v závěrečné dvouhře Kukuškin.

Jan Hájek je v Astaně zdravě nabuzen (© Česká sportovní)Jan Hájek zahájí souboj s Kazachstánem i letos: nastoupí proti Michajlu Kukuškinovi, který před dvěma lety dokonal v Ostravě obrat hostů. "Začíná Honza a mohl by přinést bod do šatny. O to lépe by se pak hrálo Lukášovi a neměl by co ztratit. Po prvním dnu bych byl spokojený s jedna jedna, dva nula by bylo optimální a nula dva hodně špatný," řekl po losu kapitán Jaroslav Navrátil.

Za Kazachstán měli podle očekávání nastoupit v pátek Andrej Golubjov a Jevgenij Koroljov, ale kapitán Dias Doskarajev dal Kukuškinovi přednost před Koroljovem. Hráč, který loni na podzim podstoupil operace kyčlí, je na 156. místě světového žebříčku nejvýše postaveným tenistou domácího výběru.

"Já budu na Kukuškina stoprocentně připravený. Není typickým antukovým hráčem, hraje míče brzy po odskoku. Taktika bude ho podržet vzadu a hlavně aby musel běhat, protože pohyb na antuce mu dělá trošku problémy," plánoval Hájek, který v Davis Cupu za nerozhodnutého stavu nastoupil do dvouhry zatím jen třikrát: před třemi lety ve čtvrtfinále v Chile deklasoval Paula Capdevillu a v roce 2011 pak byl u porážky s Kazachstánem.

O druhý bod svedou zítra bitvu 63. tenista světa Lukáš Rosol a hrdina předloňského souboje Andrej Golubjov. Rosol, který hrál minulý týden semifinále challengeru v Karibiku a k týmu se v Kazachstánu připojil po 23hodinovém přesunu až v úterý, se s momentálně až 205. hráčem světa utkal dosud jen před pěti lety na antukovém challengeru v Neapoli. Český tenista tehdy zvítězil ve dvou setech.

Radek Štěpánek, jenž se vrací po operaci krční páteře, je nahlášen do sobotní čtyřhry s Ivem Minářem, se kterým ji ale hrát nebude. Mináře v páru nahradí Hájek, nebo Rosol. "Bude záležet na tom, jak budou hrát singly a jak dlouho na kurtu budou," uvedl Navrátil.

Hrdina loňského finále se Španělskem Štěpánek, který je při absenci zraněného Tomáše Berdycha českou jedničkou, může zasáhnout i do nedělní dvouhry. "Já se dívám po sobotu, a co se bude dít potom, to se můžeme bavit v neděli ráno. Doufám, že kluci jsou připraveni a zvládnou to," prohlásil Štěpánek.


(video © Česká sportovní)

DAVIS CUP KAZACHSTÁN - ČESKO
(čtvrtfinále, Astana, antuka/hala)
program zápasů (5. - 7. 4. 2013

pátek 5. dubna (od 8:00):
Kukuškin (156.) - Hájek (94.)
Golubjov (205.) - Rosol (63.)

sobota 6. dubna (od 9:00):
Koroljov/Ščukin - I. Minář/Štěpánek

neděle 7. dubna (od 10:00):
Kukuškin - Rosol
Golubjov - Hájek

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
tommr
Hájek zahrál velmi dobře, Kukushkin naopak hodně kazil ...
Nechci to zakřiknout, ale snad to dopadne jako to utkání s Chile v roce 2010 kdy jsme taky hráli bez Berdycha a Štěpánka. Naši ale tenkrát v oslabený sestavě příjemně překvapili a rozhodnuto bylo už po deblu ... :)
Reagovat
Titan
Hájek nemá národní dres a zároveň tam nemá povinné "Czech republic"...?
Reagovat
Titan
Jsem si říkal, že ty trubky v hledišti jsou jasně naše, ale teď vidím, že se protivníci naučili odpovídat na zbraně jedněch z nejlepších fanoušků na světě... :-)
Reagovat
pepin
Tak hlavně že vyhrál, velká gratulace a podle Fandinky, pojd, pojd, pojd.
Reagovat
tommr
Vůbec nechápu co máš na mysli tím národním dresem? A odkdy je označení Czech republic povinný?
Hájek hrál v našich tradičních barvách - modrý triko a červený kratasy. A nejdůležitější je stejně to, že vyhrál jak už správně poznamenal pepin ... :)
Reagovat
Titan
Když jsme hráli proti Španělům, tak Almagrovi upadl štítek "Spain", tak to moderátor řešil.
Podle pravidel musí mít hráč buď národní dres nebo tam musí být nápis názvu země, za kterou hraje tenista. Národní dres vypadá jinak, nemůžete vzít jakékoli modré tričko. Rosol má národní dres...
Reagovat
tommr
tak to je pro mě novinka. Proti Švýcarsku hráli Berdych s Rosolem taky v dresech bez označení CR ...
Jinak Rosol má možná na rozdíl od Hájka dres podle předpisů, ale hraje tragicky ...
Reagovat
Fandina
Na dresu může být také někde jen vlaječka.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak podle pravidel Davis cupu musí mít každý hráč na zádech název země nebo musí nosit národní barvy (nic jako dres v pravidlech není), takže i modré tričko je splněním tohoto požadavku (ještě tam jsou teda i další podmínky, ale ty se týkají množstí a velkosti komerčních značek daném oblečení)
Reagovat
smazaný uživatel
To co dnes predvadi kazasska televize se skore je neuveritelne. Tolik chyb jsem jeste nevidel... To tam jsou uz po obede tak ozrali, ci co :-))
Reagovat
PetaM
Zatím slušná jízda Honzy :) Padá mu tam kde co a pokud nezdivočí, ten zápas vyhraje :) Do toho Honzo!!! :D :)
Reagovat
Roger_Federer
Hajek zatim z prstem v nose..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kukuc se zatim docela solidne vyhazuje, ale Hajek drzi svuj standard a to mu dnes staci
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co od kluků čekat, ale věřím, že po pátku to bude alespoň 1:1. Pochopitelně budu sledovat a fandit, co to dá. Tak, hoši, vzhůru do boje!
Reagovat
Roger_Federer
Jak Rosol tak Hajek, jsou schopni zahrat dobre zapasy..Navic tady maji šanci dokazat, že nejsou uplne v tom tymu do počtu(myšleno za ty roky)..Rosol je schopen sežvykat :) oba Kazachy, bez problemu, pokud se dobře vyspi..Kurz na naš postup je darkem, hraju za 500e..
Reagovat
tommr
tolik bych sice na naše nevsadil, ale jinak máš pravdu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
500e na Cesko?,bud mas zakulisne info,alebo si vacsi gambler ako ja pripadne si robis srandu,mne osobne je ukradnute kto vyhra ani to netipujem,ruleta je istejsia
Reagovat
Roger_Federer
tou častkou jsem mezi řadky chtel řict, že i bez Berdycha jsou podle me naši favoryte a ten kurz je tak pekny, nezkusit to je hřich :)..
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimvás, nevíte někdo, jestli se to dá chytit někde na internetu? Nežiju v Česku, takže ČT mám zablokovanou. Někdy to dávají na britském Eurosportu, ale mám trochu obavu, že tohle není úplně atraktivní zápas....
Reagovat
smazaný uživatel
Dá dá dá dá ...ale dají se chytit i viry :-) kámoš takhle sledovával lecos a ejhle...chytil virus...prý Sairus Virus..hodně nebezpečný druh Trojského koně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
což o to, já mám dobře vybavenej google chrome, s tím bych si starosti nedělal :-); já jsem spíš myslel, jestli budou nějaké odkazy na sportlemonu a podobných, nebo jestli to mám už začít řešit nějak komplikovaněji.
Reagovat
smazaný uživatel
Na sportlemonu bys měl najít stream.
Reagovat
VlS
www.streamhunter.eu
Reagovat
smazaný uživatel
Díky díky, v "dnešních zápasech" jsou u obou našich zápasů namalované obrazovky, takže by to mělo fungovat i přes obyčejné streamy (hahasport, sportlemon...)
Reagovat
Fandina
http://www.stopstream.com/4/
Reagovat
smazaný uživatel
ČT 4 to vysílá on line
Reagovat
smazaný uživatel
No...tak to jsem na ty naše borce zvědavý...Hájek je slabanti a Rosol je namachrovaný lev a srabák :-) ...dá jeden skvělej úder a pak následují 3 hodně slabé...je to otevřené a Kazaši jsou dle mého favority :-)...ostatně to potvrdil i Honzík Kodešů :-)
Kukuškin volá: Hájku....pojď pojď pojď si pro kanára :-)
Reagovat
Fandina
Volat se dá na cokoli. Doufám, že Kukuškinovi kanár nevyjde. Pojď pojď pojď Háječku na Kukuškina a dej to!
Reagovat
smazaný uživatel
....Háječku pojď pojď pojď pojď si pro výprask chlapče :-) Už se na tu sekačku od Kukuškina, kterého jednou pochválil i věhlasný Roger Federer (můj idol a kůň) těšíííííííííííííím fandino...pojď pojď pojď srabáku :-)
Reagovat
Fandina
Proč srabáku?
Reagovat
smazaný uživatel
Proto nemehlo ..trhni si bábo !!!
Reagovat
Fandina
Já přeji Hájkovi, aby Kukuškina porazil. Vím, že to není lehký úkol, ale je otázka, jak na tom Kukuškin je, by nemocný, takže nevím, jakou má formu a vloni v letě hrál moc dobře. Takže to Hájek nebude mít lehké. Sázkovky mírně favorizují Kukuškina a před dvěma lety v Ostravě Honzu porazil, ale bylo to na tvrdém povrchu a Háječek si na antuce dost věří. Přeji Honzovi, fandím a držím palce. Honzo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Topspin ... jinak děkuji za odpověď a radu, dědku!
Reagovat
pepin
Co to tady zavádíš, mluvíš s dámou, inteligente.
Reagovat
smazaný uživatel
OT: Andyho blog

http://www.andymurray.com/news-and-blog/andys-latest-blog/
Reagovat
smazaný uživatel
PLS link Kazan - Celjabinsk
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to je: http://aliez.tv/live/sport_25628/

Jsem zvědavý, s kým bude hrát Dynamo ve finále... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Diky

a dufam ze Kazan:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec Traktor... Bylo mi líto těch kazaňských fanynek, jak tam plakaly. :( No, Kazaň má na Čeljabinsk smůlu. Loni s nima taky vypadli, ale to bylo už ve čtvrtfinále... Finále bude těžké, ale věřím, že to Dynamovci zvládnou. :) Podruhé už Čeljabinsk takové štěstí mít nebude.
Reagovat
carolyn
http://sport.aktualne.centrum.cz/kodes-ma-obavy-sance-vidim-60-ku-40-pro-kazachy-rika/r~5d3075e09d1d11e29f390025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=A&utm_term=position-2
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje Kazachstán
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavá, kdo bude hrát s Radkem debla, Minář to nebude, tak Rosol nebo Hájek? Nevím, co je lepší nebo horší, nerada přiznávám, že to taky zítra ráno nevidím růžově, ale třeba opravdu Hájek s Rosolem překvapí. Na druhou stranu si musíme zvykat, že naše tenisová dvojka nebude věčná, tak čím dřív tím líp.
Reagovat
Fandina
Lukáš i Honza jsou žebříčkově nad Golubjovem a Kukuškinem, tak se alespoň uvidí, jaký má žebříček vypovídací hodnotu. Samozřejmě že v DC jde o prostředí a bojovnost ale i tak. Kluci jděte do toho a dejte to! Držím palce! Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
s tym rebrickom to je tak,ze aj Ferrer je pred Nadalom,alebo Wozniacka,Safina ci Jankovic boli svetove jednotky a nikdy nevyhrali GS,rozhoduje hlavne forma,ci je niekto 80 alebo 130 to nie je velmi dolezite tam je to velmi vyrovnane
Reagovat
Fandina
Žebříček je součet vítězství za poslední rok a je to součet jejich výsledků a vlasstně nejjednoduší vyjádření toho jak který hraje a vyhrává. Forma se tady odráží a není podstatné, jestli někdo vyhrál GS nebo nevyhrál. Žebříček jen odráží co bylo, ale co bude stejně záleží na hráči. Nadal půl roku nehrál, tak mu výsledky do započítání chybí. Co se týká Kukuskina, tak vloni v červnu byl na žebříčku 46, to je samozřejmě víc než kdy měli Lukáš s Háječkem. Ale porazit by ho mohli. Kukuškin byl také nemocen, tak uvidíme, jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazachstan ma na to aby postupil,je tam zaujimavy kurz,ale rovnako moze vyletiet,hlavne kvoli Stepankovi to je momentalne jeden z najnevyspytalnejsich tenistov vobec,nanho by som nedal ani korunu,nevedel by som co tipnut.Hajek a Rosol to je uroven Lacka,takze nič moc,Kukuschkin je lepsi.
Reagovat
Fandina
a moc si přeji, ať je to po sobotě 3:0. Dejte to! Držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
moc si přeji, abych vyhrál ve sportce 15melounů, pojď...
Reagovat
Fandina
... každý si přejeme něco jiného. Já výhru, ty melouny. Třeba nám to vyjde oboum, co říkáš?
Reagovat
vendulkabendulka
Neverim ani Rosolovi ani Hajkovi. Snad me zitra prekvapi a zmenim nazor.
Reagovat
tommr
jak ta naše tak ta soupeřů. Myslím si, že jak Hájek tak Rosol jsou schopný vyhrát a Štěpánek to jistí jako případnej žolík do nedělních dvouher ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
mě ten časovej posun přišel vhod jdu do práce na poledne takže aspoň něco uvidim. To že nemáme naší klasickou dvojici do dvouher, respektivě i do čtyřhry je sice+ pro kazachy, ale nyní můžou kluci dokázat, že ty roky tam náhradníky nedělali zbytečně a ve chvílích kdy je potřeba, což právě nastalo, zaberou. hlavně Lukiáš může potvrdit kvality a přehoupnout se přes to jeho, teď už trochu prokletí s nadalem. Pojdtě kucí
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea Hlaváčková s velikou pravděpodobností bude hrát Fed cup, jelikož zahájila aukce na vstupenky (na svém webu)... jsem zvědavá na další 2 jména nominace, která by měla být tak za týden oficiální. Nikdo nepochybuje, že Petra bude hrát, ale kdo druhou dvouhru? A bude Lucka Hradecká zdravá?
Reagovat
tommr
skoro určitě to budou Lucka Šafářová a Klára Zakopalová. Nominovat Lucku Hradeckou Pála nejspíš neriskne i kdyby se na poslední chvíli ještě stihla uzdravit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
takže za stavu 2:2 by zřejmě zvítězily Italky, jelikož bychom neměli kvalitní debl, já bych tu Hradeckou proto riskla... lepší než Šafářová
Reagovat
smazaný uživatel
Nominovat Lucku Hradeckou je risk. A Lucka Š. není špatná deblistka, určitě lepší než Petra, která nemá moc zkušeností.
Reagovat
tommr
Italky musíme přehrát v singlech a pro singl je Hradecká naprosto nepoužitelná. Proti deblu Errani+Vinci nemáme moc velkou šanci at už bude hrát kdokoli. A jak správně píše Oskar Lucka Šafářová debla taky umí. Třeba ted v Charlestonu v něm hrála docela dobře ... :)
Reagovat
Fandina
Pokud se bude rozhodovat v deblu a nebude tam Lucka Hradecká a Petra udělá dva body a bude se na to cítit, tak bych nominovala do debla Petru a druhou podle dohody ... můj názor
Reagovat
Fandina
Dodatek ... Petru považuji na neschopnější ze všech tenisově a když zdraví dovolí, tak ona je největší bojovnice ze všech, proto bych jí za nerozhodného stavu věřila nejvíc, ale záleží samozřejmě na ní, jak se bude cítit ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Šafářovou bych tam nedala, k Hlaváčkové raději Petru.. v Paříži debla špatně nehrála..
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych asi do debla poslal Petru. Sice nemá moc zkušeností a ta její bilance je fakt strašlivá, nicméně je rozdíl hrát debla na individuálním turnaji (kde je pro mě prioritní singl) a ve FC, kde mě myšlenky na singla netíží. Andrea s Luckou se možná jeví jako zkušenější "jistota", ale můžou překvapit Errani s Vinci? Petra je risk, který se může vyplatit.
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslím, že to nebude zajímavé. měli jsme ted´ možnost sledovat skvělé zápasy v IW a Miami, tedy kromě finále Ferrer-Murray a teď pomalá antuka, noname tenisti z Kazachstánu a k tomu Rosol, Minář a Hájek. Snad jen Štěpa v doublu bude ke koukání.
Reagovat
tommr
já si naopak myslím, že to bude velice zajímavý - určitě mnohem zajímavější než kdyby za nás hráli jako obvykle Berdych a Štěpánek. DC je něco jinýho než normální turnaje a proti Kazachstánu to bude v týhle sestavě mimořádně napínavá bitva s doufejme dobrým koncem ... :)
Reagovat
steve79
Bude to velice zajímavé. Výsledek si netroufám tipovat a doufám, že aspon jeden single bude hrát Štěpánek. Hájkovi nevěřím, že dokože vyhrát ani jednu dvouhru.
Reagovat
darek.vrana
Naopak, Hájek na antuce minimálně bod udělá, a když bude potřeba, tak i dva.
Reagovat
ArcusII
Konečně se dám z DC stává turnaj družstev a né dvojic :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak to bude zajimave,ja myslim ze sance jsou vyrovnane pro ne hraje prim prostredi a pro nas postaveni na zebricku ac to neni vypovidajici o forme
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevím proč, ale v pátek věřím víc Hájkovi. Ve stav 2:0 pro nás nedoufám, beru 1:1 :-) P.s. a taky mě mrzí, že to je už v 8 ráno :-(
Reagovat
smazaný uživatel
ten čas je hrozný.. přitom časový posun je jen o 4 hodiny, takže kdyby začínaly u nich tak v 16 hodin, u nás by bylo 12 a to by bylo super-- jenže kdyby !
Reagovat
smazaný uživatel
Budu v práci a snad na počítači bez zvuku bych to mohl chvílema vidět. Holt si ten triumf plně nevychutnám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist