Del Potro jde dál za prvním titulem od vítězného US Open

25. 2. 2011, 09:53
Aktuality 2
Juan Martín del Potro se začíná vracet do formy, díky které byl před rokem hráčem elitní světové desítky. Argentinec už na třetím turnaji v řadě postoupil minimálně do čtvrtfinále; v Delray Beach se mu to povedlo po hladké výhře 6-1 6-1 nad Rusem Gabašvilim.
Juan Martin Del Potro

Loni na konci února byl sice Juan Martín del Potro pátým hráčem světa, v tu dobu už ale nehrál kvůli zraněnému zápěstí, které ho vyřadilo ze hry prakticky do konce roku. Letošní sezonu sice vítěz US Open z roku 2009 nezačal nejlépe, na severoamerických turnajích se ale chytl a v San Jose a Memphisu postoupil do semifinále. K němu má nyní blízko i v Delray Beach, kde si v osmifinále hravě poradil s Rusem Teimurazem Gabašvilim.

Del Potro nemusel za celý zápas odvracet jediný brejkbol, sám si vypracoval osm příležitostí k prolomení soupeřova podání a pět z nich využil.

"Z mé strany to byl dobrý zápas a cítím se dobře," řekl po utkání momentálně až 166. hráč světa. "Znovu hraju hezký tenis. Je dobře, že zápas netrval dlouho, před zítřejším utkáním budu mít čas na odpočinek," dodal.

O třetí semifinále v řadě si Del Potro zahraje s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, který si ve svém druhém zápase na turnaji bez problémů poradil s Francouzem Florentem Serrou.

Zopakovat si semifinále z Memphisu může v Delray Beach i domácí Mardy Fish, který se konečně začíná cítil lépe poté, co ho v posledních měsících trápily problémy se štítnou žlázou. Američan si v boji o čtvrtfinále poradil s Brazilcem Ricardem Mellem hladce 6-2 6-1.

Souboj dvou bývalých vítězů turnaje - Fish zde uspěl předloni a Mello už v roce 2004 - vyzníval pro Fishe lépe od samého začátku. Už v první hře sebral 16. hráč světa Mellovi podání, zopakoval to i v páté hře, a podobně vypadal i následující set. Mezi nejlepších osm se Američan probojoval za pouhých 54 minut po výsledku 6-2 6-1.

"Cítím se fit a zdravý a hraju tenis, který jsem hrál v posledních deseti, dvanácti měsících," pochvaloval si Fish. "Z toho, jak se věci tenhle týden vyvíjejí, bych těžko mohl být šťastnější," dodal.

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 442.500 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Fish (2-USA) - Mello (Braz.) 6:2, 6:1, Anderson (5-JAR) - Serra (Fr.) 6:1, 6:4, Falla (Kol.) - Mannarino (8-Fr.) 6:3, 6:2, Del Potro (Arg.) - Gabašvili (Rus.) 6:1, 6:1.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Musi vyhrat- nema tam ziadneho top supera- keby Roddick hral ok ale co Fish, Tipsarevic ok su to dobri hraci ale pre GS sampiona a hraca ktory sa zlepsuje kazdym turnajom ako JM tak tych musi dat v 2setoch normalne. Verim ze vyhra tento turnaj a psychiky mu to hlavne pomoze- kedze herne je ocividne ze len potrebuje zapasovu prax a cim viacej hraje tym sa dostava do formy a vylepsuje svoje udery atd.. cize herne pojde hore je jasne ale psychicky potrebuje hlavne vyhrat tento turnaj aby si dokazal ze dokaze byt vitaz turnaja hoci aj malej 250ky kazdy kto robi sport vie co mam n amysli preco potrebuje vyhrat tento turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, ale musím přiznat, že jeho tenis se mi vůbec nelíbí. Ok, dává ohromný rány (leckdy na úkor dobrého a přesného umístění), ale člověka, když na něj kouká, úplně bolí vlastní zápěstí atd. :-)

Včera v noci jsem koukal na zápas Dolgopolov vs. Wawrinka, Wawroš je teda dost z formy, ale Dolgo je fascinující tenista. Dva fiftýny odehraje jako naprostý génius, vzápětí dva míče jako totální amatér. Kdyby hrál pořádně celej zápas, dal by Wawrošovi tak 6:2, 6:2. Každopádně Wawroše přímo likvidoval mj. přesnými stopbally.

Jako má to v ruce a řekl bych, že co se týče přirozeného talentu (údery a pohyb) je na tom líp, než třeba Tomáš Berdych, takže není důvod, proč by se při troše snahy nemohl přiblížit někam k první patnáctce, popř. i výše.

Jo, a vlastně se to týká i zápasu s Murrayem na AO -- tam taky chvílema hrál jako naprostý genius a chvílema jako totální lempl. :-) Jestli ale výrazně zlepší svou koncetraci a konzistentnost, bude to hodně dobrej a nebezpečněj hráč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist