Dimitrov po necelých dvou letech ukončil spolupráci s Rasheedem

7. 7. 2015, 10:04
Aktuality 16
Jedenáctý hráč světa Grigor Dimitrov pár dní po vyřazení ze 3. kola Wimbledonu ukončil po necelých dvou letech spolupráci s trenérem Rogerem Rasheedem. Jméno nástupce bulharský tenista zatím neprozradil.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Bývalý nejlepší junior světa Grigor Dimitrov začal pracovat pod trenérem Rogerem Rasheedem na konci sezony 2013 a hned na prvním společném turnaji ve Stockholmu vybojoval premiérový titul. V roce 2014 získal další tři tituly, zahrál si čtvrtfinále na Australian Open, semifinále Wimbledonu a stal se osmým hráčem světa. 

Letos se však Dimitrovovi tolik nedaří. Pouze na dvou menších turnajích se dostal do semifinále a mizernou úspěšnost měl i na grandslamech: 4. kolo v Melbourne, 1. kolo v Paříži a 3. kolo v Londýně. Ve Wimbledonu minulý týden prohrál ve třech setech s Francouzem Gasquetem, přišel o šanci obhájit svůj dosud nejlepší grandslamový výsledek a ve světovém žebříčku tak klesne z jedenáctého na šestnácté místo.

Roger RasheedV Londýně Dimitrov neskrýval zklamání ze své špatné formy a zareagovat se rozhodl ukončením spolupráce s trenérem Rasheedem.

"Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl ukončit pracovní vztah s Rogerem. Měli jsme spolu spoustu úspěchů a do budoucna mu přeju jen to nejlepší," napsal Bulhar Dimitrov na Twitter. O novém trenérovi se přítel Marie Šarapovové zatím nezmínil.

"Je mi čtyřiadvacet, takže už nejsem úplně nejmladší. Minulý rok mi otevřel oči a ukázal, čeho jsem schopný. Dostal jsem se do rytmu, který jsem vždycky chtěl mít. Ale pořád jsem věděl, že to bude těžké udržet," řekl Dimitrov po vyřazení z Wimbledonu

Australan libanonského původu Rasheed trénoval před Dimitrovem Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, Gaëla Monfilse a Australana Lleytona Hewitta.

S Dimitrovem měl Rasheed přátelský vztah trenér-hráč. Takto loni v Římě svému svěřenci popřál k 23. narozeninám.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
pumpier
Místo trenéra se měl zbavit Šarapatky ..............
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, podle mě se až příliš špatného v tenise hází na trenéry.

Nevyjde zápas? - chyba trenéra
Nedaří se mi? - chyba trenéra

Přijde mi, jako by si tenisté a tenistky prostě nedokázali přiznat, že chyba není v trenérovi, ale v nich samotných. Na kurtu před zaplněnými tribunami přece nestojí trenér, ale oni sami, mají předvést, co dokáží a když to nepředvedou, chyba je na straně trenéra, samozřejmě.

Podle mě je vyhození trenéra jen takové "gesto", jak uklidnit veřejnost, že teď to bude přece jen lepší a s novým trenérem budu hrát lépe. Ale když to pak nevyjde, opět za to může trenér.

Prostě když něco umím, tak to musím umět i předvést. A pokud to člověk neumí, tak to nepředvede. Trenér netrenér ...
Reagovat
tommr
takže trenéři jsou vlastně k ničemu, protože hráč bud umí nebo neumí a nikdo s tím nic neudělá? :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, hráči to ale tak říkají.

Pořád slyším jen: "FH, BH, servis, atd. umí každý stejně, ve špičce už je nejdůležitější hlava."

A ano, trenéři mají kolem těch 23 let trochu zbytečnou pozici. Hráči a hráčky trénují od 3 let, a ve 23 letech se opravdu nepřeučí něco, co se naučí v dětství.

Aga se nestane ranařkou, Petra se nestane obranářkou, a sebelepší trenér na to prostě nemá vliv.

Trenér by měl především znát taktiku na každého hráče, co na něj platí a neplatí, co hraje v určitých chvílích a co ne, ale určitě tenistu ve 23 letech neučí hrát FH, BH ...

A především, tenista by sám měl být dost chytrý na to, aby měl tzv. "více plánů". Podle mě se tomu ani nedá říkat plány, buď u té hry uvažuju, nebo to pálím jako zjednaný. Podle mě žádný "plán B" neexistuje. Jdu na kurt a hraju. Když to vychází, okey, budu to hrát dále. Ale když to nevychází, musím přemýšlet na tom kurtu, co změnit. Nezabírají rány? Zkusím úhly, ale ne s takovou silou, nebo zkusím měnit tempo hry - slajzy, čopy, apod.

Soupeři nefunguje BH? Okey, budu mu to tam pálit aspoň chvíli, abych si uhrál pár bodů, sebral mu servis a pak už si zase budu hrát to svoje. Ale ne, že mu to budu soustavně rvát do FH a nevšimnu si, že mu nefugnuje BH ...

To samé jak jsem u sítě, nenarvu to plnou silou, abych se vyhodil, ale prostě to přehodím na druhou stranu, když vidím, že soupeř tam není.

Prostě mi u hodně hráčů chybí takové to uvažování, změna toho, co nefunguje - neříkám, že když něco změním, zafunguje to, ale aspoň to zkusím.
Reagovat
EllNino
na kurtu ano :) trenér má být opora a podpora, ale na kurtu semusí každý spoléhat sám na sebe ...
Reagovat
mihate
o nie je pravda, viď príklad Šafářová, Nishikori, Raonic, Wawrinka,
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni tihle měli světové údery dávno před tím, než se stali hráči top 10. O Lucce se to vědělo dávno, že úderově na to má, ale že ji hlava stahuje dolů, Rob jí nenaučil žádný úder navíc, ale přinesl do týmu pohodu, srandu, psychickou pohodu a hned to jde lépe. Ale že by Lucce vylepšil FH? BH? To ne, vždy to měla na dost vysoké úrovni.
Reagovat
Fandina
Šafi dřív pálila jednu ránu od druhé a byla určitě víc útočnější, agresivnější, víc riskovala. Teď míče i rotuje. Podle mě to není jen o pohodě, ale i o změně stylu hry. Šafi teď hraje víc výměny. Jinak si myslím, že právě změny trenérů mohou znamenat změnu i v pohodě nebo naopak větší motivaci, hecování v týmu. A proto to tenisti dělají, že s novým trenérem se může měnit i nálada hráče. Není to vždy jen o tenise. Ten důvod změny trenérů může být i tento.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo všichni mění trenéry jak na ponožky, jen naše Petra nic. Ale na jednu stranu je to dobře
Reagovat
slacker
A Petra K zase nic neukoncila
Reagovat
Fandina
Držím palce při výběru trenéra. Go Gríško go go!!!
Reagovat
kada.tom
Asi je to dobře, letošní sezóna spíš nic než moc a je třeba nového impulzu.
Reagovat
Vojtiik
Come on! Teď by to ale chtělo Magnuse Normana a měli bychom brzo novou světovou jedničku B-)
Reagovat
mihate
Súhlasím, konečne. Tie titulu boli úspechom švédskeho trénera. Ja veri, že ho prebudia a začne hrať to na čo má talent. Držím palce.
Reagovat
jb007
Jakýkoli jiný nový trenér než Magnus Norman by mě velmi překvapil.
Reagovat
Vojtiik
Norman stále aktivně trénuje Stana ne? to je spíš takové zbožné přání :d
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist