Dimitrov vyhrál bitvu s Fritzem a po 5 letech postoupil do finále

26. 5. 2023, 17:17
Aktuality 5
ATP ŽENEVA - Grigor Dimitrov na antuce v Ženevě udolal po obratu a téměř třech hodinách boje 3:6, 7:5, 7:6 Američana Taylora Fritze, přerušil sérii 11 semifinálových nezdarů a poprvé od února 2018 postoupil do finále. O titul si bulharský tenista zahraje s Chilanem Nicolqsem Jarrym.
Grigor Dimitrov (© Profimedia)

Grigor Dimitrov v roce 2017 slavil čtyři tituly včetně triumfů na podniku Masters 1000 v Cincinnati a Turnaji mistrů v Londýně. V únoru 2018 si ještě zahrál finále v Rotterdamu, ale na dlouhou dobu poslední.

Od té chvíle se do zápasu o titul neprodral, třebaže byl jedenáctkrát v semifinále. Černou sérii ukončil až dnes na antuce v Ženevě, přestože s Taylorem Fritzem prohrával 3:6 a 2:4.

32letý bulharský tenista zvítězil po bezmála třech hodinách boje 3:6, 7:5, 7:6, druhý den po sobě otočil nepříznivý vývoj a soupeři oplatil čtyři roky starou porážku z Madridu. Člena TOP 10 porazil podruhé v sezoně a teprve podesáté za posledních pět let.

"Byl to bláznivý zápas. Jsem spokojený s tím, že jsem neustále bojoval. A fnaousci dnes byli úžasní. Je skvělé se dostat do finále, ale tím rp mě práce nekončí. Přišel jsem sem s určtým cílem a zítra to hodlám dokončit," prohlásil Dimitrov.

O 9. titul si bývalý třetí hráč světa Dimitrov zahraje s Nicolasem Jarrym. 27letý chilský tenista v druhém semifinále porazil 7:6, 6:3 Němce Alexandera Zvereva, oplatil mu porážku z finále z roku 2019 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2.

"Hraju teď dobrý tenis a hodně pracuju. Byl jsem schopný hrát dobře proti Casperovi (Ruudovi) a dnes i proti Sašovi, takže jsem s odvedenou prací spokojený," pochvaloval si Jarry, jenž včera vyřadil i dvojnásobného obhájce titulu a světovou čtyřku Caspera Ruuda. V sobotu bude usilovat o druhý letošní a celkově třetí titul.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 630.705 eur
páteční výsledky (26. 05. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Dimitrov (4-Bulh.) - Fritz (2-USA) 3:6, 7:5, 7:6 (7:2)
Jarry (Chile) - Zverev (3-Něm.) 7:6 (7:3), 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Krisboy
Ale byl to parádní zápas. Některé výměny naprosto dechberoucí. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gríša pěkně!smile
Jak se ve třetím nechal rebrejknout, tak už jsem to viděl černě. Říkal jsem si, že to bude jeho klasika - spousta světových míčů, atraktivní hra, ale prohraje výpadkem na servisu. Tady v tom kritickém gemu dal snad 3DF v řaděsmile To je nějaký blok v hlavě.
Nicmméně, naštěstí to zlomil a i v TB zahrál skvěle.smile

Finále je otevřené, Nicolas má formu a pokud mu bude padat servis, nebude to s ním mít Gríša jednoduché.
Na druhou stranu přeju titul vlastně oběma:D
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Snad proti Zvířeti, ten by byl pro tebe hratelnější, než to co předvádí zase po pauze Jarry. Každopádně nikomu ten titul nepřeju víc, navíc po takové době, jako Grigorovi! smile
Reagovat
Krisboy
Baby Federer! ????
Reagovat
turista
Nebo Bulderer.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist