Dívčí grandslam ovládla Mestachová. Vyhrála dvouhru i čtyřhru

29. 1. 2011, 10:59
Aktuality 0
AUSTRALIAN OPEN JUNIORKY - Belgický tenis sice zřejmě definitně přišel o Justine Heninovu, na obzoru má však talentovanou An-Sophii Mestachovou. Šestnáctileté hráčce se tento týden podařilo vyhrát juniorku Australian Open, a to jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře.
Profily hráčů
An-Sophie Mestachová

An-Sophie Mestachová oslaví až začátkem března 17. narozeniny, na juniorském okruhu však získala už šest titulů a na Australian Open startovala už pošetsté na grandslamovém turnaji.

Tento týden v Melbourne své zkušenosti dokonale prodala. Druhá nasazená Belgičanka ve finále dvouhry porazila 6-4 6-2 turnajovou pětku Moniku Puigovou z Portorika, jež až dodnes neztratila jediný set, a získala premiérový grandslamový titul. 

"Myslím, že jsem dnes hrála velmi dobře. Na začátku zápasu a ke konci jsem byla trochu nervózní. Ale nejtěžší pro mě bylo mluvit po zápase před publikem v Rod Laver Areně," přiznala Mestachová na tiskové konferenci.

Vítězky dívčích grandslamů za posledních 15 let:
Australian Open: Mestachová, Kar.Plíšková, Pervaková, Rusová, Pavljučenkovová, , Azarenková, Peerová, Strýcová, Strýcová, Jankovičová, Kaprosová, Razzanová, Kostaničová, Lučičová, Grzbyowská..

French Open: Svitolinová, Mladenovicová, Halepová, Cornetová, A.Radwaňská, Szavayová, Karatančevová, Grönefeldová, Widjajaová, Kanepiová, Razzanová, Dominguezová, Petrovová, Heninová, Mauresmová..

Wimbledon: Kr.Plíšková, Lertcheewakarnová, Robsonová, U.Radwaňská, Wozniacká, A.Radwaňská, K.Bondarenková, Flipkensová, Duševinová, Widjajaová, Salerniová, Tulyaganovová, Srebotniková, Blacková, Mauresmová.

US Open: Gavrilovová, Watsonová, Vandewegheová, Kr.Kučová, Pavljučenkovová, Azarenková, Krajiceková, Flipkensová, Kirilenková, Bartoliová, Salerniová, Krasnorucká, Dokicová, Blacková, Lučičová.

Puigová byla zklamaná, že nedokázala hrát nejlepší tenis, když to potřebovala nejvíce. "Prohrát finálový zápas samozřejmě bolí, ale ona hrála jak nejlépe umí a já s tím nemohla nic udělat. Nicméně tenhle týden mi dodá hodně sebevědomí do další práce," řekla poražená Puigová. 

Mestachová je první tenistkou své země, jež na Australian Open vyhrála soutěž juniorek. V 'open éře' je teprve třetí belgickou vítězkou dívčího grandslamu. V roce 1997 triumfovala na French Open Justine Heninová, před osmi lety Kirsten Flipkensová ovládla Wimbledon a US Open. 

Mestachová v Melbourne navíc už včera po boku Holanďanky Schuursové zvítězila i  v soutěži deblistek.

Naposledy ovládla dvouhru i čtyřhru na jediném grandslamovém turnaji juniorek před dvěma lety ve Wimbledonu Thajka Lertcheewakarnová.

Mestachová tak v Melbourne napodobila českého tenistu Jiřího Veselého, který rovněž získal double. Na Australian Open vyhráli dvouhru i čtyřhru společně v jednom roce naposledy před dvanácti lety Dán Pless a Francouzka Razzanová.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
páteční a sobotní výsledky juniorek (28. - 29. 01. 2011)

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Mestachová (2-Belg.) - Puigová (5-Portoriko) 6-4 6-2

Čtyřhra - finále:

Mestachová/Schuursová (6-Belg./Hol.) - Hozumiová/Katová (Jap.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist