Divokou kartu do New Yorku dostaly Clijstersová i další grandslamové šampionky

31. 7. 2020, 08:39
Aktuality 19
Bývalá světová jednička Kim Clijstersová dostala divokou kartu na turnaj WTA Premier 5 Western & Southern Open, jež se letos přesunul ze Cincinnati do New Yorku. 37letá Belgičanka, která v únoru po bezmála osmi letech obnovila kariéru, v těchto dnech podává velmi dobré výkony na World Team Tennis ve Spojených státech amerických. Divokou kartu obdržely také Naomi Ósakaová, Venus Williamsová, Sloane Stephensová a Caty McNallyová.
Kim Clijstersová (© AFP)

Společný turnaj mužů (ATP Masters 1000) a žen (WTA Premier 5) Western & Southern Open byl letos kvůli pandemii koronaviru přesunut ze Cincinnati do New Yorku na kurty ve Flushing Meadows, kde se posléze bude konat US Open.

Mezi ženami se v New Yorku vinou současné nejisté situace nepředstaví světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie ani dvojka Simona Halepová z Rumunska. Nejvýše nasazenými tenistkami tak budou světová trojka Karolína Plíšková, jež turnaj před čtyřmi lety ovládla, Sofia Keninová, Kiki Bertensová a Belinda Bencicová.

Chybět by neměly ani loňská vítězka Američanka Madison Keysová či 23násobná grandslamová šampionka Serena Williamsová. Z českých tenistek se na turnaj chystají ještě Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová, Karolína Muchová a Marie Bouzková.


Pořadatelé už také rozdali divoké karty a dostala je zvučná jména včetně čtyř grandslamových šampionek: Kim Clijstersová, Venus Williamsová, Sloane Stephensová a Naomi Ósakaová. Šanci zahrát si na prestižní akci dostala také 18letá Američanka Caty McNallyová. 

37letá Belgičanka Clijstersová se v únoru vrátila na kurty po bezmála osmileté pauze. Matka tří dcer ale stihla odehrát jen dva zápasy (dvousetové porážky s hráčkami Top 20 Garbine Muguruzaovou a Johannou Kontaovou), než byla sezona kvůli pandemii koronaviru přerušena.

Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka se na restart sezony připravuje v americké týmové soutěži World Team Tennis a vede si výborně. Ve dvouhrách si připsala skalpy vítězky letošního Australian Open a světové čtyřky Sofie Keninové, další grandslamové vítězky Sloane Stephensové, Bernardy Peraové, Danielle Collinsovoé či Olgy Govorcovové.

V New Yorku by se mělo hrát od 20. do 28. srpna, o tři dny později začne US Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Mayo
Dnes štartuje v NHL boj o Covid Cup smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Covid challenge na ledě. Vítězové pak můžou pít bourbon brčkem ze Stanley Cupusmile btw u smajlíků mi na sportovním webu trochu chybí pohár...
Reagovat
paddy
"I have heard some of the top male players aren't going to play." smile

je to divné, protože je hloupost hrát v NY o týden dříve a říct, že kvůli covidu vynecháš UO smile

na druhou stranu lze šetřit síly kvůli antukovému kombu, ale stejně proč letět za oceán kvůli jednomu betonu?
myslím, že dříve Djok hovořil o Cincy bez UO

jeden článek naznačil Nadala, v pondělí uzávěrka entry list UO

https://www.reuters.com/article/us-tennis-usopen-murray/murray-predicts-more-u-s-open-withdrawals-after-barty-idUSKCN24W0FZ
Reagovat
paddy
Reagovat
blixa
No pokud je smázli v šipkách, smáznou je i ve čtyřhře. Jen nevím, jestli ta "výhra" bude skutečně výhra, když bude Týna vařit smile
Reagovat
Krisboy
Kim si jde pro titul smile
Reagovat
blixa
Jasná věc ! smile
Reagovat
brixner
No, kéž by! Ale asi to už neudejchá...smile
Reagovat
blixa
Já jí věřím smile Nesmíš brát všechno podle sebe ... smilesmile
Reagovat
paddy
Stačí panák Kourose a bude běhat jako za mlada smile
Reagovat
brixner
To by mohlo pomoct! Ale hlavně pár kapek na pálku - vyzkoušeno...smile
Reagovat
paddy
čí pálku? tvojí nebo její? smile
Reagovat
brixner
Jojo, práuda, sem už poněkud dejchavičnejsmile
Reagovat
tommr
WC pro Clijstersovou a Mc Nally chápu, ale Osaka, Stephens a Venus Williams se snad mohly normálně přihlásit?

Jinak jsem rád, že naše holky tam budou mít početný zastoupení. Jen jsem snad něco zaslech o tom, že místo Báry Strýcový by tam měla hrát Katka Siniaková. Každopádně se už nemůžu dočkat až se bude hrát ... smile
Reagovat
misoSK
Venus už možno ani nie, nie je "Cincinnati" len pre 48 hráčok? Ale s Osakovou a Stephensovou naprosto súhlasím a na mieste organizátorov by som dal radšej tú kartu nejak mladej hráčke.
Reagovat
Nafka
"Dcera tří dcer" :))
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Rychly a dynamicky zapas se odehral na coric kurtu v Twitteru mezi domacim hracem Bornou a hostujicim Nickem.

Zapas netrval moc dlouho, a da se rict, ze oba akteri nepredvedli nic moc vyjimecneho, bez ceho by se tenis neobesel...i kdyz za posledni mesice, se vice nastrilelo fiftynu hubou...:)

fiftyn Borny
Really @NickKyrgios??? You re preaching about behavior?? Bored much or too much

fiftyn Nicka,
Again. Joking about a global pandemic. Shows your maturity level champion. Gonna be good to see you next, see if that peanut of a brain has grown.

fiftyn Nicka
But yes, a tad bored watching your boring ass tennis and personality bringing absolutely zero to the sport.
Reagovat
Mantra
tak ten druhej post je smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist