Djokovič ani v sedmém letošním zápase v hale neztratil set. O 128. finále se utká s Medveděvem

7. 10. 2022, 16:05
Aktuality 13
ATP ASTANA - Novak Djokovič zvládl i svůj sedmý letošní zápas na halových akcích bez ztráty setu a turnajovou neporazitelnost prodloužil na 14 vítězství. Čtvrtý nasazený si dnes v Astaně poradil se semifinalistou nedávného US Open Karenem Chačanovem a pokračuje v dominantních výkonech. Na již 128. kariérní finále bude útočit proti Daniilovi Medveděvovi.
Novak Djokovič

Novak Djokovič před týdnem bez větších problémů ovládl halový podnik v Tel Avivu a v Astaně, kde 35letý Srb absolvuje svůj druhý turnaj po triumfu ve Wimbledonu a teprve devátý letošní, se přibližuje k jubilejnímu 90. titulu.

Majitel 21 grandslamových trofejí zatím v kazašské metropoli postupuje hladce, po Cristianovi Garínovi a Boticovi van de Zandschulpovi nedal šanci ani semifinalistovi nedávného US Open Karenovi Chačanovovi. Rusa přehrál 6-4 6-3 a upravil s ním vzájemnou bilanci na 7-1.

Djokovič i do třetího utkání v tomto dějišti vstoupil famózně a rychle vedl 3-0. Vlastními chybami se však o náskok připravil a vůbec poprvé na turnaji zaváhal na podání. Od stavu 3-3 už byl ale zase jasně lepší, úvodní dějství zakončil parádní výměnou a dalším brejkem a o osudu druhé sady rozhodl prolomením servisu soupeře ve čtvrtém gamu.

Největší favorit tak protáhl svou halovou neporazitelnost na sedm zápasů a turnajovou už na 14 vítězství.

Na páté letošní a celkově 128. finále bude Djokovič útočit v prvním letošním vzájemném duelu proti světové čtyřce Daniilu Medveděvovi (h2h 6-4).

26letý Medveděv ve čtvrtfinále deklasoval nečekaně snadno 6-1 6-1 Španěla Roberta Bautistu, s nímž v šestém vzájemném střetnutí uspěl teprve podruhé a až na čtvrtý pokus na tvrdém povrchu.

Stefanos Tsitsipas ve čtvrtfinále nečelil jedinému brejkbolu a po pěti odvrácených setbolech v souboji členů Top 10 zdolal 7-6(8) 6-3 Huberta Hurkacze. O šesté letošní a celkově 23. finále bude 24letý Řek usilovat proti Andrejovi Rubljovovi (H2H 4-5).

Rubljov za necelou hodinu zničil 6-1 6-2 bývalého finalistu Adriana Mannarina a prolétl do svého prvního semifinále po dvou měsících. Čtyřiadvacetiletý Rus může postoupit do svého 17. kariérní finále a prvního od dubnového triumfu na antuce v Bělehradu.

• ATP 500 ASTANA •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 1.900.000 dolarů
páteční výsledky (7. 10. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (2) - Bautista (Šp.) 6-1 6-1
Tsitsipas (3-Řec.) - Hurkacz (7-Pol.) 7-6(8) 6-3
Djokovič (4-Srb.) - Chačanov (-) 6-4 6-3
Rubljov (5) - Mannarino (Fr.) 6-1 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
paddy
odpověď na tvrzení, že Djokovič je neporazitelný

Medvěd vyhrál na míče i prohraný set a na síti překvapivě nezvládl volej, který by znamenal MB
má natažený přitahovač

Djokovič opět frustrovaný a do hlediště hodil raketu, za což dostal warning

v Austrálii se máme na co těšit smile smile
Reagovat
turista
Nikdo není neporazitelný. Nepsal jsem tady nic takového. Ale dopadlo to dobře. Medvěd toho už Novakovi zkazil dost.
Reagovat
annah
Gratulace Djokovi. Další dva Rusáci out v Astane, v Monastiru se poroučela Kudermetova, tak ještě aby teď Svátková vyndala Alexandrovou, a bude to v cajku. A Bára Krejčíková moc hezký výkon, radost pohledět... :-))
Reagovat
paddy
a ve finále Rus s Malorusem smile
Reagovat
QacO
Zvláštny koniec...
Ale zajtra by sme to mohli pekne zaokruhlit aj pivko by lepšie chutilo tak prečo nie.
Reagovat
Kozoroh
Co se stalo? Medvěd z ničeho nic skrečoval, dokonce i No1e byl překvapený. smilesmile
Reagovat
Patik
Niesom si istý ktorého súpera si Tsitsipas želá do finále viac..obaja sú jeho obľúbení.
Reagovat
Patik
Neveril by som ze Djokovic ma pred niekým takýto rešpekt..hrá úplne opatrne v uderoch žiadne sebavedomie prikrceny prihrbeny všetko ide na istotu nic ku čiare nezmyselné neisté rozhodnutia..hlava dole..
Reagovat
Pe3k
Medvedev je pro Djoka nejhorší match up. Danil nic nezkazí a nutí Djoka útočit a vymýšlet a to je pravý opak toho co chce Djoko hrát. Medved vyhrál 90% všech dlouhých výměn proti Djokovicovi, neskutečné smile
Reagovat
Nola
mas pravdu, Medved hral cely zapas Novakovi do BH, pripomina mi to Nadala, ktory hral Fedexovi do BH celu karieru, Novak ma momentalne lepsi FH ako BH , ten ma ovela stabilnejsi a utocnejsi, BH bol pre neho vystavny, ked ovladol sezonu 2011 a Fedex to ma uplne opacne, zvlastne ako sa hraci vyvijaju, ked vedia svoje slabiny zurocit a vylepsit ....
Reagovat
turista
Novakův bekhend je stále dobrý. Pokud mu ale nefunguje tak jak má tak se mu hroutí herní systém. Ani forhend mu dnes moc nefungoval. Výkon dnes nepřesvědčivý.
Reagovat
QacO
Tak dnes to bude konečne poriadne napínavý zápas a dúfam že zo šťastným koncom pre djoka.
Reagovat
Patik
Krásny celodvorcový tenis..zajtra to bude len o tom ktorá stena znesie viac.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist