Djokovič bude před Wimbledonem odpočívat, odhlásil se z Queensu

4. 6. 2011, 09:43
Aktuality 10
Novak Djokovič se rozhodl využít dva týdny mezi French Open a Wimbledonem k odpočinku. Srbský tenista prý chce nechat klid bolavému kolenu a proto se odhlásil z generálky na travnatý grandslamu v londýnském Queens Clubu. Omluvenky pořadatelům poslali také Gasquet s Fishem, nejistý je start domácího Andyho Murrayho.
Novak Djokovič

První turnaj sezony na trávě v Queensu mívá tradičně silné obsazení, letos ale pořadatelé přichází o velká jména. Tím prvním a nejvýraznějšíém je Novak Djokovič. Srbský tenista včera v semifinále French Open okusil první porážku v sezoně a o pár hodin později oznámil, že příští týden na turnaji v Londýně, který měl být generálkou na Wimbledon, startovat nebude.

"Odhlásil jsem se a před Wimbledonem budu odpočívat," prohlásil Srb, jehož prý znovu pobolívá koleno. Kvůli němu už letos vynechal turnaj v Monte Carlu.

Ohrožena je také účast druhého poraženého semifinalisty z Paříže Andyho Murrayho, který si ve třetím kole French Open zranil kotník a problémy má dosud. "Nejsem si stoprocentně jistý, zda tam budu hrát," uvedl Brit ke svému startu na turnaji, který začíná v pondělí.

"Uvidíme, jak se budu cítit během příštích dnů. S mým fyzioterapeutem pak rozhodneme, co pro mě bude nejlepším řešením. Pokud budu moct i nadále brát prášky proti bolesti, mohl bych se bez problémů na kurt vrátit. Ale pokud mi doporučí, abych se jich už zbavil, zřejmě si vezmu pár dní volna," uvažoval vítěz Queens Clubu z roku 2009. "Během příštích dvou týdnů se budu připravovat, jako bych měl být wimbledonským šampionem. To je jediný správný způsob přípravy," dodal.

Po Djokovičovi se pořadatelům turnaje v Queensu omluvili také Richard Gasquet a Mardy Fish. Francouzského tenistu trápí zranění nohy a Američan se odhlásil kvůli problémům s břišními svaly.

Největšími hvězdami v Queen's by tak měli být Španěl Rafael Nadal, čtyřnásobný vítěz Andy Roddick z USA, Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Argentinec Juan Martín del Potro. Současně se koná také druhý turnaj na trávě v německém Halle, kam tradičně zavítá Roger Federer, Robin Söderling a Tomáš Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že toi bude velice zasloužený odpočinek. :-) Ve Wimbledonu by bylo hezké aspoň semifinále. Jeho čas snad přijde na amerických betonech.
Reagovat
smazaný uživatel
Hajde Nole svi te vole!! Wimbledon je tvuj!! Opet zacnes vyhravat a das zapomenout na vcerejsi porazku!! I ti hloupi nesoudni fanatici si musi uvedomit kdo je momentalne nejlepsi hrac sveta!!
Reagovat
misoSK
Kiezby si mal pravdu, ale obavam sa ze na trave nebude taky dominantny...este teraz mam pred ocami tie nestastne momenty prveho a stvrteho setu, ked Rogerovi najprv pri setbale a potom pri brejkbale padol druhy servis na lajnu a Nole nezvladol returnovat, hajde Nole, ponos Srbije!
Reagovat
tito
US Open pravděpodobně- pokud udrží stejnou kvalitu hry, což je také otázka. Někdy stačí jedna porážka aby hráč ztratil svou předchozí suverenitu. Nejen Rafa / který se z toho již vyhrabává a po neděli doufám bude model 2010/ ale horší příklad je třeba Verdasco - AO 2009, Raonic l.r.. Wimbledon nikoliv. Jinak Novak zraje nejen po herní stránce. Dříve mlátil raketama, včera ustál nepříznivý vývoj i prohru s noblesou. Všechna čest!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, s noblesou. To jeho rozhadzovanie rukami, ostentatívne sťažovanie sa až taká noblesa nie je :-) Neviem, v mojich očiach je to v istých medziach aj nešportové, ale budiž.
Reagovat
misoSK
Tak byt na jeho mieste tak nadavas na cely stadion :D hraci su tiez len ludia a samozrejme ze tie prejavy k tomu patria, ale zobral to chlapsky, emocie k sportu patria a nie su prejavom nesportoveho spravania, Novak nejedenkrat zatlieskal po Rogerovych uderoch, cize pre mna je maximalne ferovy hrac...
Reagovat
smazaný uživatel
Za to když Fedex zkoušel ochcat sudího a ukazoval mu jinou značku od míčku to bylo sportovní jak hovado.. :D
Reagovat
Matti
v klidu. Zítra se uvidí. Rafa-Roger tváří tvář. Tam se ukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda len, že na antuke ... jediný povrch, kde bilancia nie je vyrovnaná ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist