Djokovič byl vůči US Open skeptický. Teď je rád, že se bude hrát

18. 6. 2020, 22:38
Aktuality 82
Po prvotní ostré kritice je lídr světového tenisového žebříčku Novak Djokovič rád, že se američtí organizátoři rozhodli US Open uspořádat. Newyorský grandslam v první půlce září budou provázet přísná opatření a bude se hrát bez publika, třiatřicetiletý Srb nicméně uvítal, že se tenisový kolotoč po pandemii opět roztočí.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Spousta lidí včetně mě byla velmi skeptická ohledně akcí v USA. Ale jsem šťastný a nadšený, když vidím, že turnaje a zvlášť grandslamy budou. Je důležité, že můžeme dělat svou práci a mít možnost soutěžit," řekl vítěz 17 grandslamů pro Eurosport.

Omezení během US Open již dříve Djokovič označil za extrémní a neobhajitelná. Tenisté i tenistky se kvůli hrozbě nákazy budou pohybovat jen mezi kurty a hotelem a jejich doprovod bude značně omezen. Srbský tenista před pár dny řekl, že start v New Yorku neplánuje, a ani dnes účast neslíbil.

US Open začne 31. srpna. Djokovič věří, že některá omezení včetně cestování se do té doby ještě zmírní. A že budou moci přicestovat hráči ze všech koutů světa. "Musím říct, že teď jsou podmínky opravdu přísné. Problém s cestováním by mohli mít hlavně hráči z Jižní Ameriky. Snad se tohle ještě změní. Všichni na tom pracují. Nejhorším scénářem je, že to zůstane takhle, ale ještě pořád je čas. Doufejme, že se v příštích dvou měsících omezení zmírní a letošní ročník bude skvělý," dodal trojnásobný šampion z Flushing Meadows.

Zatímco u US Open nemá jistotu, na pařížskou antuku, kde se na přelomu září a října uskuteční přeložené French Open, s jistotou pojede. "French Open přesunulo svůj termín na podzim a jsem rád, že se pořadatelům vše povedlo, protože to muselo být hodně komplikované."

Rodák z Bělehradu se těší i na nový vzhled centrálního dvorce Philippa Chatriera. "Je super, že tam je střecha. To je pozitivní zpráva a těším se, jak to tam vypadá. Jde o jeden z nejdůležitějších a nejhezčích turnajů, vždycky si to tam užívám a nemůžu se dočkat, až se tam vrátím."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

82
Přidat komentář
Kozoroh
No1e sice svou účast ještě napevno nepotvrdil, ale poté, co mu USTA vyhověla a zmírnila několik opatření, tak počítám s tím, že letošní USO odehraje. V dostizích o GS rekord půjde o každý titul, Novak navíc musí zlepšit svůj záznam na USO, na to, kolikrát byl v semifinále a finále USO, má titulů málo.
Reagovat
Amputace
U RG je ten poměr ještě horší, ne...?
Reagovat
Kozoroh
To jo, ale v této věci jde o pozici nejlepšího hardaře, dost často se proti Novakovi v debatě GOAT hardu používá argument, že má 'jen' 3 USO tituly, zatímco Federer jich má 5 a i Nadal jich má víc - 4. Proto tvrdím, že na tomto musí zapracovat, tj. získat další USO titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer ma 5, ale fakt, ze dve tretiny kariéry je v NY do počtu nie je zanedbatelný. Naopak.

Ano, Nole ma v NY pech, ktory v Melbourne naopak nemá. Nehraju mu tam okolnosti, veterne finále s Murraym, zranenie s Wawrinkom, senzačné zakopnutie s Nishikorim.

Treba vsak spomenut, ze jedno finále s Federerom kde mal svajciarsky babrak snad 1/20 BB vyuzitych mal naopak davku stastia.
Reagovat
dappe
Touhle logikou dvě třetiny kariéry budou do počtu asi i ostatní, když mají méně titulů a také hrají už dlouho.

Uvědomuješ si, že ty v podstatě úplně na všechno, co se týká Federera, jeho fanoušků, rodiny, Švýcarska atd., reaguješ negativně nebo se snažíš to zpochybňovat? Nikdy to nenecháš bez odpovědi :)
Reagovat
RF46
nemuze jinak..to nema smysl.
Reagovat
Kozoroh
V tomto článku není uvedena podstatná informace, že USTA ustoupila od požadavku max. jedné osoby jako doprovodu. Nyní si už No1e bude moci přivést vedle kouče i kondičáka a fyzioterapeuta, což je to, o co mu především šlo. Když prosadil to, co chtěl, proč by svůj postoj nezměnil, vážení?
Reagovat
Kozoroh
Vedle toho týmu USTA ustoupila i v tom, že hráči si budou moci pronajmout dům (nemusí tedy přebývat v hotelu u letiště) a jak už uvedl dole paddy, bude moci využívat kurty, ikdyby byl v karanténě.
Reagovat
paddy
Prostě velká změna podmínek, ale někteří tady z Novaka dělají vola, že z ničeho otočil. Tito lidé nečtou zprávy a zahraniční zdroje tuplem.

Velká část hráčů oponovala a sama USTA řekla, hráči se budou rozhodovat 2-3 týdny předem.
Jsem zvědav, jak to bude v USA v srpnu vypadat, když vir začíná akcelerovat na jihu a americký Prymula je zoufalý z toho, že lidé už nejsou opatrní.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Aj europske cisla zacinaju, napriklad vo francuzsku pomaly stupat.

Zalezat bude od miery tolerancie, flexibility a ochoty zariskovať.

Ideálny cas na RG by bol zrejme jul/august, na konci septembra sa to kludne moze sklznut neželaným smerom.

Inak Nole vyslovene loboval za svoje zaujmy, ja som si isty, ze by sa zucastnil aj o doprovode jedneho cloveka, ale preco nevyskusat prihovorit sa za vacsi komfort.
Reagovat
Nola
Nole lobovak a co Rafa?

Chcem tym povedat, ze nech má Djokovic otca aj pápeža Františka, jeho oblubu to ovplyvni len kozmeticky a stále bude o svetelné roky za Nadalom a spol.

asi mu prisiel na pomoc papez Frantisek....
Reagovat
Nola
nechces hrat za okliestenych pravidiel - vyrazi po tebe USA womens army...

za upravenych pravidiel sa rozhodujes - vyrazi po tebe USA mens party + FFF army

mlcati je zlato
Reagovat
FulnekUltras
však by si vymysleli zas něco jinýho... ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=M02LZTrXu5g
Reagovat
Nola
jj, Monica Seles je vystrahou pre podobne s.acky...
Reagovat
FulnekUltras
až tak drsně jsem to nemyslel... ale že kovídek dělá paseku hlavně v tmavší bojové linii, to je fakt... ;-)
Reagovat
Fandina
Není to žádná křehotinka, je to chlap. Nějaké ty kecy na svou adresu snese.
Reagovat
Mayo
Kto by to bol povedal, že bude rad :D :D :)
Reagovat
brixner
"A je to realita, to neokeceš. Ve společnosti jsou ženy méně oceňovány."

Já bych Ti dokázal hodiny a hodiny vysvětlovat, že existuje mnógo mnógo důvodů, proč ženy oceňuji více! To máš tak, že...

Ale ne, raději ne, tohle není darkweb :-))
Reagovat
Fandina
ttps://www.europarl.europa.eu/news/cs/headlines/priorities/mdz-2020/20200227STO73519/rozdily-v-odmenovani-zen-a-muzu-fakta-a-cisla-infografika

https://www.mpsv.cz/documents/20142/577460/Aktualni_rozdily_v_odmenovani_zen_a_muzu_v_CR.pdf/8a41b70a-03ec-e023-181a-1145df0cfd94

https://www.monster.cz/rady-a-tipy/clanek/zeny-v-eu-berou-mnohem-mene-nez-muzi

https://www.businessinfo.cz/clanky/zeny-v-evrope-vydelavaji-o-9-mene-nez-muzi-na-stejne-pozici/
Reagovat
aligo
k čertu s vlastním názorem! Oblíbenost je důležitější! Podvolím se!
Reagovat
Krisboy
Zítra začíná léto :)
Reagovat
safi1313
Djokovic opět potvrdil roli šaška :) doufám ze ten ubohý zbytek lidi co ho stále miluju opět prořídne :) na us open se ale muže těšit - poprvé v kariéře nebudou diváci při jeho zápase proti němu - popularita jde tedy nahoru se dá říci :)
Reagovat
turista
Nic neprořídne. To doufáš marně. Novak udělá to co musí. Nemá jinou možnost za tohohle stavu věcí.
Reagovat
smazaný uživatel
- Novak je kombinace toho nejlepšího ze mě a mojí ženy

A ještě vzkazuje Federerovi ať jde vychovávat děti, lyžovat, nebo dělat něco jiného.

Takové rodiče by neměli vůbec pouštět z domu, chudák Djokovič už má teďka pochroumané PR a ta jeblá rodina to ještě zhoršuje.

Absolutně skvěle se musí cítit Noleho bratři, rodiče opakovaně prakticky potvrdili, že je zajímá jenom Novak.

Taková máma je sen každého kluka. :D
Reagovat
Fandina
Přesně to nesleduji, ale pokud se v nějaké rodině dává přednost některému dítěti víc než druhému, tak není důvod tvrdit, že ty ostatní děti mě nezajímají. Zpravidla je to tak, že se rodina věnuje víc těm, kdo to potřebují. Ať už je to z důvodu handicapu nebo třeba při tvorbě kariéry, jako v tomhle případě. Ale říkat, ty ostatní děti mě nezajímají, je nesmysl.
Reagovat
Fandina
My máme dvě dospělé děti. A ve skutečnosti jsme dali víc peněz dceři, která stavěla dům, hlídali jsme jí děti a pořád hlídáme, i když už jsou velké a těm zase dáváme peníze, jezdíme s nimi na dovolenou a věnujeme se jim, protože jsou a je to potřeba. Syn je svobodný, nemá rodinu a v podstatě mu dáváme daleko méně, než dceři, protože to nepotřebuje. Ale neznamená to, že o něj nemáme zájem.
Reagovat
paddy
Pak nechápu, proč prosazuješ rovné odměňování
Reagovat
Fandina
Jak si na to přišel, že bych prosazovala rovné odměňování. Já říkám, že ženy berou méně peněz než muži a je na to x statistik a rozborů. Proč tomu tak je, jsou různé důvody. Třeba i ty, že muži dělají fyzicky náročnější práci.
Reagovat
Fandina
A je to realita, to neokeceš. Ve společnosti jsou ženy méně oceňovány.
Reagovat
safi1313
Pravidlo to není, ale v celkovém průměru je to fakt. Ale nevidím na tom nic prapodivného. ?Své k svému ? . Muži jsou zpravidla víc efektivnější , víc zdatní. - opět není to pravidlo ale v průměru ano.
Reagovat
Fandina
Dala jsem nahoru různé odkazy. Já na tom také nevidím nic prapodivného. Jen konstatuji, že to tak je.
Reagovat
Fandina
Rozdíly nemusí být jen zvykové, sociální, ale jsou způsobeny různými faktory, které jsou tam rozebrány mezi jinými i různé složení zaměstnání na základě různých fyzických dispozicí mužů a žen, což pak celkově vede k jinému složení zaměstnání a výši odměňování. Nepíši to proto, že bych chtěla narovnání rozdílů. Jen popisuji fakt, že to tak ve společnosti je. A také si nemyslím, že muži jsou výkonnější. Na základě fyziologie mají jiné složení zaměstnání. Hlavně u duševních zaměstnání se rozdíly stírají.
Reagovat
turista
Ve zdravotnictví berou ženy stejně jako muži. Tarifní tabulky jsou unisex a osobní příplatky se odvíjejí od přízně šéfa nebo šéfové.
Reagovat
dappe
Ono je na tom velmi vtipné to, že se snaží přesvědčit celý svět o tom, že Federer jim něco závidí a každým vyjádřením přitom působí jak zakomplexovaný blázen.

Mohl by být ale ještě konkrétnější, protože by mě opravdu zajímalo, co Federer Djokovičovi "celou dobu" závidí. Rodiče můžeme pravděpodobně vyloučit.
Reagovat
Grape
"Novak je kombinace toho nejlepšího ze mě a mojí ženy."
Ona je to ale dost možná pravda. Já Novaka moc nemusím tenisově, jeho hra je pro mě nezáživná, ale lidsky mi přijde celkem v normálu. Občas ujede, ale kdo ne.
Jeho rodiče, to je jiná. Co rozhovor, to perla. On z nich musí mít opravdu to nejlepší, v opačném případě by to byl naprostý blb.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Až si říkám, jestli je to vůbec jeho fotr...něco tak hloupého, zakomplexovaného a závistivého se opravdu jen tak nevidí.
Reagovat
paddy
1994 Becker - Stockholm
2007 Djokovič - Montreal
2007 Nalbandian - Madrid

https://www.youtube.com/watch?v=9eXHGjHo1h0
Reagovat
Mantra
jj, prachy dělaj divy
Reagovat
Mantra
ponzies si dupli, neasi
Reagovat
Mantra
sponzies*
Reagovat
Nola
od rana byt v razi, to sa len tak nevidi :DDD
Reagovat
Mantra
jako nasranej? to jsem yl včera, tohle je dojezd, ale stále mi hloupne kláesnice
Reagovat
peRFect
:D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně pro tohle byl je a bude vždycky šašek.
Reagovat
Kozoroh
Tyhlety zavádějící soudy je vždycky lehké vznést, když nemáte kompletní informaci o události. Novak svůj názor změnil, protoże USTA mu vyhovělo.
Reagovat
turista
Přesně totéž dělají i ti ostatní. Mlží a pak nakonec hrají.
Reagovat
steve79
Peníze jsou peníze..... Mohl si předchozí prohlášení odpustit.
Reagovat
Krisboy
Wle to je kašpar :(
Reagovat
Hypertac
Novák byl, je a bude vždy srbský fašoun. A může hrát dobře jak chce.
Reagovat
ttopi
Bude se hrát fantasy tennis? :-)
Reagovat
dappe
Co se tak výrazného změnilo, že je najednou šťastný a nadšený?
Reagovat
smazaný uživatel
Američanom klesli počty z 26071 zo včera na 25450 nových prípadov Covidu z dnešneho dna
Reagovat
paddy
doporučuji absolvovat 1. třídu ZŠ, tam tě naučí číst :)
Reagovat
FulnekUltras
situace s tou bojovou biologickou látkou se vyvíjí natolik překotně, že tomu logicky odpovídá i vývoj názorů mnoha lidí
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
paddy
změna je, že s týmem i rodinou už může přijet, a v potenciální karanténě by mohl používat kurty
takto si asi nebude chtít ujít šanci na titul - moc pokusů už nebude

pozn: nyní by nemohli přicestovat hráči z Jižní Ameriky
Reagovat
Nola
jj, spickovi hraci si presadili svoje Haha, a sme doma :), ale iba jeden mal odvahu to prezentovat.....
,
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste, ze Jizni Amerika je zatim mimo hru, ale kdy USA kdykoliv specialne zalezelo na Jizni Americe na jekemkoliv poli, nejen sportovnim. Pro ne to je nejaka dira na jihu...Mexicany nepusti na tuti.

Ale mam pro tebe jeden vtip na dobrou noc. Kamaradka, ktera pracuje pro Discovery v Polsku mne dnes konzultovala jak to je s nazvem Czechia, nebot pracuje na jednom projektu a psala do USA, ze organizuji reportaz a budou posilat novinare do Czechie.

Dostala celkem sveraznou odpoved, ze ji asi svihlo, ze chce posilat novinare do Cecenska. :D

Tak jsem ji vysvetlil, ze je asi lepsi pouzivat to stare osvedcene Czech Republic, nebot dokonce ani ja to nepouzivam, ikdyz je mozne ze se hodne zmenilo v CR. Ale zasmali jsme se, to jo. V prirucce ma proste napsano, ze se tak ted nazyva CR. Toz pise podle prirucky.

Hmmm pak jsem se schvalne koukl na wikipedii, jak se to rekne a pise v anglictine to Cecensko... ze to preci nemuze byt takovy problem...a clovece dokonce na te wikipedii pisou hned na zacatku:
Not to be confused with Czechia. :D

Amikum je proste vetsinou vsechno jedno jak to jde mimo USA. Udelaji vsechno, jen aby ukazali jak jsou skveli, a ze tam nekdo priletet nemuze, to budou mit jako vzdycky vis kde...

Ale je mozne, ze Kvido s Diegem vyrazi na USO opet autem...takze ti dva by dorazit mohli, jen to ted daji z Argentiny :D a ne jak minule z Mexika... Dobre by bylo vyrazit uz v polovine cervence.
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze si to shrnme. Djokovic je rad, ze se turnaj bude hrat, ale jeste se nerozhodl, zda pojede, nebot je jeste hodne casu na rozhodnuti a zmenit se muze ledacos, s tim ze by rad, aby tento GS mohl byt dostupny vsem hracum, nebot v tuto chvili to neni mozne...

...a fanousci jako vzdy vedou spory o vlastni interpretace reality:) No, v kazdem pripade je mozne, ze behem nasledujiciho mesice tu budeme mit jeste hodne zvratu v jeho vypovedich, dle situace, ktera bude ve svete:) Takze nas ceka vlastne, takove rozmarne leto.
Reagovat
Marduch
Vlku hurá, aspoň někdo se snahou o objektivní náhled. Přitom zvlášť Federerovci by měli spíš mlčet a soupat nohama, pokud Elegán vystupuje proti USO bez diváků a za 14 dní oznámí, že je po operaci. Fakt skutečný Mr. Perfect.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, a sme doma :)

Este stále sa tu najdu ludia, ktori si myslia, ze top hráci (big3) speciálne vynechajú GS, lebo si tam nemozu zobrat svojho fyzioterapeuta?
Reagovat
Nola
Rafa sa nepohne bez svojho timu ani na krok... predstava, ze pride iba s Moyom na USO :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsia :)
Reagovat
Nola
omg
Reagovat
Marduch
Úkol zní jasně. Postavit se Herkulovi na RG v souboji o druhý kariérní Grand Slam.
Reagovat
sojka1
tak ja doufam, ze Herkula sejme Skudla, ale utikas od tematu... byt nerad, ostre vystoupit a po ostre kritice byt stastny a velmi rad, pobavilo... :-))
Reagovat
Marduch
Je šťastný především za hráčske pole, si myslím.. A pripominkovanim omezení si vede svůj vlastní boj za konkurenceschopnejsi pozici.
Co na USO Rogi? Je také rád? Nebo stale trvá na tom, že by se mělo přinejmenším počkat, než se ochozy budou moci zaplnit z třetiny či poloviny? :p
Reagovat
sojka1
tak ja doufam, ze ano, tohle je krec a ne GS... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ukol zní jasne.

Vykaslat sa na Herkula v Parizi a sustredit sa radsej na NY, kde je vacsia sanca uspiet.

Novak to ma v hlave zrátané.

Predpokladam, ze Top hraci pojdu do NY a Madrid a Rim budu riesit podla vysledkov v Amerike. Ak vypadnu v prvom tyzdni, odohraju Madrid.
Reagovat
Marduch
Novak zatím USO nepotvrdil.. Jak zde některým uniklo, kvituje konani USO z pohledu hráčskeho pole.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, to nemyslis vážne :)

Novak sa USO 100% zucastni, nepriamo to vyplýva aj z jeho vyjadrenia.
Reagovat
Marduch
Nechytej mě za slovo. Ze se bude chtít zúčastnit i bez diváků, myslím avizoval na rozdíl od Fedalu od zacatku, zaskončila ho ta omezení, ktera zbrzdila jeho pozitivní postoj v kontextu jeho osobní účasti. Přičemž v tom clanku jsou jeho vyjádření za hráčů a tenisu jako takového, kdy pro velkou část hráčů znamena GS takřka existenciální záležitost. Z pozice funkce předsedy hráčske rady úplně přirozeně.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Takych uz bolo.
Reagovat
peRFect
W do kalendářního GS nepočítáš? Nebo to bereš stylem, že kdyby náhodou zrušili všechny zbývající letošní GS tak Novak díky AO má kalendářní GS 2020?
Reagovat
Krisboy
Kariérní, ty kalendáři.
Reagovat
Patik
Písal som o tom..bolo to jasné..myslím si že rovnako potvrdí štart aj Nadal..
Reagovat
Nola
uz neinvestuj svoje PM ani tie sponzorske, nizko postavenym hracom, bo si aj tak hejtovany, snad ti to Dom nalezite vysvetlil.... mam, celkom slusny nuch na niektorych hracov, Dom, Sasha, Grigor .... ziadna pretvarka....
Reagovat
misa
zítra má rozhovor ve Sport Magazínu:
https://cs-cz.facebook.com/prilohaSportMagazin/
Reagovat
misa
Snad se do New Yorku vypraví, roky běží a mockrát si tam už nezahraje.
Reagovat
FulnekUltras
Mnohem horší bylo, že nemohla na jaře 2017 do Tampy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist