Djokovič je bez ztráty setu ve čtvrtfinále French Open, čeká ho Zverev

3. 6. 2019, 14:36
Aktuality 63
FRENCH OPEN - Novak Djokovič pokračuje na French Open v dominantních výkonech. Bývalý vítěz v osmifinále hladce přehrál Jana-Lennarda Struffa a mezi nejlepší osmičku prošel bez ztráty setu. Dalším soupeřem šampiona posledních tří grandslamů a světové jedničky bude Fabio Fognini, nebo Alexander Zverev.
Novak Djokovič

Novakovi Djokovičovi se po triumfu na Australian Open dlouho nedařilo, ale před dalším grandslamem svou formu postupně gradoval. V Madridu získal 33. trofej z Masters, v Římě až ve finále podlehl Rafaelovi Nadalovi a suverénně si vede také na French Open, kde může po třech letech slavit nekalendářní grandslam.

V Paříži, kde před třemi lety zkompletoval sbírku svých grandslamových trofejí, snadno přehrál Huberta Hurkacze, lucky losera Henriho Laaksonena, kvalifikanta Salvatora Carusa a dnes po setech 6-3 6-2 6-2 Jana-Lennarda Struffa.

Djokovič dnes podal naprosto skvělý výkon, svého soupeře přestřílel na vítězné míče 31-20 a udělal pouhých 12 nevynucených chyb oproti 19 kouskům z rakety německého tenisty. V utkání čelil jedinému brejkbolu, který s přehledem v závěrečném gamu zápasu odvrátil, vzápětí po zhruba hodině a půl proměnil hned první mečbol.

Statistiky zápasu

Djokovič se dnes stal prvním hráčem v historii antukového grandslamu, jenž si podesáté v řadě v Paříži zahraje čtvrtfinále. V posledních dvou letech právě v této fázi turnaje skončil.

To se 15násobný grandslamový šampion pokusí změnit ve středu proti Alexanderu Zverevovi, s nímž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 2-2. Jediný souboj na antuce vyhrál předloni ve finále Masters v Římě o deset let mladší Němec.

Dvaadvacetiletý Zverev se sice herně stále trápí a na postupy se většinou nadře, přesto svou neporazitelnost prodloužil už na osm utkání. Dnes zdolal 3-6 6-2 6-2 7-6 Itala Fabia Fogniniho, oplatil mu dubnovou porážku z Monte Carla a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své pařížské maximum z loňské sezony.

Až se svým čtvrtým soupeřem na cestě za obhájením finále neztratil Dominic Thiem set, když domácího Gaëla Monfilse přehrál 6-4 6-4 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 5-0.

O postup do čtvrtého pařížského semifinále během čtyř let se rakouský tenista utká s Karenem Chačanovem, s nímž od loňského podzimu třikrát prohrál. Z toho ale dvakrát na exhibici v Abú Dhabí a na antuce spolu dosud nehráli.

Třiadvacetiletý Rusa Chačanov dnes těsně před soumrakem porazil 7-5 6-3 3-6 6-3 loňského semifinalistu Argentince Juana Martína Del Potra, s nímž si ve čtvrtém vzájemném duelu poradil poprvé, a na čtvrtý pokus se dostal přes osmifinále grandslamu.

Kei Nišikori na French Open podruhé za sebou prohrával v rozhodujícím pátém setu o brejk a opět dokázal zvítězit. Japonský tenista ve dvoudenním duelu po setech 6-2 6-7(8) 6-2 6-7(8) 7-5 a čtyřhodinovém boji zdolal domácí naději a osm zápasů neporaženého Benoita Paireho.

Nišikori, jenž si počtvrté v řadě zahraje čtvrtfinále na grandslamech, o první pařížské semifinále zabojuje proti obhájci titulu a 11násobnému šampionovi Rafaelovi Nadalovi.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 42,661.000 eur
pondělní výsledky (3. 6. 2019)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Struff (Něm.) 6-3 6-2 6-2
Thiem (4-Rak.) - Monfils (14-Fr.) 6-4 6-4 6-2
A. Zverev (5-Něm.) - Fognini (9-It.) 3-6 6-2 6-2 7-6(5)
Chačanov (10-Rus.) - Del Potro (8-Arg.) 7-5 6-3 3-6 6-3
Nišikori (7-Jap.) - Paire (Fr.) 6-2 6-7(8) 6-2 6-7(8) 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

63
Přidat komentář
ipko
Roger so Stanom zajtra na Suzanne Lenglene, kde to bude pomalé ako rýchlosť stavania dialnice medzi Bratislavou a Košicami.. ako povedal dnes Roger v štúdiu, Wawrinka má zápas na rakete a vo svojich rukách.. vo veľkej miere to bude aj o počasí..
Reagovat
Ondra979
to je zvlastni, podle me je to trochu taktika, urcite chce Roger vyhratm wawru taky na antuce uz parkrat vypraskal
Reagovat
ipko
on si uvedomuje, že ak Wawrinka zahrá svoj top, tak jeho šance budú minimálne..
Reagovat
Ondra979
ja nevidel zapas Tsitsim, urcite hral dobre ale jestli to byl top se uvidi, ja myslim ze to bude minimalne vyrovnane, ne jak pred par lety, takze otevreny zapas
Reagovat
ipko
aj ja dúfam, že 3:0 to nebude a keby už bolo, tak určite len pre Rogera
Reagovat
Marduch
A Fedex jako nehodla zahrat svuj top nebo co? Podle me by ho mel znicit kratasy, servisem ven z kurtu a volejema, Wawra hraje strasne odzadu a na returnu casto chopuje..
Reagovat
ipko
treba zvoliť správnu taktiku.. tiež hovoril, že si pozrie záznam z 2015 a bude hľadať na svojej hre chyby.. takže snáď s Ljubičičom niečo na Stana prichystajú..
Reagovat
Tenistop
Kurt Suzanne Lenglene je rýchlejší ak sa nemýlim, no po novom rozmýšľam či sa RF nechce Rafovi ozaj vyhnúť
Reagovat
ipko
Wilander hovoril, že je pomalší ešte v porovnaní s minulými rokmi, ale neviem
Reagovat
Roger_Federer
Pred začátkem turnaje jasně bylo "receno", že se jedna o nejpomalejsi kurty v historii RG, jeste vic je zpomalili, chteji dalsi Nadalovu výhru, chteji domaci rekord(a tim jedinecnost a punc turnaje), kurty připravili tak aby sedeli co nejvic jeho hre, vcetne míčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Všetko robia pre Nadala. Slzička, fňuk.
Reagovat
Roger_Federer
Proslo to tiskem, jsou to fakta(coz ty nevis co to je), mě to nevadi, chapu proč to delaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosli tiskem, ze to robia pre Nadala?..

Ty si sa taký zabrzdený narodil, alebo to prislo az casom Dom?
Reagovat
Roger_Federer
Ale no tak, co natom nechapes??, ti to nedava smysl to co pisu, nebo si tak zaslepeny fanatik, ze nejsi schopný pripustit ani to, ze proste poradatele upravuji podminky, tak aby to nekomu vic sedelo??
To ze Rafa je o dost pomalejsi nez driv je jasne videt na jeho hře, takze potrebuje trochu vic helfnout.
Reagovat
turista
Pomalé kurty vyhovují i Novaku Djokovičovi takže to není jen ve prospěch Nadala.
Reagovat
Roger_Federer
To souhlasim.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prdlačky. Stan byl v zápase s Tsitsipasem horším hráčem, vyhrál jenom díky servisu na BB a neschopnosti řeka proměnit 23 BB, kdy se na každém BB vyhodil úplně stupidní chybou od základní čáry. Wawrinka hrál pět setů údržbu, BH jenom crossem a útočil jenom z FH. Zápas ukončil haluzáckým čopem na lajnu, kdy to Tsitsipas stupidně pustil místo toho, aby hrál volej do prázdného kurtu.

Má v nohách pět hodin zápasu a Federer ho podle mě úplně rozbije. Nějaké FO 2015 bych vůbec neřešil, od té doby Stan prohrál dalších šest zápasu v řadě se ziskem jednoho setu.
Reagovat
spaniel
Prohral dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry. Dokonce tři dva na AO a jeden v Cinci
Reagovat
Kojinho
Pro mě je lepší hráč, který dokáže v důležité chvíli zabrat, odvrátit kupu BB a své BB proměňovat. K čemu Ti je, že zahraješ líp ve výměnách, kde "o nic nejde".
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Myslel jsem to spíše tak, že měl Stan štěstí, že Štefek vyhodil každý BB úplně stupidní chybou. Nebylo to o tom, že by Wawrinka přitlačil, čekal až se soupeř vyhodí - zkušenosti. Vyhrál zápas, kde prostě nebyl lepším hráčem. Ale jak říkají místní kolegové z východu - aj taky je šport.
Reagovat
smazaný uživatel
No čekáji nás zajímavé QF. Kdo mě překvapil osobně byl Zverev. Čekal jsem; ze vyhuci v druhem zápase max, ale vypadá dobře. Stana jsem proti rekovi i vsadil, ale Zverev hraje slušný tenis a QF bych mu po jeho výkonech 2019 netipnul ani v nejhorším snu. Krome zápasu Nadal Nishikori muže ty zbylé tři vyhrát úplně kdokoliv.

Jako fedfan jsem spokojený. QF na FO byl takový menší cíl, teď už to všechno bude extra navíc. Musím si však stát za názorem, ze letošní FO muže vyhrát kdokoliv ze čtveřice Nadal, Djokovic, Thiem, Federer. Takto bych viděl i pořadí procentuální šance. 40-35-15-5
Reagovat
Ereinion
Zverev se prostě chytl, pomohla mu vyhraná 250 v Ženevě...a dokonce bych řekl, že kurz 6 proti Djokovicovi je mírné value - antuka je nejlepší Zverevův povrch, z Djokovice nemá blok, zatím měl jen blok z GS, ale to se může rychle změnit, je mu jen 22...

Saša má prostě na to Novaka porazit, záleží jen, jestli bude hrát svůj top...samozřejmě Djokovic se zatím jeví suverénně, ale FO je jeho nejhorší GS a zatím ho tu nikdo neprověřil...může to být dost zajímavý mač
Reagovat
Fandina
Kačanov slaví porážku DelPa, jako by vyhrál finále. Zasloužená výhra. Líbilo se mi, že Kača hrál celkem pestře. Viděla jsem asi jen poslední dva game, ale jednou zabodoval servis volej, pak zase zkrátil hru, pak dal winer po lajně. A také se mi zdá, že Kačer nějak zhubnul, nebo možná je to tím vousem, že vypadá jinak.
Reagovat
RF46
DelPo venku...pro me prekvapko!
Reagovat
Kozoroh
https://www.thestar.com.my/sport/tennis/2019/06/03/djokovic-favourite-for-french-title-says-laver/

Novak Djokovic is the favourite to win the French Open and become the second man ever to hold all four Grand Slam titles simultaneously on two separate occasions, according to Rod Laver, the man he is trying to match.

"I'm probably favouring Novak at the moment and then Rafa," Australian great Laver, now 80, told reporters on Monday. "Then it goes down the line."

Laver thinks that should Djokovic win the French he could go on to match his own calendar-year Grand Slam.

"I marvel at someone like Novak with his ability and his consistency," Laver said. "The way he plays the game, he doesn't go bang, bang, bang, ace, volleys. He wins every individual point from the baseline.

"He's won all four at one time ...so he's already done that portion of it.

Díky, Rode ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Holt Struff je velké merítko...Okamzite posadil Noleho na koňa.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to mě taky baví. Celá big3 má total walkover až do QF a už se vybírá vítěz.
Reagovat
Marduch
RG prave zacina a je uplne irelevantni, ze nekdo doted ztratil set, 3 sety nebo zadnej..
Reagovat
woody
Souhlas, dnes začínáme :-) Raja jasnej favorit, podmínky má na míru, ale věř=im,že ho nékdo letos uděla :-)
Reagovat
turista
Ale pendrek. Novak umí Nadala na antuce porazit a bude se chtít pomstít za porážku v Římě plus bude chtít získat další GS. Oba mají podobné vyhlídky na titul. Srbského válečníka Nadal letos podruhé za sebou neporazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra od 14-20:00 az 50-90% sanca na zrazky. Streda zrejme to isté.
Reagovat
smazaný uživatel
Mokrá antuka, mokré míče. Stan the man?
Reagovat
smazaný uživatel
Mokra antuka, mokre míče, stan no match.
Reagovat
ipko
modrá antuka.. tam by Roger vyhral aj FO :)
Reagovat
RF46
:)
Reagovat
Kozoroh
Novak to dneska zvládl na výbornou ;-) Servis byl opět spolehlivý, ve výměnách nastřílel daleko víc winnerů než UE (konkrétně 31-12). No1e hraje v Paříži skvěle a vyhlídky na titul vidím jako velmi dobré, protože narozdíl od minulosti už ho netrýzní myšlenka, jestli se mu RG podaří vyhrát nebo ne.

Dalším soupeřem bude Zverev, který zopakoval loňskou čtvrtfinálovou účast. Věřím, že Serbinátor mu vystaví stopku :-)
Reagovat
Kojinho
Tak snad nenarazí na Wáwru. :-)
Reagovat
Mayo
Mám zato, že Thiem bude najťažší super Djokiho na turnaji.
Reagovat
Krisboy
Thiem by mohl být nejtěžší soupeř pro kohokoli.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
dadaft
Thiem rozhodně má fyzičku na to, vyhrát antukový GS.
herně to taky na pohled ušlo, uvidí se při větší prověrce...
Reagovat
smazaný uživatel
Nepaci sa mi, ze organizátori dali Federera na 14;00 a Rafa zacne o 16;00...Zápasy sa budu prelínat.

Akoze sorry, ale muzov mohli/mali dat na Centr kurt a hotovo..
Reagovat
smazaný uživatel
Ziadne zenske trháky sa zajtra nehrajú. Nepoviem, keby hra Halepka so Serenou napriklad, ale tieto QF nevypredá ani vedlajsi dvorec..
Reagovat
Ereinion
jako dát Wawrinka - Federer na Suzanne je směšný...to je zas nějaká korektnost, aby na centru nebyli jen muži, i když Stephens - Konta bude zajímat daleko méně lidí
Reagovat
Nola
som zvedava ako poriesia zapas Karena s DelPom, bude sa iste dohravat zajtra, ak DelPo ziska 3.set, mali by ich nasadit na uvod na ten isty kurt, to bude kuriozne, ak zacnu sucasne oba zapasy....
Reagovat
Ereinion
asi to dají na Suzanne někdy od 12...Fed - Waw je až od 14
Reagovat
panzer.dragon
Samuraj nějakej podstřelenej ne? to hraje Nishi tak blbě? ještě na antuce..
Reagovat
Marduch
Asi nectes prispevky viz nize... plus GS bilace 3 zapasy 0:9 na sety.
Reagovat
ipko
Fabio tiež vycvičil Sašu
Reagovat
ipko
Dom má prvý set, ale v závere sa Monfils zlepšil, tak snád to ešte nevzdá
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič, Federer

Jediní dva hráči na RG, kteří do QF neztratili set.
Reagovat
ipko
Djokovič sa dnes stal prvým tenistom, ktorý sa dostal na RG do štvrťfinále 10-krát za sebou.. a potom, že kto je king of clay? :D
Reagovat
Krisboy
Muster.
Reagovat
Roger_Federer
Bude rezba finale Nadal -Djokivic..
Djokovic ma ten pohled tygra zpátky..
Reagovat
Marduch
možná jo, možná ne. Ale nejspíš až po pikantním duelu zn. FEDAL.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro nezaujatého fanouška je to asi nejhorší možné finále. Horší už by bylo jenom Djokovič-Murray.

Mnohem větší fun by bylo Thiem-Federer, Thiem - Wawrinka, Del Potro - Wawrinka, Del Potro - Federer, Djokovič - Federer.

Myslím tím to, aby se potkali dva různé styly, útočný tenis vs. obranný, útočný vs. útočný. Zatím to vypadá na obranný vs. obranný a to je pět setů pinkání a match na 6 hodin.
Reagovat
Patik
Radšej by som si pozrel finále Federer Djokovič a ich parížsku šachovú tiebreak partiu..alebo ktokoľvek okrem Nadala vo finále to by bolo také oživenie turnaja spestrenie odskok zo stereotypu.
Reagovat
turista
Asi ano. Nole má tady zaujetí a pohled válečníka. Motivaci pomstít se Nadalovi za ten Řím musí mít obrovskou.
Reagovat
ipko
ak Roger má fyzicky zničeného Wawrinku, tak potom neviem, čo povedať o Nishikorim.. ten na kurte strávil v posledných troch zápasoch dokopy 11,5 hodiny.. nič iné, ako zajtrajší skreč mi z toho nevychádza..
Reagovat
ipko
vlastne pre Keia úplne istá situácia ako na AO, tam to zabalil tiež v 1.sete s Novakom
Reagovat
dadaft
než Djokovič mě pobavil konec zápasu Nishikori - Paire.
bezvadný tenis.

a teď dám šanci Monfilsovi -- jeho zápasy často bývají skvělé...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic, Federer, Monfils mají společně na French Open jedno. Ještě neztratili set. Po dnešku to bude stejně, ale bez Monfilse.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist