Djokovič je téměř rok po deportaci zpátky v Austrálii. Sezonu odstartuje v Adelaide

28. 12. 2022, 13:33
Aktuality 26
Novak Djokovič téměř rok po deportaci ze země kvůli porušení koronavirových pravidel dorazil do Austrálie. Pětatřicetiletý Srb přiletěl do Adelaide, kde bude od neděle hrát přípravný turnaj před Australian Open. Informoval o tom list Sydney Morning Herald.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič začátkem letošního roku přijel do Austrálie bez tehdy povinné vakcinace proti Covidu-19 a ze země byl krátce před startem úvodního grandslamu sezony deportován. Podle zákona mu automaticky hrozil tříletý zákaz vstupu do země.

V listopadu ale australská vláda uvedla, že jednomu z nejlepších tenistů historie víza udělí. V Austrálii byla mezitím zrušena všechna cestovní omezení spojená s koronavirem včetně potvrzení o očkování při vstupu do země.

Aktuálně pátý hráč světového žebříčku Djokovič vyhrál v listopadu Turnaj mistrů a na Australian Open bude útočit už na svůj desátý triumf. Ziskem 22. grandslamového titulu by se v historické tabulce dotáhl na vedoucího Španěla Rafaela Nadala.

Novou sezonu Djokovič odstartuje na podniku ATP 250 v Adelaide, kde se z Top 10 představí také Kanaďan Félix Auger-Aliassime, Daniil Medveděv a šampion z roku 2020 Andrej Rubljov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
paddy
Yahoo news vyjádřilo pochybnost. USA a jiné země nyní zavedli větší kontroly v reakci na covid vlnu v Číně.
Sunshine double je blízko a slibované americké úlevy pro turisty se stále nezavedly.

Na jaře tedy asi bude větší prostor strávit čas s rodinou. smile
USO je daleko
Reagovat
Nola
nastup najvacsich fandov Novaka sice trosku pokrivkaval, ale ako prvy nastupil paddy, snad neukonci karieru na tejto platforme spolu s tou Djokovicovou, to by bola velka strata pre tento portal.... , FH sice odolaval, ale tradicne sa nakoniec prihlasil.... roky, hajtovat Fedexa a nakoniec skoncit ako internetovy troll Djokovica.... pekna kariera, k tomu par falosnych profilov, tak fanatickeho blazna je mozne snad iba polutovat smile
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
Reagovat
smazaný uživatel
Establishment, očkovací Ilumináti, falošné nicky, už len čakám, kedy bude zemegula plochá doska..S tebou musí byť veľká sranda, teta konšpiratórka :)
Reagovat
Ondrej2280
Nolka, Djokovic sa trolluje uplne sam, presne tak ako ty:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Včera jsme se ve světě #tenisu dozvěděli dalekosáhlou novinku týkající se Novaka #djokoviče. Srb vyhodil Ulyssese #badia, jednoho z nejdůležitějších lidí ve svém týmu a člověka naprosto klíčového pro mnoho jeho úspěchů. Kdo je tento svérázný Argentinec a v čem Nolemu pomohl? Může být tato zpráva pro Srba problémem?

Komentar Punta de Break.

https://www.youtube.com/watch?v=KTn8P8wdO8E&t=316s

***
Uli, ktery vyznava alternativni medicinu a casto Djokovi pomohl s uspechy dostal padaka...pred AO23

Aby mu nechybel... zatim asi nejvetsi prekvapeni turnaje, ktery jeste nezacal...
Reagovat
Vlk-v-trave
A co na to Djokoland?
Reagovat
Nola
spytaj sa paddyho smile, ten co sa tyka Djokovica je informovany ako prvy, pozna ho dokonale... je to jeho najvacsi fanda, o tom nemoze byt ziadna polemika smile
Reagovat
paddy
a ty si zase moje největší místní fanynka smile
nebýt tebe, tak se tu tolik nezasmějeme smile

zkrátka
You're The First, The Last, My Everything smile
https://www.youtube.com/watch?v=mN8b1-26E7c&t=56s
Reagovat
Patik
Dal mu padáka alebo sa priateľsky rozišli po dohode? Novak sa tento rok rozlúčil s viacerými členmi tímu síce v dobrom ale nerozumiem prečo on vie sám najlepšie povedal by som ze asi potrebuje čerstvý vzduch a zmenu.. Ale hento by ma zaujímalo keď celé tie roky tvrdil ze Uly robí zázraky tak prečo meniť niekoho kto ti tak pomáha.. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumies, a tak je to správne :)

Do Nového roku, vela lásky a porozumenia, Paťo :)
Reagovat
paddy
už cítí, že kariéra se blíží ke konci, takže pomalu rozpouští tým smile
Reagovat
Patik
on má ešte dobrých 5 rokov pred sebou ak mu zdravie poslúži.
Reagovat
smazaný uživatel
50 Paťo, 50...Do Nového roku, aj lepší odhad. :)
Reagovat
turista
Djokovič ještě nekončí. Má ještě nějaké cíle - nejvíc GS a vyhrát přes 100 titulů. První může přidat v Adelaide čímž by hned zkraje roku vyrovnal Nadalovych 92 kousků. Bude to ale sakra dobře obsažená 250 takže se mu to nemusí podařit.
Reagovat
Kozoroh
Neviděl bych v tom žádné drama, asi chtěl trávit víc času s rodinou.
Reagovat
Vlk-v-trave
Craig Tiley, ředitel Tennis Australia a také Australian Open, hovoří s deníkem The Age o tom, co očekává v nadcházejících týdnech...

Djokovič zakončil rok 2022 jako nejlepší tenista. Chce však vyrovnat současný rekord, který drží Rafa. Jeho cílem je stát se nejlepším hráčem všech dob. Myslím si, že bude k porazeni, řekl Tiley, který si myslí, že Srb je favoritem...

Mám velkou důvěru v australskou veřejnost. Jsme velmi vzdělaná sportovní veřejnost, zejména ta, která chodí na tenis. Doufám, že budou reagovat tak, jak od nich očekáváme, a budou mít respekt k hráčům.

Pro Kyrgiose je dosažení finále Wimbledonu významným úspěchem. Když hrajete doma, je na vás vyvíjen velký tlak a očekává se, že vyhrajete. Proto si myslím, že jedno z největších vítězství jsme viděli tady v Melbourne Parku, kde Ash Bartyová vyhrála v roce 2022. Jako tenista to velmi těžko ovládáte. Rádi bychom, aby se Nickovi dařilo... chceme, aby zůstal zdravý a užil si soutěž. Když se bude bavit, bude hrát svůj nejlepší tenis, vysvětluje Craig.

https://www.puntodebreak.com/2022/12/27/tiley-djokovic-sera-jugador-batir

Tip Craiga je tedy takovy, ze divaci nebudou na Djoka bucet, a to asi Meditator neunese a nekdo ho porazi, nebot neprekona ten obrovsky tlak:)

My vime, ze Kozoroh jasne deklaroval, ze Carlos nema sanci vyhrat AO, takze asi uz i ten reditel turnaje tusi, co se na prvnim majoru roku 2023 stane :D
Reagovat
paddy
Vysoká procentní úspěšnost je v dnešním světě běžná

Djo má na AO 9/17, tedy 53%

V jednom letadle z Číny do Milána teď bylo 52% covid pozitivních

Doslova letící inkubátor smile smile

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-letadlo-v-italii-bylo-plne-nakazenych-cinanu-40418584
Reagovat
Kozoroh
Myslím Vlku, že ses ztratil v překladu. Tiley považuje Serbinátora za největšího favorita a označuje ho prvořadý cíl všech jeho soupeřů.
Reagovat
Patik
Nevie niekto preco ukončil spoluprácu s fyziom?
Reagovat
Nola
nastup, paddy, FH alias alter ego Ondrik smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, ten pocit, kedy po 2 dnoch objavíš príspevok Nolkinho Estsblishmentu a len si potvrdis, jak moc je mimo.
Reagovat
Nola
uz tu chyba iba tvoje alter ego smile
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som si myslel, ze budes rozporovat to, ze si mimo..Ale zachovala si dostojnost :)
Reagovat
Pe3k
To tobě nehrozí smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist