Djokovič přehrál Rubljova a má jisté semifinále i první místo ve skupině

17. 11. 2021, 15:21
Aktuality 17
TURNAJ MISTRŮ - Pětinásobný šampion Novak Djokovič na Turnaji mistrů přehrál snadno 6-3 6-2 Rusa Andreje Rubljova a po druhé dvousetové výhře má jisté první místo ve skupině. Na vrcholu sezony si připsal celkově 40. výhru, čímž v historické tabulce překonal Ivana Lendla.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič zahájil i svůj druhý zápas na letošním Turnaji mistrů ztrátou podání, ale stejně jako v pondělí proti Casperu Ruudovi ani dnes proti Andreji Rubljovovi soupeři další šanci na brejk nedaroval. 

34letý Srb ve vůbec prvním vzájemném střetnutí s o deset let mladším Rusem zareagoval na prohrané podání okamžitým rebrejkem. od stavu 3-3 už ztratil jen dva gamy a po 68 minutách hry zvítězil 6-3 6-2.

Statistiky zápasu
Djokovič - Rubljov
14 esa 6
0 dvojchyby 1
65 %
1. podání 'in' 54 %
87 %
úsp. 1. podání 68 %
41 %
úsp. 2. podání 29 %
19 winnery 8
18 nevyn. chyby 26
1/1 hra na síti 4/9
4/6 brejkboly 1/1
60 celkem bodů 40
čas: 1:08

"Věděl jsem, že od začátku musím hrát skvěle, přesto jsem dobře nezačal. Na začátku tam bylo několik vyrovnaných gamů, než se to změnilo s novými míči. Najednou jsem trefoval správné údery ve správnou chvíli a ve druhém setu už jsem skvěle podával, což bylo klíčové," komentoval Djokovič.

"Andrej je typ tenisty, který když nehraje ideálně, tak má sklony více chybovat a nechat se tím pohltit. V lepší formě by mě určitě potrápil mnohem víc," uvažoval rodák z Bělehradu, který nastřílel 14 es a udělal jen 8 nevynucených chyb, zatímco soupeř 26.

Djokovič si na Turnaji mistrů připsal celkově jubilejní 40. výhru a překonal Ivana Lendla, více vítězství zaznamenal pouze Švýcar Roger Federer (59). Ze 14 startů se již podesáté dostal do semifinále, čímž vyrovnal Peta Samprase. Více semifinálových účastí mají na kontě jen Lendl (12) a Federer (16).

 


Djokovič má už jisté první místo v Zelené skupině a jistotu, že se v semifinále vyhne vítězi druhé skupiny Daniilu Medveděvovi, který ho v září ve finále US Open připravil o rekordní 21. grandslamový titul a zkompletování kalendářního Grandslamu.

O finále bude hrát v sobotu zřejmě proti Alexanderu Zverevovi, narazit ale může i na Huberta Hurkacze či náhradníka Jannika Sinnera.



Ještě předtím ho ale v pátek čeká další první vzájemný zápas proti Cameronu Norriemu, který se dnes do soutěže dostal jako druhá alternativa po odstoupení Řeka Stefanose Tsitsipase.

"S novými soupeři hraju rád, hlavně na těchto velkých turnajích. Je to sice náhradník, ale není tady náhodou. Nedávnou vyhrál v Indian Wells a jeho hra je na vysoké úrovni. Na ten zápas se budu muset ještě určitě dobře připravit," dodal Djokovič, jenž v Turíně usiluje o šestý triumf na Turnaji mistrů a vyrovnání Federerova rekordu.

Rubljov dnes nenavázal na pondělní skvělý výkon a výhru nad Tsitsipasem, šanci na semifinále ale má stále ve svých rukách. V pátek si to o druhé místo ve skupině a semifinále proti Medveděvovi rozdá v přímém souboji s Casperem Ruudem

22letý Nor Ruud ve večerním duelu porazil 1-6 6-3 6-4 Norrieho, který po své premiéře na Turnaji mistrů přišel o teoretickou šanci postoupit do semifinále.

• TURNAJ MISTRŮ 2021 •
Turíán (Itálie), tv. povrch / hala, 7.250.000 dolarů
středeční výsledky (17. 11. 2021)
• Dvouhra •
Zelená skupina
Djokovič (1-Srb.) - Rubljov (5-Rus.) 6-3 6-2
Ruud (8-Nor.) - Norrie (10-Brit.) 1-6 6-3 6-4
Tabulky skupin
• Čtyřhra •
Červená skupina
Cabal/Farah (5-Kol.) - Soares/J. Murray (7-Braz./Brit.) 6-2 6-4
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Herbert/Mahut (3-Fr.) 6-7(7) 6-0 13-11
Tabulky skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Turín, turnaj storočia :)..Kam sa hrabe Nagano.

Ruud, Norrie a iné esa svetového tenisu. Posledný nech zhasne a zobuďte ma v Austrálii.
Reagovat
Marduch
Měl bys líbat (;) Ruudovi, že to s Norriem otočil, jinak už se Rafa pakoval z top 10 race smile
Reagovat
Mayo
Dajte súpera Novakovi Djokovičovi. Kráča si neohrozene za vyrovnanim Federera. smile
Reagovat
peek
Medvěd obhájí a Djoka zašlápne. smile
Reagovat
Pavol
Novak je dlžný Danilovi jednú výhru. Myslím že to bude v tomto turnaji. smile
Reagovat
Marduch
Saschin ho v semíčku důkladně prověří, vo to strah nemám.
Reagovat
Fandina
Nole zase přepsal historii. Já myslím, že postupem doby přepíše všechno.
Reagovat
PetaM
Schovávám papír. Aby mi na něj taky něco nenapsal.
Reagovat
Fandina
Myslím, že tobě nic přepisovat nebude.
Reagovat
PetaM
Uf. Úplně mě orosilo.
Reagovat
Fandina
A máš po starostech.
Reagovat
Pe3k
Přijde tady a přepíše všechny tvoje trapné komentáře, takže všechny...smile
Reagovat
Fandina
Od tebe to sedí, trapáčku.
Reagovat
Nola
Mrazik je cisty utocnik, ale musi upravit utok vs obrana, dnes som pochopila preco ma s Medvedom negativnu bilanciu.... naopak Tsi mu nerobi az taky problem, trebars aj Fedexa porazil...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to bezhlavý tenista. S ¨Jokerem mohl vést 2:0, ale to on né, radši zavřel oči a napálil míč kamsismile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist