Ruud slaví první výhru na Turnaji mistrů a drží šanci na semifinále

17. 11. 2021, 23:01
Aktuality 0
TURNAJ MISTRŮ - Casper Ruud si na druhý pokus připsal premiérovou výhru na Turnaji mistrů. 22letý Nor v Turíně porazil 1-6 6-3 6-4 britského náhradníka Camerona Norrieho a udržel se ve hře o semifinále. O postup ze skupiny si zahraje v přímém souboji s Rusem Andrejem Rubljovem.
Profily hráčů
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud letos vyhrál pět turnajů ATP a jako první Nor v historii se kvalifikoval na Turnaj mistrů. V pondělí ve svém premiérovém vystoupení nepřekvapil proti světové jedničce Novaku Djokovičovi, na druhý pokus už se však vítězství dočkal.

22letý Nor ve večerním utkání v Turíně nastoupil proti Britovi Cameronu Norriemu, který se do soutěže dostal až jako druhý náhradník po dnešním odstoupení zraněného Stefanose Tsitsipase. A i přes nepovedený začátek si s nečekanou změnou poradil.

Statistiky zápasu
Norrie - Ruud
6 esa 10
3 dvojchyby 0
79 %
1. podání 'in' 63 %
66 %
úsp. 1. podání 78 %
59 %
úsp. 2. podání 54 %
30 winnery 32
20 nevyn. chyby 22
23/28 hra na síti 10/12
2/2 brejkboly 2/5
75 celkem bodů 78
čas: 1:51

Hlavně v úvodu zápasu bylo na Ruudovi znát, že se připravoval na jiný styl soupeřovi hry. V prvním setu přišel dvakrát o podání, prohrál pět gamů v řadě a musel rychle hledat cestu, jak z problémů ven. 

A Ruud ji našel. V dalším průběhu už o čtyři roky staršímu Britovi, kterého deklasoval minulý měsíc ve finále v San Diegu, nenabídl žádný další brejkbol. A vývoj otočil. V závěrečné hře sice neudržel vedení 40-0, čtvrtý mečbol už ale proměnil přímým bodem z podání. 

"Musel jsem se dnes vyrovnat se změnou soupeře. Ráno jsem se probudil a připravoval jsem se na Stefanose, ale až v průběhu dnes jsem se dozvěděl, že budu hrát proti Cameronovi. Cítil jsem na sobě větší tlak, protože najednou jsem byl favoritem," řekl Ruud po vítězství. 

"Po prvním setu jsem se snažil zlepšit hlavně servis. Nebyl to pro mě snadný zápas, on na mě posílal přespinované údery a pro mě nebylo snadné se s tím vypořádat. Cameron byl půlku zápasu lepším hráčem. Ale postupně mi začal fungovat servis a v během druhého setu se hra otočila," komentoval první norský tenista na Turnaji mistrů.



Ruud se díky obratu udržel ve hře o semifinále a navíc má situaci ve svých rukách. O druhé místo ve skupině a semifinálový souboj s Daniilem Medveděvem svede přímý souboj s Andrejem Rubljovem. S Rusem, s nímž prohrál všechny čtyři vzájemné souboje. Rubljov po pondělní výhře nad Tsitsipasem dnes nestačil na Djokoviče.

"Viděl jsem ho proti Stefanosovi, jak skvěle podával. Já budu muset svůj servis zlepšit. Bude to souboj o semifinále, takže nás čeká zajímavý boj. Pro mě je tu každý zápas velkou zkušeností, je úžasné tady hrát. A je důležité snažit se využít v zápasech každou příležitost," dodal Ruud.

• TURNAJ MISTRŮ 2021 •
Turíán (Itálie), tv. povrch / hala, 7.250.000 dolarů
středeční výsledky (17. 11. 2021)
• Dvouhra •
Zelená skupina
Djokovič (1-Srb.) - Rubljov (5-Rus.) 6-3 6-2
Ruud (8-Nor.) - Norrie (10-Brit.) 1-6 6-3 6-4
Tabulky skupin
• Čtyřhra •
Červená skupina
Cabal/Farah (5-Kol.) - Soares/J. Murray (7-Braz./Brit.) 6-2 6-4
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Herbert/Mahut (3-Fr.) 6-7(7) 6-0 13-11
Tabulky skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist