Djokovič přiznal potíže se zápěstím. Pauzu zatím neplánuje a chce hrát i Turnaj mistrů

26. 9. 2022, 10:33
Aktuality 52
Novak Djokovič přiznal, že ho během Laver Cupu omezovaly problémy se zápěstím. V sobotním programu v Londýně sice dokázal pro tým Evropy zabodovat výhrami ve dvouhře i čtyřhře, v neděli ale nečekaně prohrál s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem a Výběr světa po obratu slavil premiérové vítězství v exhibiční soutěži.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Pětatřicetiletý vítěz 21 grandslamových titulů připustil, že potíže mohly pramenit z dlouhé turnajové pauzy. Djokovič musel vynechat sezonu na amerických betonech, protože bez očkování proti koronaviru nemohl přicestovat do USA. Přišel i o závěrečný grandslam sezony US Open a na Laver Cupu se představil poprvé od červencového triumfu ve Wimbledonu.

"Abych byl upřímný, zápěstí mě trápilo posledních čtyři pět dní. Měl jsem to pod kontrolou, ale dva zápasy v sobotu si patrně vybraly svou daň. Dneska (v neděli) to nebylo snadné, nemohl jsem podávat tak rychle nebo přesně, jak bych chtěl. To ovlivnilo celý zápas," uvedl po porážce s Augerem-Aliassimem.

Nyní doufá, že potíže, které mohlo způsobit přetížení, zase rychle odezní. "Mohlo to být tím, že jsem tři měsíce pořádně nehrál v kombinaci s podmínkami tady, kde byly míče hodně velké a pomalé. Musíte pořád hodně pracovat zápěstím a možná proto mě to začalo bolet," řekl.

Jako hlavní cíl pro závěr sezony si Djokovič stanovil start na Turnaji mistrů. Tento týden by se měl představit v Tel Avivu, poté v Kazachstánu a na konci října na Masters v Paříži. Díky wimbledonskému triumfu má místo na závěrečném elitním turnaji pro osmičku nejlepších hráčů roku jistou, pokud bude v elitní dvacítce v letošní race, nyní je v hodnocení sezony patnáctý. Jistotu startu v Turíně mají na základě letošního pořadí Španělé Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/09/27/guido-pella-no-cura

Jeho koleno se uz neda asi dobre vylecit, pry bez chrupavky....snazi se to nejak napravit pomalu rok...tento tyden zkusil zahrat 1 set... ktery se podaril pry uz bez bolesti, takze planuje zkusit navrat na challengery ke konci roku, pokud turnaj pujde odehrat bez bolesti, zkusi jeste navrat na okruh ATP, pokud ne, tak konec kariery.

V tuto chvili je na 750 miste zebricku, spolecne na tomto miste jsou s Nishikorim - oba maji 25 bodu.
Reagovat
Usm
Vysvětlí mi někdo, proč Djokovič s jeho problémy se zápěstím bude hrát v Tel Avivu i čtyřhru?:))
Reagovat
Nola
rozhodne je to na dlhsiu debatu, ale trebars sa poradil s Rafovym lekarom smile, osobny kontakt na LC asi priniesol ovocie smile
Reagovat
Mony
Asi je letos v minusu
Reagovat
Nola
smile hlaska dna smile
Reagovat
Ondrej2280
To je easy v jeho pripade,GS vyhral s natrhnutym brušakom,cim viac toho odohra tak tym rychlejsie sa mu to zahoji:))
Reagovat
Marduch
https://www.sport.cz/clanek/tenis-vitez-us-open-na-dne-nemam-nic-tenis-vzdyt-nemuzu-ani-vyjit-schody-3650310#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart
Reagovat
Patik
je to smutné..keby sa obrátil na Nadalových lekárov tento rok mohol ovládnuť US Open.smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
D@nny
Ta krava pitoma, musi mit jeste nizsi iq nez spousta zdejsich prispevatelu. V cele s pitomou kravou Nole????
Reagovat
Ondrej2280
V jej pripade sa neda urcit spodna hranica..ta prebija dno:)
Reagovat
Pe3k
K čemu jsou nějaká pravidla když si tady frustráti (samozřejmě že jde zase o fandu Nadala) mohou používat výrazy za které jiní dostávají ban?
Reagovat
Ondrej2280
Ktory vyraz myslis?;)
Reagovat
D@nny
Neplac sasku.
Reagovat
Rafaeoli25
Nikdo není nezranitelný, snad budou v příští sezoně Nadal i on co nejvíc fit, aby to nebyla pro Alcaraze procházka za tituly.
Reagovat
Tennisfan77
Alcaraz nevyhraje zase všechno, byl bych klidný. Teď je v úplné jiné životní situaci, má GS, je světová jednička.

Takový tlak nikdy nezažil, na AO může skončit klidně v prvních kolech, zatím nemá auru šampiona jako big3, ze které se každý v dobách slávy zesral.

Klidně může prohrát s někým zkušenějším v prvních kolech.
Reagovat
Martan1
No myslím že Ferrero tohle ví a počítá s tím a proto k tomu u Carlita nedojde v takové míře jako u jiných
Reagovat
soloo
to ano aľe nepodcenuj ho, preboha ved nevidis ako hraje?
Reagovat
Marduch
Souhlas s obema, po dosažení takové mety jakou je první GS nezridkady nějaký čas trvá, než hráč celou tu novou situaci a status vstřebá, ale výhodou Carlose je, že Ferrero to na vlastní kůži zažil a asi na to Carlose připravoval už předtím..
Reagovat
baba
to bylo jasné již včera, v přestávkách zápasu to také ukazovali, jak mu to zápěstí ošetřovali. Evropa to prokaučovala, Djoko neměl hrát 2 zápasy po sobě....
Reagovat
Krisboy
Nějak nám nadalovatí, ten náš Ježíš smile
Reagovat
Rafaeoli25
A pak Nadala odepisuj a Nolemu připisuj dopředu všechny tituly. Ani u něj to nebude jednoduché.
Reagovat
turista
Nebude to mít Novak lehký. Ale vždyť musí pořád toho Nadala jenom dotahovat protože kromě týdnů na No1 na něj pořád něco málo ztrácí.
Reagovat
Martan1
Tak nevím jestli to myslíš ironicky, protože jsou si navzájem vyrovnání jak v počtu grandslamů, tak i Masters (olympiáda se dá počítat jako master turnaj). Novak vede jako světová jednička a myslím že ho v počtu týdnů těžko někdo překoná, vyhrál několikrát i turnaj mistrů, na druhou stranu vyhrát jako Rafa 14 krát nejtěžší grandslam na fyzičku se taky už nikomu nepodaří překonat. Tohle jsou dva rekordy které těžko, těžko někdo zdolá.
Reagovat
turista
No tak například ztrácí celkem 4 tituly což po přepočtu na věk není žádná ztráta. Bez přepočtu to ale ztráta je. Ztrácí 1 GS což ztráta je.
Reagovat
com
Jaktoze je uz jisty, ze bude startovat na Turnaji mistru, kdyz je aktualne az na 15 pozici, ale pritom tam uz ma fajfku, ze se kvalifikoval smile
Reagovat
Paixx
Máš to přesně popsaný přímo v článku
Reagovat
com
no to sice jo, ale nikde neni psany jestli to plati jen pro ATP.. Vzdyt u WTA to treba Rybakina jisty nema ne? to sou zas novinky, ze mi z toho de hlava kolem smilesmile
Reagovat
Preview.lover
Na WTA to neplatí, viz Raducanu v loňském roce
Reagovat
com
no beztak to letos zavedli jen kvuli Djokovicovi, protoze je jasny, ze na konci roku v top 8 figurovat nebude smilesmile
Reagovat
paddy
Každá sportovní federace má vlastní pravidla smile
Reagovat
Ondrej2280
Neni hrac ako hrac:)v tomto si nie su vsetci rovni,to je jasne;)
Reagovat
Tennisfan77
GS vítěz má zajištěn automatický start pokud nemá body dostatečné na kvalifikaci, jediný způsob, jak by nehrál je, že by jiný GS vítěz nebyl rovněž kvalifikován a měl zároveň více bodů.

Za mě zcela logické pravidlo, GS vítěz je jasný účastník TM, bez diskuze.
Reagovat
Ondrej2280
Aj ked neporazil ziadneho hraca big 3?..lebo som tu niekde cital,ze take GS sa nepocitaju:))
Reagovat
Tennisfan77
Tak startoval na dvou GS ze čtyř, jeden vyhrál, navíc za Wimbledon dostal 2K dolů a za výhru nedostal nic.

Za demenci spojenou s geopolitickou situací bohužel nemůže. Nejsem jeho fanoušek ani náhodou, nicméně nevím, kdo jiný by měl na TM startovat když ne vítěz Wimbledonu.

Bude tam mít konkureci v Medveděvovi, ten má brutální titul z Los Cabos, Ruud tři dvěstěpadesátky, Aliassime jeden Rotterdam, pořád je na tom s Alcarazem nejlépe. smile
Reagovat
JohnB
Ruud hral i dve finale grandslamu, ale to se ti do toho vyctu nehodi co? ????
Reagovat
Ondrej2280
Myslel si,ze bude objektivny?:))
Reagovat
Martan1
Ale ten brutální titul z LosCabos je vtipnej smile
Reagovat
Ondrej2280
To je nieco podobne ako eventualny brutalny titul djokera z tel avivu:))
Reagovat
Marduch
Nevysmivej se veteránům s jednou rukou, pro nás každý titul zlatý.
Reagovat
Ondrej2280
tak ked Tenisfann , ci kto to je vlastne:))objektivne vyberie u Ruuda tri 250ky a zabudne na dve finale GS, tak to musim okomentovat:)
Reagovat
turista
To je totéž jako když Nadal na začátku tohoto roku vyhrál malý turnaj před Australian Closed a začal ten svůj slavný letošní trhák na Novaka. Taky se ten titul počítá.
Reagovat
turista
To je totéž jako když Nadal na začátku tohoto roku vyhrál malý turnaj před Australian Closed a začal ten svůj slavný letošní trhák na Novaka. Taky se ten titul počítá.
Reagovat
Patik
týždeň pred LC behal s omotaným zápästím..mal hrať len štvorhru a na dvojhry sa vykašlať.
Reagovat
Ondrej2280
Je zaujimave ,ze tu netrollujes teraz,ked hlasi Jezisek zranenie.Keby tam miesto neho figuroval nadal ,uz by tu boli litanie o tom ako predstiera zranenie a podobne cipoviny.
Reagovat
woody
Tak uvidíme, snad to bude dobré.

Před TM to vypadá na celkem početnou přípravu, pokut to tedy zápěstí dovolí.
Reagovat
Tennisfan77
Konec roku zastoupí z BIG4 jenom Murray, ostatní budou rádi za zdraví v Austrálii.
Reagovat
woody
To se uvidí, ND zatím program neruší.
Reagovat
turista
To bude dobrý. Tak bude to zápěstí trochu šetřit. Stejně z BH hraje převážně placky a z FH holt bude muset míň topspinovat a hrát víc na pevné zápěstí. Nedá se svítit. Na antuce by mu to vadilo víc.
Reagovat
Ondrej2280
Ved australiu 21 vyhral djoker s natrhnutym brusnym svalom,tak hadam by ho nezastavilo nejake zapestie;)
Reagovat
Marduch
Kdepak, jestli to má na pravé ruce, tak snad ani nemá smysl před AO nastupovat.
Reagovat
turista
To je ještě daleko a není to úplně jistá věc to AO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist