Djokovič tajil, že může každý den trénovat. Nechtěl jsem nikoho rozčílit

27. 5. 2020, 10:55
Aktuality 23
Tenisté se na mezinárodní turnaje vrátí nejdříve v srpnu a většina z nich neměla či stále nemá během pandemie koronaviru možnost trénovat na kurtech. Novak Djokovič se ale svěřil, že tuto možnost měl po celou dobu přísné karantény. Nechtěl však nikoho ze svých kolegů rozčílit, a proto informaci tajil.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

První tenisovou obětí koronaviru byl podnik v kalifornském Indian Wells a vůbec nebylo jisté, co se bude dít dál. Djokovič nezamířil domů do Bělehradu, ale na návštěvu svého bratra Marka, který žije ve španělské Marbelle. V resortu nakonec strávil dva měsíce, než se mohl přesunout domů do Bělehradu.

A při svém pobytu ve Španělsku měl velkou výhodu oproti svým soupeřům. "Na rozdíl od mnoha hráčů jsem měl možnost trénovat skoro každý den, protože jsme bydleli v domě se soukromým kurtem," svěřil se 17násobný grandslamový šampion po návratu do Bělehradu. "Raději jsem na sociální sítě nedával žádné klipy z mých tréninků, nechtěl jsem ostatní hráče rozčílit," dodal.

Nyní Djokovič vyhlíží start Adria Tour, turnajové minisérie v zemích na Balkáně, kterou zorganizoval. "Cítím se fit a v dobré formě, takže se na turnaje těším. Bylo by skvělé, kdyby mohli přijít i fanoušci, uvidíme."

Hrát by se mělo od 13. června do 5. července, po startu v Bělehradu by turné mělo zavítat do Chorvatska, Černé Hory a skončit v bosenské Banja Luce. Výtěžek turnajů půjde na dobročinné účely. Zúčastnit by se dále měli například Dominic Thiem, Grigor Dimitrov a Alexander Zverev.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
sojka1
stejne jsem se rozcilila dodatecne... :-))
Reagovat
Mr.Pink
:D
Reagovat
Marduch
Na uklidnenou... :p

https://m.youtube.com/watch?v=hlgod6I9qn0
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Nola
fajn, ze si postla prispevok, tvoju "oblubenemu" hracovi :D
Reagovat
sojka1
:-))) ale snad jeste nejsem pod jeho clanky tak provarena, jako FH pod Fedexem a FU pod Kajou.... teda doufam....
Reagovat
Nola
OK, FH asi vracia pozicane z minulosti :D /nie tebe konkretne/ a Fulnek je samostatna kapitola, tam nie je co riesit...
Reagovat
Nola
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11781--vitezka-wimbledonu-sokovala-cim-pobourila-verejnost
Reagovat
sojka1
neprehanej, na GS a OH by ji coby historickou perlicku pro pametniky nechala... :-) Jinak ji celkem chapu, sama ctyrhru vnimam tymove, naprosto doslova, tedy jako neopominutelnou soucast utkani druzstev vsech kategorii, tam vcetne mixu, ale na normalnich turnajich je stejne ta soutez velmi a hlavne vzdycky nejak znehodnocena, singlistky ji berou jako trening, "neco" na rozehrani a snazi se, pokud vubec, podle vyvoje a vlastni situace, klidne krecuji atd. a "specialistkam" to obcas pada bezpracne do klina, at prominou ...
Reagovat
Krisboy
Jinak nevím, co myslí tím, že tu informaci tajil, když už před měsícem obletěly svět fotky z kurtu? To o tom neví?
Reagovat
Marduch
Ve skutečnosti jenom nechtěl profláknout své tajné tréninkové metody :)

https://www.youtube.com/watch?v=IuGZo9hKS3k
Reagovat
Krisboy
Tak to ti pěkně poděkuje, žes ho takhle naprášil. Btw. ten prcek vzadu, jak se tam snaží vysklít okna, to je Stefan?
Reagovat
Marduch
jj, nejspíš malý Srdjan:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak rozčílit?

Předpokládám, že si většina hráčů první světové stovky žije více, než slušně. Když vidím, v jakém luxusu žije Rosol, nebo že má Jirka Veselý Maserati, tak to můj názor pouze utvrzuje.

Také předpokládám, že většina z těch TOP100 hráčů nebydlí v nájemním bytě od RPG a mají vlastní domu, někdy více, někdy méně luxusní.

A taky přepokládám, že kur-va profesionální tenista má na zahradě tenisový kurt. To je první, co bych si jako profi sportovec doma postavil tak, abych nemusel nikam jezdit.

Takže pokud mi hráč TOP100 řekne, že nemá kde trénovat, tak mu nevěřím ani h0vno.

Už vidím, jak příjde Thiem do tenisové haly, která je zavřená, řekne dobrý den budu tady sám trénovat, dáte mi klíče?

A oni řeknou ne

Tak určitě.
Reagovat
jb007
Taky si myslím, že všichni chytří profesionální tenisté a tenistky si dokázali trénování zařídit. Nikdo to ale kvůli obavě z postihu nepřizná.
Reagovat
turista
Soukromé kurty mají ve Španělsku nejen profíci. Jihovýchodně od Madridu je přírodní rezervace v níž jsou laguny v povodí řeky Jarama blízko městečka Arganda del Rey. Když jsem tam byl v roce 2017 tak byla přístupná pouze asi 1/5 rezervace. Zbytek byl oplocený. Byly tam baráky s nápisy: "Privado. No entrada!" Vedle baráku byl vždycky tenisový kurt, velká zahrada a pole. A Španělé nechali dokonce zprivatizovat i ty největší laguny s unikátní přírodou takže se tam nebylo možné dostat k nim. Naopak ve Švédsku mezi soukromými pozemky vždycky byla veřejně přístupná polní nebo lesní cesta.
Reagovat
Patik
Všetci majú svoje kurty a posilovne..to len Rafa nemá kde rozhýbať svoje svaly..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nemá peníze, vše utratí za Fuentese, podplácení mistryně sportu a sypačky.
Reagovat
Patik
Keď profesionálny športovec na vrchole svojej kariéry v top forme povie že sa počas pauzy nehýbe..to už snáď väčšie klamstvo ani neexistuje..
Reagovat
Cico93
No áno, to povedal Federer prednedávnom.
Reagovat
Krisboy
Chudák Rafa...všichni mají své soukromé kurty a ten chudák má k dispozici jenom celou tenisovou akademii. Nespravedlnost.
Reagovat
Patik
a on povie že mu tuhnú doma svaly (facepalm)..človek tak oddaný športu ako je Nadal si pinká aj na toalete..ale každý klame po svojom..aj Federer povedal že netrénuje a stále na sebe pracuje..
Reagovat
Mr.Pink
Rafa to vysvetloval. V akademii byly deti. Nikomu nebyl povolen vstup, aby zabranili pripadnemu zavlaceni viru do arealu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist