Djokovič v Bělehradu otočil i duel s Chačanovem a postoupil do finále

23. 4. 2022, 22:31
Aktuality 62
ATP BĚLEHRAD - Novak Djokovič na antukovém turnaji ATP 250 v rodném Bělehradu utekl i třetímu soupeři ze stavu 0-1 na sety. Karena Chačanova porazil 4-6 6-1 6-2, vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 8-1 a postoupil do finále. V něm 34letý Srb svede souboj s Andrejem Rubljovem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič má kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19 problém se vstupy do zemí a přichází tak o starty na turnajích. Letos se představil jen v únoru v Dubaji, kde vypadl ve čtvrtfinále s Jiřím Veselým, a minulý týden v Monte Carlu, kde skončil dokonce hned po úvodním vystoupení se Španělem Alejandrem Davidovichem.

Třetí akci v roce 2022 hraje čtyřiatřicetiletý Srb nyní v rodném Bělehradu a chybějící zápasový rytmus je na jeho výkonech znát. I když však ve všech třech zápasech ztratil první set, vývoj vždy otočil. Poradil si s krajany Laslem Djerem a Miomirem Kecmanovičem a dnes i s Karenem Chačanovem.

Djokovič v prvním letošním semifinále ztratil hned v prvním gamu servis a ve třetím čelil brejkbolu. Další šanci na brejk už ale soupeři nedal, po dvou hodinách zvítězil 4-6 6-1 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 8-1.



Djokovič bude ve svém celkově 124. finále usilovat o 87. titul, v Bělehradu může navázat na triumfy z let 2009 a 2011 (v letech 2013 až 2020 se v Bělehradu nehrálo). Jeho soupeřem bude Andrej Rubljov, s nímž se utkal zatím jen jednou a loni na Turnaji mistrů ho porazil ve dvou setech.

Čtyřiadvacetiletý Rubljov dnes přehrál snadno 6-2 6-2 Itala Fabia Fogniniho a může v Srbsku získat třetí letošní titul, celkově na okruhu ATP triumfoval zatím patnáctkrát.

Djokovič už domácí turnaj ovládl v letech 2009 a 2011, . Celkově bude dvacetinásobný grandslamový vítěz v neděli usilovat o 87. titul a první od listopadového turnaje Masters v Paříži.



Nikola Mektič a Mate Pavič neukončili čekání na první titul od loňské olympiády ani na menším antukovém turnaji ATP 250 v Bělehradu. Chorvaté, kteří loni proměnili 9 z prvních 14 startů v triumfy, ve finále podlehli 2-6 6-3 7-10 páru Ariel Behar a Gonzalo Escobar a z již 16. turnaje po sobě odjíždí bez trofeje pro vítěze.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 597.900 eur
sobotní výsledky (23. 04. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Chačanov (3) 4-6 6-1 6-2
Rubljov (2) - Fognini (6-It.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Escobar/Behar (Ekv./Urug.) - Mektič/Pavič (1-Chorv.) 6-2 3-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
Rafaeoli25
Djoker prohrál, ale finále dobrý výsledek po hrozivém vstupu do turnaje, může být spokojený. Alcaraz ukázal bojovnost, dvakrát překazil Minaurovi serve do zápasu a otočil to.
Reagovat
turista
Hořké finále pro Djokoland. Počítalo se s tím, že Rublev je velmi těžký soupeř. Ale výsledek je velké zklamání protože prohrát finále doma je vždycky blbý. Tak holt snad jinde. Novak potřebuje první titul sezóny jako sůl. Bez jediného titulu měl naposledy sezónu 2005. Od té doby minimálně 2 kousky za rok. Idemo dalje Novak!
Reagovat
Patik
Tak človek co ho sleduje a vie čím si prechádza alebo prešiel nemôže byť sklamaný..jeho návrat je proste proces..od začiatku sa nepočítalo s titulom..potrebuje zápasovu prax v každom zápase ťahal tri sety co je dobre viac toho v Belehrade uhrať nemohol..ten kanar je dôkazom toho ze mu nezáležalo na výsledku keby áno uhral by aspoň gem..to ze prehral doma ho nemusí mrzieť on je pre nich víťaz už od australian Open...
Reagovat
SwissMaestro
Přesně tak. Titul očekávám ve Wimbledonu, na antuce to bude rozehrávání se. Bohužel.
Reagovat
annah
Vůbec nevěřím tomu, že mu nezáleželo na výsledku. Musel za tím být nějaký zdravotní problém.
Reagovat
gigin
Určitě. Nedobíhal míče, vypouštěl je. Zalezlý vzadu, takhle jsem ho nikdy neviděl daleko za BL.
Reagovat
Patik
Energia..možno slabá nevoľnosť z nedostatku energie..
Reagovat
annah
Leda tak.
Reagovat
Krisboy
Těžko říct, protože v Monte Carlu s Fokinou mu ve třetím setu na výsledku už rozhodně nezáleželo. Nesnažil se vyhrát, chtěl jenom co nejrychleji pryč z kurtu. Ale že by to odchodil i doma...taky se mi to nezdá. Asi v tom bude ten Vajda...
Reagovat
Patik
Aj rublev povedal na tlačovke ze Novak už bol unavený z celého turnaja..otáčať každý zápas s jeho formou nieje jednoduché..usporiadali navyše autogramiádu a den s fanúšikmi počas turnaja..nechal na turnaji kus seba po dlhej pauze na kurte aj mimo kurt.. Povedal si dobre ďalšiu otočku nedám.. Mam toho dosť odchodil to a nikto sa nehnevá ľudia sú s ním on to pre nich vyhral aj tak.. Rublev vyhral a oni kričali Nole.. Nevidím natom nič zvláštne..
Reagovat
Patik
Keby to urobil minulú sezónu alebo je vo forme a odchodi to môžme polemizovať ale za jeho súčasnej situácie..tu není o čom..
Reagovat
turista
Bylo to doma v Bělehradě. Na výsledku finále mu rozhodně záleželo. Ale nedařilo se mu najednou nic. Asi únava. V předchozích zápasech tam byl velký zápal pro tenis ze strany Novaka. Prohrané finále je pro hráče Novakovy úrovně vždycky neúspěch. Je to něco jako porážky Federera ve finále kdysi v Halle proti Čoričovi nebo v Brisbane proti Raonicovi.
Reagovat
Patik
Tak ale vtedy sa Federer nevracal po tak dlhej pauze..tam prehral s úplne iným vedomím.
Reagovat
turista
Budiž. Ale byla to pro Federera podobně nepříjemně ztracená finále jako pro Djokoviče doma v Bělehradě. Prostě hořké pilulky.
Reagovat
com
Djokovic slabej jak cajicek smile
Reagovat
paddy
nakonec byl jen kanár od titulu smile
Reagovat
Patik
Zaujímalo by ma ako bude Djokovic teraz fungovať keď sa s každým rozlúčil.. Ci Goran bude fyzio a fitness..
Reagovat
Pe3k
Vajda tam dneska byl.
Reagovat
Patik
Áno ale už nebude s nimi spolupracovať.. Koho bude mať fyzio a fitness..
Reagovat
peek
Gratulace Rublevovi. Letos už si asi moc nikde nezahraje, tak aspoň malá náplast ozdobená kanárkem světové jedničce...smile
Reagovat
Krisboy
Cože??? smilesmilesmile

Co se tam prosatana stalo??
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky zírám... Zranění?
Reagovat
Patik
Energia..
Reagovat
Pe3k
Podle mě mu bylo špatně od žaludku.
Reagovat
Patik
Vidím to podobne ako v Monte Carlo proti Fokinovi..
Reagovat
Krisboy
Já jsem si v prvním gamu třetího setu na chvilku odskočil zabrnkat si na kytaru a když jsem se vrátil zkontrolovat stav...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdoví, cos na tu kytaru zahrál, když to takhle dopadlosmilesmile

Mně bylo celkem jedno, kdo vyhraje, ale když jsem si představil řev Jokera a diváků při jeho vítězství, vzdal jsem to ve prospěch Rubla...smile
Reagovat
Krisboy
https://youtu.be/_D65TzoWC5w?t=612
Reagovat
Patik
Tak týmto pádom ze sa ide do tretieho setu môžeme asi povedať ze Djokovic z tohoto turnaja vyzmykal co sa dalo..A turnaj splnil účel.. Ci uhrá titul to už bude len taky bonus..mohol prehrať už s Djerem takže.. Môže byť spokojný..
Reagovat
turista
Bonus? Řekl bys i u Nadala, že porážka ve finále turnaje je bonus? Myslím že neřekl.
Reagovat
Patik
Rublevova hra je úplne nula bodov..niet divu že jeho maximum sú 500ky..zahral ten chalan niekedy v živote slajzovaný úder alebo dropshot alebo niečo iné ako FH BH zlava doprava ?
Reagovat
Krisboy
Je to taková trochu tupá mlátička smile
Reagovat
darek.vrana
Rusák no
Reagovat
Pe3k
Bublev ten je alespoň schopen zahrát spustu winerů z fh i bh, navíc první set vyhrál zcela dominantně 6:2. To hra De Minaura je hotová tregédie. Není schopen zahrát winer ani z fh, bh či zahrát první servis na eso. Jediné co ho drželo byly chyby Alkáče a v těch gemech kde šel servírovat na vítězství začal tlačit a nabíhat na síť, čili dělat to co mu vůbec nejde. Jsem zvědavý kolik zbylo Karlosovi sil na finále.
Reagovat
Patik
Strašne nudný tenis pokiaľ do hry nezapracuju niečo iné ako rutinné údery tak budú vždy zaostávať a prehrávať veľké turnaje..
Reagovat
Krisboy
Herně trochu připomíná p.Berdycha smile
Reagovat
Patik
Mne pripomína nejako Ferrera..
Reagovat
Krisboy
Toho taky...ale teď si nejsem jistej o kom je řeč? O Rublovi nebo Minaurovi?

Rublev = malej Berdych
DeMinaur - malej Ferrero
Reagovat
Patik
Rublev Ferrer
Reagovat
Krisboy
To taky
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile ten se aspoň tlačil k síti a měl celkově šikovnější ruku.
Reagovat
Krisboy
Na síti byl Berdych skvělej, to rozhodně. Zas tak často se tam necpal, ale voleje a hlavně smeče měl excelentní.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To ukázal hlavně v tom zápase proti Jokerovi v MC.
Snad Jirka třeba ukáže ještě větší schopnosti na síti. To by bylo super.
Reagovat
Marduch
Voleje i smeče měl dobré, ale cit a přípravy náběhů na síť byla na takového hrače katastrofa...
Reagovat
Krisboy
No právě...byl si toho vědom a proto tam nechodil tak často. To je škoda, věřím, že větší zapojení hry na síti by mu pomohlo ten zatracenej GS získat. Jeho víceméně stereotypní hra byla jeho největší slabinou, přestože měl skvělej servis a jeden z nejlepších forehandů vůbec...ale to holt na hráče typu Djok, Nad nebo Fed nemohlo stačit. Přitom třeba na Djokoviče agresivní útočná hra platila smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přesně, z toho vznikaly legendární "berdychovky". Nevěřil si přesně v místech, co Kvítí, oba leccos spojuje. Tomáš bohužel neměl tenisové myšlení na takové úrovni, aby se dostal výš, nicméně i tak léta patřil k užší špičce a nikdo nad ním se s ním nepotkával rád, jakkoli měl s někým špatné H2H.
Reagovat
Mantra
Dnes to bude ve dvou setech, balkánec to nedá smile
Reagovat
Orgasmator
Přesně tak, a proto se jde do 3. setu smile
Reagovat
SwissMaestro
Tak i na ES1 mají špatné info. Proboha, Djokovič vyhrál Bělehrad i loni, turnaj se hrál dvakrát.
Reagovat
Pe3k
Novak to nebude mít lehké, Andrej hraje velice dobře, je to mistr serie 500. Djok hraje doma a diváci ho budou tlačit, ale forma zatím dost pokulhává. Včera to vypadalo lépe, ale to tím, že se Karen porazil sám. Finále vidím 50/50. Snad to bude na 3 sety.
Reagovat
paddy
až na to že je to 250, ale ty taky umí, na rozdíl od 1000 a GS smile
Reagovat
Marduch
Je to Bělehrad, tam by hrál i za nula.
Reagovat
Pe3k
Aha já čumím furt na tu Barsu a tak mi to splynulo.
Reagovat
paddy
Kačer je špatný antukář, Rublev je sice Mickey Mouse, ale dnes to dotáhne smile
Reagovat
Drzymalski
Hajde Nole! Hajde Serbia!
Reagovat
Mony
Molodec Rublo! Davaj Davaj!
Reagovat
SwissMaestro
Djokovič bude ve svém celkově 124. finále usilovat o 87. titul, v Bělehradu může navázat na triumfy z let 2009 a 2011 (v letech 2013 až 2020 se v Bělehradu nehrálo). Jeho soupeřem bude Andrej Rubljov, s nímž se utkal zatím jen jednou a loni na Turnaji mistrů ho porazil ve dvou setech.

- V Bělehradu hrál loni SF a při druhé účasti získal dokonce titul:-)
Reagovat
steve79
Jsem rad, ze je djokovic zpet. Jak to vypada s Rafou? Je uz 100% fit?smile
Reagovat
elsky
Druhý a třetí set včera už vynikající. Těším se na budoucí měření sil Djoko- Alcaraz
Reagovat
paprikovygulas1
Ten fanatik kozorožec je ešte na živu?
Reagovat
turista
Novak je zpět. Novaku zkus vybojovat ten 87.titul. Bude to těžké. Rublev je výborný. Idemo Novak!
Reagovat
Patik
Doteraz ho brali hráči ze dlho nehral ze nemá formu ze nehrozí nebezpečie..od začiatku sezóny si všetci radostne nažívali na kurtoch..no ak to zajtra uhrá na titul tak v Madride poklesne nálada v kabinach a pokračujeme tam kde sme prestali minulú sezónu..dominancia na každom povrchu..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist