Djokovič v Miami útočí na překonání rekordu. Další může vyrovnat

28. 3. 2016, 13:17
Aktuality 192
ATP MIAMI - Novak Djokovič v Miami potvrdil roli favorita proti Portugalci Joau Sousovi a zaznamenal už 24. letošní výhru. Vyrovnal se tak Rakušanu Dominiku Thiemovi, který bude jeho osmifinálovým vyzyvatelem. Srbský tenista může v Key Biscayne vyhrát už pošesté v kariéře, čímž by se vyrovnal Agassimu. A celkově hraje o rekordní 28. titul z turnajů Masters 1000.
Novak Djokovič

Novak Djokovič před osmi dny triumfoval v Indian Wells a 27. titulem z turnajů Masters vyrovnal rekord Rafaela Nadala. Už po dvou dvou týdnech může španělského rivala překonat, pokud potvrdí svou formu nyní v Miami.

Pětinásobný šampion zatím bez problémů překonal dvě z šesti překážky. Po Britovi Edmundovi porazil ve dvou setech i Portugalce Joaa Sousu, se kterým si poradil 6-4 6-1. Sousa držel krok se světovou jedničkou do stavu 4-4, pak už uhrál jediný game.

"Donutil mě přidat. Hrál totiž zpočátku moc dobře, zvlášť když hrál s větrem. Zůstával blízko základní čáry a údery měl hodně účinné, nečekal jsem to," přiznal Djokovič. "Ve druhém setu už jsem se cítil mnohem jistěji, výhra mi dodala sebedůvěru," doplnil.

Djokovič v Key Biscayne ovládl čtyři z posledních pěti ročníků, když triumfoval v letech 2007, 2011, 2012, 2014 a 2015. Pokud zvítězí i letos, vyrovná šestým triumfem rekord Andrého Agassioho. 

V letošní sezoně osmadvacetiletý Srb dominoval kromě Indian Wells také na Australian Open a v Dauhá, proti Sousovi si připsal už 24. vítězný zápas. Porážku má jednu, při ní ho ale zradilo zdraví. Před měsícem v Dubaji vzdal kvůli zánětu v oku čtvrtfinále Španělovi Felicianu Lópezovi.

Jako další prověří Djokovičovu formu Rakušan Dominic Thiem, který má na kontě rovněž 24 výher v sezoně. Tu poslední dvaadvacetiletý Rakušan zaznamenal proti o dva roky mladšímu Japonci Jošihitu Nišiokovi, kterého smetl dvakrát 6-2.

Ve čtvrtfinále by se Djokovič mohl utkat s Tomášem Berdychem, který si ve třetím kole poradil po boji s Američanem Johnsonem a čeká ho Francouz Gasquet.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.037.595 dolarů
nedělní výsledky (27. 03. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
Berdych (7-ČR) - Johnson (USA) 6-3 6-7(6) 6-3
Djokovič (1-Srb.) - Sousa (Portug.) 6-4 6-1
Pouille (Fr.) - Ferrer (8-Šp.) 6-7(1) 7-6(4) 7-5
Gasquet (10-Fr.) - Paire (20-Fr.) 6-3 6-0
Simon (18-Fr.) - Čilič (11-Chorv.) 6-3 6-7(4) 6-3
Thiem (14-Rak.) - Nišioka (Jap.) 6-2 6-2
Goffin (15-Belg.) - Troicki (19-Srb.) 6-1 6-1
Zeballos (Arg.) - Verdasco (Šp.) 1-6 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

192
Přidat komentář
smazaný uživatel
- 2 roky nemá silného konkurenta (Roger měl Nadala a Rafa jeho a pak Noleho)
- na dohledu nevidím někoho, kdo by ho mohl v příštích 2 letech ohrozit (Květák na to nemá, Wawrinka starý s výkyvy, Roger starý, Nadal - nevěřím, že se ještě vzchopí do doby své největší slávy), Raonic (na GS to fyzicky nedá), Zverem - moc mladý
- pokud mu bude přát zdraví, může se během 2 až 3 let dotáhnout k Rogerovi, pak už bude mít problém jako Rafa, neboť rychlost se vytratí
Reagovat
Zdeny
Co je to za kecy? Není rozdíl mezi kvalitou hráčů top20, je rozdíl v kvalitě Djokovice. Lidi vy jste tak blby nebo to proste nevidíte? Byli jste někdo na GS živě? Viděli jste hrát Novaka? Ti hraci z něho mají hrůzu, protože vyhrát nad nim 3sety je šílený! A je jedno jestli je to RF, kterej nasbíral 10GS s Banghadisama nebo Murray, kterej je proti Djokovicovi přesná ukázka toho co píšu. Ty vaše teorie, to jsou h.vna až to bolí.
Reagovat
Tornes
První jsem chtěl argumentovat proti úvodnímu příspěvku, ale tys to zabil. Já vím, Novak je bůh a hraje nadpozemský, dokonalý tenis, který nemá nejmenší slabinu. V každém tenisovém úderu pokud není úplná špička, tak je vždy alespoň v top10 historie. Již teď je dávno greatest of all time, jelikož zcela drtí dva z nejlepších hráčů historie Federera a Nadala a tím ukazuje, že je minimálně o level, možná o dva výš než kterýkoli z nich. Rozdrtil Rafu na antuce i Rogera na trávě, je prostě bůh.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
VlS
Chtěl jsem se k němu pomodlit, ale nenalézám správnou motlitbu. Ale fakt Zdeny, díky? že jsi to tady všem vysvětlil.
Reagovat
Mayo
Další onanista kriste :/
Reagovat
Kozoroh
Každý kdo fandí Djokerovi je onanista, šašku?
Reagovat
smazaný uživatel
Frajere, uvidíme jak bude hrát Nole v letech Rogera, garantuji ti, že v optimistické variantě se bude povalovat na konci TOP 10, pokud bude ještě hrát.

Nole je podobný typ jako Rafa, úspěchy má postavené na dokonalé obraně, jakmile však ztratí rychlost vše se u něj rozsype jako u Rafana.

Jen ti nejlepší, jako Roger, se dokážou přizpůsobit věku a pozměnit svůj styl
Reagovat
Kozoroh
Co bude v budoucnu je zbytečné odhadovat. Podstatné je, že v nynějším No1eho věku má Novak lepší výsledky než Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Přečti si komentáře okolo, aby jsi pochopil, že to je dané hodně tím, že spadl do doby, kdy nemá kvalitní konkurenty.

Např. Lendl měl Connorse, McEnroe, Becker, Edberg
Reagovat
Kozoroh
Komentáře jsou od osob, které Novakovi úspěch nepřejí, tudíž jsou zavádějící.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu ho přeji, ale nesouhlasím s komentáři, že je nejlepší hráč všech dob. a hraje nadpozemsky apod..a to ještě ani nemá těch 17 GS
Reagovat
Zdeny
:D
Reagovat
smazaný uživatel
A to je přesně důvod, proč nemůže v historickém měřítku nikdy konkurovat nejen Rogerovi, ale dokonce ani Nadalovi.

Kromě svého prvního GS všechny ostatní získal až poté, co byl Federer na ústupu. To i Nadal dokázal na GS (i když odečtu antuku) porazit Fedexe v jeho silných letech.

Roger neustále čelí kritice haterů, že vyhrával ve slabé éře - v éře Safinů, Roddicků, Hewittů, Nalbadianů, Davyděnků nebo Gonzálezů. Jenže realita je taková, že všichni tihle hráči byli lepší než jsou dnešní konkurenti Djokoviče s výjimkou Murrayho. Být González nebo Nalbandian aspoň o 5 let mladší, měli by daleko větší šanci vyhrát GS než v době svého vrcholu, kdy naráželi na nejlepšího hráče všech dob v jeho nejlepší formě. Jestli tohle byla slabá éra, tak dnes je doba temna. A ono už jen fakt, že skoro 35letý Federer je s velkým odstupem před soupeři druhý nejlepší hráč světa, mluví za vše (vím, že podle žebříčku je Murray druhý /i kvůli losu AO/, ale ten Rogera 3 roky neporazil a 2 roky neuhrál set, což kvalitativní poměr mezi nimi dokládá dost jasně).

Djokovič má vlastně štěstí, že není o pár let starší, to by byl jen dalším řadovým zástupcem "slabé éry" po boku Nalbandiana nebo Roddicka.
Reagovat
VlS
Nepůjdete se Zdenym na pivo? Koukám, že byste si kápli do noty, oba stejně ultimativní, odhodlaní a fakt znalci.
Reagovat
smazaný uživatel
Vše, co jsem napsal, jsou statisticky podložená fakta.
Reagovat
Kozoroh
Jsou to jenom tvoje žvásty. Djokovič při každém ze svých 11 GS triumfů musel porazit jednoho z trojice Federer, Nadal, Murray, každý z nich si musel oddřít. Všechny dehonestační kecy tak vyznívají směšně.
A klást Djokera na úroveň Roddicka nebo Nalbandiana ukazuje velkou dávku zaslepenosti.
Reagovat
smazaný uživatel
No Roddick nad ním v H2H vede. A taky je rozdíl v tom, že Roddick na svém vrcholu narážel na Federera na jeho vrcholu. Djokovič na svém vrcholu naráží na Federera, který je ve věku, kdy už snad s výjimkou Agassiho v posledních 20 letech nikdo konkurenceschopný nebyl.
Reagovat
Kozoroh
Davyděnko vede v H2H nad Nadalem. Přitom ho však nikdo soudný nestaví na roveň Nadala. Stejně komické je stavět Roddicka na úroveň Djokoviče.
A jelikož si zaslepený fanatik, tak mě nepřekvapuje, že přehlížíš konfrontace Djokera s Rafou a Andym. Fanatik, který se bojí, že by Djokovič jednoho dne předčil Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se nemám čeho bát. Za prvé šance, že by ho opravdu v počtu GS titulů překonal je tak maximálně 10%. A i kdyby toho dosáhl, tak se smiř s tím, že pro většinu tenisové veřejnosti bude pořád GOAT Federer právě z důvodu daleko větší konkurence, s kterou se během své kariéry potýkal. Je pravda, že Djokovič se k většině svých GS titulů dostal přes Federera nebo Nadala - ale bylo to přes třicátníka Federera a přes Nadala jen mimo antuku, kde byl po roce 2010 jen svým stínem.
Reagovat
VlS
No, a mám začít tu o tom, že by Roger nikdy neměl ty statistiky, který má, kdyby se netrefil do díry po vrcholu Agasiho a před vrcholem Nadala a Noleho, a že jeho statistiky jsou jen výsledkem toho, že vlastně nebyla pořádná konkurence? A pak můžeme mlít to samý o Andrem, Ivanovi ... do bekonečna. Všechno jsou to nesmysly.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to absolutni kraviny a znevazeni hracu. Kazdy uradujici hraje poplatne prave nejen to, na co ma, ale predevsim i co potrebuje a kdo proboha zmeri, o kolik by zvysil vykon, kdyby.. :-)))
Reagovat
Fandina
Porovnávat různé doby se nikdy nedá, takže v tomhle ohledu to jsou nesmysly, ale víc než znevažování hráčů to považuji za výpověď o úrovni a inteligenci diskutujících, kteří to rozebírají.
Reagovat
smazaný uživatel
to nesporne... nekdy se doctu zajimave postrehy.. :-)) Ale po stopadesatepate se to uz neda.. ;-)
Reagovat
Fandina
Já to nečtu dávno. Přečetla jsem si to párkrát a tím to pro mě končí. Jako nečtu některé místní přispívatele. Ztráta času ... úsměv
Reagovat
Kozoroh
Já s váma oběma souhlasím, já bráním No1eho jméno před trolly jako GSKINGROGER.
Reagovat
George_Renel
A k čemu je to dobré?
Reagovat
Kozoroh
Abych nenechal srát trolly na Djokovo jméno.
Reagovat
George_Renel
Vždyť bim těmi replikami děláš radost.
Nesmíš to brát tak vážně, pro lidi z venku, jako jsme my fandové tenisu, je to jen sport. Nejde o život. Nestojí za to to řešit, škoda času.
Reagovat
smazaný uživatel
No a ještě Dominic z jedoručáků a Berďa ať to tam vyhrá celé!
Reagovat
Marduch
S Bulharem hrálo počasí. Nehrál špatně, ale tohle nebyla Můra.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je pochopitelné, že po narození potomka, to mu nedával 100% a asi i koncentrace není taková, ...ale na Wimblas myslím, že bude ready, antuka mu nikdy nešla
Reagovat
smazaný uživatel
Yesss, Gríša se pochlapil, my o tom, že by měl konečně začít porážet hráče TOP10 a co se nestane, on pošle zpátky domů ke kolíbce druhého hráče světa :)) i když Můra mi přijde, že má ještě nějakou poporodní depresi, laktační psychózu neboco, takže ono to asi nemá až takovou váhu, to by musel Dimi potvrdil, že to k něčemu bylo :))
Reagovat
smazaný uživatel
Dimi vykape v dalším kole :D
Reagovat
smazaný uživatel
už s tím pro jistotu dopředu počítám, může jen překvapit :D
Reagovat
Tuttovka
Byl to moc hezký zápas :). Je opravdu škoda, že je procento hráčů hrajících jednoruční bekhend tak nízké, protože jejich zápasy jsou skutečně krásné :).
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale 1 backhand je prostě nevýhoda...s těmi hraji rád, nebot pravidlený tlukot vyspinovanými baloný do jejich 1 ruč backhandu je ideální cesta jak je porazit
Reagovat
Fandina
Gratulka Gríšovi. Ve třetím setu byl lepší. Super a jen tak dál. A mám radost, že se Gríšovi teď pod bývalým trenérem DelPa začíná dařit. Gríšo go go go!!!
Reagovat
Marduch
tvl Můra na pokraji fyzickýho kolapsu ://
Reagovat
smazaný uživatel
je nějaká chcíplá, asi moc chovala malou místo tréninků, teď ať se Dimi opováží to ztratit
Reagovat
Davor1
Andy hrá strašnú tragédiu. Keď Noleho nezastaví Thiem, tak nikto.
Reagovat
gigin
Dominik je zesraný už teď. Píše, že ho může otrávit. Aspoň tak no.
Reagovat
turista
Novaka Djokoviče nezastaví ani Thiem, Berdych nebo Gasquet už vůbec ne. Nikdo z nich na Noleho nemá ani v nejmenším.
Reagovat
janek_da
Já mu celkem věřím. Jsem zvědav, jestli Dom na něj půjde s jinou taktikou než na ostatní. To by asi pohořel.
Reagovat
smazaný uživatel
Na něj by mohl zabrat Dastin Brown v extazi, kdy mu tamj vše padá
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov, který hraje krásným RF stylem, má jednu z posledních šancí, aby se vydrápal nahoru!
Reagovat
Grigor_Murray
Proboha, vždyť je mu 24, FedEx bude mít spíš poslední šanci, s věkem se oziva opotrebovanost materiálu.
Reagovat
smazaný uživatel
spíš tak, jak všichni víme, životnost tenisty se prodlužuje, i takový talent jako zrovna Fedex, když ho s ním odjakživa srovnávají, neměl větší výsledky v mladším věku jako třeba Nadal a prorazil až dýl na tenistu jeho velikosti, ale obávám se, aby Dimitrov opravdu nezaspal, už by se mohl přestat v tom plácat, fakt je ho škoda, má nádhernej styl i talent jako Roger, tak proč ho ze sebe nevymáčknout
Reagovat
smazaný uživatel
Až na tu hlavu Balkánskou !
Reagovat
smazaný uživatel
když má hlavu plnou furt krásy (viz jeho baby) i hraje na krásu, tak se mu divíš? :P
Reagovat
Fandina
Na Gríšovu hru se krásně dívá, hraje jednoruční BH jako Roger, ale na rozdíl od Rogera nemá tak důrazné rány a není tak rychlý. Jinak podle mě je pořád ještě mladík, tak třeba se ještě předvede.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by, jinak je na řadě Thiem z RF tenitů, až Roger, inspirovaný naší hokejovou 68 po x letech skončí!
Reagovat
Fandina
JJ ten hraje důraznější rány a silovějším stelem, než Gríša.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať kluci hrajou pěkně dlouho...ještě potřebuju mít kulisu k bakalářce :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
hele ty bakaláři :P dík, žes to natáhnul no :D komu fandíš? Gríša začal třetí set parádním hotshotem, nojo, ale kolikrát mu to je platný žejo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Andymu. Budoucímu vítězi Miami 2016
Reagovat
smazaný uživatel
je mi jasný proč :D já nemůžu fandit proti svému koni, i když by mi ho následně rozcupovali, však ty víš ;)
Reagovat
Grigor_Murray
Dneska to Andy hraje zatím nějak otravene
Reagovat
smazaný uživatel
a stejně mu to stačí, protože Grigor geniálně mrví tiebreak...
Reagovat
Grigor_Murray
Grigy by potřeboval nějaký nový impuls, nový trenér, přítelkyně :D, ale hlavně začít porážet hráče top 10, jako 2014 a před. U Andyho mi přijde, že ho to na kurtu nebaví a otravuje, jako by už chtěl být s Sofinkou. Podle mě mu rodičovství co do tenisu moc nepřispívá, kdybych si měl typnout, jestli ukončí kariéru dřív Andy nebo Novak, zvolil bych Andyho.
Reagovat
Krisboy
Mě Uřvanej Květák na kurtě připadal otrávenej vždycky. Ať se mu daří nebo ne, furt stejnej utrápenej výraz.
Reagovat
gigin
Můra je špička špiček.
Reagovat
Grigor_Murray
Tak to si se díval na tenis jen v roce 2014, od ty doby se lecos změnilo :D
Reagovat
smazaný uživatel
vždyť trenéra i přítelkyni vyměnil, tak co by ještě měnil, leda tak mozek :D ale máš pravdu, marně čekám na ten impuls, kdy se konečně vrátí do hry o TOP10 a začne porážet hráče TOP10, a co se týče Můry, tak tady souhlasím s Krisboyem, mě přijde furt stejně otrávenej :D
Reagovat
Tuttovka
Máte někdo stream na Murrayho s Dimitrovem ? Oba servery, které normálně používám, nefungují :).
Reagovat
Haitik
http://live.robinwidget.com/livematches/free-live-video-streaming-dimitrov-murray-atp-miami-tennis-285035.html
Reagovat
Tuttovka
Já ti děkuji :).
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, Dimi zase úřaduje :P
Reagovat
Tuttovka
Byl to trošku outíček :D.
Reagovat
smazaný uživatel
ale pěkně si to vzal zpátky, not bad ;)
Reagovat
miledus
http://www.sportingvideo.org/20160322/vv56f0ebabd60534.02872803-1295451.html
Reagovat
miledus
http://roguesportz.blogspot.cz/2014/12/ch-13.html
Reagovat
Zdeny
Novakovi vypadl Tsonga. Nevidím to jinak, titul bude ;-))
Reagovat
Marduch
Ještě je tam Kyborgios. A Simon:)
Reagovat
Zdeny
Kyrgios se v konfrontaci s Djokovicem sesype jak nikdo z TOP30.
Reagovat
mahycek
Jéžiš, to je dokonalejch informací na Djokoviče, níže tady v portále. Teď to čtu, ještě, že nejsem postiženej člověk, jako tady někdo, který onanuje, nad Novakovými úspěchy, s dokonalou přesností, z dohledatelnejch materiálů. Umíš chlape uplést vánočku, nebo pomlázku, či setrojit draka, který by nádherně létal ??? Ty si asi měříš semeno, jestli můžeš, nebo ne ? Fuj, je mi zle s těch keců, ty rohatej kamzíku.
Reagovat
Meceon
ted když už je pomlázka na ho... budeš nmachrovat...kde jsi byl ráno?:))))))))
Reagovat
Zdeny
Mě je zle z tebe ty ??????. ????? ??????? ? ????? ?????? ????! :-))
Za uživatele typu Kozoroh jsem moc rad, je to zajímavé čtení a věřím ze nejsem sám. Místo toho číst tvoje hovna, to je taky slušný... Víc k tobě nemám ??????? ;)))
Reagovat
Marduch
Nejdou kšefty? Nebo snad málo platících?
Reagovat
Nola
Svetlana sa nikdy nebala Sereny, cez Serenu si nakoniec ziskala RG... Serena bola mimo uz minule kolo
Reagovat
Meceon
jsem zvědavý,jestli ten pokles výkonnosti už je trvalý,nebo najde cestu zpět...
Reagovat
Nola
Serena este vyhra par titulov, verim, ze vyrovna, resp. prekona Steffi, ale vek uz nezastavi, napriek tomu je neskutosna, dnes narazila na tenistku, ktora s nou neprehrava uz v satni, Svetlana vzdy mohla a moze, to su proste spomienky...
Reagovat
Meceon
tak ruska pro mě poslední dva měsíce byla velké zklamání,dnes super výkon...ale...tvrdím,že jen proto,že serena opět velmi velmi slabá
Reagovat
brixner
.
Reagovat
Meceon
myslíš? docela to umí no:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zatial len najlepší hráč na harde všetkých dob...

Je zaujímavé, že v jednej dobe sa stretli najlepší hráč hardu a antuky histórie...Ak by sa minuli, tak by aj Rafa na harde a Nole na antuke zaznamenali také čísla, že by obaja patrili na týchto povrchoch k historickej špičke..
Reagovat
Davor1
Ak by sa minuli, tak Nadal by mal šancu na harde získať maximálne o 2 GS viac, ako má teraz, ani tie by nemal isté, pretože v tých dvoch prehratých zápasoch s Djokovičom by mohol prehrať aj s iným súperom. Takže ak by Djokovič neexistoval, Nadal by mal maximálne 5 GS z hardu. K širšej špičke by síce patril, ale stále by bolo pred ním dosť veľa mien.

Djokovič by bez Nadala už bol celkovo zrejme niekde na úrovni Federera, to je fakt.
Reagovat
brixner
.
Reagovat
Amputace
Cože? Takže Nadal bez Djokoviče by ty dva tituly z hardu jisté ani tak neměl, protože by stále mohl prohrát s jiným soupeřem, ale u Djokoviče na antuce to samé neplatí? Jistě, na loňském RG se tato logika osvědčila v praxi...

Btw: Djokovič bez Nadala by měl max. 2 RG, pokud počítám pouze finále, a 2 US Open. Nadal bez Djokoviče 1 AO, 1 US a 1 W. Ohromný rozdíl.
Reagovat
Davor1
Čítaj poriadne. V Nadalovom prípade hovorím len o hardovych výsledkoch. Ak by nebol Djokovič vo finále AO12, tak by tam bol Murray, ktorý mal v tom roku životnú formu, hral asi najlepší tenis v kariére a v semifinále prehral s Djokovičom v piatich setoch. Šance proti Nadalovi by mal dosť vysoké.

USO11- nebyť Djokoviča, bol by vo finále Federer, ktorý prehral päťsetové semifinále práve s Djokom, hrajúcim vtedy životný tenis. Vo finále s Nadalom by bol Federer zrejme favoritom, napriek H2H.

Čo sa týka Djokoviča- ten prehral s Nadalom na RG dvakrát vo finále a raz v "predčasnom finále" v SF, kde na víťaza čakal neškodný Ferrer. Okrem toho s Nadalom prehral x krát v skorších fázach RG. Nehovorím, že tie tituly by mal isté v prípade Nadalovej absencie, ale stále by mal vo finále oveľa hrateľnejších súperov, ako Rafa na spomínaných dvoch podujatiach.

Minuloročné RG bolo dosť špecifické, tam proste na Wawrinku hrajúceho v takej forme nemal nikto, v tých predchádzajúcich rokoch žiaden takýto hráč, ktorý by hral tak totálny tenis nebol, konkurencia na antuke bola rozhodne slabšia a Rafa bol absolútny kráľ.
Reagovat
Amputace
Na US 2011 by byl Federer proti Nadalovi favoritem? To myslíš vážně? Nadal po nejlepší sezóně v kariéře, navíc v naprostém laufu, totálně bezkonkurenční nebýt Djokoviče (kolik spolu v tom roce hráli, šest finále?), k tomu match-up proti Federerovi plus vrcholná forma Rafy... Jako jestli si to takhle zargumentuješ, tak budiž. Podle mě by ale favoritem byl jednoznačně Rafa. Nadal by na 80% měl v tom roce 3GS, nebýt Djokoviče.
Reagovat
Tornes
Hele opatrně s těma procentama, nebo dopadneš jako Forehand.

20 % znamená, že dáváš Murraymu i Federerovi šanci v jejich finále méně než deset procent. Ve zkratce to znamená, že bys na kterékoli z těchto finále dával sázky na Rafu v kursu 1,1 - a to myslím nemyslíš vážně, že ne? Ani na Roland Garros na Rafu proti Fedexovi nikdy nebyl takto nízký kurs. A na USO bych i přes match up viděl Federerovy šance dost vysoko, stejně jako Murrayho na AO.
Reagovat
Tornes
A jen pro porovnání, na Roland Garros byl tehdy na Rafu s Fedexem kurs 1,5, u Murrayho 1,23. I když bych dal dohromady tyhle kurzy (tj. kurzy z antuky, Rafova jednoznačně nejsilnějšího a těch dvou nejslabšího povrchu) tak procentuální šance na vítězství v obou zápasech dle těchto kurzů je jen něco málo přes padesát procent. Ale samozřejmě na Andyho oblíbeném hardu a Federerově oblíbeném hardu by to najednou bylo 80 % pro Rafu. Jo, dává smysl...
Reagovat
Tornes
Aj, sorry, toho Murrayho (a AO) jsem tam hodil nějak omylem. Místo něj tam má být samozřejmě Tsonga (Wimbl). Ale pointa je stejná.
Reagovat
Tornes
A vlastně ještě silnější, jelikož Tsonga Rafu porazil týden před Wimbledonem na trávě v Queen's clubu.
Reagovat
Amputace
A kde berete tu jistotu zisku RG pro Novaka v roce 2013 například? To bylo totiž semifinále, nikoli finále. Tudíž Novak by musel porazit nejen, řekněme velmi hratelného Ferrera ve finále, ale především neoblíbeného Wawrinku v semifinále. U zbytku ano. Ti případní Novakovi soupeři by byli při absenci Nadala určitě hratelnější, než případní Nadalovi soupeři při absenci Djokoviče. Jde mi ale o tohle. Výše bylo napsáno, že nebýt Nadala, Djokovič by už teď byl někde na úrovni Federera. To samé ale snad platí i opačně, ne? Kdyby Djokovič vyhrál všechna finále GS, která mu ukradl Nadal (což je stejně nepravděpodobné, minimálně u RG 2014, což byl velmi zvláštní rok, všechny 4GS si rozebrali různí hráči, špička byla dost nevyrovnaná výsledkově, takže bych se vůbec nedivil, kdyby ho porazil Murray) měl by dnes 16 GS. Kdyby Nadal vyhrál jen dvě z těch tří finále, která mu ukradl Djokovič (minimálně na AO by s oblíbeným Murrayem podle mě vyhrál, když stačilo málo, aby tam porazil neoblíbeného Djokoviče, navíc na "jeho" GS, a Tsonga ve Wimbledonu by byl jistě také outsiderem a ačkoli zažíval skvělý turnaj, stál by proti Nadalovi v TOP formě, to je třeba mít napaměti... ten Federer na US je určitě nejspornější, proto beru, že by Nadal ten zápas nevyhrál, i vzhledem k okolnostem, že stačilo málo, aby Federer porazil nezastavitelného Djokoviče), měl by těch GS také 16.
Reagovat
Amputace
Jasně, je to spousta kdyby, ale uvědomte si, v jaké formě toho roku Nadal byl. To, že hrál šestkrát finále s neporazitelným Djokovičem, jistě není náhoda. Na cestě do finále s ním porážel jak Murrayho, tak Federera, zkrátka úplně kohokoli. Vlastně jde výsledkově o jeden z jeho nejlepších roků v kariéře (10 finále! - z toho tři GS) - jenže tam byl DJokovič... V následujícím roce pak Nadal na skvělou formu navázal, dokud nepřišel Wimbledon... Taky jde o to, že Djokovič Nadalovi neublížil pouze tím, že mu "vzal" ty tituly, ale především mu znemožnil dvouletou dominanci a dvoletý post světové jedničky. Nebýt Djokoviče, spousta těch oblíbených argumentů anti-nadalovců (nikdy neobhájil turnaj mimo antuku a podobně) by byla v tom roce zničena, nebýt Djokoviče...
Reagovat
Tornes
No zrovna ty hráče o které se jedná rozhodně nijak extra neporážel jak na běžícím páse. S Tsongou měl v daném roce bilanci 1:2 (výhra antuka, prohry hard a tráva) a s Federerem 2:1 (výhra antuka a Miami, prohra tour finals), celkově vyrovnaná bilance 3:3. Opět žádný důvod pro bezbřehý optimismus a jisté vítězství Rafy. On i bez Novaka měl pořád 9 proher (což je například počet který měl Federer v celkovém součtu dvou sezon), takže ta jeho forma nebyla úplně dokonalá.

Jinak o Djokerovi jsem já nic nepsal. Samozřejmě by nic jistého neměl. Ale celkem logicky by z toho profiloval o něco více, než Rafa (jednoduché porovnání 9:4).

A mimochodem ať odděláte kteréhokoli z nich, tak to ještě neznamená, že by byli na úrovni Federera. Tomu by odstranění kohokoli z těch dvou pomohlo úplně stejně, jako tomu druhému, co by zůstal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 5GS z hardu, k tomu TM a xy ďalších hardových vavrínov, hierarchicky by sa na harde šplhal niekde k Agassimu a Samprasovi, neviem či to je úplne širšia špička, myslím, že by to bola na 29 ročného hrácma velmi slušná bilancia aj vzhladom na ďalších xy vynechaných hardových GS, či zraneniami poznačených austrálskych podnikov...

Djokovic by mal bez Rafu celkom určite tri RG, s trojkou by tiež atakoval popredné historické umiestnenia s tým, že to čislo by v 28rokoch nemuselo byť samozrejme konečné.
Reagovat
mahycek
Myslíš, že to otočí ?
Reagovat
Meceon
myslím
Reagovat
Meceon
mazec...serena páté prohrané podání za sebou...kde je její zabijácký servis bože můj:)))...ale stejně vyhraje:)))
Reagovat
smazaný uživatel
ty poslední dva fiftýny :D
Reagovat
mahycek
To snad není pravda, co je s tou Serenou ?
Reagovat
Meceon
klid,ted začala hrát...je po rusce
Reagovat
Meceon
je to paradox,že i když se už ted nehýbe skoro vůbec a její podání ztrácí na kvalitě,pořád to stačí ...:)))
Reagovat
Meceon
serena na to slušně kašle...:)))
Reagovat
gigin
Ákáčko jede.
Reagovat
sprchon
Jo tenhle, Kuznetsov. :D
A já furt přemejšlel, kde hraje Anna Karenina. :)
Reagovat
gigin
Nelži.
Reagovat
sprchon
Úsměv.
Reagovat
EllNino
neurážej
Reagovat
smazaný uživatel
Nezáviď
Reagovat
sprchon
Pojď, pojď, pojď!
Reagovat
janek_da
jsi zlý
Reagovat
sprchon
Mě nikdo nemůže urazit, vnoučata mě mají rádi.
Reagovat
janek_da
tak na mě ve vlákně neodpovídej
Reagovat
sprchon
Já se snažím jen normálně bavit, zatímco ty tady na mě ošklivě reaguješ.
Jdu se koukat na Berďulku, v televizi teď opakují jeho zápas s Johnsonem.
Reagovat
janek_da
nemáš na to
Reagovat
sprchon
Neurážej, nejsi chytrý.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
janek_da
dneska je ale pondělí
Reagovat
sprchon
Nereaguj na mě, vůbec ti nerozumím.
Reagovat
janek_da
je to veřejný prostor. neporoučej.
Reagovat
gigin
Lžeš.
Reagovat
janek_da
Jsi mimo.
Reagovat
sprchon
A právě proto, že je to veřejná diskuze, tak si můžu psát, co chci. Chápeš?
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
janek_da
jsi ryzí zlo.
Reagovat
gigin
Opravdové.
Reagovat
janek_da
Pate
Reagovat
gigin
Mat. Konec hry.
Reagovat
smazaný uživatel
A komentuje to Basa? Jinak se na to určitě dívat nebudeš.
Reagovat
gigin
Basa je mimo. Dikce a hlási pořád stav jak pomatený.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to Jožka je jiný pán.
Reagovat
sprchon
Docházej mi náboje a už mě to nebaví. :D Volného pokračování nechť se ujme kdo chce. ;)
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
gigin
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
76 minut a žádná reakce. Začínám mít o paní F. strach :-(
Reagovat
Fandina
Hlídám vnoučata.
Reagovat
smazaný uživatel
pokecame az po jidle, az slupne gyros, doufam, ze i s pitou.. ;-)
Reagovat
brixner
.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už jsme u toho, kdo zastaví Djokoviče, tak Nadal určitě ne, Murray se teprve ukáže, jestli dojde na jejich střet v Miami a na Rogerův návrat se čeká jako na smilování, tak by mě zajímalo, jestli se vrátí v takové formě, aby dokázal Djokovičovi skutečně konkurovat, jako správná fanynka věřím, že jo :) Na youtube se totiž objevilo docela působivé video od uživatele Milos RF Petric s názvem Roger Federer Vs Novak Djokovic - Dawn of Justice 2016 HD se skvělým soundtrackem z novýho Batmana, kde se mluví právě o rivalitě Noldy a Fedexe, ale bylo zřejmě kvůli autorským právům k hudbě hned vymazáno, a mě se to zdá jako škoda, tak ho sem dám já, co na to říkáte? ;)

http://leteckaposta.cz/532743308
Reagovat
Mayo
že sa mi to nechce pozerať :D ale nečakám od Fedexa hneď nejaké veľkolepé vystúpenie po tej pauze...nejaký čas to asi potrvá ale dúfam, že čo najskôr bude na tej svojej dobrej úrovni
Reagovat
smazaný uživatel
lenochu, je sice krátký, ale pěkný ;) málokdo od Rogiiho teď asi čeká něco víc, sám se nechal slyšet, že ten zápas s Del Potrem měl být prověřovací, jak na tom je, antuka už ho nepotřebuje že jo, tak se snad dočkáme na trávě a v Riu no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Video rivality RF a ND s použitím soundtracku zo scifi je celkom príznačné, keďže šance na výhru prvého menovaného vo velkom zápase sú zrejme na úrovni scifi :)

Alebo ak chcete, tak Novak je v tom súboji Superman a Roger bežný smrteľník v maske netopiera :)
Reagovat
Nola
:D..... ako som mohla vcera tento prispevok prehliadnut?
Reagovat
Amputace
K "autorským právům k hudbě" :D To mě pobavilo - vzhledem k tomu, že jde o hudbu už tak pětkrát zdestilovanou (jak je ostatně u maestra Zimmera zvykem).

To není nic proti tobě, jen mě to pobavilo to spojení Hans Zimmer a autorská práva :) Ještě nikdy jsem ta dvě slova v jedné větě neviděl a působí vpravdě absurdně :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, v tomhle se nevyznám, jak se to smí/nesmí používat, proto jsem napsala "zřejme" :D každopádně hudbu Hanse Zimmera mám ráda :)
Reagovat
Mayo
úplne mimo teraz ale čo si všímam Djokovičove fotky k článkom, tak ešte som hádam nevidel inak odfoteného ako, keď hrá úder z bekhendovej strany :D ... to možno bude aj tým, že BH hrá aj 88% času v zápasoch :D
Reagovat
brixner
.
Reagovat
yenda1
Rekordy jsou fajn. Všechna čest. ALE! Pro posouzení hráče je důležité dá se říci jen jedna statistika, jen jedno číslo, které zajímá. A to počet vyhraných GS. Je to redukce, je to zjednodušení, ale bohužel je to tak.
Reagovat
Kozoroh
No1e vyhrál 11 GS turnajů, což je velké a úctyhodné číslo. Považte, že Lendl, vláce tenisu 80. let, má GS 8! Borg, který je považován za nejlepšího hráče 70. let, jich má 11, stejnou cifru jakou má Novak a Novak ho téměř jistě předstihne. Djoker má na to dohnat a předehnat Samprase s Nadalem, pak se uvidí...
Reagovat
yenda1
11 je krásný číslo. Ale s tímto číslem patří mezi skupinu ostatních. Pochop nemyslím to jako dehonestaci, ale takto je to prostě vnímáno. Nole, a kdokoliv jiný, si může vyhrát klidně 100 turnajů Masters, ale pokud by skončil na 12-13 Gs turnajích, bude pořád jen mezi ostatními.
Reagovat
Nola
ktori su ti ostatni? Sampras, Nadal, Borg, kto dalsi? oni nepatria medzi legendy? vo vasom nadradenom ponimani su to vsetko nuly, kazda doba ma svojho krala, zavisi aj na pocte korunnych princov, ktori su schopni krala sem tam zosadit z tronu, co je pre vasu komunitu nepochopitne.... Novak uz teraz patri medzi legendy a vobec nezalezi ci este nejaky ten GS prida
Reagovat
yenda1
Jsou to legendy, když na tom slově bazírujete. A jsou to ti ostatní. Ne pro mě. Na mě nezáleží. A nebudem se tu handrkovat. Stejně bude všechno zapomenuto.
A pokud Djoko vyhraje 17 a víc GS bude král, a všichni pod ním v kolonce ostatní. Legendy, princové a kdovíco ještě, ale bude to ono množství.
Reagovat
Nola
bingo!
nehovori sa bohuzel, ale chvalabohu yenda1
Reagovat
smazaný uživatel
Postavit proti sobě Noleho v dnešní formě a Rogera v jeho top formě v roce 2006, myslím, že by Novak moc šancí neměl
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jen ve stádiu úvah.Toto nikdy nikdo nerozsoudí.
Reagovat
Kozoroh
* O 63. titul ATP,čímž by předčil Vilase; další na řadě jsou Borg se Samprasem se 64 triumfy
* O rekordní 28. triumf na podnicích Masters, což samozřejmě vzbuzuje největší zájem
* V Miami může No1e pošesté triumfovat a z toho potřetí za sebou; v obou parametrech by vyrovnal miamské rekordy Agassiho
* Potřetí v řadě a počtvrté celkově může Djoker vybojovat double IW+Miami, který získal v seónách 2011, 2014-15; z obou turnajů dohromady má teď 10 titulů, což je rekord
Reagovat
Kozoroh
* Potřetí v kariéře by v případě triumfu na letošním Miami Open vyhrál 4 Masters podniky v řadě - první šňůra 2013-14 (Šanghaj, Paříž-Bercy, IW, Miami), druhá šňůra 2014-15 (Paříž-Bercy, IW, Miami, Monte Carlo); kéž by tato šňůra čítala 5 titulů (tedy kromě Miami by Novak musel vyhrát i Monte Carlo), protože o prvenství v počtu získaných Masters titulů v řadě se nadále dělí s Nadalem (v roce 2013 vytvořil Rafan šňůru Madrid, Řím, CO, Cinci)
* Podesáté v kariéře může No1e na Masters turnajích uspět jako obhájce titulu; triumf obhájil v Indian Wells 2015-16, v Miami 2012 a 15, loni v Římě, roku 2012 v Kanadě, 2013 v Šanghaji a v sezónách 2014&15 v Paříži; po Paříži-Bercy a IW se Miami může stát třetím Masters podnikem, kde Novak získal hattrick
Reagovat
panzer.dragon
možná by se djoker mohl stát i hráček co bude držet rekord v počtu celkovýho price money, že by dal fedexe
Reagovat
smazaný uživatel
jeste k tomu by se stal nejvice placenym tenistou v historii (prie money)
Reagovat
turista
Borga a Samprase Novak Djokovič přesviští ještě před RG. Tam už bude hrát nejméně o 66.titul.
Reagovat
svetova.dvojka
Thiem vypráší Nováka z kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
:D a pak vypne pleják
Reagovat
Pe3k
Byl bych rád, kdyby mu alespoň dělal problémy. Porazit ho stačí až na RG :)
Reagovat
Marduch
Vzhledem k přípravě na RG by bylo nejlepší, aby na něj vytáhnul to nejlepší už tady ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A když ne tady, tak na RG. Ale tam na toho labila bude stačit klidně zase i Wawrinka nebo Murray. Ale nějaké druhořadé Masters ať si klidně nechá. To je jen berlička pro jeho fanoušky, aspoň mají na čem stavět, když se z něj snaží dělat legendu.
Reagovat
SubOptikT
Ještě má Federer pořád sračku nebo už je to dobré?
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to pořád můžeme brát jenom jako "podřadné" Masters. Horší to bude až se Djokovič vyrovná Federerovi co do počtu GS trofejí. Pak nádherně uvidíme jak pomaloučku, nenápadně Djokovič vybojoval trůn nejlepšího hráče všech dob. Nepíše se mi to lehce, ale myslím, že se tak stane.
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím, že ne. Ale hodně by to chtělo, aby se na RG potkal s Thiemem. Věřím, že kdyby ho porazil on jako zástupce mladé generace, tak ho to psychicky zlomí a přidal by už tak maximálně 1-2 GS tituly. Zatímco když tam prohrával pořád dokola s Nadalem, tak si mohl říkat, že ten titul získá, až Nadal odpadne. Ale loni ho nalomil Wawrinka a letos by ho mohl Thiem dorazit. Každopádně ty Masters nejsou tak významné kritérium. Kdyby byly povinné už v letech, kdy Roger tenisu absolutně dominoval, tak by jich měl dnes zřejmě přes 30, takhle je ta statistika hodně zkreslená.
Reagovat
Kozoroh
Už k Thiemovi upíráte zrak... Vy už fakt musíte být z Djokera zoufalí.
Reagovat
zube
Ne zoufalí, ale otrávení
Reagovat
Kozoroh
A to vám RF-fanatikům nahání hrůzu!!! Vaší největší hrozbou už není Nadal, ale Djokovič, však si všichni všimněte, jak pomalu, ale jistě ubývá hejtů na Rafovu adresu a naopak přibývají ty na konto Novaka. Hejty však nemůžete zbrzdit Djokerův postup vpřed v historických tabulkách!!
Reagovat
SubOptikT
+l
Reagovat
smazaný uživatel
Proti tomu se musím ohradit :D. Nadala pořád nesnáším víc než Djokoviče. Ale je 1 turnaj, na kterém bych mu proti Djokovičovi fandil - RG.
Reagovat
Kozoroh
Fandil bys Nadalovi i za cenu toho, že by se Nadal v počtu GS titulů přiblížil Rogerovi, tomu se říká vyhánět čerta ďáblem....
Reagovat
smazaný uživatel
Já to beru tak nějak, že Nadal by si ten 10. titul zasloužil :D
Reagovat
Kozoroh
Kde jsou ty časy, kdy jste vy a další naříkali nad Rafovou nadvládou na RG a toužili jste, aby RG vyhrál někdo jiný...
Reagovat
zube
Az djokerovi přijdou na ten doping tak bude po legraci
Reagovat
Nola
bezlepkova dieta je na zozname zakazanych latok?
Reagovat
Mayo
som zvedavý či to praskne celé a kedy u tých top hráčov
Reagovat
Kozoroh
Pouhá konspirační teorie. A tu zlí jazykové omílají do nekomečná...
Reagovat
Kozoroh
Účelově si opomněl, že loni Wawrinka na RG porazil nejen No1eho, ale i Rogera. Dále si ty RF-fanatiku zamlčel, že Wawrinka byl loni jediný, kdo porazil Djokera na GS. Loni Djoker vyhrál AO (které letos k tvé zlosti obhájil), Wimbledon a US Open (kde ve finále porazil Fedexe).
Jelikož si zaslepený, tak sis nevšiml, že Djoker je už teď brán za legendu první kategorie, 11 vyhraných GS turnajů hovoří za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu nechápu, jak někdo může nazvat Djokoviče labilem. Hráče s tak silnou hlavou a seběvědomím. Občas si nad těmito komentáři říkám, že ten člověk tenis nehrál ani na té nejnižší úrovni, respektive vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že je labil. Silnou hlavu má jen proti slabým soupeřům, proti silným jen v případě, že vede. A to taky neplatilo vždycky, ale až od Wimbledonu 2014, kde po jeho psychickém kolapsu ve 4. setu následoval ještě větší kolaps Rogera v 5. setu a právě tam se to mezi nimi zlomilo, začal si na Rogera věřit. Jinak předtím prohrál asi 4 GS finále v řadě, kdyby padl i ve Wimbledonu 2014, tak kdo ví, jestli by ještě dokázal vyhrávat velké turnaje. A třeba na RG několikrát prohrál zápasy hlavně v hlavě, kdyby byl tak psychicky silný, jak z něj děláte, tak už minimálně 2 tituly z RG měl. Nemusím chodit daleko - 2015 4. set vedl 3:0, pak ještě za stavu 4:3 na returnu vedení 40:0, místo brejku sám ztratil následující servis. To byla fakt ukázka psychické "síly".
Reagovat
smazaný uživatel
Moc rád bych si s tebou GSKINGROGER šel zahrát. Docela by mě zajímala silná hlava v tvém podání.
Reagovat
Kozoroh
" Samozřejmě, že je labil. Silnou hlavu má jen proti slabým soupeřům, proti silným jen v případě, že vede."
Tady se nebavíme o Ferrerovi nebo Berdychovi, ale o Djokovičovi, vítězi 11 GS podniků. Djokovič všech svých 11 majorových titulů musel vybojovat v konfrontaci s 3 největšími protivníky (Federer, Nadal, Murray), slova o jeho labilitě v tomto kontextu vyznívají směšně.
" A to taky neplatilo vždycky, ale až od Wimbledonu 2014,"
Ti si už vůbec nepamatuješ sezónu 2011, že? Kdy tvůj milovaný Roger na US Open 2011 prohrál s Novakem ze dvou mečbolů, z vedení 2:0 na sety.
" Jinak předtím prohrál asi 4 GS finále v řadě"
Prohrál 3 GS finále v řadě - WCh 13, USO 13, FO 14. Tři po sobě jdoucí prohry však zaznamenali i jiní velcí tenisté - Nadal, Connors, Lendl a koneckonců i Federer.
" A třeba na RG několikrát prohrál zápasy hlavně v hlavě, kdyby byl tak psychicky silný, jak z něj děláte, tak už minimálně 2 tituly z RG měl. Nemusím chodit daleko - 2015 4. set vedl 3:0, pak ještě za stavu 4:3 na returnu vedení 40:0, místo brejku sám ztratil následující servis."
I kdyby vyhrál 4. set, tak není 100% jisté, že by Wawrinku v pěti sadách dal. Na AO 14 jejich zápas šel do pěti setů a těsně ho vyhrál Stan. Stav 3:0 nebo 4:3 40:0 neztratil v rozhodující páté sadě. Právě pátý set na GS je nejlepší prověrkou psychické odolnosti a Djoker má v pětiseťácích výbornou bilanci, lepší než Roger nebo Rafa.
Reagovat
turista
To je fakt. Pokud kdokoliv kdekoliv donutí Noleho k 5 setům tak pětiseťák Novak Djokovič snad ještě nikdy nikde neprohrál. Takže pochybnosti o něm jsou směšné.
Reagovat
Pedronegro
jestli todle je fanda RF, tak ho lituji ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist