Djokovič z Australian Open neodstoupil. Raonice porazil i podvanácté a je ve čtvrtfinále

14. 2. 2021, 14:28
Aktuality 60
AUSTRALIAN OPEN - Obhájce titulu Novak Djokovič se v Melbourne dokázal po pátečních problémech s břišním svalem připravit na další vítězný zápas. Dnes porazil 3-1 na sety Kanaďana Milose Raonice, s nímž vyhrál i 12. vzájemný souboj, zaznamenal 300. výhru na grandslamech a podvanácté postoupil do čtvrtfinále Australian Open. V něm na osminásobného šampiona čeká Němec Alexander Zverev.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič si v průběhu pátečního zápasu třetího kola proti Tayloru Fritzovi poranil břišní sval a po vyhrané pětisetové bitvě se obával, že bude natržený. V sobotu netrénoval, podstoupil vyšetření a s lékaři konzultoval své další účinkování v turnaji. 

Z úvodního grandslamu ale odstoupit nemusel. Dnes večer nastoupil do osmifinálového zápasu proti Milosi Raonicovi a byť nebyl stoprocentně fit, zvítězil 7-6 4-6 6-1 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci upravil už na 12-0.

"Neměl jsem žádnou přípravu, protože jsem veškerý čas vynaložil na to, abych se dal dohromady. Kdyby to byl jiný turnaj než grandslam, tak jsem odstoupil," řekl Djokovič ke svému zdravotnímu stavu.

"Až do rozcvičky jsem netušil, jestli budu hrát. Během zápasu to občas bolelo, takže to nebylo ideální, ale nemůžu si stěžovat, když jsem porazil dobrého soupeře," uvedl rodák z Bělehradu po jubilejní 300. výhře na grandslamech, kterou překonal Chris Evertovou. Před Djokovičem jsou v historickém pořadí jen Martina Navrátilová (306), Serena Williamsová (361) a Roger Federer (362), který může o rekord při své absenci v Melbourne přijít.

"Dnes to pro mě bylo nejtěžší ve třetím setu, kdy se mi nedařilo returnovat. Milos má vynikající servis a toho jsem se obával. Nechtěl jsem se dostávat do dlouhých výměn, naštěstí v důležitých momentech jsme zahrál velmi dobře," komentoval 33letý Srb, jenž na Australian Open hraje 17. rok po sobě a podvanácté postoupil do čtvrtfinále.



Z jedenácti čtvrtfinálových zápasů v Melbourne Parku Djokovič osm vyhrál a nakonec to pak vždy dotáhl až triumfu. Letos ho v pro něj zlomovém zápase čeká Alexander Zverev, s nímž ve vzájemné bilanci vede 5-2. Naposledy ho zdolal před dvěma týdny na ATP Cupu v Melbourne 2-1 na sety, v jediném střetnutí na grandslamu (French Open 2019) zvítězil 3-0 na sety.

Třiadvacetiletý Zverev na úvod Australian Open ztratil set s Marcosem Gironem, ale od té chvíle neprohrál už 12 setů v řadě. Dnes si poradil 6-4 7-6 6-3 se Srbem Dušanem Lajovičem, kterého porazil i potřetí, ovšem poprvé to nebylo po pětisetové bitvě. Celkově zaznamenal 50. gradlamovou výhru.

• AUSTRALIAN OPEN 2021 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (14. 02. 2021)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Raonic (14-Kan.) 7-6(4) 4-6 6-1 6-4
Dimitrov (18-Bulh.) - Thiem (3-Rak.) 6-4 6-4 6-0
A. Zverev (6-Něm.) - Lajovič (23-Srb.) 6-4 7-6(5) 6-3
Karacev (Rus.) - Auger-Aliassime (20-Kan.) 3-6 1-6 6-3 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
Krisboy
Miloš je prostě dřevák. Srdíčko dneska rozhodně byl k poražení. Evidentně nehrál naplno, ale tak nějak úsporně. Na druhou stranu většina jeho úderů měla směr a razanci, takže Milda byl pořád pod tlakem a všechno si musel uhrát sám.
Reagovat
FulnekUltras
ta steroidová příšera už nesmí projít !!!
Reagovat
com
toz ja myslim, ze do finale neprojde stejne ani jedna.. Hnusny finale Osaka - Barty je na spadnuti.. Fandit nebudu ani jedne smile smile
Reagovat
Mr.Pink
to by bylo paradni finale
Reagovat
hippos
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pište si: úplná dieta, dvakrát denně vypláchnout žaludek a jednou za den klystýr, ale pořádný, až bude volat všechny pravoslavné svaté! Simulanten bande! Já ho vykurýruju a bude mašírovat na Bělehrad!
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím, o čem tam mohl mluvit přes 13min. Mně stačily 2-3minuty jeho výmluv a hledání slov, jak to svoje šmejdstvo zahrát do outu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
omylem postnuto nahoru, protože se mi místní editor neustále nevimproč seká...

Btw, při tom rozhovoru už jenom ty jeho ironický úsměvy hovořily za vše.
Reagovat
Patik
v poriadku..máš právo na svoj názor..rešpektujem..smile
Reagovat
smazaný uživatel
tohle chovani djokovice je presne ten duvod, proc nikdy v oblibenosti nebude sahat ani po kotniky nadalovi s federerem a muze klidne vyhrat i 30 grandslamu
Reagovat
turista
Sval byl natažený a ne natržený. Příznaky jsou podobné. Takže to dopadlo líp než jsem čekal. Kdyby šlo o Nadala tak si tyhle kecy odpustíš. Na oblíbenost se může Novak vykašlat. Zítra začíná 308 týden na No1. Idemo!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si jistý, že jde o natržený sval.

tohle sam rekl, kdyby to tak bylo, v zivote by nemohl nastoupit, protoze by se sotva hnul...

ale mysli si co chces a uctivej lhare, mas na to pravo
Reagovat
turista
Na to teda mám sakra právo fandit komu chci.
Reagovat
No-le
Proč hned 'lháře'?!? Tak si myslel, že to je natržený a nebylo. Hotovo dvacet. Vy jste jak posedlí tím hejtováním. Měl jako odstoupit, přestože mohl hrát jenom kvůli tomu, že předtím řekl, že má natržený sval? Tohle tím chcete říct? Nebuďte směšní.
Reagovat
peRFect
Ne,neměl odstoupit,ale měl si odpustit ty kecy.Mohl to podat uplně jinak,neutrálně,ne hned házet diagnózy a druhý den jakože netrénovat (což je v kontextu ještě směšnější).Novak je best actor on tour,už roky a neskutečně to jeho osobu sráží,protože tenista je to samozřejmě famózní.
Reagovat
Nola
ahoj zlaticko, spojenie "akoze netrenoval" vyznamovo znamena co? som celkom zmatena, ze si si nasiel cas na Novaka a mna nie smile
Reagovat
turista
No tak Rafa Nadal například tvrdí v rozhovorerch, že mu o počet vyhraných GS nejde. Skutečnost je ale taková, že se doslova klepe na to aby těch GS měl už konečně víc než Federer. A Novak Djokovič zase nechce připustit aby mu Rafa odskočil o 4 GS a hlídá se své týdny na pozici No1. Nakonec tady z toho jejich soupeření ale může vytěžit nejvíc například Medvěd nebo Tsitsipas koneckonců i Rubl nebo Saša Zverev.
Reagovat
Amputace
To není pravda. Teď lžeš stejně jako Djokovič. Nadal po vyhraném RG jednoznačně řekl, že by chtěl ukončit kariéru s nejvíce GS, tak co si tady vymýšlíš?
Reagovat
Marduch
Tohle téma má Rafa tendenci relativizovat podle aktuální situace, důvod je myslím jasný. Co mě ale opravdu pobavilo, je jeho odpověď na otázku ohledně gratulace Fedexe k titulu z posledního RG: "Myslím, že je šťastný, když vyhrávám, stejně jako já jsem rád, když se daří jemu.? smile
Reagovat
turista
Novak v pavouku zůstal. V Djokolandu nás to těší. A jeho početní hateři budou mít aspoň na koho nadávat.
Reagovat
SydneyOpen
Jeho doktoři by měli dostat nobelovku, když dokáží den staré natržení břišního svalu ošetřit tak, že je hráč schopný odehrát (vyhrát) zápas na GS smile takže to měl nejspíš jen natažený, ale opět musel ukázat nějaký hrdinský čin žesmile
Reagovat
Mr.Pink
mirka knapkova s natrzenym brisnim svalem vyhrala olympiadu
Reagovat
Patik
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, Novak je strašná herečka. Zrejme z drobného zranenia urobí divadlo s odstúpením a nakoniec je všetko inak. Úplná drama Queen. Raonic samozrejme veľké nemehlo, ten chlap je taký typický TOP 20 hráč s 1 podarenou sezónou.

Dom Thiem vyhral GS. A zrejme mu nedochádza, že ak skončí s týmto jedným, ktorý, ako všetci vedia, vyhral za šťastných okolností, tak vo výsledku bude niekde v klbku hráčov ako Roddick a spol, ktorý sa vyznačovali pravidelným zlyhávaním a nekonzistenciou. Ak to myslí s vyhrávaním GS vážne, nemôže vypadávať so Schwartzmanmi a Dimitrovami. Po postupe s Kyrgiosom som si pomyslel, že ako dobre, Nick by aj tak zahučal už v ďalšom kole a pritom je to presne naopak.
Reagovat
gigin
Těším se na Fogna X Rafa. Fabio, pokud nebude dělat Zagorku, bude první hráč co tu Býčka trošku prověří. Slibuju si od toho super mač. Ale víš jak, člověk míní......
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to bomba, alebo 3:0 pre Rafu.

Nejako cítim, že nič medzitým. Uvidíme, ako sa aj Fabio vyspí, či bude mať chuť bojovať, trebars po prvom nezdare.

Rafa ale fakt nehrá dobre, dvojcifra UE na každý set. Zatiaľ mal samých tajtrlíkov, takže slabá hra nebola na oko, až tak zrejmá. Škoda, že to nedali ako night session, moc nerozumiem tomu schedule. Aj výber času pre match Osaka, Mugu bol zvláštny.
Reagovat
gigin
Jo no, tož jak říká Fandina, s tím nic nenaděláme. Jinak souhlas a věřím v 5 setů. Rafa to urve. Víc bude chtít, jako vždy. Jak říkal teď jeden mladej, co s ním trénoval, že je to prostě pecka, on se chová a hraje, jak kdyby to bylo finále GS. Myslím, že Sinner to byl, ale nevím přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej hej Sinner. Spomenul ho v dakovnej reci, ked vyhral tu 250ku prvu. Ze mu ten trening dava vela. Super kompliment.
Reagovat
gigin
Já pro tohle hrozně Rafu obdivuju.
Reagovat
Paixx
Zrovna mě napadlo jestli je fakt někdo velkej fanoušek Raonicesmile, protože fandit mu musí bejt víc o nervy, než třeba Kvitová a dřív Berdych. Nulová trpělivost, všechno hned musí ukončit winnerem a neřeší, že na druhý straně je Djokovic bez břicha. A fyzička taky nic moc.
Prostě takový nemehlo nosmile
Reagovat
Davor1
Raonič je na pomery top hráčov nemehlo, to o ňom všetci vedia už 10 rokov. Ale to nemehlo má v tridsiatke zarobených 20 mega a mimoriadne úspešnú kariéru, takže skôr pred ním treba sňať klobúk, ako dokázal využiť svoje parametre a presadiť sa aj napriek tomu, aké je nemehlo.

Thiem na tom jednom GS určite neskončí, ale nedá sa od neho čakať, že ich bude loviť ako Nole herečky. Proste je to hráč na úrovni Wawrinky, na svojom tope môže vyhrať s každým, ale nedokáže ho hrať stabilne niekoľko rokov.

Djokovič je skvelý herec, to je o ňom známe, ale za toto by som mu dal Oskara. Sám som bol presvedčený, že je s ním na turnaji koniec.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne si myslím, že Thiem je s prehľadom lepší hráč ako Wawrinka. Jeho počet GS nevyrovná, ale tak pri Stanovi je GS štatistika v kontexte jeho celkovej výkonnosti a hierarchie asi najviac zavádzajúca v open ére. Thiem má už teraz násobné výhry s BIG 3, Stanovi sa darí len s Novakom. Uvidíme ako sa prejaví počas sezóny, ale ak neurobí jedno finále a semifinále v Parízi a NY, bude to pre mňa pokles výkonnosti a sklamanie.

On bude mať tento rok už 28 rokov a aby naozaj nezačal odchádzať ešte skôr, ako definitívne odídu Nadal s Djokovicom.

Raonic, samozrejme, že má dobrú kariéru. Ale nedá sa to takto vidieť, len skrz peniaze. Biedu netrie ani Jojo Kovalík, dá sa povedať, že mal dobrú kariéru. Raonic mi príde, už definitívne zastagnovaný, a môžeme pomaly hodnotiť. Vzhľadom na to, že nemá žiadny poriadny skalp na GS, zdá sa byť s odstupom čase prehypovaný.
Reagovat
Davor1
"ale tak pri Stanovi je GS štatistika v kontexte jeho celkovej výkonnosti a hierarchie asi najviac zavádzajúca v open ére"

No, mám pocit, že práve ty si ten, kto tu najviac pretláča názor, že GS výsledky sú alfa a omega a ostatné turnaje sú len taká príprava na GS... takže čo z toho, že Thiem dokáže poraziť Nadala v Rio de Janeiru a Barcelone, Federera v Stuttgarte a Ríme a Djokoviča na TM... keď na GS s nimi väčšinou zlyháva? :D Wawrinka má GS z troch turnajov zo 4 v najťažšej konkurencii v histórii, v priamej konfrontácii s tými najväčšími goatami. Takže asi by som veľmi netvrdil, že Thiem je s prehľadom lepší.
Mimochodom, napríklad taký Kuerten má 3 GS ako Wawrinka, ale mimo RG nikdy neprešiel cez štvrťfinále na inom GS.

Tak u Raoniča podľa mňa nikdy neboli ani nejaké očakávania, že by mohol nejaký GS vyhrať. Pamätám si ho ešte ako začínal na challengeroch, keď fakt okrem servisu nemal nič, nikdy to nebol nejaký talent a u neho mi práve príde, že dosiahol oveľa viac, na čo mal. Trebárs taký Dimitrov, Kyrgios, Gasquet a ďalší podobní, u ktorých sa práve čakalo, že budú zbierať GS, nakoniec skončili horšie ako práve Raonič.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, GS sú TOP TOPov a sú rozhodujúce pri legendách, ktoré Grandslamom podriaďujú celú kariéru. Najmä, keď ich každý vyhráva v dvojciferných číslach.

Ale pri druhom alebo treťom slede, tam môže niekto ojedinele vystreliť, vyhrať GS, ale netvrdil by som automaticky, že je lepším hráčom, ktorý sa dlhodobo drží v TOP 5, ale nedarí sa mu vo finále majorov. Ešte lepším príkladom, ako Wawrinka je Cilic.

No Raonic bol niekde okolo roku 2017 tuším tretí na svete a na GS striehol v druhej vlne. V takej istej ako sú dnes Thiem, Tsitsipas a další. Ale nikdy nebol ku GS ani len blízko. Hral finále, ale to bolo jednoznačné.
Reagovat
soloo
Wawrinka ziskal Grandslamy v obdobi dominancie najlepsich titanov historie tenisu. Thiem s nimi na GS v 90% zapasoch prehrava a to uz je obdobie kedy dohravaju ale ok Thiem je lepsi hrac, v forehandovej hlave urcite
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka vyhral finále AO so zranenym Nadalom, Thiem ho vyfasoval vo finále RG, a Djokovica vo finále AO.

Thiem ma uz 3 skalpy Nadala s Djokovicom na GS, v 27r. V tom case mal Wawrinka tak 0 vyhier :)

Niekedy treba vidiet aj za horizont prvoplánoveho vnimania. Ale na to potrebujes software priatelu.
Reagovat
ttopi
To je moc hezký, nicméně taky si nemyslím, že Thiem je lepš hráčem než Stan. A to Thiemovi fandím a doufám, že ještě něco velkého vyhraje.
Reagovat
paddy
nedávno si psal, že jich, nevím přesně, 5 a víc udělá (GS titulů) a teď ho odepisuješ, navíc svého oblíbence smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, nikdy som nepísal, že Thiem vyhrá 5 a viac GS. Zle si pamätáš Paddy.

O piatich som sa vyjadroval možno v prípade Medvedeva, pri Thiemovi som vždy zohľadňoval vek.
Reagovat
paddy
myslím, že jsme mluvili i o tvém Attilovi, přesné číslo nevím, ale reagoval jsem tehdy, že si dokážu představit 2-3, což si bral jako můj ústupek k mým dřívějším prohlášením

počítej sám, nějaký RG udělá, třeba 2, a pak ještě 1 někde, takže 4 by mohl vydolovat, Big3 už začíná erodovat
antuka je hlavní karta se slabší konkurencí bez Rafy, který nebude věčně, jinde je pole vyrovnanější a trávu u něho škrtám
Reagovat
smazaný uživatel
Otazkou je do akej miery bude konkurencieschopný po 30ke.

Ale velka vacsina druhej vlny, aj ten spominany Roddick, zacina okolo 29-31 odpadat az uplne odpadat.

Thiem nema RG vyarendované, ak by Rafa nestartoval. Kludne moze zahucat s Tsitsipasom, alebo sem tam vypadnut aj skor, ako minuly rok s Diegom.

Bol by som prekvapeny, ak by Thiem koncil karieru so 4 a viac GS.

Na dalsie dva mu verim, ale zaroven je to, aj vzhladom na konkurenciu, ktoru ma z radov mladsich v mojich ociach jeho maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
No my sme sa v roku 2019 tusim bavili najma o jeho potenciále vyhrat GS mimo antuku. Tam som si stál za tym, ze ho vyhrat moze.
Reagovat
soloo
tesim sa na Alcaraza
Reagovat
soloo
a prídu další a další
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď Alcaraz prinesie pár ľuďom viac radosti, než Alcatraz :)

Uvidíme, debut má za sebou. Je mladučký, sezóny 2022-2023 veľa povedia.
Reagovat
turista
Vypadnutím Thiema turnaj ztrácí na atraktivitě. Dimitrov to nespasi.
Reagovat
SwissMaestro
Hmm tak veteráni Rosol a Murray dostávají na challengerech kotel :D
Reagovat
peek
Tak prohrát s Bemelmansem není žádná ostuda.
Reagovat
paddy
vypadli stejný den jako Thiem, takže žádná ostuda smile smile
Reagovat
Krisboy
Nejen to, Rosol na rozdíl od Thiema prohrál až ve finále smile
Reagovat
Faddova
Tak bolínko zjevně přebolelo... (klasika), nebo Pepe Imaz léčí na dálku smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Djoko pod silnými prášky, bez tréninku zostudil
čtrnáctého hráče světa. To je vizitka Raoničova backhandu a psychiky. smile Easy Ultron. smile
Reagovat
dako
Ten Raoničov BH je naozaj žalostný. On z neho vie hrať len úplnú istotu. Ak sa snaží trocha pritlačiť, tak to je väčšinou UE.
Reagovat
ipko
https://youtu.be/SoRNd0KabL8
Reagovat
Nola
ja som za to vdacna, uctil si svoj velky vzor smile
Reagovat
peek
Tobě je Novak pořád sympatickej?
Reagovat
Nola
preco ta to zaujima? ja neriesim, komu fandis ty... vono je jednoduche fandit niekomu, kto si moze dovolit vyriect, ze ma zdravotne problemy a nikto to nespochybnuje
Reagovat
gocii
Nikdo nezpochybuje že nejake problemy má, ale to ze je v rozhovoru a pri prohravani zvelicuje, to je to co vsechny otráví. Navic když si je jistý natrženým svalem...
Reagovat
soloo
peek špáraní v zadku ti je sympatické?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist