Djokovič zvažuje, že vynechá US Open a vrátí se až v září na antuce

10. 6. 2020, 10:35
Aktuality 66
Novak Djokovič si stále trvá na svém a do koronavirem výrazně zasaženého New Yorku, kde se má na přelomu srpna a září uskutečnit grandslamové US Open, se mu cestovat nechce. Pořadatelé totiž plánují velmi přísné podmínky, které aktuální světové jedničce přijdou extrémní a neudržitelné. Proto uvažuje nad tím, že obvykle závěrečný grandslamový podník sezony vynechá a bude se připravovat na zkrácené antukové jaro, které by mělo následovat.
Profily hráčů
Novak Djokovič

V poslední srpnový den má vypuknout hlavní soutěž US Open. Jenže obvykle závěrečný grandslam sezony, pokud opravdu proběhne, se bude muset uskutečnit za velmi přísných podmínek. Hráči by museli bydlet v hotelích u letiště a nemohli se volně pohybovat po městě, podstupovat časté testy, vzít si s sebou do areálu ve Flushing Meadows jen jednoho člověka, účastníci z jiných zemí by nejspíše museli do 14denní karantény a všichni by měli omezený přístup do areálu.

Podle Djokoviče jsou taková opatření extrémní a neudržitelná, omezení návštěv areálu by navíc znemožnilo hráčům trénovat tak, jak jsou zvyklí. "Většina hráčů, se kterými jsem mluvil, byla docela negativní a také se rozhoduje, zda do New Yorku pojede," uvedla světová jednička pro domácí televizní stanici RTS. "Pro mě, pokud se něco výrazně nezlepší, to vypadá, že bude sezona pokračovat až v září na antukových turnajích," dodal.

Tenisové dění se kvůli pandemii koronaviru zastavilo na začátku března a pauza má trvat minimálně do konce července. Srpnové turnaje včetně US Open jsou tak zatím stále v plánu. Antukové French Open bylo přesunuto z přelomu května a června na přelom září a října a měly by mu předcházet dva antukové přípravné turnaje, uvažuje se o Madridu a Římě. Wimbledon byl naopak zrušen.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
FulnekUltras
ale rozhodovat se pak budou ze dne na den, maximálně z týdne na týden. Jako skoro každý z nás v této prapodivné gatesovské době.
Reagovat
Nola
ziadna kvalifikacia, pavuk 100 hracov/hracok, zrejme bez stvorhry
Amici iste udelia aj nejake amicke WC....

nizsie postaveni hraci, za ktorych kope Evans:D mozu zavesit raketu na klinec
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Vsetko to su zrealizovatelné veci.

Ziadna kvalda, debl, ani juniori....Celkom prirodzene.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se ten turnaj uskuteční, tak to nemůže brát nikdo vážně. BIG3 se na to vysere a titul vyhraje borec mimo TOP10, kterého max je někde SF na pětistovce v Dubaji.
Reagovat
Kozoroh
Toto Novakovo prohlášení beru jako nátlak na pořadatele USO, protože to, co požadují, je fraška. Čert vem omezení v podobě zákazu volného vycházení, ale to omezení týmu na jednoho člena je hodně ujeté. Jako jasně, většina účastníků na GS turnajích má jen jednoho kouče, ale tato většina neočekává, že to na grandslamu dotáhne daleko. Kdo v dnešním tenise pomýšlí na triumf, potřebuje mít kvalitní zázemí, tedy normálního kouče, kondičáka a fyzioterapeuta. Zejména fyzioterapeut je pro hráče nad 30 let takřka nepostradatelný, včasné masáže či ledové koupele určitě pomáhají tenistům lépe stárnout, tj. udržet si svůj herní level na konkurenceschopné úrovni. Omezení týmu na jednoho člena je tvrdý zásah do samotné pracovní turnajové rutiny pro jakéhokoliv TOP tenistu. Nepřekvapuje mě, že většina hráčů, s kterými No1e mluvil, sdílí jeho postoj.
Reagovat
sojka1
uz jsem se v podobnem smyslu tady vyjadrila, kdyz si, myslim, tommr stezoval, jak je Djokovic rozmazleny a nestaci mu turnajovy fyzio a lekar a nevim, kdo jeste. Nejde mi rozhodne o Djokovice, ale o princip te pece o hrace. Dulezita ke spickovemu vykonu neni jen jeji komplexnost, jak pises, ale i psychika, tedy duvera toho hrace v ni. A ta se tezko hleda k cizimu terapeutovi. Druha vec je znalost tela hrace, velmi dulezita slozka odbornosti naslednych "zasahu". Jinak totiz muze klidne i ublizit. Neni to proste zadna sranda udrzet svoji uroven v provizoriu. Docela otazka je v podstate i uroven celeho GS. Az jeho regulernost. Za techto podminek.....
Reagovat
gigin
je to těžké jako tvl. Očkovat sa nechce, omezovat sa nechce, tak ať si zapěje nějaký vojenský pochod zase a bude klid. Nechceš, nechaj tak.
Reagovat
Marduch
Chápu tě ale víš jak, Nole ist ein profi a má cíl a není to nic prumerneho, takže da dá čekat, že od něj budou nějaké hlášky na domácí vězeni během GS :)
Reagovat
Nola
gigin ho mal nasledovaneho, tak snad musi tusit, ze Novak to nemal vobec jednoduche ako tinedzer, pomaly ziadne WC na turnaje, ziadna podpora tenisoveho zvazu, srbsky pas, ktory znamenal travenie ovela viac casu po letiskach ako je bezne, vypracoval sa sam iba za podpory rodiny, vojna a p.
mam pre neho dobru spravu - uvolni mozno miesto Gulbisovi, ktory naopak svoj talent premrhal napriek celkom inemu rodinnemu zazemiu
Reagovat
gigin
Marduch jas. Nolo, dokážeš vůbec pochopit, že to tím Gulbis měl vlastně horší? Jako samozřejmě z určitého úhlu pohledu. On nemusel nic. Ale to je jedno, já se s tebou hádat nebudu, páč mi přijdeš fakt poslední dobou taková neukojená. Nemyslím teď zrovna tamtím...
Reagovat
Nola
:D
aspon si mas s kym vymienat nazory, a asi budes na tom rovnako, kedze si hned vyrukoval s dovodmi, preco je tomu tak a nie inak....
Reagovat
gigin
Jj, nemám to teď nějak extra pravidelně... Prosím tě, já už ten první příspěvěk beru jako prcku, moc dobře víš, že málokdy něco myslím vážně. Jestli jsi v krizi tam s TÍM, písni mi do vzkazů, hranice otevřeny, SK mám kousek, startuju auto vyrážím, umývaj sa...
Reagovat
acc
pomaly ziadne WC na turnaje
-
sak chodil chcat normalne pres pletivo...
Reagovat
annah
:-)))))))))
Reagovat
Nola
byvanie pomaly na letisku /LaGuardia, medzinarodne lety su pritom smerovane na JFK/, bez moznosti treningu, s jednym clenom timu, bez moznosti hygieny po zapase.... Novak aj vacsina spickovych hracov by sa musela vratit do tzv. tinedzerskych cias, tym samozrejme myslim aj damy, trebars aj Pliskova a Kvitova cestuju s timom, necham sa prekvapit ako to dopadne, snad zmiernia pravidla, alebo prestahuju cely cirkus niekam, kde budu pravidla volnejsie
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu sa napriklad nepacil aj fakt, ze nebude moct chodit na Manhattan :)

To mi uz pride ako manier.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud jsou na turnaji a mají den volna, tak si hráči chtějí někam vyrazit, zatrénovat s týmem, zajít na oběd.

K čemu ti je sedět na pokoji jako kok-ot 2-3 týdny?

A vůbec USO nebude, však amerika je před totálním zhroucením, budou rádi, když nebudou masové demonstrace a ne nějaký tenis.

Já bych profi hrát, tak do ameriky ani hov-no nevyjedu a ještě skoro sám, dej pokoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Trenovat sa bude moct, odkial mate informáciu ze nie.

Treningove kurty budu fungovat, prirodzene.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to omezení jako prase. Podívej se, co dělají hráči během GS, je to pro ně velká věc, svátek, pouze 4x ročně, jedou si to užít s rodinami, přáteli, trénují, hrají, navštěvují město atd.

Teďka to bude jídlo na pokoj, sprcha na pokoji, trénink s jedním sparingem, kterého ani nechceš, nemůžeš si vzít svůj tým, na maséry bude fronta, ledové vany taky asi nebudou, posilovnu zavřou.

To je turnaj k ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
XY turnajov, kde Nole s rodinou nebol. Ani na poslednom AO trebars.

Nadal detto.

Jediny problem vidim v tom, ze moze ist jeden clen tímu. Ale akceptovatelný.
Reagovat
Nola
asi tam ma frajerku :D
teraz vazne, vies si predstavit ako vyzeraju hotely na letiskach? sluzia zrejme iba na prenocovanie pre letecky personal a letisko LaGurdia je odpad oproti JFK, lietaju tam vacsinou vnutrostatne lety, Novak ma mozno predstavu ako to tam vyzera... ak sa nemylim ma vo vlastnictve apartman v NY, tak preco by ho nemal vyuzit ?
Reagovat
smazaný uživatel
A uz len dodám, ze na 2-3 tyzdne sa to da vydrzat..

Omnoho horsie to maju hraci NHL, ktori maju byt kdesi zavretí bez rodin 3 mesiace. To mi uz pride cez čiaru.
Reagovat
Ereinion
Djokovič určitě chce jet, ale těmito prohlášeními chce jen vytvořit tlak na změnu podmínek odehrání turnaje...
Reagovat
woody
Kaňkou je,že tohle všechno kazí závod o počet GS BIG3. Nakonec se bude stejně říkat, ať už tím nej bude kdokoliv,že sice má nejvíc ale, co kdyby nebyl korona?

Bohužel, bohužel..
Reagovat
smazaný uživatel
No ten jeden W. pri tych 60 GS je celkom zanedbatelný.
Reagovat
ttopi
Navíc zrivna ve W má Roger šanci na titul vždycky.
Reagovat
Marduch
No oni ani ty dva letošní GS nebudou standardním podnikem, USO rozhodně ne. Půlrok pauza a pak dva GS za sebou na odlišném povrchu za kdovíjakych podmínek organizace.. Takže i kdyby se oba konaly, stejně se bude spekulovat, že normálně by to dopadlo jinak. Ale za mě jen houšť, ať se chlapci předvedou, schopnosti adaptability a improvizace musí candidati na Goata nepochybně prokázat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Mas pravdu, v roku 2020 okrem AO zasiahlo do tenisového diania vyššia moc.

Ale Nadala vyradila z hry vyššia moc napriklad aj z RG2016, budeme ten titul Nolemu spochybnovat?
Reagovat
Marduch
Rafovo taxi z hotelu na zápas mělo v 2016 poruchu, takže nestihl utkání?
Reagovat
peRFect
Mně třeba vadilo, že loni nechali zcela jasný tahák RG, tedy Fedal, odehrát v tom marastu, ale Novak si vydupal odklad. To byla dehonestace tenisu. Jen prosím, netvrdím, že by ten zápas skončil jinak, ale dvojí metr jsem nepochopil.
Reagovat
Nola
fakt? ja si zase spominam na W 2017, kedy jeho zapas organizatori presunuli na dalsi den a pritom bol centralny kurt volny, musel hrat dva dni v rade, co jeho laket nezvladol a skrecoval nakoniec zapas s Berdychom, privilegia boli vzdy na strane niekoho ineho, trebars aj AO, kedy ho vyslali s Monfilsom na kurt pri neskutocnych horucavach, to bol tiez neregulerny turnaj, finale sa pritom hralo pri nizsich teplotach pod zatiahnutou strechou
Reagovat
dappe
Hrát s Monfilsem ve vedru byla obrovská nevýhoda no.
Reagovat
Nola
wow, preco sa tvaris, ze nechapes? Novak nikdy nebol privilegovany, bodka...
Reagovat
dappe
Nechápu proč zmiňuješ AO, když podle mě s tím zápasem, časem a místem Djokovič problém neměl, dokonce mu beztak vzhledem k soupeři vyhovoval. Mimochodem nikde nevidím názor, že by byl Djokovič privilegovaný, to sis opět jen vše přebrala po svém.
Reagovat
Nola
tvrdi to peRFect, Novak si vydupal odklad.... to mozem tvrdit aj o finale RG 2012, zacalo prsat a Novak prehraval Rafu, viedol v 4.sete a finale bolo prelozene na druhy den, podmienky boli hratelnejsie ako vlani v semi
Reagovat
Kozoroh
V roce 2016 byl Nadal ještě ve své herní krizi, zatímco No1e kraloval tenisové scéně. Jsem přesvědčen, že titulu na RG 2016 by Serbinátor dosáhl i s konfrontací proti Býkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteze, tak ako po minulé roky 13-14, kde ho v priprave porazil a potom na RG zahučal.
Reagovat
Kozoroh
V letech 2013 a 14 byl Rafa v herní krizí? :) :-o
Reagovat
Marduch
Však to se vůbec nedá srovnávat. Hlavně je ale tahle debata absurdní od začátku, pokud naivne skaces Forehandovi na spek, že odstoupení pro zranění lze považovat za zásah tzv. vyšší moci.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovickarenie..

Akoby si definoval zranenie, ktore ta vyradi z turnaja?...
Reagovat
Marduch
Vyšší moc (tzv. vis maior, force majeure) lze charakterizovat jako určitou neobvyklou a nepředvídatelnou okolnost, která je nezávislá na osobě, která se ji odvolává.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovíčkarenie...

Vyradenie z turnaja, zranenie, to je vzdy okolnost, ktoru nemas v rukách.

To ako si to pomenuješ je uz detail.
Reagovat
RF46
Zraneni z unavy nebo pretrenovani nemuze byt rozhodne vyssi moc.
Reagovat
smazaný uživatel
To zranenie z unavy si si vycucal z prstu a vlastnu domnenku podávaš ako fakt :)

Klasický argumentačný preslap #46..
Reagovat
smazaný uživatel
V com bol rozdiel medzi 14 a 16?
Reagovat
turista
Bylo by nejlepší, kdyby Novak Djokovič ziskem dalšího RG utnul navždycky tyhle relativizace jeho výhry v roce 2016.
Reagovat
Kozoroh
Do RG 2014 vstupoval Nadal jako obhájce pařížského titulu, úřadující vítěz USO a finalista AO. Měl za sebou HYBNOST a SEBEVĚDOMÍ, o kterých se mu mohlo na RG 2O16 pouze zdát.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize v nicom.

Sezóna 2013 je v kontexte 2014 irelevantná, a vsetko co z nej vyplýva.
Reagovat
Kozoroh
No1e byl taky na RG 2016 v lepší formě než 2014, přičemž na RG 2014 nebyl No1e daleko od toho, aby vedl 2-0 na sety. Rovněž po stránce sebevědomí byl No1e silnější na RG 2016 než 2014.
Reagovat
smazaný uživatel
Dodatok.

Ale vlastne s tou poslednou vetou sa plne stotoznujem.

Nech chlapci ukazu, do akej miery sa dokazu prisposobit mimo zabehnuté stereotypy. Bude to pre vsetkých rovnaké.
Reagovat
Marduch
přesně tak
Reagovat
paddy
Podmínky budou skoro stejné, ale bude to jiný sport, protože by se mohli prosadit jiné typy hráčů. Když se např zruší druhé podání, tak servismani budou ztrácet a takového Karloviče bychom vůbec neznali.
NBA a NHL na neutrální půdě je podobné, výhoda domácího prostředí všechno mění.
Reagovat
Marduch
Netuším, jak to myslíš. O nějakých upravach týkajících se samotne prece nikdo neuvažuje..
Reagovat
paddy
Někteří nemohou trénovat, příprava obecně není ideální, a pak jiný masér ti může i ublížit. Špičkový sport je o detailech. Fyzio cviky mohou být párové, takže bys musel tomu erárnímu vysvětlovat dokola. Budou muset čekat na volné ruce, to bude chaos. Vlastní lidi máš podle potřeby a ne podle pořadí.
Reagovat
Marduch
Počkej, teď to stačís zpátky k Real tenisu. Takto ok a proto i Noleho drzkovani celkem chápu.
Reagovat
Marduch
*samotné hry
Reagovat
Patik
Zachvíľu tu nájdeme aktualitu ako si Rafa rozmyslel štart do New Yorku..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nikdy nepovedal, ze sa NY nezúčastní.

Čítanie s porozumením. Dnes to máš opätovne za nedostatočnú. Dávaj pozor, koncom júna sa rozdáva vysvedčenie.
Reagovat
smazaný uživatel
New York bude rád, když se město dá do pořádku v lednu příštího roku. To US Open nemůže nikdo povolit, je to totální retardace a byť nemám Djokoviče rád, tak s ním v tomto 100% souhlasím.

Alespoň jde vidět, že mu jde o princip a zdraví a ne jenom o prachy, jako některým jiným, kteří by klidně do New Yorku jeli.
Reagovat
steve79
viz Nadal.
Reagovat
Marduch
Nevim, Nolemu tenhle GS zejména klimatickými podmínkami vyhovuje evidentně nejméně. Extrémní horko a vlhko, plus celková atmosféra turnaje. Bez jeho specifických metod regenerace mezi zápasy si na ten turnaj nejspíš moc nevěří, takže si zastřílím do řad Djokolandu, když řeknu, že Nole nejspíš kalí vodu s cílem dosáhnout zmírnění těch avizovaných omezení. Nicméně takový Rafa nechce USO vůbec, bo by mu podle mě znemožnilo přípravu na klíčové RG.
Reagovat
Krisboy
Jak by Nolda hovořil, kdyby se jednalo o AusOpen a obhajoval by titul? Také by tam nechtěl jet?
Reagovat
Marduch
Takový Fedex to pro letošek raději zabalil úplně, když zrušili jeho W a o RG nemá zajem, když tam nemá šanci na titul.
Reagovat
paddy
Není pravda
Nadal pouze řekl, že by teď nejel, ale uvidí. Federer nechce hrát bez diváků, navíc stále doléčuje koleno, a nevyjádřil se ohledně hraní exhibice v Berlíně v červenci.
Reagovat
paddy
Teď jsem četl o operaci Federera, takže beru zpět.
Reagovat
Marduch
Nikoli. Rafa řekl, že kdyby se ho na USO zeptali teď, tak jim řekne tam nepojedu. Ne, že by nejel teď. Však teď nikdo žádné GD pořádat nehodlá. Celou dobu se mluví o srpnu. A ani tak se to nevylučuje s tím, co jsem řekl. Rafa si velmi nepřeje USO, covid necovid. Federer nechce letos nic a Djokovic nechce oklestene USO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist