Do Číny se po tříleté pauze vrací turnaje ITF, vedení WTA se stále nerozhodlo

4. 4. 2023, 15:30
Aktuality 4
Po tříleté pauze způsobené pandemií covidu-19 vrací Mezinárodní tenisová federace (ITF) své turnaje do Číny. V poslední celé sezoně v roce 2019 se tam na této nižší úrovní pod WTA či ATP Tour uskutečnilo 25 ženských akcí a patnáct mužských. O návratu informovala ITF.

Zda se na čínské území, které je pro ženský tenis mimořádně lukrativní, vrátí i WTA Tour, není zatím jasné. Na vině nebyl jen koronavirus, ale zejména kauza bývalé světové jedničky ve čtyřhře Shuai Peng a její obvinění, že ji sexuálně napadl bývalý významný komunistický funkcionář.

"Dostali jsme ujištění, že pro hráče, jejich rodiny i týmy je bezpečné hrát v Číně, takže se těšíme, až se tam World Tennis Tour vrátí," řekl agentuře Reuters šéf ITF David Haggerty.

Vedení mužské ATP již dříve rozhodlo, že letos se její turnaje na čínské území včetně říjnového Masters v Šanghaji vrátí. Rozhodnutí, které učiní WTA, se podle ženské asociace údajně blíží. Program WTA Tour zveřejnila zatím do US Open, čili do začátku září.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
majkl005
tímpádem WTA Ostrava ostrouhá? :(
Reagovat
tommr
no pokud bude Lipavský nebo jak se ten šašek na MZ jmenuje trvat na tom že Rosové do ČR nesmí tak asi jo ...
Reagovat
Alien
Tak Ty máš E.T. taky dost! Konečně víme, kam tě zařadit!
Reagovat
GaelM
To snad ne, spíš dojde k posunu z WTA500 na WTA250... ale jsme schopni poskládat kvalitní turnaj klidně jen z domácích hráček smile Hrát tam chtěla i loučící se Bára Strýcová.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist