Favorité na Floridě padají jako mouchy. Senzačně končí Murray, Verdasco i Wawrinka

25. 3. 2011, 21:36
Aktuality 132
ATP MIAMI - Favorizovaným hráčům se dnes na turnaji Masters 1000 v Miami vůbec nedaří. Zcela nečekaně končí tenisté top 10 Fernadno Verdasco a Andy Murray, který prohrál už čtvrté utkání v řadě. Z nasazených dohráli také Wawrinka, García-López, Raonic a Bellucci. Namále měl Robin Söderling.
Andy Murray

Skoro by se chtělo věřit, že poražení finalisté letošního Australian Open byli zakleti. Číňanka Na Li překvapivě triumfovala v Sydney a v Melbourne si pak zahrála poprvé v grandslamovém finále, jenže porážka s Clijstersovou odstartovala její již pětizápasovou šnůru bez vítězství. 

A velmi podobně si vede, respektive nevede Andy Murray. I on v této sezoně prohrál poprvé až ve finále Australian Open, kde mimochodem na premiérový grandslamový titul nedosáhl ani na třetí pokus. A také třiadvacetiletý Brit od té doby čeká na vítězný zápas a dokonce i na získaný set.

"To samé mě potkalo i před rokem. Trénuju hodně a v tréninku mi to jde, ale v zápasech mi nic nevychází," posteskl si pátý hráč světového žebříčku, kterého také loni zlomila porážka ve finále Australian Open se Švýcarem Rogerem Federerem. Alespoň do semifinále se dostal až po pěti měsících ve Wimbledonu.

Murray v Miami v roce 2009 triumfoval, ale loni vypadl hned ve druhém kole a letos tak o žádné body nepřijde.

Sŕii čtyř porážek v řadě odstartoval v Melbourne, kde si neporadil s Djokovičem, v Rotterdamu nestačil na Baghdatise, před 14 dny v Indian Wells už hodně  překvapivě prohrál s talentovaným Youngem a dnes si na světovou pětku vyšlápl dokonce až 118. hráč světa Alex Bogomolov.

Sedmadvacetiletý Američan, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, Murraymu celkem sedmkrát sebral podání a po 95 minutách se radoval ze senzačního vítězství. Pro Bogomolova, jenž byl v žebříčku maximálně na 97. místě, to přesto nejcennější skalp na jevýše postaveným soupeřem není. Už v roce 2002 zdolal Tommyho Haase, tehdy světovou trojku.  

Možná ještě překvapivějším je vyřazení Fernanda Verdaska. Sedmadvacetiletý Španěl sice z posledních pěti zápasů vyhrál pouze nad zdravotně indisponovaným Berankisem a nehýřil tak velkou formou, dnes však stál jako obrovský favorit proti o dva roky mladšímu krajanovi Pablu Andujarovi. Ten mimo antukové turnaje téměř nehraje, a když ano, většinou prohrává - od roku 2007 na jiném než antukovém povrchu odehrál pouhých 23 zápasů (z větší části v kvalifikacích nebo na challengerech), z nichž pouze tři vyhrál. 

Na Floridě si však 69. tenista žebříčku připsal šťastnou, nicméně cennou výhru. V zápase se známějším krajanem prohrál první set 3-6 a ve druhém odvrátil všech pět brejkbolů, aby ve zkrácené hře vyrovnal. Jediným povedeným brejkem za celý zápas si nakonec zajistil výhru 3-6 7-6 6-4 a senzační posun do 3. kola.

O postup do osmifinále se Andujar utká s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, který dnes vyřadil dalšího nasazeného Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze.

O další nečekaný výsledek se postaral Marcel Granollers. Čtyřiadvacetiletý španělský tenista, který od překvapivého postupu do finále loni na podzim ve Valencii vyhrál jen tři z jedenácti zápasů, vyřadil světovou třináctku Stanislase Wawrinku

Granollers favorita nejdříve zaskočil 'kanárem', pak odvrátil všech šest brejkbolů a za dvě a čtvrt hodiny zvítězil 6-0 6-7 6-3.

Pro Švýcara je to letos teprve třetí porážka v zápase hraném na rychlém povrchu. Dosud ho dvakrát porazil jen jeho krajan Federer.

Ze hry venku je už i objev letošní sezony Milos Raonic. Dvacetiletý Kanaďan se díky skvělým výsledkům z úvodu roku posunul již na 34. místo žebříčku a v Miami se vešel mezi nasazené. Dobré pozice v pavouku ale využít nedokázal: v souboji s Indem Somdevem Devvarmanem čtyřikrát ztratil podání a za rovné dvě hodiny prohrál 6-7 5-7.  

Suverén Djokovič zase naděloval
27. nasazeného Thomaze Bellucciho má na svědomí domácí James Blake. Zkušený Američan Brazilce zdolal v tie-breaku rozhodující sady a letos poprvé vyhrál dvě utkání v řadě.

Ve 3. kole narazí na v této sezoně stále neporaženého Novaka Djokoviče, který za 48 minut 'rozcupoval' Denise Istomina z Uzbekistánu a letos vyhrál už 22. utkání v řadě. Srb do soutěže vstoupil ve velkém stylu podobně jako v Indian Wells, kde 'kanára' nadělil hned třem soupeřům.

Druhý hráč světa v tomto roce zvítězil i v devatenáctém zápase na turnaji ATP, čímž zaznamenal nejlepší start do sezony od roku 1986, kdy Ivan Lendl vyhrál úvodních 25 utkání. "Vím, že je to jenom pár měsíců, ale hraju skvěle a chci v tom pokračovat," prohlásil Djokovič, který letos vyhrál Australian Open a turnaje v Dubaji a Indian Wells.

Nechybělo příliš a balit kufry už mohl i čtvrtý tenista světa Robin Söderling. Vítěz jiných tří letošních turnajů před 14 dny v Kalifornii vypadl už ve třetím kole a stěžoval si na problémy s nohou. Navíc byl prý i nachlazený a v nepříliš dobré pohodě přiletěl i do Miami. S Chorvatem Ivanem Dodigem si čtyřikrát neudržel servis a ve třetí sadě prohrával už 1-4, nakonec však pěti gamy vývoj otočil a loňský semifinalista postoupil do třetího kola.

V něm narazí na Juana Martina Del Potra, který sice po svém návratu ještě soupeře z elitní světové desítky neporazil, ovšem z posledních dvaceti utkání jen třikrát prohrál. Po svém úvodním zápase si na Floridě postěžoval na únavu, ve druhém kole proti Philippu Kohlschreiberovi ale dokázal vyhrát tříhodinový maratón.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI - 
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (25. 03. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Istomin (Uzb.) 6-0 6-1
Söderling (4-Švéd.) - Dodig (Chorv.) 3-6 6-2 6-4
Bogomolov (USA) - Murray (5-Brit.) 6-1 7-5
Ferrer (6-Šp.) - Kunicyn (Rus.) 6-2 6-1
Andujar (Šp.) - Verdasco (9-Šp.) 3-6 7-6(3) 6-4
Granollers (Šp.) - Wawrinka (12-Švýc.) 6-0 6-7(4) 6-3
Fish (14-USA) - Benneteau (Fr.) 6-4 6-3
Troicki (16-Srb.) - Ilhan (Tur.) 6-3 6-3
Gasquet (17-Fr.) - Lorenzi (It.) 6-2 6-3
Querrey (19-USA) - Kukuškin (Kaz.) 6-3 6-2
Llodra (23-Fr.) - Malisse (Belg.) 6-2 6-3
Anderson (JAR) - García-López (24-Šp.) 6-3 5-7 6-4
Blake (USA) - Bellucci (27-Braz.) 2-6 6-4 7-6(6)
Del Potro (Arg.) - Kohlschreiber (29-Něm.) 6-7(3) 6-4 7-5
Isner (30-USA) - Andrejev (Rus.) 6-4 5-7 7-6(2)
Devvarman (Indie) - Raonic (31-Kan.) 7-6(5) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

132
Přidat komentář
Stan_Borowitz
To je ale pitomost, že? Mluvit o zpomalených reakcích z důvodu stáří u někoho, komu je 29 let...
Reagovat
smazaný uživatel
To není vůběc žádná pitomost, ale empiricky ověřený fakt. Ostatně, Navrátilová se v tom svém slavném nedávném vyjádření, kde se otřela o Federera, nechala slyšet, že u sebe začala pozorovat pomalejší reakce už od 27 let.
Reagovat
Stan_Borowitz
empiricky (výzkumy) je naopak ověřeno, že u zdravého člověka dochází ke zpomalování reakcí až po padesátém roce věku, přesto je průměrná reakční doba ve věkové skupině 60-65 let stále výrazně lepší než ve věkové skupině patnáctiletých (viz např. "Vývoj úrovně reakční rychlosti 8 až 15 letých dětí a srovnání s úrovní seniorů, O. Zika, Masarykova univerzita, Brno, 2007). Samozřejmě to je statistika, takže individuálně se to může lišit, proto mohla Navrátilová klidně pozorovat to, co tvrdí, ale její pocity se nedají extrapolovat na statisticky významný vzorek. U špičkových sportovců může hrát vliv spíše psychická únava, něco jako "syndrom vyhoření".
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, až na to, že v tomto výzkumu patrně neanalyzovali reakce na servisy letící rychlostí 200 km/h či ještě rychleji. Ale to je koneckonců celkem jedno, ať je příčinou cokoliv, sotva lze popřít, že Federer returnuje první servis podstatně hůře než řekněme do svých 25-26 let.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je asi pravda, ale příčina bude zřejmě někde jinde než ve fyziologickém stárnutí. Jinak by nemohl ve stolním tenisu, kde hraje rychlost reakce nepopiratelně minimálně stejný význam jako v tenisu, být současnou světovou jedničkou třicetiletý hráč a svého času Jan-Ove Waldner skoro ve svých čtyřiceti letech porážet špičkové hráče o generaci mladší.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to bude tím, že má pomalejší start na míč. Rusedki na US Open 2002 přece taky o Samprasovi prohlásil, že už není tak nebezpečný jako dříve, páč je o krok pomalejší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne je Federer (navzdory všeobecnému mínění) ve své podstatě relativně psychicky labilní. V tom bych viděl problém jeho "poklesu výkonnosti" - už si tak nevěří jako dřív. Proto hůř returnuje, neproměňuje mečboly a ztrácí vyhrané zápasy.
Reagovat
Teo
Koukám, že opět mimo. Předpokládat z Rogereova nedobrého nereturnování proti Štěpánkovi jeho výkon v dalších zápasech už závání blbostí. Všichni víme, že Rogerův výkon se postupně stupňuje a zápas se Štěpánkem pro něj byla jedna nudná povinnost, ve které si může dovolit i "špatně" returnovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ber to s nadsázkou. Ale holt má Federer už ty reakce při returnu podstatně pomalejší. To je holt součástí běžného procesu stárnutí. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže sotva to začalo a dva skreče, další výpadky favoritů. Už aby se ten kalendář zkrátil, tohle je otřesný.
Reagovat
smazaný uživatel
To mluvíš o prohře Montanese?
Reagovat
smazaný uživatel
Popř. Chely? Podle mě byli na tomto povrchu favority F. Lopez a F. Mayer. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
U Montanese mluvím o skreči, výpadky myslím primárně ty včerejší - já se tu k ním ještě nijak nevyjádřil - ale Tsonga dneska taky mohl s klidem prohrát. A další se potenciálně rýsujou. Hodně hráčů vypadá unaveně, už na AO hrálo moc hráčů pod svoje možnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale z čeho proboha může být takovej Baghdatis nebo Tsonga unavenej? Dyk toho letos ani loni zas tak moc nenahráli. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jde o to, že nemají v zimě žádnou přestávku. I když se hráči nedaří, tak se po vypadnutí z turnaje neválí doma a když je zraněnej, tak musí o to víc trénovat, aby se moh potom vrátit. Kolik toho nahrají je docela fuk, důležitý je to, že musí fungovat celej rok nonstop, aby mohli hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
No dejme tomu. :-) I když Tsonga loni odehrál poslední turnaj na konci října a Baghdatis též.

Právě vypadl Melzer (to za překvapení nepovažuje, podle mě jsou s Petzschnerem zhruba na stejný úrovni -- herně). Roddick dohání break v zápase s Cuevasem.
Reagovat
smazaný uživatel
A před AO museli pár týdnů trénovat, takže měli ve výsledku tak měsíc volna, což je ve vrcholovým sportu naprosto nevídaný. Třeba v MLB jsou to tři měsíce.

Hehe, Cuevase mám spojenýho jen s finále v Hamburgu, jinak sem ho snad ani hrát nevidel. Ale nejlegračnější je ta Isnerova část pavouka, tam vypadli všichni tři nasazení kolem něj :)))..
Reagovat
smazaný uživatel
Cuevas hraje celkem slušně, i když dost antukovým stylem. Ovšem Roddick hraje hrozně, z bekhendu posílá údery X metrů do autu apod. A 46% prvních podání do dvorce, také špatné.

Btw, co je MLB? Mě to nejvíce evokuje Marlboro anebo Malibu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Major League Baseball
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. :)

Btw, Cuevas zatím vyhrává i na esa: osm ku Roddickovým třem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bude mít Federer problém :)))
Reagovat
smazaný uživatel
To nepochybně. :-)

Jinak velmi "pěkně" hraje Klára Zakopalová s Jankovičovou: prohrává 0:3 a ze třinácti odehraných fiftýnů zatím vyhrála jeden jediný. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, a Baghdatis nakonec opravdu s tím O. Rochusem prohrál. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bychom měli. V dalším kole prudce hratelný Monaco, to by taky neměl být problém. Mírné obavy bych měl až ve 4. kole z Južnyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Náctiletá fanynka promluvila. :-) Ve čtvrtfinále jej sejme Roddick, už dlouho ho neporazil. :-) Jestliže Fedex takhle blbě returnoval i Štěpánkův servis, jak teprve bude returnovat Roddickovo podání? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hádám, že tak jako vždycky, tedy dobře. Pokud máš tenis tolik nasledovanej, tak bys měl vědět, že Federer většinou v podobnejch zápasech, kde je výrazně lepší (jako dneska), hraje tak na půl plynu, udělá jeden brejk a pak zase hraje na půl plynu. Nikdy mě to nebavilo. Si pamatuju jeden zápas s Karlovicem, kde to vypadalo, že mu nikdy nemá šanci vzít servis a pak za stavu 5:4 to bylo 0:40 při podání Karlovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si vůbec nebyl jistý tím, že Roddick do toho QF dojde. Má hodně těžký lost a nikterak úžasnou formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to myslím v žertu, jestliže Roddicka bez problémů vyřídí Gasquet, tak s ním Fedex sotva bude mít větší problémy. ;-) Nehledě na to, že Roddicka klidně může porazit Simon, jako loni ve Washingtonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo v dalším kole Čilič, jako na loňském AO atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Roddick formu nemá. Je to dost smutný, narozdíl od Hewitta nemá žádný zranění a předvádí tohle. Kéž by si to mohli vyměnit, Hewitt by nějakej GS vybojoval, kdyby nebyl už osm let každý tři měsíce zraněnej.
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi osmi lety to krapet přeháníš, není-liž pravda? :-)

Myslíš jako že by Hewitt v rozmezí let 2007-10, kdyby byl zdravý, byl schopen porazit na GS turnaji Federera, Nadala, Djokoviče nebo Del Potra? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeháním :)).. Spíš před nima, ale i to by bylo možný, vždycky byl schopnej uběhat a vybojovat prohraný zápasy. Těžko se to hodnotí, u něj si nemoh počítat s prohrou, ani když prohrál dva sety a ve třetím byl brejk dole. Pro mě byl v oblíbenosti dlouho jednoznačná jednička, pokud pominu nějakej exces ze začátku kariéry. Ale on ty zranění měl právě i před rokem 2007, třeba 2005 začal docela slušně, držel se jako dvojka, přišlo zranění a šel dolů. Obdivuju ho, většina lidí by na jeho místě už musela tenis nesnášet :))
Reagovat
smazaný uživatel
Simon se ovšem taky v nějaké obzvlášť dobré formě nejeví. S karlovičem na IW byl úplně marnej a teď s veteránem Schuettlerem vedl 5:1 a pak se nechal dvakrát breaknout zpět.

Dtto Čilič.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, Hewitt byl sympatický hráč, ale proti hráčům typu Federera, Nadala, Djokoviče nemá prakticky žádnou zbraň kromě bojovnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, jedinej opravdu precizní technickej úder má bekhendovej lob. Snad se brzo podobnej špičkovej hráč objeví, vynahrazovat nedostatek talentu enormní snahou a bojovnotí je krásný na pohled a na fandění. A on to dotáh k dokonalosti, když byl tak dlouho jednička. A Simon to aspoň uhraje, ale co předvádí Baghdatis...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nemýlím, Rochus tu loni porazil Djokoviče, ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, ale to Baghdatise rozhodně neomlouvá :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci malovat čerta na zeď, ale myslím, že Štěpec má velké štěstí, že ve druhém kole nenarazil na rozjetého Noleho. jak jej tak pozoruji, obávám se, že by mu zazpívali dva kanáry. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
resp. zazpívalY.
Reagovat
smazaný uživatel
A co zazpívali kanáři?:))) Já nic jinýho ani neočekával, v nějakej Štěpánkův návrat do top 20 nevěřím. Ale zatím mi dělá radost Dolgopolov, sranda je, že nejlepší výkony od něj přijdou teprve na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Fedex byl eště dost milosrdný, páč dost nevalně returnoval první servis. :-)

JJ, Dolgo je doufám budoucí hráč aspoň top 15.
Reagovat
smazaný uživatel
Poraďte mi prosím, kde se to dá sledovat online. Předem děkuju za ochotu :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsportcom.com/
Reagovat
darek.vrana
Tak dnes ještě aby padl Federer!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to se určitě nestane...
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě? Myslíš, že je nulová pravděpodobnost, že by se třeba zranil a musel odstoupit ze zápasu? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ta pravděpodobnost, že by se zranil nebo odstoupil je asi 1 procento
Reagovat
smazaný uživatel
Nule se to určitě blíží :)))..
Reagovat
smazaný uživatel
tomuhle rikam zas zaživna debata...a né to rádoby novinařské placani o co snaži zdejsi chytralkove .... diky Armstrong :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak se může mluvit o Verdascovi jako o nějakém favoritovi turnaje, když nepočítám turnaje pro větráky (typu San Jose, Memphis apod) neprobojoval se do závěrečných kol (semi,fin) už od nějakého teho antukového masters. Jinak u Murrayho klasické vyhoření po finále AO a můj osobní typ je že se probudí tentokrát až na US Open, ne už na Wimbledonu jak loni, kde svede finálovou bitvu s Delpem pokud se tedy nestřetnou už dříve
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ti divím, že se necháš takhle vyprovokovat. Prostě ty příspěvky pánů 99.9, Barneyho a spol. ignoruj, když jim na to nebude nikdo reagovat, je to časem přestane bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Rady jako "Nenech se vyprovokovat", "Oni za to nestoji" atd. nejsou na miste. Hlupaky je totiz treba hnat bicem a ne je nechat volne se vyjadrovat a kopat kolem sebe.
Reagovat
Matti
tak teď už víš, proč na tebe reaguju.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to ja vim presne. Protoze jsi provokatersky blb.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš !!! prispevek o Djokovic je provokace ??? ty si asi taky dobre zfanatizovanej.
Reagovat
smazaný uživatel
POZOR, SakalCT vyzivá, aby na texty ohledne jineho hrače nez Nadal-Federer se NEREAGOVALO !!!!! ty ses taky blbej jak dlabany necky vid ?!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Ty už máš solidní paranoju! Já jsem nic takového nenapsal. Provokace je, když v tom článku o Djokovičovi napíšeš před slovem Federer slovo "maniak". Přečti si to ještě jednou. To je jasná provokace. A na ty já reagovat nebudu a vyzval jsem k tomu i ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
OK...možná. Ale pokud chci pomluvit Švycara, mam na to jine terminy. Za maniaka povazuji prave treba i Ndadala a jine zarputile a nekončící sportovce ( neni to nadavka ). Ale zrovna vas Fuhrer Armstrong je prehnane přecitlivěly a poté osobně utočný.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo tady nize zas rozpoutal osobni hadky ?? Samozrejme Pan fanaticky ARMSTRONG ( nikdo se nedotkl jeho ani Rožžžera a hned nadavky do blbečků ). VIS na tom ma take svuj podíl
Reagovat
smazaný uživatel
Predem si uvedom, ze neni zadny fanaticky pan, ale je pouze FANATICKA BANDA, no a to smecka mistnich fanousku Nadala, do ktere nepatrim. Takze bohuzel pro tebe, zase se mylis.
Reagovat
Matti
že bys byl až tak zmatený? Hmmm, je to s tebou horší, než jsem myslel, ty kluku ušatá.
Reagovat
smazaný uživatel
Porad dokola na me reagovat a opakovat ty stejne hlouposti. Neni ti trapne? Melo by, ty hnupe.
Reagovat
Matti
tak vidíš, že moc dobře víš.Hodnej armstrong hodnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Budu se sice opakovat, ale melo by ti byt trapne, ty hnupe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak či onak, jeho dílčí statistiky jsou ohromujicí. Jeho pomery gamu a uhlazena kalendarni serie od noveho roku je jedinecna ! ( mimo jine 3x přes maniaka Federer ). Zminuje se tady stale jeho Forma, ale myslim, ze je to jakousi jeho pohodou/okolim... ( fazona je kratkodoba zalezitost ). To, ze talentu míval vzdy Tuny-bylo evidentni po je systematickem vzestupu ve svych 19-20 let az k vrcholu Grand. Pravdepodobne jeho povaha je labilnejší, ale motivace stat se prvnim sveta, ho snad udrzi v tomto stavu co nejdele. Antuku ovlada vytecne a na trave take dokazoval vysoke urovne....
Reagovat
VlS
třídevítko, 3 dny tady byl pokoj od magorů, kteří buď milují Rafu nebo Rogera a toho druhého proto nenávidí. Debata bez magorů byla fajn, tak s tím zase nezačínej.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, proc se stale snazis nam nabulikovat, ze fandis Novakovi, kdyz to tak neni. Zminujes se zde pouze o Nadalovi, Djokovice jsi zde okomentoval snad trikrat (??), zatimco Nadala vychvalujes prakticky porad. Jsi stejny hlupak, jako jsou Barney nebo Matti. Vlastne az na par vyjimek, coz je ale jenom hrstka Nadalovcu, resp. Reetu, Ananas a byla to Vale46, tak zde na TP plati: co fanousek Nadala, to zaslepeny blbec.
Reagovat
smazaný uživatel
VIS te vystihl perfektne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj text je totalne bez logiky...píšu o Djokovic, a TY - at s tim nezacinam !! Tento portal je bohuzel jen o R R. Jiny Plejr a dokonce i žadny Čech, tady nema misto. 99.9 % debatovano o Švycar versus Španel / a jinak to nebude !
Reagovat
smazaný uživatel
Ty zkrachovalej fando ! To je prave to, co je ti absolutne cizi...Novak srazil Elagana 3:0 na AO a JÁ vás nechal !!! a ty to víš moc dobře. Nemohl si unest muj pevny odhad...a dockal jsem se jenom nadavek do cikanů. A take víš moc dobře, že JÁ "provokoval Novakem už davno, ale bez jakekoliv reakce-protoze to byl asi az 3 hrac sveta. Djokovic uspech si vesmírně uzivam a neakej Tupej zdevastovanej Armstrong mi to NEVEZME !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pevnej odhad, jo? :D Ja si myslim, ze to bylo jinak, ne? Proste zes nemohl vydejchat Nadalovu prohru s Davidem, tak ses tady zacal ohanet po Rogerovi, ze nasledujici den pujde domu, ze dostane naklep atd.
Jinak uz se nesnaz hrat divadelko, ze jsi fanousek Djokovice, kdyz tomu tak neni!
Dale to, ze jsi tupy a zdevastovany skvele sedi na tebe, tridevitko.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta si ale kreeten zoufalej
Reagovat
Matti
proč zase převlékáš kabát?
Reagovat
smazaný uživatel
A copak ty to zase blabolis, ty blbecku?
Reagovat
smazaný uživatel
To ses popsal dokonale. :-))))
Reagovat
Matti
však ty víš, ty potrefená husičko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to upresni, ty hlupaku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses blbej jak padajici listí...! Tak ja mam presvedceni PŘED zapasem, nebojim se pripadneho posměchu a Ty porad neco o plivání na Švycara. uvedomujes si vubec co pises za nesmysly ?!!!? Ano, Nadal fandim, ale az po Novakovi
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, svym zpusobem to byl take utok na Rogera, i kdyz spise takovy nenapadny, ale presto viditelny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmi se zde uz ani TIPOVAT proti ROžžžžžžÉROVI !!!!!!! :(((
Reagovat
Matti
nejhorší na tom pro arsmtronga je to, že to byly nejen tipy, ale ddokonce správné tipy a on ví, že šlape už vodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak trochu mi je ho líto( toho naseho armstronga ), musí trpět jako zvíře !
Reagovat
smazaný uživatel
Proc bych mel trpet? Roger tento rok prohral (sice trikrat) pouze s jednim hracem, tim je Novak, ktery hraje zivotni tenis, jinak vsechny dokazal Roger prehrat. Vas Rafanek je na tom podstatne hur.
Reagovat
Pe3k
Na tenhle zápas se opravdu těším. Snad bude Radek schopen vzdorovat a nebude to jednoznačný zápas pro Federera. Doufám, že zápas stihnu, protože mám taky zápas a nerad bych o něj přišel. Ten čas 17:00 gtm je zavádějící. Kdo ví v kolik to nakonec začne.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer - Štěpánek je druhý zápas na hlavním kurtu po Kuznětsova - Peng, který začíná v 16 hod. To bude asi boj, takže bych ten začátek viděl někdy na 18:30.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně opětovně nechápu, proč TV (live stream) dává tak jednostranně přednost mužskému tenisu. koho proboha zajímají zápasy typu Lu vs. Južnyj (od 16 h) -- proč místo toho nedají Shuai Peng vs. Kuzněcová?

Totéž platí o Baghdatis vs. Rochus, Cuevas vs. Roddick, Ramirez-Hilgaldo vs. Berdych (Ok, tohle bude zajímat pár Čechů). Petzschner vs. Melzer je zajímavý zápas snad jen pro to, že spolu hrají čtyřhru, jinak jsou oba zcela irelevantní.

Když si vezmete, že místo zápasu Roddick vs. Cuevas by mohl jít např. zápas Šafářová vs. Sam Stosur, tak je to skoro až k pláči. Atd. atd. atd.
Reagovat
Pe3k
Snad to holky protáhnou až do 19:00, ale i kdyby hrály do půl sedmé tak muži dřív než v 7 asi nezačnou...
Reagovat
Pe3k
Obecně je mužský sport mnohem zajímavější, když se nejedná o zápasy nahoře-bez v blátě, tak věčina fanoušků dá přednost mužským sportovním přenosům. A u tenisu mě to ženské hekání celkem irituje, proto taky nemám rád Nadalovu hru (krom jiného).
Reagovat
smazaný uživatel
Silně pochybuji, že by se většina diváků raději koukala na zápas Lu vs. Južnyj než na Shuai Peng vs. Kuznetsova. Atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale televize dává oboje snad ne? Nova Sport dává mužské Masters a Eurosport dává ženské turnaje, tak to bylo v posledních letech běžné, tak nevím, na co si stěžuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že Eurosport dnes žádný přenos nevysílá, jak by ses snadno mohl přesvědčit při letmém pohledu do programu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To snad ale nemá co dělat s nějakým výběrem, jak ty píšeš. Nikdo nevybírá mezi ATP a WTA, je to jen o tom, co vysílá daný kanál.
Reagovat
smazaný uživatel
K nahlédnutí:
http://www.livescorehunter.com/Livescores/Livescore-Tennis.html

Toto komentuju. Na co reaguješ ty, to fakt netuším. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky jsem na ty streamy koukal a fakt nechápu, proč tam nejsou holky. Třeba na Lucinku se Samanthou bych se podíval moc rád a na Peng taky. Všude čtu, jakou má formu, ale já jí letos ještě hrát neviděl, tak bych se chtěl přesvědčit na vlastní, streamované oči. :-) No nic, poukáme alespoň na Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
J8 jsem jen komentoval TV, to si snad musel pochopit.
Reagovat
Teo
Jinak smekám před Del Potrem. Mám ho stále raději. Ta touha, s jakou se chce dostat zpátky nahoru, je obdivuhodná. Ač to herně stále ještě není ono, je vidět, že na sobě obrovsky pracuje. Kdyby na sobě takhle makal Murray nebo Berdych...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim tě, jak víš, jak intenzivně na sobě makaj Berdych nebo Murray? Porazit Kohlschreibera po tříhodinové bitvě, to opravdu není nic extra. A vzhledem k tomu, že Del Potro pravidelně při svých zápasech vypadá na umření (= velmi unaveně), bych řekl, že by rozhodně mohl zapracovat na fyzické kondici a výdrži.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro vypadá v zápasech unaveně co pamatuju, přesto má třeba v pětiseťácích kladnou bilanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslim, že je obdivuhodný, jak bojuje. Podle mě už musí být hodně unavený, protože za tak krátkou dobu zápasovou praxi ještě nemohl dohnat a neni na to ještě zvyklý. Včera, když prohrál 1.set, tak jsem mu už nevěřil, ale dokázal to otočit. Jinak se Soderlingem by to nemusel být, tak náročný zápas na fyzičku a třeba mu Soderling pomůže svým výkonem, vzhledem k tomu, že Soderlingovi se příliš nedaří, tak by Del Potro mohl jít dál.

Matej: Jinak Del Potro patří mezi 10 nejlépe fyzicky připravených tenistů na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Matej: Jinak Del Potro patří mezi 10 nejlépe fyzicky připravených tenistů na okruhu.
-----

heh, tys to nějak exaktně měřil, nebo co? :-) Víš určitě, že není 15., 20., nebo třeba 36.? :-)
Reagovat
Pe3k
No Soderling je hlavně zraněný. Mám pocit, že začátek sezony měl dobrý, ale má něco s nohou. Díky tomu právě doufám, že se přes něj Del Po dostane. Potřebuje každý bodík aby se co nejdříve vrátitl do top 10, kam patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Co vim jistě je, že Del Potro s fyzickou kondicí neměl nikdy problém a naopak to byla už v mládí jeho velká výhoda. Jeho současná unáva je dána především tím, že se vrací po dlouhé pauze a přesto je schopný uhrát spoustu bitev. 90% hráčů by po tak dlouhé pauze a současném herním zatížení, co má Del Potro poslední měsíc bylo odepsáno a on mezitím otočí 3 hodinovou bitvu s kvalitním Kohlschreiberem.
Reagovat
smazaný uživatel
Dovoluji si podotknout, že se na okruh ATP vrátil v září, tj. je zpět už půl roku.
Reagovat
Mistr
Vždyť už trénuje někdy od září, tak musí mít natrénováno.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty myslíš, že nemá natrénováno? v prvním příspěvku píšu, že je to obdivuhodný, jak to všechno vydrží. Ale věř tomu, že po tak dlouhé pauze jakou měl, to může trvat dost dlouho než bude 100%. Je potřeba si uvědomit, že trenink neni zápas a to platí v hodně sportech.
Reagovat
VlS
Myslím si, že únava a zápasdová praxe jsou dvě různé věci. Je fakt, že Delpo vypadá a umření mezi výměnami odjakživa, ale ani operace v loňském roce nemohla být důvodem ke ztrátě kondice obecně. Po rukách snad neběhá. Pokud vím, tak Berdych maká na kondici docela hodně, ale i zde platí, že mnoho povolaných, málo vyvolených a každý je nějak geneticky nedesignovaný a s tím ani sebevětší tréninková zátěž nic neudělá. Když někdo hodně efektivně trénuje, tak na tom bude zatraceně líp, než kdyby netrénoval, ale není to zárukou, že na tom bude líp než někdo jiný. Důsledkem přetěžování aparátu jsou potom zranění, operace a tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu Berdychovi.Berdych podle mě na fyzičce trenuje hodně no... ale jeho problem je v takové té těžkopádnosti. S tim se prostě narodil. V žádném případě neni tlustý, ale je prostě takovej težší než většina podobně vysokých tenistů. Pro příklad pohyb Soderlinga, Llodry nebo třeba i Troickiho a právě Del Potra vypadá mnohem přirozeněji. Úplně jiná kategorie je Monfils, kde je to dáno trochu jiným dispozicemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha jak muzes zminit ze Soderling je jaksi lehkonohý !!!!!! Vzdyt je to nejtezkopadnejsi dřevorubec na okruhu. Jeho chuze je doslova postižena ( predpokladam, ze ma ortopedicke problemy chodidel ), jeho technika uderu je narocna. Šved ma dokonalou ruku a chladnokrevnost hry....
Reagovat
smazaný uživatel
Hned jsem věděl, že se proti Soderlingovi někdo ozve. Na první pohled je celkově jeho styl takový divný. Ale on hodně zapracoval na pohybu, když se podíváš na jeho pohyb na antuce, tak neni vůbec špatný a vypadá docela přirozeně.
Reagovat
VlS
Ale to potvrzuješ jen to, co jsem napsal. Každej se s něčín narodil. Ty další závěry bych trochu zpochybnil - srovnávej 2 metrové chlapy, tam Troicky nepatří. Mezi pohybem DELPA, BERĎY a SODY žádný zásadní rozdíl nevidím, jsou to čahouni a hýbou se jako čahouni.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenapsal jsem tam Gulbise. Ten je svým pohybem, na svou výšku výborný, bohužel má problem v jiných věcech no. Například i Djokovic má téměř 190cm, ale to už jsou takový ty talenti od narození, všestranní sportovci. Zase je potřeba říct, že je i docela rozdíl mít 190 a nebo Berdychových 195, přesto hlavní jeho problém je kolem 90kg, to je moc, podle mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi Soderling a Potrem je v lehkosti opravdu ale opravdu velky rozdil !! Aspon na me to tak z tribuny pusobí. Neznam jejich zrychlani na 10m .....to nemohu soudit.
Reagovat
VlS
Samozřejně, že velká váha není výhodou pro pohyb, tedy nejde ani tak o pohyb jako spíš o změny směru pohybu, prostě fakt, že kinetická energie roste s hmotností a rychlostí je objektivní skutečnost. Na druhou stranu pro údery je vyšší váha výhodou (stejný fyzikální princip) a je otázkou, jak dokáže hráč tu ktrou nevýhodu eliminovat a výhodu využít. tvrdě trénující 2 m chlap prostě nemůže vážit 70 kg, to by byl souchotinář.
Reagovat
Teo
Mám takové podezření, že Murray moc hulí. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak po nejlepším zápasu sezony v SF Turanje mistrů s Nadalem, může podávat takové "výkony". On!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rada, ze mezi prekvapive viteze patri i James,bohuzel jsem jeho dva zapasy mohla sledovat jen na livesportu,ale i tak to stalo za to. Oba prvni sety velkej narez,ale pak byl schopny se zvednout. Zatim kral TB, to se mu moc nestavalo, ze byl tak uspesny. Asi to uz bude konecna, ale moc mu preji,aby bojoval s Novakem jako lev. James go.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, a Španěl Granollers udolal Wawrinku 6-0, 6-7, 6-3.

Už jenom schází, aby Zvonareva prohrála s tou příšernou Dinarou, a máme to skoro komplet. Aspoň že Bartoliová porazila Moritu.
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi přídomky Safiny opatrně! :-) Já doufám, že to Dinara dotáhne. Jinak pokud někdo hraje příšerně, tak třeba právě Bartoli, koukat na ní je nejhorší trest.

Jinak poznámka k článku: Verdasco v Miami rozhodně mezi největší favority nepatřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Marion příšerně nehraje, má jen příšerné rituály. :-)

Naštěstí to vypadá, že Vera hraje čím dál líp a Dinara čím dál hůř. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dinaru zničily DF, nastřádala jich 12. Ale ten její pokrok oproti začátku roku je přesto markantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že s DF Dinara už počítá, ty ji nemůžou zničit. Proti Stosurové jich měla ve dvou setech taky kolem 10 nebo tak nějak. :-)

Možná, ale každopádně jsem rád, že je venku. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
proboha, proc jsi tak rad? Mne Verka nevadi a vitezstvi ji preju, ale principialne je prece dobre, ze se Dinara zveda z prachu (a drzi ji zada).
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou holt subjektivní preference / osobní vkus. Kdykoliv Dinaru vidím, tak se mi zvedá žaludek z toho, jak vypadá, jak se tváří a jak hraje. :-)
Reagovat
VlS
Já souhlasím s Matějem, ještě tak aby vypadla Azarenka a Šarapka a Woowoozely bby byly mimo - ooooooooooo lahoda pro sluch
Reagovat
smazaný uživatel
Ano správně, zapomněl jsem tam doplnit "a jak heká". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak dobre, preju vam ty drobne radosti. Konec koncu, taky jsem se nehezky usmala, kdyz prohral Murray......
Reagovat
VlS
A nemáš pocit, že ji z prachu zvedá spíš bolletieriho akademie? Bez pomoci (podivné) by přece musela jít do kvalifikace, WC neměla a žebříček nežebříček byla v hlavní soutěži v IW i Miami. Je to normální?
Reagovat
smazaný uživatel
neni to normalni, souhlas, taky jsem se dost napocitala (a nedopocitala).
Reagovat
smazaný uživatel
dodatek - uz jsem jak Matej :-), temi principy jsem mela na mysli, ze by mohla a mela vratit zebricku zpatky alespon kousek prestize, ktery tak marnotratne prohospodarila.
Reagovat
smazaný uživatel
Za prvé se domnívám, že Murray je přece jen cennější skalp než Tommy Haas, bez ohledu na žebř. ATP. Za druhé, co to má znamenat "... před 14 dny v Indian Wells už hodně překvapivě prohrál s Youngem a dnes si na světovou pětku vyšlápl DOKONCE AŽ 118. hráč světa Alex Bogomolov."? Donald Young byl v době, kdy s Murrayem hrál, "DOKONCE AŽ 143. hráč světa" a momentálně je "dokonce až" 128. :-))
Reagovat
Mistr
Ani u jednoho to v současné době není senzace.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať mají formu jakoukoliv, tak pořád je senzace, když s takovými hráči prohrajou.
Reagovat
Mistr
neni to senzace ani šok. Je to pouze překvapení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist