Federer má 7. wimbledonský titul a vyrovnal Samprasovy rekordy!

8. 7. 2012, 19:14
Aktuality 365
Roger Federer ve finále Wimbledonu porazil 3-1 na sety domácího Andyho Murrayho a znovu se zapsal do tenisové historie. Třicetiletý Švýcar získal 7. wimbledonský titul a vyrovnal tak rekord Peta Samprase, kterému se vyrovná také v počtu týdnů v čele žebříčku ATP. Federer zítra sesadí Novaka Djokoviče a světovou jedničkou bude už 286. týden.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer letos ve Wimbledonu přežil stav 0-2 na sety proti Benneteauovi či nepříjemné bolesti zad a poprvé od roku 2009 postoupil za čtvrtfinále. S tím se ale třicetiletý Švýcar nespokojil, vyřadil i obhájce loňského prvenství Novaka Djokoviče a dostal se do rekordního 8. wimbledonského finále.

V něm se utkal s Andym Murraym, který hrál finále jako první domácí tenista od roku 1938. Prvním britským vítězem od roku 1936, kdy triumfoval Fred Perry, se však Murray - alespoň zatím - nestal. 

Šampionem 126. ročníku je Federer, který i přes nevydařený vstup do utkání zvládl druhou polovinu střetnutí parádně a zvítězil 4-6 7-5 6-3 6-4.

Šťastný Roger FedererPřidal tak další zápisy do historie, neboť vyrovnal dva rekordy Peta Samprase; stejně jako legendární Američan získal už 7. wimbledonský titul a rovněž jako Sampras stane celkově již 286. týden v čele světového žebříčku ATP. Švýcar byl světovou jedničkou naposledy v červnu 2010 a je prakticky jisté, že Samprasův rekord překoná.

"Je to skvělý pocit vyrovnat se legendě," těšilo Federera. "Loni jsem prohrál ve Wimbledonu s Tsongou a na US Open s Djokovičem, i když jsem v obou zápasech vedl 2-0 na sety. Ale stále jsem nepřestával věřit, že ještě budu světovou jedničkou. Je to pro mě něco magického," zářil švýcarský fenomén. 

Grandslamový turnaj Federer vyhrál poprvé od Australian Open 2010 a svou rekordní sbírku grandslamových trofejí rozšířil už na 17. Podruhé zvítězil jako otec.  "Každé vítězství je teď pro mě jiné, protože jsou u toho i mé dcery. Podpory své rodiny si moc vážím," řekl tenista., který bude na londýnské trávě už za necelý měsíc usilovat také o olympijskou mediali ve dvouhře, která mu v bohaté sbírce ještě chybí. 

Basilejský rodák za letošní wimbledonský triumf vyinkasuje nezdaněný šek na 1,15 milionu liber a radovat se může také britská charitativní společnost Oxfam, jež vlastní zajímavý tiket. Ten v roce 2003 podal u sázkové kanceláře William Hill britský mládenec Nick Newlife, který vsadil 1520 liber na to, že Federer ve Wimbledonu získá minimálně 7 titulů. Newlife však před třemi lety ve věku 59 let zemřel a tiket s kursem 66:1 odkázal Oxmafu. Ten se teď může těšit z výhry 100 tisíc liber (3,24 milionu korun).

Murray byl dva sety lepší
V úvodním dějství Federer příliš chyboval a problémy měl i na podání. O to přišel hned v zahajovací hře a bojoval o něj i v následujících dvou gamech. Nicméně ani Murray na servisu nepředváděl suverénní hru a Švýcar vyrovnal. Za stavu 4-3 měl navíc dva brejkboly, Brit však 12minutovou hru nakonec vyhrál a pak ovládl i další dva gamy. Federer v první sadě spáchal 16 nevynucených chyb, zatímco Murray jen pět, za což byl odměněn prvním získaným setem v grandslamovém finále. 

Ani ve druhém setu Federer nepůsobil jistým dojmem a Murray si to dobře uvědomoval. Jenže neproměňoval své šance; dva brejkboly zahodil v páté hře a další dva za stavu 4-4, kdy už mohl jít podávat na vedení 2-0 na sety. A byl potrestán: v 12. gamu neudržel vedení 30-0, Federer získal čtyři fiftýny v řadě, včetně dvou po parádních výměnách, a nepříznivé se vyvíjející utkání vyrovnal na 1-1 na sety. 

Nic platné Murraymu nebylo, že byl do této chvíle lepším hráčem. Především méně chyboval - zatímco sám ve dvou setech udělal jen 9 nevynucených chyb, Švýcar chyboval celkem 24krát.

Na začátku třetího setu se nad Centrálním kurtem zatáhlo a po chvíli začalo pršet. Pořadatelé tak zavřeli střechu a zápas po 40 minutách mohl pokračovat. Z šaten se vrátil jistější Federer, na kterém bylo vidět, že povedený závěr druhé sady ho nakopl. Celý zápas zlomil v šestém gamu, který trval téměř 20 minut. Murray v něm ztratil vedení 40-0 a čím dál agresivněji hrající Federer zaznamenal klíčový brejk. 

Pětadvacetiletý Brit už nebyl v takové psychické pohodě jako v první polovině utkání, často se rozčiloval, házel vyčítavé pohledy do 'své lóže' a do zápasu se již vrátit nedokázal. Naopak Federer hrál klidně, ze své hry téměř vymazal nevynucené chyby a třetí set zkušeně doservíroval. Ve čtvrtém opět rozhodl jediným brejkem z páté hry a nalomený Brit se už na zdramatizování nezmohl.

Zklamaný Andy Murray"Nejprve chci pogratulovat Rogerovi. Na třicátníka nehraje vůbec špatně," rozesmál Murray publikum poté, co zhruba minutu nedokázal mluvit. Jeho oči zalily slzy a hlas roztřásl smutek z prohraného velkého finále. "Teď se nesmím podívat do své lóže, protože bych se znovu rozbrečel," dodal Murray, který v hledišti rozplakal svou matku, přítelkyni i řadu jiných fanoušků.

"Já doufám, že se Murraymu jeho sen splní a že alespoň jednou Wimbledon vyhraje," popřál Federer, který bilanci se svým dnešním soupeřem vyrovnal na 8-8. Na grandslamu vyhrál i potřetí. 

Murray si dnes zahrál v grandslamovém finále už počtvrté, znovu však neuspěl, byť získal alespoň svůj premiérový set. Loni na Australian Open prohrál s Novakem Djokovičem, na US Open 2008 a Australian Open 2010 stejně jako dnes s Federerem. Ani Ivan Lendl, který Murrayho trénuje od začátku sezony, tak Skotovi zatím k prvnímu velkému triumfu nepomohl. Kariéru má ale britský tenista stále před sebou.

- WIMBLEDON muži -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
nedělní výsledky (08. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Federer (3-Švýc.) - Murray (4-Srb.) 4-6 7-5 6-3 6-4
esa: 10-13
dvojchyby: 3-1
využité brejkboly:  4/12 - 2/7
vítězné údery:  55-41
nevynucené chyby:  34-22
čas: 3 hodiny a 6 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

365
Přidat komentář
Rogers
Nepřál jsem mu to vůbec, vůbec to neumí !!!
Reagovat
Roger_Federer
Včera si dostal ban a dneska už z novým nickem? ty si opravdu blázen :)
Reagovat
Rogers
Vypadá to, že Federer vyhraje pouze tehdy, když se někde nedá běhat, viz modrá antuka a teď mu namočili i Wimbledon, tak se nedivím, je hra ani není tolik o pohybu a dobře dokáže využít kluzkého povrchu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě osobně je to jedna velká satisfakce a pohádka zároveň, tenis sem začal sledovat tudíž Rogerovi fandit v létě 2010, takže zdaleka se o mě nemůže psát jakože jsem začal fandit tomu nejlepšímu (nejlepší byl tehdy jasně Nadal), první vlaštovkou bylo tehdy vítězství v Cinncinati (to sem netušil ještě jako nováček, že ATP 1000 skoro nemá vypovídací hodnotu), další záblesk příšel na turnaji mistrů, pak přišla nadvláda Noleho a čekání na jeho porážku, která přišla v semifinále FO, což byl pro mě až do dneška nejlepší tenisový zážitek. Jako fanoušek-nováček sem však byl těžce zkoušen hned záhy- porážka na W od Tsongy po obratu a vbc nejkritičtější bylo lonské US Open, při kterém v semi ztratil s Nolem zápas ze dvou mečbolů, to už jsem řpestal věřit, že někdy vyhraje GS, ale stále sem fandil. Přiznám sem, že ani po odklizení Nadala sem v jeho vítězství nevěřil, zvlášt po problémech se zády, ale Roger všechno zvládl a ono je to hezčí zážitek! :) Ještě vítězství na OH a Roger už může hrát jen tak pro radost a nehonit se za tituly :)
Reagovat
smazaný uživatel
precet sis vubec co jsi tady napsal???????
Reagovat
smazaný uživatel
Co máš za problém?
Reagovat
smazaný uživatel
tak si to cti porad dokola, treba ti to dojde...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to takovy zmatecny
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho mi bylo hrozně líto,dokonce mě rozbrečel,ale nevyšlo to teď,vyjde to příště-moc mu to přeju:)Jinak Rogerovi nezbývá než pogratulovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Me ho bylo taky strasne lito v ten danej okamzik i slza mi ukapla a to ho nemam rad... Mluvil moc pekne.
Reagovat
freeteepek
To máš pravdu. Na to se historie ptát nebude. A já to Rogerovi přeju:-)
Já nejsem Nadalista, ale "Kvitista":-) Fandím totiž Petře K., kterou historie doběhla ve Wimbledonu už ve čtvrtfinále, když Petra prohrála po svém nejlepším výkonu se Serenou W. Smůla, že obhájkyně titulu narazila na Serenu tak brzy. A Serena předvedla svůj nejlepší výkon...Peťule se kvůli tomu propadla na 6. místo. Ale ona se vrátí. A bude ještě silnější. A na olympiádě už Serenu porazí!
Reagovat
Fandina
Super, tak já jsem taky Kvitista/ka :-) ale taky leta fandím Rogerovi, i když jeho tak neprožívám jako Peťulu. A taky věřím, že na OH když k tomu dojde, tak Serenu porazí. Teď v QF se rozjela víc když už to zvrátit nešlo ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
:), me vadi ti kdo neustale argumemtuji nesmysli(slaba era,zpochybnovani počtu granslamu, kdyby nekodo neodklidil Nadala...,Roger nevyhraje atd.)...a nejsou ochotni uznat kvalitu a jedinečnost, vyjimečnost soupeře..
Reagovat
pepin
Ahoj, já jsem taky Kvitista a Rogerovi také přeji. S tou Pétou s Tebou souhlasím, Serena měla kliku, že ji nesebrala set, pak by to bylo jiné. -pozdrav-
Reagovat
Roger_Federer
Na tohle se historie nebude ptat ani pamatovat, že mu nejaky čech, Rosol odstranil Nadala ve druhem kole-ano jeho životního soupeře, stejne tak Soderlink v roce 2009,Roger vyhral zasloužene , v semifinale musel porazit svetovou 1 Noleho a je zasloužene sjednička..Tyto veci zajimaji hlavne nepřejici Nadalisty, ke kterym tito nepatřiš pokud se nepletu?
Reagovat
Amputace
No, zajímají nepřející Nadalisty... Já se zase potkal s názorem ze strany očividně nepřejících Federerovců, jak mohl být Nadal světovou dvojkou, když od roku 2010 nevyhrál jediný turnaj mimo antuku.. Velmi podobný žvást.
Reagovat
Roger_Federer
Ja nemam nic proti robotovy z Malorky, nejsem a nikdy nebudu jeho fanoušek, neliby se mi jeho tenis, ani je zdržovani na kurtu..Ale je to velky hrač a na antuce nedostižny fenomen...Ale nejake neustale hledani vymluv,jak to mel Roger jednoduche, jak mu nekdo odstranil toho či onoho hrače popirani faktu co se Rogera a jeho luxusniho tenisu,ucty,kterou zaslouži na fanaticke Nadalovce musim reagovat.
Reagovat
Fandina
Já tyhle diskuse pod články kluků moc nesleduji, takže nevím, ale jen se ptát kdo jsou to ti fanatičtí nadalovci. Píšeš, freeteepek taky ne. Nic jen se ptám, abych byla v obraze, když teď mám čas to tu číst. Díky za odpověď.
Reagovat
Amputace
Já to ovšem ze strany vás, Federerovců, vidím velice podobně - neustálé hledání důvodů k tomu, aby mohly být snižovány úspěchy Nadala: zpomalování povrchů (nebýt toho, Nadal nikdy např. Wimbledon nevyhrál), Federer má z Nadala komplex, ač v mnoha zápasech s ním byl lepším tenistou; FO 11 vyhrál Nadal jen proto, že mu Federer odstranil z cesty Djk. a tak dál. Takže se ZDALEKA nedá hovořit o nějakém jednostranném útočení. Málo, opravdu velice málo se vidí nějaký fanoušek Federera, který by upřímně docenil Nadala, jako jednoho z největších tenistů všech dob.

A mimochodem už ve větě: "Ja nemam nic proti robotovy z Malorky..." cítím lehký rozpor. Ale to jsi ty, už vzhledem k tvému nicku, nejspíš ani neuvědomuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš o úcty a rešpekte voči svojmu obľúbencovi a vzápätí označíš jeho rivala za robota z Malorky...Nepríde ti to v kontraste s tvojim postojom?
Reagovat
tito
Rožére, Rožére, Rožére. Aniž by jsi věděl, s kterou částí freeteepkova příspěvku souhlasím, jak kouslý od tarantule začneš zcela zbytečně a předpojatě vymýšlet jak znevažujeme titul Rogera, mluvit o fanatických Nadalovcích etc. To že Rafa více ale Roger i letos mají někdy v úvodních kolech problémy není fakt? To že se jejich hra v průběhu turnaje zlepšuje fakt není? To že Rafu Rosol nepustil v pátém setu do hry taky není fakt? To že Rafa by možná pro finále byl pro Rogera horší soupeř není fakt? Jediné co není fakt je to, že bych v posledních cca 20 hodinách znevažoval vítězství Rogera ve Wimbledonu. Tak když nevíš v čem souhlasím, tak se mne nejdříve zeptej než začneš pálit ostrými a spouštět naprosto zbytečné diskuse.
Reagovat
Roger_Federer
mam v kanclu nudu, sekretařka ma dovolenou, ty diskuze me bavi..:)
Reagovat
tito
Chápu tlachání. Ale pro zesměšňování největšího rivala a zároveň v kontrastu vyžadování uctívání svého favorita pochopení moc nemám. Rafu nikomu nenutím a Rogera nepomlouvám. Asi tak.
Reagovat
Roger_Federer
možna tomu neuveřiš, ale 'robot z malorky', pro jeho strojovou hru kterou hlavne 2006-10 ničil a dal niči soupeře na antuce...
Reagovat
Roger_Federer
Ne všichni tady maji nadled jako ty...tak se nevztekej..
Reagovat
tito
Nápodobně :-)))
Reagovat
Roger_Federer
Navic, ja uznavam, že kdyby nebylo Nadala, byl by poslednich 8 let tenis o Federerovi, to by byla pekna nuda..Takže diky bohu za Nadala, aspon bylo na co koukat..
Reagovat
spaniel
K tomu robotovi - to možná není až tak od věci, v knize píše, že ani jeho rodina jej na kurt nepoznává, že se mění k nepoznání od jeho pravého já.
Reagovat
Fandina
Podle mě je ten robot stejný příměr hry jako třeba trysko myš u Ferera a slyšela jsem to i četla v médiích. Být Nadalovým fandou, zaregistruji to a ende ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
nekteri, zejmena neprejnici podotykaj ze bez haloveho prostredi by asi sotva rog wimbledon vyhral. castecne se s tim da souhlasit, ale zas na 2. strane neni rogerova vina, ze bylo spatne pocasi, tim padem byly nuceni hrat finale i semifinale pod strechou. predci novak taky letos vyhral ao pod strechou a nad tim se nikdo nepozastavoval. letos rog krom wimbledonu vyhral i indian wells. zejmea bych vyzvedla semifinalovy zapas s rafou, zapas, ktery se hral v extremnych poveternostnich podminkach. pokud si dobre vzpominam, tak to byl rafael, kt. sam rekl, ze se nedokazal vyporadat se silnym vetrem. pritom je zname, ze rafa mnohem radci hraje venku nez v hale. zato pro rogeruv styl, zejmena servis nejvic funguje prave pod strechou. pres to se dokazal prispusobit a vyhrat turnaj, kt. se hral pod holym nebem a ke vsemu i v silnem vetru. tohle je na rogerovi skvela vlastnost, kt. novak ani rafael nemaji. dokaze se prispusobit jakemukoliv prostredi, jakekoliv barve antuky atd.
Reagovat
smazaný uživatel
jen připomínam nedavne semi na Roland, kde prave vitr nezvladl !
Reagovat
Heather_Fedex
jen pripominam, ze ty tady uz nemas co hledat :ppp
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/wimbledon/9385564/Wimbledon-2012-its-vital-Andy-Murray-learns-lessons-from-mens-final-defeat-against-Roger-Federer.html

Pěkné shrnutí Beckera.
Reagovat
tito
Nevím, jestli to sem již někdo dával, každopádně kdo nemá, tak rychle s tím do záložek!
http://www.tennis.ukf.net/
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě neváhám. Díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
zalozeno, dik.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý odkaz, díky.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych znal i názory ostatních diskutujících na změny povrchů prakticky na všech grandslamech + s tím spojena změna míčů.
Ono je prokazatelné, že v éře Rafy a Rogera, došlo ke zpomalení hry na AO, W i USO a zrychlení na FO. Hodně se psalo, že se to všechno děje kvůli Rogerovi, aby tak nedominoval na prvních třech a měl větší šanci dobýt titul z FO.
Osobně bych byl radši, kdyby Roger měl dnes GS více, byť by mu stále chyběl titul z FO, ikdyž ten výpadek Rafy na FO se asi dal někdy očekávat, protože jeho silová hra vždycky měla za následek alespoň jeden herní výpadek v sezóně, a to i v té, kdy jednoznačně dominoval světovému tenisu.
Letošní rychlosti podání na W mě teda velmi překvapily (hráči jak Rodick, Karlovič, Berdych... ale i Federer zde dříve podávali mnohem rychleji). A o AO radši nemluvit, tam poté co změnily povrch se hraje úplně jinak.
Reagovat
spaniel
Ja to vidim trochu jinak. Myslim ze se zpomalili AO, W a USO, nevim o tom, ze by se zrychlilo FO. Navic se to podle me nedelalo, aby Federer nedominoval na zminenych trech a vyhral FO, ale spis z obchodniho hlediska, aby to bylo vyrovnanejsi a aby byly delsi vymeny...a oboji se podarilo. Ze zmeny profitovali vsichni - RF, RN i ND. Mne spis vadi tezke mice, zbytecne zatezuji telo a jsou pomalejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Na FO se měnil podklad pod antukou, údajně z důvodu zrychlení a snížení odskoku míčů.
Nevím, jestli zrovna Roger z toho moc profitoval.
Reagovat
spaniel
Máš k tomu někde zdroj? Vím, že spravovali povrch 2006 tuším, ale skladbu ponechali, jsou hrdí na svůj vápenec z jakési francouzské hory.
Reagovat
smazaný uživatel
Ťažko sa k tomu vyjadruje, nevidíme do toho...No rozhodne si nemyslím, že zmeny povrchov súvisia s myšlienkou dožičiť konkrétnemu hráčovi viac titulov :)
Reagovat
dappe
Myslím, že už jsme si to zasloužili, třeba já mu nikdy nepřestal věřit. Uvidíme, co to s ním ted udělá, je možný, že se už úplně uklidní, začne si zase tolik věřit a možná nás ještě čekaj velký věci. Zajímavý je, že se nejprve psalo, jak možná ještě nějakej GS titul udělá, ale jedničkou už nebude, no a poté se dokonce psalo, že už ani na ten GS titul nemá. Federer odpověděl tím, že udělal oboje najednou :)

K zápasu, Federer nezačal moc dobře, dost chyboval a narozdíl od zápasu s Djokovicem mu nefungoval servis. Stejně jako mohl Federer vyhrát 1.set a poté třeba vyhrát zápas pohodlně 3:0, tak je potřeba vidět, že ve 2.setu měl Murray šanci jít do vedení 2:0 na sety a to už by byl problém. Federer ve 2.setu vytěžil z minima maximum a to, co předváděl 3. a 4.set byl jednoznačně nejlepší tenis, kterému nešlo moc čelit. Murray hrál výborně, uměl i zaútočit a byl hodně těžkým soupeřem. Nejvíc bych na něm vyzdvihl return a hlavně tu předvídavost při něm, zreturnoval prakticky všechno, neuvěřitelný. Federer byl ale lepší v mezihře, od 3.setu kromě těch dvou returnů na BP za stavu 3:2 ve 3.setu, kdy si zbytečně obíhal backhand, hrál bezchybně a skvěle.

Po delší době jsem Fedexovy zápasy zase pořádně prožíval, zápasy s Benneteauem, Djokovicem a Murraym jsem prožíval možná víc než je zdrávo.:D Ale je z toho titul, takže dobrý.
Reagovat
kranyz
dappe ja bych s tebou az tak nesouhlasil v tom ze Murray zreturnoval prakticky vsechno, Roger mel v zapase 21krat podani, Murray mel nezreturnovanych podani myslim kolem 55, to znamena cca kazdy servis 30-0 prakticky nahore to je dobra pomoc o kterou se malo hracu muze oprit. jinak souhlas Roger vyhral v kontextu utkani zaslouzene, ono zreturnovat kazdy servis kord Rogerovi nejde, myslim ze na servisu Rogera dostal Andy malo sanci o 3 a 4 setu ani nemluve. Andy odehral treba narozdil od Novaka dobrej zapas
Reagovat
dappe
Tak jasný, že nezreturnoval všechno, spoustu Federerových servisů nelze vrátit, jinak ty statistiky na W bývají dost zkreslené a nepřesné. Ale přišlo mi, že při Fedexově servisu se dost hrálo a to i po jeho 1.servisu(snad to nebylo tím, že jsem RF tak fandil a chtěl jsem samé přímé body). Murrayho předvídavost na returnu a v obraně je výborná, ve srovnání s Djokovicem byl v tomhle směru o dost lepší. Na druhou stranu v semi Federer podával možná o něco lépe.
Reagovat
kranyz
ted s tebou naprosto souhlasim, prislo ti to tak protoze jsi mu drzel pesti a prime body ti tak ani neprisli :-)) jinak souhlas v semi serviroval Fedex lepe proto mozna i Djoker se nedostal tak do tempa a vyznelo to ze nepredvedl az takovy vykon jako Murray protoze mu to Roger proste nedovolil
Reagovat
spaniel
Tak tak, tady je vidět, že Andy byl lepší jen v esech.
http://www.livesport.cz/zapas/d0k3Qj33/#statistiky-zapasu;0
Reagovat
smazaný uživatel
zpět na trůnu! Je to jako sen - vítězný trojboj 17 GS + 7 W + světová jednička !! Neuvěřitelný příběh a obrovská radost ...
Zdravím fanoušky RF i ostatní. Sportu zdar a tenisu zvlášť !
Reagovat
Heather_Fedex
nekteri tady pisou, ze jsi rog post jednicky nezaslouzi. ale podle me ano. ted pisu objektivne: roger ma letos lepsi vysledky, nez loni, takze si hodne prilepsil bodove, zatimco novak i rafael maji horsi vysledky oproti lonsku
Reagovat
smazaný uživatel
Pánové si to rozdali v příme konfrontaci o první místo a Roger ten duel vyhrál, ne? Takže ostatní debaty jsou podle mě bezpředmětné. Navíc to bylo na turnaji z turnajů, který letos určitě stál za to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se dívám na žebříček, a bylo to sice o ten pomyslný chloupek, ale štěstí je vždy na straně připravených :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou mou porážku? Hlasovalo pár lidí, takže nemachruj, že jsi oblíbený. Je to naopak tvá porážka. Dokázals, že jsi jen žvanivý a zbabělý blbeček, který neumí držet slovo. Opět ses pěkně ukázal a udělal ze sebe ještě většího ubožáčka, než jsi byl. To je pro tebe vítězství?
Reagovat
smazaný uživatel
kanale špinavej, pisu z poloviny, ale ani tak vubec nemusim. Rad upozornujes na me niky před.... tentokrat jsem vyhlasil pouze vymazání značky ....24 a nikoliv mé osobnosti ! vandráku jeden
Reagovat
smazaný uživatel
Klídek zbabělý Trollíčku. Mě opravdu nerozpláčeš.
To víš, koule jsi nechal doma, a tak tvou zbabělost a trauma, jak ses zachoval jako podělaná baba ti už nikdo neodpáře.
Potřebuješ link na tvoje prostořeké testoteronové pindy "Vsadím svou přítomnost na portálu, že..."? A nebo potřebuješ link na tvoje "Prosím zastání, sázku dodržím!"? A nebo je třeba zde umístit link tvého konečného zvratu a výkrutu "Nikam chodit nemusím, určitě jsem zde oblíben"?
Pindej si co chceš, jsi jen zoufalý ubožák, co pubertálně provokuje, ale když prohraje sázku, potřebuje maminku, aby ho přebalila. :-))))
Reagovat
Pe3k
Reagovat
freeteepek
Nevím, jestli už to tady nepadlo, ale jak se teď hodně bude mluvit o tom, že Roger zase vyhrál GS a že se vrátil na post sv. 1, nemělo by se zapomínat, že Roger by měl taky pořádně poděkovat Lukáši Rosolovi, že odrovnal Nadala už ve druhém kole a poslat mu nějaký pěkný dárek.Murray to samé. Bez Lukášovy pomoci by tito pánové nejspíš nebyli tam, kde jsou teď:-)
Reagovat
dappe
No vzhledem k tomu, v jaké formě Nadal do W přijel, tak to s Rosolem moc společného nemělo. Nadal by pravděpodobně vypadl hned s Kohlschreiberem. Musel by se hodně zvednout, aby mohl myslet třeba na semi s Murraym. Já bych to trochu poopravil, Rosol by měl poděkovat Nadalovi, že si na něm zviditelnil jméno a zapsal se do historie...
Reagovat
dappe
Samozřejmě druhou věcí je to, že toho Rosol dokázal využít a zahrál svůj životní zápas, což každý neumí.
Reagovat
freeteepek
O špatný formě Nadala bych moc nemluvil. Pár týdnů předtím vyhrál French Open. On se na tý trávě potřeboval trochu rozehrát a dostat se do toho. Neočekával bych, že bude už ve 2. kole hrát svůj nejlepší tenis.
Ve čtvrtém setu zápasu s Rosolem hrál nicméně výborně. Jenomže Lukáš ho v tom pátem vůbec nepustil do hry!
Když mluvíš o formě Nadala, zamysli se taky nad formou Federera na začátku turnaje. Před Wimbledonem v posledním zápase na trávě ho porazil 87. hráč žebříčku Tommy Haas. Ve třetím kole ve Wibledonu zase málem prohrál s J.Bennneteau (32) Prohrával už 0:2 na sety a ve čvrtém setu v tiebreaku to bylo velmi těsné! Opravdu si myslíš, že Nadal ve formě nebyl zatímco Roger ano???
Reagovat
tito
Vidím to úplně stejně.
Reagovat
dappe
Já to vidím úplně jinak.
Reagovat
Amputace
No, musím říct, že tak špatně a nesoustředěně jako v prvním zápase s Beluccim jsem Nadala dlouho neviděl hrát. Byl úplně mimo. Ustřeloval se s forhendu, backhand mu nešel vůbec. Pravdou je, že Nadal se rozehrává na některých turnajích pomaleji, ovšem v tomto případě pochybuji, že by Nadal byl schopen porazit třeba Tsongu. V tom souhlasím s dappem, na druhou stranu Federer také nepředváděl zprvu nic extra a přesto turnaj vyhrál. Je toho Rafy škoda - tenisu nesvědčí, aby vypadávali favorité takhle brzy. Ale o tom, že měl Federer usnadněnou cestu bych příliš nemluvil. V každém případě jsem dosti zvědav na US open, Nadal nebude v pozici největšího favorita, přesto ale od něj očekávám velké věci. Myslím si, že Djk. momentálně nemá na to, aby vyhrál další GS, hraje na své poměry docela průměrný tenis, naopak Federer bude po triumfu ve Wimbledonu v laufu, ovšem v jeho vítězství rovněž nevěřím - to by se museli Nadal s Djk. naprosto sesypat. Očekávám, že Nadal bude ve finále, co se bude dít tam, to už je otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
Naozaj si netrúfam odhadnúť Nadalov ďalší vývoj, ak by cez Rosola nakoniec prešiel...No podľa mňa by nebol bez šance, jeho výkony na GS sa zvyknú stupňovať..V roku 2010, kedy Wimby vyhral hral 5 setov, v 2. aj 3. kole s Haasom, resp. Petzschnerom a v oboch otáčal z 1:2...Možno by nás niečo obdobné čakalo aj v roku 2012..ČO sa týka USO, určite by som neodpisoval Djokoviča..Hral finále MC, Rím, Paríž. Wimbledon mu možno nevyšiel podľa predstáv, no za týždeň určite nezabudol hrať tenis..Navyše na začiatku roka dominoval práve on, určite nás v NY čaká zaujímavý turnaj..
Reagovat
Amputace
S tím Wimbledonem je pravda, že tam měl v prvních kolech problémy už dříve. Ale co se Djk. týče, neodepisuji jej, ale nezdá se mi letos být v úplné herní pohodě. Už to, že vyhrál AO je pro mě dost překvapující, rozhodně tam podal daleko horší výkon než třeba na US v předešlém roce. Byl určitě k poražení, což v předešlém roce nebyl. V případném souboji Nadal - Djokovic, bych momentálně favorizoval Nadala. Každopádně to letos bude ještě velice zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Bilance: Možná jsem dnes určitou větu přepálil....vzhlédnul jsem se v památné "hvězdě Barny. Švýcar mnohokrát už prohrál a já zůstal vždy k vaší hvězdě zdvořilý.... možná občas ostřeji mířené k rasistickému Pe3k a primitivnímu armstrongovi. Moje zdejší často náročná role, svým způsobem efekt měla - podařilo se mi doslova vychovat a zklidnit třeba už zmíněného tenkrát rasistického až extrémistického intelektuála Pe3k, už ani s tím kabrioletem nemachruje :) ba dokonce, i snad projevem nejinteligentnější bojovník _ tito_ mu podal ruku - což mě ale docela mrzí. Dále také přesné tipy jsem serviroval.... jedinečné - krásně dohledatelné.

Federer: Dobře, až tak zlý kluk to asi nebude, ale povahou bude dětinský až závistivý - to je mé přesvědčení. Ano, dejme tomu, že moderní umělý povrch do haly patří, ale antuka a tráva nikoliv ! Tyto přírodní povrchy mění charakter už třeba jen při zatažení slunce ..... a to jsou faktory které tento napojený tandem grandslamů dělají o to složitější. Tím naznačuji, že Wimbledon je svým způsobem už jednoduší. Co se týče závodů čísel, se až zas tolik nedéje.....co zmiňoval už pisatel Forehand. Vítězství mu neberu, je zasloužené a hodnotné, ale stát se jedničkou defakto po jednom konečně velkém uspěchu je k Novakovi hodně přísné.

Závěr: Hlasování jednoznačně rozhodlo o sympatické pozici čtyřiadvacítky a také potvrdilo jasnou porážku vulgárního armstronga. Za podporu vám mnohokrát děkuji, ale přecejenom z poloviny slib dodržím, nick odstavím a přilezu v utajení s novym !
Reagovat
Roger_Federer
čekam, že se rano probudim a přečtu si tady pořadne uznani kvalit a omluvu panu Rogeru Federerovi.Ne me ,ne jinym fanatik:),ale globalni tenisove legende...ulev svemu svedomi a udelej to pořadne..se cti a slavou..
Reagovat
smazaný uživatel
a uz vubec nechapu, ze tam taha ty svoje dva levobočky .... je ti prece jasny, ze pokud je trochu normalni....si dopreje i kvalitu jinde ! Na tý fotce výše - vypadá skutečně jak Čikatilo, ale opravdu ! To je ten rusky vrah přece
Reagovat
taffer
"zatažení slunce" - ty jsi úplnej "Šejkspír":-)))
Reagovat
Roger_Federer
Asi ti neni dobře z toho horka co trva už 14 dni...dokonce i nejvetši hadalove a fanoušci Novaka a Nadala uznali kvalitu a vyteztvi Fedexe..
Kdo si?že si dovoliš napsat, že si to nezaslouži byt no1?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokusím se to nějak nejlépe shrnout. Letošní Wimbledon byl skvělý. Od některých hráčů se toho asi čekalo víc, ale jen se ukázalo to, jak je tento turnaj nevyzpytatelny. Servis je na trávě nesmírně účinná zbraň a pokud funguje víc než velmi dobře, dějou se velké věci. Rosol s Gulbisem odehráli životní zápasy. Nicméně další vrcholy sezony jsou před námi a doufám že Berdych s Nadalem předvedou jejich typickou hru kterou umí nejlěpe. Od začátku se mi Murray strašně líbil a přál jsem mu to. Jeho hra byla skvělá. Stačilo aby Roger v danný moment zahrál famozne a finale se zlomilo. Andy se ale jednou toho nejvetsiho vitezstvi docka. Rogerovi poklona. Znovu to dokazal.
Reagovat
Stan_Borowitz
z pohledu Andyho a celé Británie je to ale pech, že jejich po letech zdaleka nejlepší hráč musí hrát právě v době Federera, Nadala a Djokoviče...
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je zrejme lepší hráč ako Tim Henman..No pech mal aj ten..Chudák, rok čo rok sa stretával v SF práve so Samprasom, s druhým vlastníkom Wimbledonu..
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu, to časové okénko mezi Samprasem a Federerem bylo hodně úzké... I když Henman prohrál se Samprasem jen 2x a nejtěsněji prohrál v semi s Ivaniševičem.
Reagovat
UnrealTom
i hope you, congrats Roger you are the best !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
pro ty, co nerozumí po amerikánsky: "já doufám ty, gratuluji Roger jsi nejlepší!!!"
Reagovat
spaniel
Skvela stranka se zaznamy celych zapasu. Venovana Nadalovi, jak je z nazvu patrne, ale jsou tam vsechny dulezite zapasy, i WTA

http://www.rafanadalpartidoapartido.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá zaujímavo..Už je v záložkách :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já mám už tolik záložek, že bych potřeboval záložky v záložkách. A možná ještě jeden nebo dva levely. Podobně to mám s knížkami v knihovně. Tam bych ale potřeboval ještě jeden nebo dva životy, případně vyhrát v loterii. Nebo na nějakém grandslamovém turnaji. Možná by stačil i dobře dotovaný Masters...
Reagovat
spaniel
Forehand: super :)
Stan: mozna by stacili i Sopoty :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš ten festival politické písně, co na něm kdysi zazářil Peter Nagy? Tam bych šanci snad měl, ale nevím, jestli se ještě dnes pořádá...
Reagovat
spaniel
Ne, myslim ten turnaj, kde si pry Davydenko vydelal vic, nez kdyby vyhral GS :)
Reagovat
spaniel
Jiank jak dole zminujes Uniqlo, tak jsem nkde cetl, ze uz meli pruser a to z se na wimbledonu nedalo koupit Novakovo obleceni. Bylo to tak nebo to napravili?
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, priznám sa, že som nič podobné nezaznamenal. Vo Wimbledone som po tom moc nepátral, zastavil som sa akurát v oficiálnom Wimby shope a Novakove handry som tam veru nezaregistroval..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Par dementu (oni vedi) tady kritizovalo Rogera za to, ze se rozplakal na AO 2009 po prohranym finale. Jsem zvedavej jestli ti sami pitomci, se taky tak vehementne oprou do Andyho, za to ze mu taky ukapla slza....
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jsem čekal, kdo tohle vytáhne. Je tam mezitím totiž i rozdíl. Mít na kontě 14 grandslamů a prohrát finále, nebo hrát své čtvrté, navíc doma a zase neuspět. I když Andy brečel i v Austrálii 2010. Nekritizuju ani jednoho, emoce jsou prevít, ale víc pochopitelné jsou u Andyho, zvlášť dneska.
Reagovat
tito
Nech toho. Byť se mne tvoje narážka netýká, tak zbytečně podpaluješ. Slav a nevzbuzuj nekonečné diskuse.
Reagovat
spaniel
Taky jsem nad tim dnes premyslel a asi mam bic pochopeni u Andyho slz, i kdyz zase Roger mel za sebou tezke obdobi, prohrany Wimbledon se svou nemesis, mono a dalsi prohra s nemesis mimo antuku...celkove citil upadek po mnoha letech na vrcholu...
Reagovat
smazaný uživatel
No ja nic nepodpaluju, jen by me to zajimalo protoze tady, byly takovy nazory... Kdyt si to pamatujete ne? Tak se jen divim tem pitomcum, ze je to nepohorsuje a co vicx, myslim ze plakali s nim. Abych se priznal, tak mi taky kapla slza u Andyho proslovu a to ho nesnasim. Fakt mi ho bylo lito, v tu chvili samozrejme....

Kazda porazka je tez, Roger prohral v peti setech a nebyl bez sance, byl to vyrovnanej zapas a moh ho vyhrat kdokoli.
Reagovat
Mayo
dúfam , že Rafa ale vyhrá US Open a budem nad mieru spokojný :D
Reagovat
tito
Kéž by. :-)))
Reagovat
spaniel
Tak zrovna tam ma asi nejmensi sanci, neni nahoda, ze to byl posledni GS, ktery mu chybel do karierniho GS.
Reagovat
tito
Hrál dva roky po sobě finále. Jedno vyhrál, jedno prohrál. Meta dostupnosti titulu již byla dávno překonána. Ale pochopitelně antuka je snadnější. Ale o nejmenší šanci vzhledem k dvěma finálovým účastem bych vcelku polemizoval. Je fakt, že nehrál s Rogeremm, který by jistě byl v utkání favoritem.... Koneckonců kdo z vás, fanoušků Rogera byl před W přesvědčen, že to dopadne takto? A stejné je to i u Rafy. Vždyť to znáš....:-)
Reagovat
Mayo
tito veľmi by som mu to prial ako jeho fanda :) ... ale tak já som rád už aj za RG ale bolo by to skvelé samozrejme...som zvedavý na LOH hádam dopadne lepšie ako na W
Reagovat
smazaný uživatel
US Open je otvorené..Osobne si myslím, že najväčším favoritom bude jednoznačne Djokovič.
Reagovat
tito
Neboj. Rafa má hodně daleko do vyřčení posledního slova. :-)))
Forehand- určitě- ale znáš to, nikdy nevíš, jak se ten náš kluk připraví. Jestli odpodává jako v roce 2010, k čemuž je jistě dnes hodně blízko, tak proč by ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Par dementu (oni vedi) tady kritizovalo Rogera za to, ze se rozplakal na AO 2009 po prohranym finale. Jsem zvedavej jestli ti sami pitomci, se taky tak vehementne oprou do Andyho, za to ze mu taky ukapla slza....
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky optimistka a jednoznačného favorita nevidím, ani Djokovič jím podle mě není.
Reagovat
Mayo
ja viem, že nepovedal posledné slovo, proste stalo sa teraz nevadí :) ... a čo sa týka sĺz tak je to úplne normálne podľa mňa emócie však...neni nič zlé na tom aj Rafa bol dojatý po RG a pár ľudí písalo sprosté reči okolo toho
Reagovat
smazaný uživatel
Keď tak nad tým premýšľam, jednoznačným favoritom asi nie...No vzhľadom k tomu, že vyhral posledné tri hardové GS favoritom asi bude..Dúfajme však, že sa stane nejaké to menšie prekvapko..Naozaj iba menšie, lebo ani Rafov triumf by prekvapením rozhodne nebol...
Reagovat
spaniel
Nerikam, ze je bez sance, to urcite ne. Ale jako nasazena trojka bude mit cestu tezsi nez dosud, navic nevim v jakemm je rozpolozeni po Wimbledonu. A kdovi co se jeste pred USO udeje. Novak letos obhajil 2 z 8 titulu z 2011, to ze se prehazelo poradi neni nahoda. Dalsi vec je, jakeho prekvapeni se treba dockame od servismanu. Favority bych ted videl 1.Djokovic/Federer, 2.Nadal/Murray
Reagovat
tito
Zdravím Tě! Fandíme dále a víme proč! Určitě to bude zajímavé.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tě zdravím, těším se, to víš :-) Ještě tím vším může zamíchat olympiáda, kdo jak se připraví a případně pak uspěje a kolik pak zbyde sil na USO, termínová listina je letos k vůli OH našlapaná.
Reagovat
tito
Když půjdeme z pozice menšího favorita, proč ne. Jen lépe. :-)))
Reagovat
tito
Ani bych se nedivil, kdyby Rafa OH vynechal. Určitě by k tomu měl důvody. A když ne, tak proč ne double. Každopádně na USO se těším.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by absence na OH měla pro Rafu znamenat titul na USO, tak klidně, navíc už zlatou má :-)
Reagovat
Mayo
najlepšie aj zlato aj UO :)
Reagovat
Stan_Borowitz
no to jste mi teda pěkní fanoušci.... Rafa je velký vlastenec, dokonce - na rozdíl od "vlastence" Djokoviče - platí daně ve Španělsku. Z jiných než vážných zdravotních důvodů OH určitě nevynechá, bral by to jako zradu své vlasti...
Reagovat
tito
beru problémy se zánětem vazů ne jako výmluvu ale jako fakt. Sleduji jej hodně dlouho. Ale jinak chápu tvou poznámku. Je to tak.
Reagovat
Stan_Borowitz
na druhé přečtení tvé poznámce také lépe rozumím a beru zpět výtku na tvou adresu. V každém případě, pokud by účast na OH mohla znamenat nějaké vážné komplikace, které by mohly ohrozit jeho další kariéru, tak by je samozřejmě mohl (přesněji měl) klidně vynechat, ale obávám se, že to neudělá (s ohledem na to, co jsem napsal výše).
Reagovat
tito
Velmi pravděpodobně to neudělá..:-(((
Reagovat
Fandina
k titulu i jedničce a přeji jen tak dál ... gratulace
Reagovat
pepin
Ahoj, naprosto s Tebou souhlasím.Je prostě nwuvěřitelný, famozní a prostě borec. Jednu chváli jsem si myslel, že se tam rozbrečí s Andym. To je prostě celý on. Když po prvém setu poznal, že tak jak hraje by prohrál, tak to prostě jednoduše překopal a v podstatě po 4 gemu jsem byl přesvědčený, že nemůže prohrát. Zaslouží si to. -pozdrav-
Reagovat
smazaný uživatel
rocky je srdcovka
Reagovat
Sonja
Rocky vyhrál!!!:-)))
:-D
Reagovat
Labi
naprosto nečekaně :D
Reagovat
nagini6
absolutny sen, naozaj nadherny okamzik ... Roger je opat svetova jenotka a znovu dokazal vyhrat GS ... obrovska gratulacia
Reagovat
Rogers
Děkuji Andymu i Rogerovi za krásný tenisový zážitek - poletech zase superfinále. Od Rogera by se měli učit děti v tenisových školách - nádherný styl. Andy na sobě tvrdě zapracoval, přitvrdil forhend, vylepšil pohyb a fyzičku. Na síti hrál také velmi dobře - pokud mu vydrží zdraví je vítezství v GS jen otázkou času.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, nadherny styl skoda ze neni vice takovych tenistu co se snazi u tenisu premyslet a ne jen busit do tech micu hlava nehlava.. ty backhandy at uz copovany nebo jednorucny proste fantazie..
Reagovat
smazaný uživatel
tak u nás už se chlapci taky jen slaví a to variací na renesanční téma se skotskými přáteli Johny Walker a Glenfiddich...už si ani nevzpomínám kdo dnes vyhrál...
Reagovat
Pe3k
Roger Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
...to byl ten v tom bílém tričku?
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi pořádně ten Grandslam oslavte :) Roger si to zaslouží....letošní Wimbledon byl jeho....no nic já si na oslavu budu muset počkat :D doufám že Rafa nechytne Rosola na US Open :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Gulbise :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no ten taky :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
tito
V klidu, tyto věci se neopakují. :-)
Reagovat
SwissMaestro
Mísím v sobě všechny možné pocity. Je nádherné fandit někomu jako je Roger, i když se mu moc nedaří. O to radostnější jsou pocity z jeho vítězství. Mám asi už jen poslední velký (tenisový) sen....a to kdyby Roger vyhrál ještě jedno Australian Open, můj nejoblíbenější turnaj na světě a místo kde jsem Rogera poprvé v tv spatřil. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
spis olympiadu by mohl jeste vyhrat...
Reagovat
Heather_Fedex
konecne rozumna slova, timea ;)
Reagovat
smazaný uživatel
neumíš ani opsat slovo olympiádu? :D
Reagovat
facom
dneska sem to vyjímečně přál Andymu
Reagovat
rib
a pro ty, co doposud neviděli Andyho dojatého přidávám drobnost - koukněte, jak ho Britové oceňovali po vítězném zápase v DC a jak se krásné dojal http://www.youtube.com/watch?v=yxnNX6T9AS8
Reagovat
smazaný uživatel
Uvědomme si, že zdejší diskuze bez č. 24 by měla nižší sledovanost. 24 evidentně tenisem žije, proto sem patří. A vulgární Armstrong by neměl do čeho píchnout.
Reagovat
gigin
Já si myslím, že jestli má či nemá do čeho armstrong píchnout, přítomnost ...24 zde, na to nemá nějaký větší vliv.
Reagovat
rib
Tedy dnes to bylo těžké - střetli se dva moji oblíbení hráči, a tak jsem poprvé moc chtěla, aby mohli vyhrát oba :-))) Byl to krásný tenis, nakonec všichni plakali (a já taky), no a Rogerovi to moc přeju, jak sám přiznal, fakt to potřeboval. Andy by to taky už potřeboval, hrál výborně, tak snad příští GS je jeho, nebo třeba olympiáda, když je to doma... :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/103183/navratilova-rogere-jednickou-uz-nebudes.html
Reagovat
Labi
se vší úctou k ní, by měla vážit svá slova ....myslím že ve světě tenisu dokázala hodně a o to víc mě udivují její názory...konec konců jsem rád že jí Roger vyvedl z omylu
Reagovat
Pesek12
myslím, že se Martina až tak moc nemýlila. Pokud vezmeme Rogerovu bilanci na GS turnajích za poslední 2 roky (bez dnešního vítězství), tak je oproti Novakovi a Rafovi o dost horší (1x finále, 5x semifinále, 2x čtvrtfinále).
Tudíž Roger si podle mě pozici "1" až tak moc nezaslouží - za poslední rok na GS turnajích nebyl nikdy ve finále nebo prohrával v semifinále většinou s Novakem (jednou s Rafou). Ostatní méně důležité turnaje má super, ale GS turnaje nejsou turnaj mistrů.
Uvidíme, jak tam dlouho vydrží - to rozhodne.
Reagovat
Rogers
Martino, Djokomitič byl loni borec, ale kdo to vydrží tak dlouho jako Fedex? V této konkurenci klobouk dolů Rogere - blahopřeju.
Reagovat
spaniel
Jak nemylila? Ona nerozebiralabodovani, prosterekla, ze si mysli, ze uz jednickou nebude a on je. Takze se zmylila docela dost, jelikoz byly jen dve moznosti.
Reagovat
Labi
prosimtě neříkej mi kolkrát na GS byl nebo nebyl ve finále GS atd....myslím že ten žebříček je velice spravedlivý ptž odráží celoroční práci a turnaje Msters1000 atd jsou velmi důležité Roger narážel na Fantastického Djokovice který jej v neuvěřitelné eufórii ničil přesto to nezabalil dokázal ho porazit a poté porazil i rozjetého domácího hráče, kterého hnalcelý stadion Roger si post NO.1 za svou práci a tpělivost zaslouží jako nikdo jiný
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/18763753

Reakce britských osobností na dnešní zápas. Andy si podle nich získal srdce celé VB.
Reagovat
Pe3k
Jdu si vybírat plakát s Rogerem, který si pověsím v obýváku nad gauč :)
Reagovat
Denis92
kde sa da zohnat nejaky Rogerov plagat?
Reagovat
Pe3k
Já osobně to dělám tak, že si projdu fotky ze 183 stran diskuze na této stránce a pak si vyberu fotku, která se mi líbí a je ve vysokém rozlišení, takže jí mohu vytisknout ve formátu A2, pak už jen stačí koupit rámeček potřebné velikosti a máš to :)

http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=341587
Reagovat
SwissMaestro
Nejde mi ze zvlastnich duvodu reagovat, a tak prominte tuhle "zvlastni" reakci na Pe3k. To tisknes plakaty formatu A2 doma? Ja mam jen malou tiskarnu, ktera tiskne kvalitni fotky, ale bohuzel male. Jde s tim nekam zajit? Docela doufam, ze ve Sportu ted vyjde nejaky plakat naseho hrdiny :)
Reagovat
SwissMaestro
aha tak jde..jen to divne bliklo
Reagovat
Denis92
doma na obycajnej tlaciarni sa da vytlacit obrazok na A2 ?
Reagovat
Pe3k
Přítelkyně je projektantka, rýsuje a tiskne výkresy denně, takže si to nechávám tisknout u ní v práci...Oficiální plakáty nejsou nic moc. Ale na netu lze nalézt velice zajímavé fotky...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to fantastické vítězství pro ty, kteří mu pořád věřili, že na to má. Federer je prostě fenomén!
Reagovat
smazaný uživatel
tak Roger na to bude mít ješte minimalně 3 roky....kdo o tom pochybuje je u mě blázen :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Famózní je určitě, ale né nepřekonatelný.... Kdyby v jeho éře nehrál Rafa, tak souhlasím, jen se podívej do historie kolik mu překazil dalších grandslamových titulů - myslím, že 6, Rafa s ním prohrál ve finále GS jen jednou... z tohoto pohledu si dovolím napsat je fenomén, nejlepší tenista své doby v rámci všech, ale jen jeden tenista dokázal být ve vzájemných soubojích na GS lepší a to je RAFA! Nechci tím snižovat kvality Rogera, letos na Wimbledonu 2012 byl opravdu nejlepší!!! Bravo!
Reagovat
spaniel
To, cos napsal, ma jedinou chybicku...a to ze reagujes na trolla :D
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace Rogerovi :)jeho tenis je neskutečný...je to hrající legenda.....Vamos Rafa :)
Reagovat
Labi
jeden z mála fanoušků Nadala, který má můj respekt:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem to chtěl napsat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každý estét mu fandil, pouze v duchu mu věřil a ono se to stalo! Velká gratulace starému pánovi!O to více,když jsem osobně viděl, jak Lukáš, který mu to trochu usnadnil, dal Nadala. Aspoň nám Roger vydrží déle na očích, nádherný styl!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě ten Andyho projev po zápase celkem dostal, a to k němu fakt velký sympatie nechovám. Ale on šanci ještě určitě dostane a věřím tomu, že nejen jednou i promění :)
Reagovat
smazaný uživatel
I když jsem na vrcholu štěstí z návratu Fédi na trůn,dnes mě dostal Andy, myslel jsem, že je studenej psí čumák,ale dobře jsem si vzpomněl na to jak jsem brečel Já s Rogerem, když nám to vzal Rafa.Musí to být neuvěřitelně těžký,ale fanoušci vydržte ono to přijde Andy má srdce. Jinak klobouk dolů před hrou Rogera je prostě nejlepší !obrovská gratulace
Reagovat
Labi
kdyby někdo z vás věděl kde najdu celý finálový zápas tak dejte vědět díky:)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
spaniel
Kdyz pockas, poslu ti link, zatim to neni uploadle...
Reagovat
Labi
ok pockam:)
Reagovat
smazaný uživatel
To oceníme viacerí :)
Reagovat
Mayo
Congrats Rogerovi...je to génius proste, v 30 rokoch vyhrať GS a opäť na post číslo 1...no comment :)
Reagovat
steve79
Stejně ale letoš rok je vyrovnanej: Federer 7 085 bodů, Nadal 6 800, Djokovič 6 800 bodů.
Reagovat
steve79
Bez komentáře:D
Reagovat
gigin
Idi više u tri pičke materine !!
Reagovat
Stan_Borowitz
jak se zmínil komentátor v semifinále, touto výhrou a ziskem sedmého titulu Federer zároveň splnil podmínky výhry na tiket vsazený dnes již nežijícím fanouškem Nickem Newlifem, který před svou smrtí odkázal tiket dobročinné organizaci Oxfam, bojující proti chudobě. Ta dnes získala 150000 USD. Roger to vybojoval i pro ně... díky, Rogere!
Reagovat
Fandina
Taky jsem si na to vzpomněla, článek byl i tady na TP, předvídavý fanda ... úsměv
http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-muze-charitativni-organizaci-vyhrat-tri-miliony-korun-10460/
Reagovat
gigin
Nedávno jsme tu plkali o novém outfitu Novaka. A magerka sem dala odkaz s takovým trikotem, crazy provedení, kde byl dole takový nenápadný nápis NO2. Nechápal jsem, co ten nápis znamená. Teď už to vím. Magerko !!! Gratuluji ti a zároveň tě proklínám !!!! :-))) Jinak jas. Gratulka všem fans RF ...
Reagovat
a.magerova
Pro případ, že bys ho musel nutně mít :-)))
http://www.bastard.cz/panska-tricka-self/color-smoke-bile-panske-tricko-318/
Reagovat
smazaný uživatel
Inak, odkedy má Novak Uniqlo tak nevyhral ani GS(po troch vyhratých)...Ja by som tie handry zahodil :)
Reagovat
a.magerova
Pěkné !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu tomu uvěřit! Je to nádherný pocit, neskutečný!!!! Gratuluji Rogerovi, ukázal že je to prostě šampion, král tenisovýho světa!!!
Díky! :-))
Reagovat
Heather_Fedex
uz ti nekdo rekl, ze jsi krava???
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jsi nekde nekdy prohlasil, ze v pripade, ze se Roger vrati na pozici svetovy jednicky, uznas jeho kvality, tak bych si to docela rad precet od tebe:) Tak sup, at uz to tu je:)
Reagovat
steve79
Já abych se přiznál, tak jsem v návrat na pozici světové jedničky už nevěřil, ale v zisku Grandslamu jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tomu taky moc neveril, kdyz jsem videl loni Djokera s Nadalem jak to vsechno valcovali...
Reagovat
steve79
No do US Open by se tam mohl udržet. V torontu a Cincinatii neobahuje moc bodů. V Cincinnatii se mu hodně dařilo. Za to novak obhajuje výhru v Montrealu a finále v Cincinati.
Reagovat
Heather_Fedex
je mi lito andyho, kdyby proti nemu stal kdokoli jinej, tak mu to samozrejme preju. zaslouzi si gs vic, nez kdokoli jinej. ale porad mu neco, co ma sampion chybi. ale, jak sam rekl v pozapasovem rozhovoru, dostava se bliz a bliz ;) a jinak, andy jednoznacne v 1. setu ukazal, jsk se proti rogerovi musi hrat. musi hrat agresivne a rychle, roger potrapil i z forehandu i z backhandu. ackoli je nutno rict, ze si rog rozhodne nepomohl svymi vlastnimi chybami. uz julien byl blizko toho, aby rogera porazil, palil do toho hlava-nehlava, tak nejak podobne hral dneska i andy. s agresivni hrou ho dokazali porazit i jo a tomas v predchozich rocnich. ale technicky andy nad rogerem nevyzral. a samozrejme ani v promenovanim breakbalovych prilezitosti, zejmena v 2. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy si sice GS zaslouzi, ale bude to mit zase o neco tezsi. Myslim, ze tenhle zapas ho bude dlouho strasit...
Reagovat
a.magerova
Příště mu to vyjde i Ivan první 4 GS-finále nevyhrál a až na pátý pokus TO vyšlo, přeji totéž Andymu !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi bylo líto Andyho, ale snad ještě bude mít šanci, moc mu to přeju.
Gratulace fanouškům Rogera, pěkný výkon :-)
Reagovat
steve79
Fedex zaživá úžásný rok. Jsme za půlkou sezony a už má pět titulů! Ze začatku Roger nezačal dobře a nikdo by se nemohl divitu, kdyby to bylo 0:2 na sety. myslím, si, že chudák andy asi Granslam nevyhraje v nejbližší době. Na to velký trio bohužel nemá. Nedokáže hrát na vysoké úrovni po dobu třech setů. V psychice to není.
Reagovat
fazil
THE BEST EVER!!!!!!!!!!! A ti, kteri loni blekotali nejaky sra.ky jako ze uz na to nema,tak smula chlapci. HAHAHAHAHAHA. A vzhuru na olympiadu
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jsem tak trochu analfabet na mužský tenis, ale jak jsem slíbil Oskarovi, podíval jsem se na poslední čtyři gemy. :) Co mě ale dostalo ještě víc než samotná hra, byly rozhovory po zápase. U Andyho to bylo moc dojemné. Nedokážu si představit, jak strašně těžké je vyrovnat se s tím tlakem na domácím grandslamu. Navíc na Wimbledonu to je ještě něco speciálního. Ale ta podpora pro Andyho z hlediště na kurtu i mimo kurt byla opravdu úžasná. Klobouk dolů před těmi lidmi a věřím, že Británie nebude čekat dlouho. :) No a Roger byl sympaťák jako vždy. Je to obrovská osobnost, podobně jako Serena mezi ženami. A já věřím, že ta podobnost se Serenou tímto nekončí. Stejně jako ještě nechce končit Serena, tak snad bude pokračovat i Roger. Dnes dokázal, že určitě nepatří do starého železa.

Jinak Andy má pěknou přítelkyni a Roger má krásná dvojčátka. :)
Reagovat
Heather_Fedex
jo, presne jak rikas monty. ta podobnost karier rogera a sereny je rozhodne na miste. oba to jsou tridcatnici, oba vyrovnali rekord vcera i dnes (v pripade sereny rekord sve segry) oba dominovali tenisu v tom samem desetileti a oba zarobili na tenisovych dvorcich nejvic penez ;) teda, serena mezi zenami a roger mezi muzi
Reagovat
spaniel
* vydelali
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký koment, je dobře, že jsi mrknul.:-)
Fandil jsem Rogerovi, moc mu to přeji. Ale u Andyho doufám, že se příště už konečně napopáté dočká. Jako jeho trenér.....
Reagovat
a.magerova
Jj svatá pravda - ta Andyho přítelkyně je nádherná !!!
Alespoň v tomhle tom je v té elitní čtyřce, dle mého soudu, No1 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý Andy má taky pěknou ženu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: Jasně. Moje oblíbená lyžařka a velká fanynka Rogera má určitě taky velkou radost. :) Před chvilkou jsem zapnul i finále mixu a přeju to páru Vesnina/Paes. Pěkně otočili druhý set...

a.magerova: Tak z té první čtyřky u mě asi těsně vede Novakova Jelena. :)

Ema: Žena druhého Andyho je podle mě nejkrásnější z tenisových partnerek... Jedna z mých oblíbených modelek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je krásná, nejvíc se mi líbí, jak je přirozená, skoro vůbec se nelíčí, nebo jen málo..i dneska Andyho přítelkyně byla skvělá, ta je u mě taky hodně vpředu.
A takhle brečet jsem ji ještě neviděla :-(( bylo mi jí taky moc líto. Chováním i krásou je hezky doplnuje ještě Rafova přítelkyně.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi jí bylo líto. :( Ale určitě je na Andyho moc pyšná. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lindsey byla určitě v sedmém nebi a bude to někde psát...
Jinak mně se z tenisových manželek a přítelkyň líbí také nejvíce Brooklyn Decker.:-)
Jak píše Ema, je taková přirozená.....
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Lindsey napsala na svůj twitter moc hezké komentáře. :)
https://twitter.com/lindseyvonn

No jo, no jo... :)
http://www.plunderguide.com/wp-content/uploads/2010/11/Brooklyn-Decker-1.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Andy má vkus ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: Souhlasím, Emičko. :)

Oskar: Víš, jak těžké bylo vybrat jednu fotku? :D Brooklyn je na všech dokonalá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímalo by mě, zda jsou ta její prsa pravá, vypadají, že ano :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím o tom, že by nebyla pravá. :)
Reagovat
Heather_Fedex
ten 3. set, kdy prejel andyho, jsem bohuzel nevidela ale zrejme podle vydledku hral tehdy nejlepe. ten 2. set byl EXTREEEEMNE klicovy. ve 4. setu uz byl rog hodne sebevedomy a sice, andy mel nejake sance, napr. ten prohoz za stavu 0:30 nebo 15:30 pri podani rogera, nebo return z 2. za stavu 30:30. novak nebo rafael by takovehle sance promenili (asi)

diiiiiikibohu, ze to klaplo. ukazal, ze je na trave nepremozitelny. nejvic bych vyzdvihla ten backhandovy cop. to je zkratka nadhera. hodne mu pomahal i v defenzivnich pozicich, i kdyz nim mel ukoncit vymenu. prala bych si, aby si tuhle formu udrzel i na oh, alev tomhle je na rogera spolehnuti, ze se na 100% pripravi. a navic ma z top 3 nejlepsi vychodiskovou pozici, protoze z oh obhajuje nejmene bodu, protoze rafael obhajuje triumf, novak bronz a roger pouze ctvrtfinale. take by se rogerovi mohlo darit na americkych betonech, tam taky neobhajuje nic moc a ja rogerovi verim i na us open, posledni 2 rocniky tam prohral o mic. je v tom trochu symbolika, protoze predchozi 2 rocniky se taky ve wimbledonu rogerovi moc nedarilo, ale letos tam vyhral, takze proc ne i us open ;)
Reagovat
Pe3k
K vůli tebe jsem ještě rači, že Roger vyhrál :) Chtěl bych tě vidět jak ses radovala. Tady u nás neměli sousedi klidné odpoledne, obzvlášt k vůli sekajícímu se streamu :)
Reagovat
tito
:-DDD. Heather promiň, tebe jsem dole vynechal! Gratulace.:-)))
Reagovat
Heather_Fedex
no to vis, ze jsem si zakricela ;)))
Reagovat
Heather_Fedex
diki tito ;) jsem rada, ze to beres s noblesou
Reagovat
smazaný uživatel
níže hlasovani uzavíram dnes v 22:30 ! Zatim to vypada slibně armstrongu pozor pozor
Reagovat
smazaný uživatel
skoda tak ja ti dam tu moji adresu a prijedes a pokecame hrdino :))
Reagovat
smazaný uživatel
Najednou se vykrucuješ? Že ses o nějakém referendu dříve ani nezmínil. To jen dokazuje, že se ti odsud ani nechce a že bys bez pravidelné salvy sraček, kterou sem chodíš vypouštět, nemohl existovat. Ten odchod jsi slíbil, protože jsi doufal, že Roger nevyhraje, abys pak mohl machrovat. Jenže doba se mění. Dodrž slovo, nebo budeš za ještě většího ubožáka, než jsi doted´, o to se postarám.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude chlapče tva prohra ! To čumis vid ty kanale
Reagovat
smazaný uživatel
To vis ze ho to ani nenapadlo, ze by moh Fedex vyhrat a vratit se tenisovej trun:) dovedes si predstavit, co by tady predvadel, kdyby treba Federer prohral ve druhym kole s Rosolem? Ten se na trese:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
My víme, že jsi ču*ák a že se z toho snažíš vykroutit. :-)))
Reagovat
Labi
možná hodně z vás překvapím ale jsem pro aby 24 zustal, celou dobu jsem čekal že se změní že uzná kvality i jiných hráču místo toho jen nadává vše...na druhou stranu když se na to podívám s nadhledem tak při příchodu na TS se vždycky dobře pobavím nad tím jak extrémně vylízani někteří jedinci mohou byt takže v zájmu zábavy a kameňáku hlasuju pro sertvání :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že akékoľvek vyháňanie zo slobodného internetového portálu anonymnými osobomi je absurdné...Takže rozhodne si neber tie vyhrážky k srdcu a zostaň.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak především velká gratulace Fedexovi, jinak Andy se nemá zač stydět odehrál dobrý zápas a prohrát proti takové elitě jakou bezesporu Roger je není zase taková tragédie. Což se ale nedá říci o řiťoryjcovi ten po prohře s našim Lukášem Rosolem, mimochodem Lukášův životní zápas :)by neměl vycházet z domu a nebo přinejmenším když už tak jedině kanálama
Reagovat
kranyz
zdravim Vas, ahoj! no ted jsem trosku smutnej dost jsem to Andymu a Ivanovi pral ale tak neda se nic delat snad priste...Roger byl 3 a 4 set lepsi. a co vy? mate se? Spaniel ted asi dobre co :-)
Reagovat
carolyn
Tak třeba na uso, nebo ao, už to klapne...
Reagovat
kranyz
tvl, jsem to chtel vlozit jako reakci a nejak se to nezdarilo :-( sorry
Reagovat
spaniel
Tak s Andym by to bolelo nejmin ze vsech, GS mu preji, musi ho to strasne tizit. To vis ze ja ted dobre :) Uz vyhrane semi bylo vic nez splneno! Jeste sazis?
Reagovat
kranyz
nejvic me ale se.rou ze to tak musim rict prispevky typu toho nademnou (Martasek) proto jsem ani moc nechodim, jen urazet a urazet, co v zivote dokazali? je tu par lidi vzdy kdyz sem mrknu tak se napadaj, tabory Roger, Rafa vzdyt je to hrozny, to se pak ani neda cist
Reagovat
kranyz
jj, porad ono to ani nejde nedavat, jsem na tom proste zavislej :-)))))) nekdy se dari vic nekdy min tak znas to no..
Reagovat
carolyn
To je nejubožejší ty fandové R+R myslím ti, co se napadají, stejně to nikam nevede a navíc to ani nemá žádný hlubší význam, asi :-)
Pojdte chvilku pokecat na soukromé sránky :-*
Reagovat
spaniel
Skoda, zas takovi jako ty se hodi... No, ja nesazim uz asi 2 roky a da se to. Nejlepsi je, ze ted kdyz si tipnu, tak to vychazi, ale jak bych to dal na tiket, tak ne :)
Reagovat
carolyn
spaniel: a nejsi ty tak asi 2 roky ženatý?? Nepletu se? :-)
Reagovat
spaniel
Jo, ale se sazenim to nesouvisi :D Ale mas dobrou pamet teda. Udelal jsem si na konci roku prehled sazeni a bylo to horsi nez jsem myslel, tak jsem to stopnul a zustal jen u pokru, na ktery zas nemam cas, takze uz ani ten, jen obcas nazivo.
Reagovat
kranyz
tak bezesporu se tu opet prepisovala tenisova historie, Roger se vraci opet na 1.misto, bere 17.GS titul coz je uzasny pocin, ja i kdyz jsem dneska pral Andymu (i s Ivanem ten ma taky ten wimbledon zakletej :-)) tam muzu Rogerovi jen gratulovat. porazil na turnaji Novaka, asi momentalne nejlepsiho tenistu soucastnosti takze se da rici ze titul je ve spravnych rukou. Nebojim se rici ze jeste muze Roger nejaky titul pridat presto tvrzeni ze je nejlepsi hrac historie je trosku zavadejici, to se neda nicim zmerit, ani dokazat kazda era mela svoje, konkurence byla ruzna, nekdo muze namitnout h2h s nevetsim souperem ze ma pasivni, proste si myslim ze patri mezi nejlepsi hrace historie, to je bez debat. Jako nestrany fanda bych hrozne ale Rogerovi pral vyhrat OH v singlu, sanci ma velkou na trave myslim ze nebude vetsiho favorita, to mu snad jedine ve vynikajici kariere chybi. Jinak doufam ze Andy se taky GS docka za TOP 3 moc nezaostava a uz by si to zaslouzil.
Reagovat
spaniel
Nazdar chlape, ty jeste zijes? Jak je?
Reagovat
carolyn
Ahooooj bando!!
Reagovat
spaniel
Pokud chce Andy vyhrat GS a posunout se vys, tak cesta je to, co predvedl proti Rafovi v Tokiu.
http://www.youtube.com/watch?v=389qjONC7pw

Obranu ma skvelou, mozna nejlepsi, jen pridat agresivity a davat casteji BH po lajne. Ted hlavne bojovat, verim ze jak to jednou dokaze, uz to pujde casteji.
Reagovat
carolyn
Možná bude muset počkat až R+R+N dohrajou, nebo se zlepšovat, zlepšovat, zlepšovat - hlavně mysl
Reagovat
smazaný uživatel
Zaznamenal sem i podporu, takze zahajuji hlasovani o zivot čtyřiadvacitky na tomto portalu. Slibuji, ze podle toho se zařídim. Start...........
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
ja ti ukazu jak behem 24 sekund pujdes k zemi kamo
Reagovat
smazaný uživatel
zustan:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pakuj !!!!
Reagovat
Jiri
Proti kritikum nic nemam, ale jako "fanaticfanda" fedexe nemam rad daleko fanatictejsiho cloveka co predevsim rad hrube urazi. Takze i kdyz to neudelas, za me by to bylo pa pa... :) u dalsich kritik navidenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten šmejd by šel po první ráně. :-)
Reagovat
spaniel
Dilema....kdyz odejdes, tak my eleganovci budeme vypadat hur, jelikoz konkurenci odejde nejvetsi magor, tak nevim.
Reagovat
gigin
Zahulákej tu 3x Come on, Roger a zůstaň, ne ?? Co ?? :-OO
Reagovat
smazaný uživatel
Co blbneš vole? Tys to fakt myslel vážně? Kam bys chodil?
Reagovat
tito
zůstaň a vyrovnávej skore. Jinak Sojce, Chazymu, a.magerové etc- gratulace. Je to úctyhodné. Jo a dneska budu ve smíru, tak i Pe3k :-))). Ne fakt, myslím to vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
.. a co to uznání kvalit?
Reagovat
smazaný uživatel
Hlasuji pro setrvání 24
Reagovat
Pe3k
Já oproti jiným vím, že i kdyby zde hlasovalo 1000 lidí ať už jde pryč a nevrací se, stejně by zůstal...
Reagovat
smazaný uživatel
diky! :-) Jinak hlasovani je slabsi, normalni chlap ve chvili, kdy uz mu zbyva jen lahev whisky a pistole, prece nezebra... ;-)
Reagovat
tito
kam na tyhle příměry chodíš...:-))). Jenže tady nejsme u britské koloniální armády, ani u Bílé gardy, tady jsme na českém TP. Já bych tak přísný nebyl....:-))))
Reagovat
Pe3k
Díky ti tito :)
Reagovat
tito
Užij si to. Je to famózní úspěch. Fakt. A asi se už nemusíš bát, že by jej Rafa ohrozil. Koneckonců teď má Roger našlápnuto na další. Ani bych se nedivil, kdyby jej dal a dotáhl to nakonec na dvacet. Uvidíme, co nám chlapci připraví.:-)))
Reagovat
Pe3k
Jen víc takových fandů Rafy jako jsi ty. Pro mě osobně jsou vítězové všichni 3 Roger, Rafa i Novak, jsou to šampioni. 17,11,6 všechno je to snový úspěch, který navíc pokračuje...
Reagovat
tito
Díky. A když máme takového tenisového Silvestra, nezbývá než si přát aby nám ta tolerance vydržela co možná nejdéle. Bude tu lépe. :-)))
Reagovat
Pe3k
Věř, že bych si to také přál :)
Reagovat
spaniel
Pe3ku, Novak ma zatim 5, ne? Nebo tady predpovidas USO?
Reagovat
Pe3k
:D to jsou ty půly kalvádosu, sorka :)
Reagovat
a.magerova
Dík za dodržení dohody ze začátku roku - jednoduše a prostě teď jsem byla na řadě já a konečně jsem byla dnes uspokojena !!! :-))))
Reagovat
gigin
:-)) Faječka !!! Jj, udělej si faječku. Je zasloužená :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak si to příznivci toho pána ze Švýcarska užijte, protože tohle byla jeho labutí píseň...již od od US Open očekávejte opakující se finále Grand Slamů Murray-Djokovič, případně Andy-Djoko, vyberte si některou z těchto dvou variant...
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez a mlč,pětipencovko!Co bude za několik měsíců, teď nikoho nezajímá,teď se slaví Rogerův triumf!
Reagovat
spaniel
O labuti pisni poslouchame uz dlouho, den nam nezkazis :) Radeji bys mel napsat neco hezkem o Andym, kdyz uz...
Reagovat
smazaný uživatel
ok, Andyho jsem chválil v předchozím linku...tenhle oslavuje zejména vítězství jeho dnešního protihráče, tak jsem vás chtěl menší rebélií a nadsázkou umravnit...
Reagovat
spaniel
Ale nejak si zapomel na Nadala, jeste bych ho neodepisoval...
Reagovat
Labi
upřímně při zápase jsem se zapotil i na pr.... ovšem stálo to za to.
Andy v prvním a částečně druhém setu dominoval ale rozhodla především zkušenost, kdy Federer získal brejky v gamech kdy prohrával 15:40 nebo 0:40 přesto to nevzdal. Andy hrál chladnokrevně ale údery které pohladily na duši hrál dnes Roger a vzhledem k tomu, že to byly velice důležité body tak to rozhodlo.

Mrzí mě co si musel po a musí prožívat Andy. Roger dnes dokázal, že je s ním třeba stále počítat na nejvyšších stupních a ty rekordy co vyrovnal a může následně pokořit to je neskutečné a jsem moc rád, že na okruhu stále může mít úspěch kromě strojové hry i ta pohledná hra, jenž zvedá diváky ze sedaček jak na stadionu tak u obrazovek.
Reagovat
carolyn
A vy co jsem kdy vykřikoval aby šel už Roger do důchodu, tak se stydte. Je to fakt hloupé tyhle řeči
Reagovat
Pe3k
A už zde máme prvního člena našeho cechu tenisových fanoušků, který to psychicky nezvládl...Snad víte, koho mám na mysli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to proste masakr, Roger dokazal neco, v co uz veril malo kdo...
Reagovat
spaniel
Vytouzene vitezstvi, stejne jako proti Novakovi, byl Federer lepsi az od tretiho setu, Andymu (nastesti) utekl ten druhy set, tam byl mozna klic. Federer dokazuje, ze aby neco uhral, musi si verit, v tom je vse. Fyzicky je na tom stale dobre, udery ma, tak snad ho to nastartuje a bude si verit i nadale. Na olympiade to bude potrebovat, i kdyz na dva vitezne se muzeme dockat spousty prekvapeni.

Andy nas asi dojal vsechny, dokonce i moje si zaplakala, i kdyz tenis sleduje jen okrajove. Snad se Andy nadostane do deprese jako po prohre ve finale AO. Je malo casu na ziskani motivace, kdyz je olympiada za dvermi, tak snad to zvladne.
Reagovat
majjkaa
je to kráaaasne !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší ;-)
Reagovat
majjkaa
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte si ho, kde jinde, nez na Halovem nejlehcim grandslamu vy pakáži fanatická. Fandite nakymu špinavymu jihoameričanovi co nepřeje a zavidí ...... má diktatorske sklony.
Reagovat
spaniel
Jsi nemocny. Jeste bych to mozna pochopil, kdyby prave prohral ten tvuj, ale takto? Hnus...
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar zmr*e. Už se chystáš vypadnout? Ne? Tak se chystej, nebo tě osobně vynesu v zubech, buze*ante.
Reagovat
smazaný uživatel
:) ty mi proste budes chybet, nemuzu si pomoct:D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Slušně to nezvládáš, no jen si to užij.
Jo a neříkals, že "čtyřiadvacítku tady už nikdo nikdy neuvidí?" ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar. Mě ten zm*d chybět nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
kamo ty mi dej na sebe kontakt a nebo ho dam ja tobe a reknes mi tohle znovu co tady pises protoze uz toho je moc
Reagovat
smazaný uživatel
aspon je s nim sranda:DDD, vis jak ted musi bejt nasranej????
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ten pi*usek říkal, že pokud Roger po třicítce vyhraje GS a vrátí se na pozici jedničky, uzná jeho kvality (jako už by ty jeho úspěchy a rekordy před třicátým rokem věku byly málo). Zatím tady ale vidím jenom kecy a útoky.
Reagovat
smazaný uživatel
To vím, ale stejně mě ty jeho kecy na Rogera vytáčí. A pak jsem pro změnu nasraný já.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja jsem nepricetnj kdyz ctu takovyhle veci.... ale momentalne se s nim nehodlam hadat, a jen si vychutnavam Rogeruv triumf:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ulice: en mejores tenistas de todos los tiempos 18, Malorka
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, vychutnáváme Rogerův triumf a ten zjeb to tady kazí. Ne, že bych nestrpěl lidi s jiným názorem, ale tenhle a jemu podobní de*ilové oxidují všude, kam se nachomejtnou.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdyt je to takovej chudacek, kterej chce bejt zajimavej:)))

Ale stejne Roger je tenisovej buh, ten pise dejiny snad kazdym zapasem...
Reagovat
Pe3k
Se zdá najednou jeho vysněná 20 daleko blíže, ale Rogere než vyhraješ US Open musíš se ještě znovu stavit na turnaj do Wimbledonu, čeká tam na tebe trofej :)

Všichni co mu nevěřili včetně, Martiny Navrátilové, můžou pomalu cvičit omluvu, protože Roger 5o ukázal, kde je jeho místo v historii tohoto sportu. A to místo je, úplně nahoře :)
Reagovat
smazaný uživatel
připrav si basnicky ty kanale
Reagovat
Jiri
NADHERA!! Roger zase v laufu, jak jsme byli v minulosti zvykly. Ja uz se spokojil s temi 16GS, ale FEDEX to nikdy nevzda a pravem bez debat nejlepsi borec historie. Po takovem zazitku se kritici nemuzou zlobit na to, ze existuji "fanaticti fans Federera.To ze prepisuje rekordy me uz tak nebere. Deje se to "obtyden" tak co...
Reagovat
smazaný uživatel
Titul má jeden z nejlepších tenistů na světě. Gratulace.
Andy nemusí být smutný. Možná, že příští rok...kdo ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Ode dneška nikdo nepochybuje !!!! Nejlepší hráč historie = ROGER FEDERER !!!!

COME ON ROGER !!!! Velkolepý comeback je jen začátek další skvostné kapitoly !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevím, co psát, zklamání je prostě obrovské, od srdce jsem si zabrečel společně s Andym. Federer ukázal svou velikost a svou genialitu, rozhodl zřejmě ten druhý set, kdy Roger využil menší zaváhání Andyho a z ničeho nic set vyhrál. Po pauze už byl jasně lepší, fungoval mu i bekhend a i když Andy nějaké šance měl, tak je bohužel nevyužil.

Kdo ví, co s ním tohle udělá. Teď je na Lendlovi a ostatních blízkých, aby ho z toho dostali a neopakovalo se to, co dvakrát po Australian Open. I tak to byl z jeho strany životní turnaj a určitý krok vpřed. Snad ten poslední krok někdy udělá, věřím, že jo. Takový hráč prostě nemůže skončit bez grandslamu, když jej mají oproti němu i úplní břídilové.

Snad tedy vyjde na olympiádě nějaká ta medaile a na US Open třeba i něco víc. Fakt jsem věřil, že dneska už to vyjde. Kdybych to měl obrátit v humor, tak Lendl může být rád, že už není jediný hráč v historii, který prohrál první 4 finále.
Reagovat
gocii
ktery břídili myslíš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě každýho tenisovýho fanouška musí hned napadnout Gastón Gaudio :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Například ten. A možná to bude až přehnané a nadsazené, ale oproti Andymu je břídil i Del Potro třeba.
Reagovat
gocii
jo tak na toho sem zapomněl no, ale v ty době to byl špičkovej antukář, ale jaksi to potom neunesl tenkrát to měl dostat coria kterej dokázal jakštakš i na tvrdym
Reagovat
smazaný uživatel
Coria by i vyhrál, kdyby se nezranil.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Pokud by Andy ve 2. setu proměnil jeden z brejkbolů, mohl mít dva sety a vyvíjelo se to jinak.
Gratulace Rožérovi, po dvou letech dokázal přidat ještě jeden GS titul + ještě tu jedničku. S 17 tituly je definitivně současnou generací tenistů nedostižitelný, konec nadějí pro Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Murray nemusí smutnit, podstatný pro něj je, že se herně zlepšuje a první dva sety hrál na jeho poměry dost aktivně. Když v tom bude pokračovat tak by jednou vyhrát mohl.
Myslim, že ho to nijak nepoznamená a s odstupem času to celý bude hodnotit pozitivně
Reagovat
smazaný uživatel
Nedokážu si představit, jak by mohl někdo hodnotit pozitivně prohrané finále, ve kterém nebyl daleko od vedení 2:0. On hrál poměrně aktivně i pak, ale dělal už více chyb a Rogerova hra šla neskutečně nahoru navíc. Navíc kdo ví, ale mohla to být třeba poslední šance, jak vyhrát. Doufám, ale že nebude a i kdyby neměl vyhrát žádný jiný grandslam, tak aspoň ten jeden Wimbledon udělá.
Reagovat
tito
Nesmutni. Určitě hrál Andy lépe než minulý rok na AO. A kdyby neprojel ten jeden brejk ve druhém setu, možná by to i dotáhl. Ale Roger byl od výhry druhého k nezastavení. Andy potenciál na titul z GS po tomto finále určitě má.
Reagovat
spaniel
No prave, ze uz nema 20, neni to mlada nadej, tak nevim jestli je jeste ve fazi, aby si z prohry bral ponauceni...spis jenom frustraci. Je schopny porazit kohokoliv z top3, jen ne na GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že rozdiel 6 GS je nedosiahnuteľný. A už vôbec nie pri predstave, že 5GS ešte áno, ale 6 už definitívne nie. Ak ho chce niekedy Rafa prekonať, dneškom proste musí vyhrať o 1GS viac, to je celé..Nadal má stále 26 rokov a nezabúdajme, že oproti svojim konkurentom má obrovskú výhodu, keďže najlepšie ovláda svoj povrch..To znamená, že ak z rozdielu 6GS budú 2-3 antukové, tak tie počty nebudú až tak komplikované. Samozrejme nevnímajme tenis iba skrz týchto pretekov, myslím, že v sebe skrýva omnoho viac ;)
Reagovat
tito
Tak tyto závody mne až tak neberou ale reálné je vše. Mně už Rafa dávno splnil veškerá očekávání, další tituly z GS jsou už jen pověstnou jahůdkou na dortu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
neskutečný,ohromná radost,zase se přepisuje Historie
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Andy, málem jsem brečela s ním..A i když moc nejsem jeho fanynka, tak tímto mě dostal..Konečně jiná tvář. Rogerovi jen gratulace..:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mně nějaký slzy utekly, je mi ho líto. Nejhorší je, že opravdu nemusí nikdy ten Wimbledon vyhrát, letos hrálo všechno pro něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, já mu to vítězství přála..Ani jeden není můj úplný favorit.:)..a Roger toho už přece jen vyhrál dost, takže jsem fandila Andymu..Ale Federer je hold stále na vlně.. Snad se to Andymu ještě podaří..
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, kdo ví, jestli někdy bude tak skvělá šance, hrál dobře, Rosol mu odstranil Rafu, překonal krize v zápasech s Ferrerem i Tsongou, konečně se tam dostal a zase nic. Musí to být strašné, ale já věřím, že to prostě někdy vyhrát musí. Hrozný pech, že hraje v té době.
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se na návrat Djokoviče na post jedničky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik k finále Federer - Murray a k 17. titulu Rogera...
Reagovat
PATRICK_RAFTER
tak to i já se těším a jsem si jistej že to nebude dlouho trvat, ted je ale třeba pogratulovat fedexovi, i když ho rád nemám hlavně jako člověka, tak herně je třeba před ním jen smeknout a uznat jeho kvality!! V jeho letech klobouk dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
jelikoz Djokovic ted dlouho zadny body neziska, naopak se da predpokladat ze nejaky ztrati, a Roger s Nadalem muzou spoustu bodu ziskat, tak se docela nacekas...
Reagovat
PATRICK_RAFTER
jen se neboj ono to nepůjde podle toho jak ty si přeješ, ale výsledky budou malinko jiný, takže já jsem v klidu, dočkám se a znovu říkám nebude to zase tak dlouho trvat :-)
Reagovat
Roger_Federer
velmi si me zklamal svymi komentaři, je čas odejit..
Reagovat
Roger_Federer
velmi si me zklamal svymi komentaři, je čas odejit..
Reagovat
gigin
Tak jak pravíš, pravíš fajn !!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim, nic moc....sorry
Reagovat
smazaný uživatel
na třicátníka :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records

Kdo se chce pokochat :))))
Reagovat
spaniel
Kocha, koch, koch :)
Reagovat
anajka
Byť Rogerovou fanynkou je tak krásne.
Reagovat
Sonja
Hele, přesně nad tímhle jsem dnes přemýšlela, jak musí být krásné být fanouškem/fanynkou Rogera- 17GS, jeden rekord za druhým...to se musí fandit jedna báseň:-D
Krásné a snadné:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi jedinečný !!!!
Reagovat
Roger4EVER
Roger byl nejlepší, asi nejcennější titul, velikánská gratulace, ROGER FOREVER!
Reagovat
smazaný uživatel
A máme novou jedničku, lálalá. Novak who? :))) Ale ne, Novak olé.

Nepřekonatelnej rekord překonán, konečně máme klid.
Reagovat
gigin
Další dement ... ty se bez toho neobejdeš ??
Reagovat
smazaný uživatel
:D Vtípek prosímtě.
Reagovat
smazaný uživatel
si teda dneska pustí to Statečné srdce ? :-)
Reagovat
Sonja
Já si to rozmyslela, už jsem si kvůli jednomu Skotovi dnes pobrečela, stačí:-(:-D
Reagovat
spaniel
Sonja :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stačit bude italský hřebec.
Reagovat
Sonja
Mrknu na něj:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy nezbývá než pogratulovat Fedexovi k neskutečnému 17. GS titulu i k návratu na post světové jedničky. Pro mě osobně je to skoro neuvěřitelné.
A Andyho je mi moc líto, přál jsem mu to a nejvíc tady ve Wimbledonu i Ivanu Lendlovi jako trenérovi...
Reagovat
gigin
teď už mi zbývá jen vepřové srdce :-(( Škoda Andy, ale i tak gratulka k super turnaji. A co říci k Federerovi ? Prostě poklona, klobouček ... co už, no ...
Reagovat
Roger_Federer
diky.
Reagovat
smazaný uživatel
si mě tou řečí a těma emocema naprosto získal .. a jednou to vyhraje , dřív nebo pozdějc
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je prostě SwissMaestro se vším všudy :) Gratulace, ukázal, že je pořád klasa. Andy hrál dobře, nemá se za co stydět, jeho čas stejně jednou přijde :)
Reagovat
smazaný uživatel
jeste pet GS titulu a dozeneme Grafovou:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulacia Rogerovi k tej prekliatej 17,na trave to veru stále vie..:)..Andy dnes nepredviedol zlý výkon,v prvej polovici sa mi celkom pozdával..Po prestávke však neprekročil svoj dlhodobý tieň,Federer to viac menej kontroloval..Záver ma celkom dojal,nie som Andyho fanusik,no nebol to prijemný pohlad ani pre mna..Dufam,ze Murray raz ten GS predslen ziska..Musi sa vsak este o chlpok zlepsit..
Reagovat
smazaný uživatel
Možná Rogerův nejcennější titul!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda toho druhého setu. Federer už pak byl jasně lepší a zaslouženě vyhrál. Vrací se na post světovvé jedničky a dokázal, že je nejlepší tenista v hostorii. (Pe3k měl jsi pravdu). Gratuluju mu a všem jeho fanouškům. Snad bude na OH nějaká ta medajle. A v budoucnu snad i nějaký ten GS. Teď odcházím smutnit....
Reagovat
smazaný uživatel
Mutademus si chlap !
Reagovat
Sonja
Pláču s Andym:-(...
Reagovat
Roger_Federer
jsem proti, aby od tud ...24 odešel..
Reagovat
Pe3k
Se zdá najednou jeho vysněná 20 daleko blíže, ale Rogere než vyhraješ US Open musíš se ještě znovu stavit na turnaj do Wimbledonu, čeká tam na tebe trofej :)
Reagovat
smazaný uživatel
YES! :-) Vsechno ostatni uz dnes rekl Fedex. Gratulace! I Andymu, chudak, ted ty emoce... ja ho chapu!
Reagovat
Andrew89
Takhle to mělo být...jupí! Roger je král.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi jednička!!! Hurá!!!!
Reagovat
Pe3k
A nyní už žádné pochyby o tom, kde je nejlepší v histoii :) Gratuluji a děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
šašku, nejlepsi hrac sedel v hledisti.....vandráku
Reagovat
smazaný uživatel
Vandráku, kdy se hodláš rozloučit?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se nadalovci po FO radovali, že by mohl Nadal mít víc GS než Rožérek, tak teď můžou rychle zapomenout. Rožer je legenda, je to bůh, nejlepší ze všech.
Reagovat
Sonja
Vyhraje mu "bůh" a on zmiňuje nadalovce...nazvat tě ubožákem je málo:-)
Reagovat
Amputace
Sonja: Chtěl jsem napsat něco podobného :) Některým lidem jde očividně jen o tu válku mezi fanoušky Nadala a Federera, o nic jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem aj tebe :)..Oficialne si sa stal truhlikom diskusie..
Reagovat
smazaný uživatel
jaká válka? normální názor, který mě hned napadl, narozdíl od vás tu nikoho uboze neurážím, tak se vzpamatujte!!!!!!
Reagovat
a.magerova
Jsi kněžna Libuše, dííííík :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoooooooj :)))) Dufam, ze bol aj sveter, bez toho sa mi tato vestba nerata....
Reagovat
a.magerova
Mám takovou radost, že to ani napsat nedovedu, gratulace vítězi a čest poraženému !!!
Bylo mi i Andyho líto - Andy na USO Ti budu fandit slibuju !!!
Reagovat
spaniel
Jasne ze byl :) Hezky vecer.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, přeju ti to i dalším fanouškům. Snad se někdy dostane i na mě. Za doby fandění Djokera 1 grandslam, Andy nic. Jsem prostě zakletý.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim ta, radsej nikdy neprechadzaj k Rogerovi. Aj ked by som ta velmi rada privitala medzi nami :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jsem od nenávistí, pak přání výhry nad Nadalem, další nenávisti došel k velkému obdivu a tomu, že mi nevadí. To zatím stačí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rogerovi, je to prostě borec, že to nakonec přeci jen dokázal! Moc mu to přeji.:)
Andyho mi bylo líto, ty emoce po zápase byly velké....
Reagovat
a.magerova
Foto jako důkaz, že sveter bol !!! :-)))
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+Championships+Wimbledon+2012+2EVXEE1W8xAl.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOO!!!! JSME NEJLEPŠÍ :))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist