Federer po 405 dnech bez zápasu: Nervozita tam byla. A taky jsem zapomněl některá pravidla

11. 3. 2021, 08:52
Aktuality 17
Roger Federer přiznal, že před prvním zápasem po třináctiměsíční pauze byl nervózní. Po výhře nad Britem Danielem Evansem ve druhém kole v Dauhá také uvedl, že po dlouhé přestávce zapomněl řadu pravidel a museli ho na ně upozorňovat.
Profily hráčů
Roger Federer

Devětatřicetiletý Federer naposledy hrál loni v semifinále Australian Open. Poté se bývalý první hráč světového žebříčku podrobil dvěma operacím kolen a k prvnímu zápasu nastoupil ve středu, kdy si s Evansem po téměř dvou a půl hodinách poradil 7-6 3-6 7-5.

Dvacetinásobný grandslamový vítěz sice před utkáním prohlásil, že tenis je pro něj jako jízda na kole, která se nezapomíná, ale po postupu přiznal, že přeci jen byl z návratu nervózní. "Ráno před zápasem jsem o tom začal přemýšlet a byl jsem trochu napjatý. Nic dramatického, možná jsem byl jen natěšený," uvedl.

Federer byl dokonce tak dlouho mimo hru, že zapomněl některá pravidla. Například jak dlouho trvá rozehrání před zápasem, nebo kdy si může říct podavačům míčů o ručník. "Museli mě snad milionkrát upozorňovat, ne jen jednou," prohlásil. "A omezený čas na podání, to je něco, na co jsem si ještě nezvykl," dodal.

"Také jsem zapomněl, že na rozehrání máte asi jen čtyři minuty," uvedl trojnásobný vítěz turnaje v Dauhá. "Takže jsme se s Danem rozehrávali a po třiceti sekundách najednou koukám, že on už je na síti a hraje volej. Tak si říkám: Proč tolik spěchá?" dodal Federer.

Aktuálně šestý hráč světa, kterého dnes ve čtvrtfinále čeká Nikoloz Basilašvili z Gruzie, měl také radost, že jeho kolena třísetový zápas bez problémů zvládla. "Uvidíme, jak se budu cítit druhý den, ale nejsem ten typ, co by si hned bral prášky na bolest. Beru si je, jen když je to nezbytně nutné a tohle není ten případ," uvedl.

Federer kvůli kolenům ani nebude měnit svoje pozápasové regenerační postupy. "Jsem stará škola. Dal jsem si ledovou vanu a nelíbilo se mi to, takže to už opakovat nebudu," prohlásil. "Zůstanu u jednoduchých věcí. Protáhnu se, dám si masáž, vyspím se a před zápasem se poctivě rozcvičím," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
mahycek
Když Roger za 2 utkání nesebere souppeři servis, tak musí ještě hodně
potrénovat. Doufám, že to Ljubičič a Lithi vidí - return slabota.
Reagovat
turista
Bazilišek získal skalp Federera. To hrál tak dobře nebo hrál Federer jako ponocný?
Reagovat
RFanousek
První set hrál Roger luxusně ale potom odpadl. Přišel mi buď hodně unavený nebo ho něco bolelo. Kdo ví, ale víc kazil a z mého pohledu i proto že začal mít horší pohyb...
Uvidíme co k tomu řekne. Každopádně odehrál dva dlouhé zápasy a odcházel s úsměvem na rtech tajže snad to bude dobré
Reagovat
Frantz
Jistěže, zdravý arogant neprohrává!
Reagovat
Nola
to ani Rafa, vlastne ani ziadny hrac B3 smile
Reagovat
Marduch
Po prvním zápasu mluvil o kolenou, ale že na prášky u něj dojde, až když ho něco bolí fakt fest..
Reagovat
Hector.Salamanca
Včera jsem tu psal docela odsudek, dneska navzdory porážce musím říct, že mi to přišlo lepší. Poměrně stíhal i ty rány, skvělý momenty místy, bohužel pořád trochu nerozehranost. Ale začínám mít pocit, že pokud zdraví vydrží, tak by to ještě mohlo jít. smile
Reagovat
RFanousek
Myslím si, že když se rozehraje tak klidně může oba ty turnaje vyhrát. Uvidíme.
Reagovat
Krisboy
Já jsem si vsadil, že vyhraje Dauhá a Wimbledon smile
Reagovat
Pe3k
https://live-sport24.com/online/8d0871d7116876355d6f99bfc098c9a3/2152860&unlim=1
Reagovat
RF46
Musi byt trochu divny, trenovat x tydnu s Evansem a posledni 3 sety na ostro. Urco se za tu dobu herne naucili cist navzajem.
Reagovat
Patik
Mne to prišlo vždy zvláštne trénovať spolu pred vzájomným zápasom....príde mi to ako keď postavíš dvoch gladiátorov do ringu že trénujte spolu a po tréningu pôjdete zabiť jeden druhého.
Reagovat
smazaný uživatel
Přišel si zahrát,ale ne prohrátsmile
Reagovat
mahycek
Tak to zase tak neberte. Že výkon byl
slabý ? No, tak ta jistota v úderech
tam ještě není, povyhazoval se i
voleje občas zkazil, ale hlavně, že
je pozitivně naladěn a těší se na
Wimbledon. Servis si ještě vylepší i
když, na trávě bude platit a volej
také, pak to bude OK. Ale, hlavně
si musí zachovat chladnou hlavu v
rozhodujících momentech utkání. Viz
Wimbledon 2019, to je pořád šok.
Tedy pro mně, ale i pro Rogerovce.
Tak, pojď Rogere za dalším zápasem.
A hlavně klid. Ruku máš pořád od Boha. Hlavně si nepinkat 20 - 25 přes
siť. Když potrénuje voleje, tak je
to pořád fantastické. Tak dotoho....
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Predal
Výkon Rogera vo všeobecnosti slabý, ale keď vezmeme do úvahy po akom čase sa vrátil a v akom veku už je, tak je to skoro zázrak že porazil evansa ktorý hral na úrovni top50 na svete.
Pre porovnanie pozeral som aj Kiki bertens ktorá mala menšiu pauzu a je mladšia a tam to bola hrôza, nič jej skoro nepadalo..
Roger ukázal že je naozaj výnimočný talent a myslím si, že do mesicasmile už bude zase na top levely
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist