Federer porazil Kamkeho a vyrovnal Connorsův rekord

28. 5. 2012, 18:19
Aktuality 129
Roger Federer má nakročeno k přepsání dalšího historického zápisu. Švýcarský tenista s přehledem zvládl svůj první zápas na French Open a po třísetové výhře nad Němcem Kamkem postoupil do dalšího kola. Dnešním vítězstvím Federer vyrovnal Connorsův rekord 233 výher na grandslamových turnajích, který může překonat v dalším kole v duelu proti Rumunovi Ungurovi.
Roger Federer (© rolandgarros.com)

Roger Federer vypadl v úvodním kole French Open naposledy v roce 2003, a dalo se čekat, že proti Tobiasi Kamkemu dnes loňský finalista Roland Garros neselže. To se také potvrdilo: Švýcar sice v každém setu ztratil jednou svůj servis, ve druhé sadě dokonce prohrával 2-4, Federera to ale ani jednou nerozhodilo a zvítězil 6-2 7-5 a 6-3.

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz má nyní na turnajích velké čtyřky bilanci 233-35, lepší než Američan Jimmy Conners (233-49), který držel dosavadní rekord v počtu výher na grandslamových turnajích v tzv. otevřené éře.

"První kola nebývají nikdy lehká. Trochu víc jsem kazil, ale to jsem vedl, tak jsem si to mohl dovolit," řekl po utkání vítěz French Open z roku 2009 Federer, který měl z vyrovnání Connorsova rekordu radost. "Jimmy Connors byl velký šampion, a pořád je, takže mě to moc těší. Je to důležitý rekord, protože to ukazuje na dlouhou výdrž. Úspěchy sklízím už dlouho, a je neuvěřitelné, že jsem ten rekord vyrovnal už ve třiceti letech," řekl spokojený Federer.

Překonat historický zápas může Federer už v příštím kole, pokud porazí Rumuna Adriana Ungura. Ten je strůjcem zatím největšího překvapení mužské soutěže, protože dnes porazil dvojnásobného semifinalistu Roland Garros Davida Nalbandiana 6-3 5-7 6-4 a 7-5.

Ve třech setech dnes zvítězil také první hráč světového žebříčku Novak Djokovič. Italský tenista Potito Starace sice potvrdil, že na antuce umí být nepříjemným soupeřem, a s favoritem držel krok až do tie-breaku úvodního setu. V něm už ale uspěl Djokovič, který pak bez větších problémů zbytek utkání ovládl.

"Potito je specialista na tenhle povrch, ale s ohledem na to, že je to první zápas, jsem hrál dobře," uvedl po své výhře Djokovič. "Foukal tu vítr, což nemám rád, ale to ani ostatní hráči. Doufám, že mi to vydrží a budu tu mít dobré výsledky. Mluvit o finále je ale předčasné."

Dnešním vítězstvím odstartoval Djokovič svou cestu za titulem, jehož ziskem by se vyrovnal Rodu Laverovi. Legendární Australan byl v roce 1969 zatím posledním hráčem, jenž získal čtyři grandslamové tituly v řadě. Pokud vítěz tří posledních grandslamových turnajů Djokovič v Paříži uspěje, bude prvním tenistou po 43 letech a třetím v historii, kterému se to povede.

Bogomolov vzdal při Clementově mečbolu
Nepovedený návrat na kurty má za sebou někdejší nejlepší hráč světa Lleyton Hewitt. Australan se neobjevil na žádném turnaji od své únorové operace a už v prvním setu na něm byla patrná nerozehranost: proti slovinskému soupeři Blaži Kavčičovi udělal 28 nevynucených chyb a sadu prohrál v tie-breaku. Když ztratil i druhý set a na konci třetího čelil brejkbolu, zdálo se, že přišel jeho konec na turnaji.

Známý bojovník Hewitt ještě zápas zdramatizoval, když si vynutil další zkrácenou hru a tu tentokrát získal pro sebe. Ve čtvrtém setu ale dvakrát po sobě přišel o podání, na druhý z brejků už nedokázal odpovědět a set prohrál 3-6.

"Někde jsem musel začít," neklesal na mysli po porážce Hewitt, který se těší na travnatou část sezony. "Nepochybuju o tom, že mě zítra bude všechno bolet, ale z mnoha důvodů to stálo za to. Vydržel jsem hrát skoro čtyři hodiny a fyzicky se cítím v pořádku. To je na tom to pozitivní," dodal Australan.

Hůř než Hewitt se dnes na kurtu cítil Rus Alex Bogomolov, který musel absolvovat pětisetovou bitvu s domácím Arnaudem Clementem. Tedy téměř celou: Bogomolov vedl 2:1 na sety, ve čtvrtém zahodil mečbol, aby v rozhodující páté sadě utkání skrečoval při mečbolu svého soupeře.

"Měl jsem křeče, proto jsem vzdal," vysvětlil Bogomolov, proč se při svém podání rozhodl zápas předčasně ukončit. "Celá noha byla natažená, nemohl jsem ji ohnout, nemohl jsem chodit. Nechtěl jsem riskovat poškození vazů nebo něco podobného. A doktora si kvůli tomu nemůžete zavolat," odkázal ruský tenista na pravidlo, podle kterého si hráči kvůli křečím mohou lékaře zavolat, ale jen během výměny stran nebo na konci setu.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 18,7 milionu eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Starace (It.) 7:6 (7:3), 6:3, 6:1, Federer (3-Švýc.) - Kamke (Něm.) 6:2, 7:5, 6:3, Isner (10-USA) - Dutra (Braz.) 6:3, 6:4, 6:4, Simon (11-Fr.) - Harrison (USA) 3:6, 7:5, 6:4, 6:1, Serra (Fr.) - F. López (15-Šp.) 5:0 skreč, Raonic (19-Kan.) - Ramírez-Hidalgo (Šp.) 6:4, 6:2, 6:2, Granollers (20-Šp.) - Sousa (Šp.) 6:2, 3:6, 6:3, 6:4, Seppi (22-It.) - Davyděnko (Rus.) 6:3, 7:6 (7:5), 7:5, Kohlschreiber (24-Něm.) - Ebden (Austr.) 6:4, 6:4, 7:6 (7:4), Tomic (25-Austr.) - Haider-Maurer (Rak.) 7:6 (7:5), 6:3, 6:3, Troicki (28-Srb.) - Bellucci (Braz.) 4:6, 6:3, 5:7, 6:3, 6:2, Anderson (31-JAR) - Machado (Portug.) 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 4:6, 6:1, 11:9, Džazírí (Tun.) - Petzschner (Něm.) 6:3, 7:5, 7:6 (9:7), Kubot (Pol.) - Beck (SR) 7:5, 6:2, 7:5, Kukuškin (Kaz.) - Gulbis (Lot.) 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 2:6, 6:4, Kavčič (Slovin.) - Hewitt (Austr.) 7:6 (7:2), 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, Ungur (Rum.) - Nalbandian (Arg.) 6:3, 5:7, 6:4, 7:5, Zeballos (Arg.) - Prodon (Fr.) 6:7 (8:10), 6:3, 6:3, 6:2, Levine (USA) - Becker (Něm.) 7:5, 6:2, 6:4, Giraldo - Falla (oba Kol.) 5:7, 6:2, 6:4, 7:6 (7:4), Llodra (Fr.) - García-López (Šp.) 7:6 (7:5), 6:2, 3:6, 6:3, Clement (Fr.) - Bogomolov (Rus.) 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 (7:2), 5:4 skreč, Mathieu (Fr.) - Phau (Něm.) 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:0, Mayer (Arg.) - O. Rochus (Belg.) 6:3, 6:4, 2:6, 6:4, Baker (USA) - Malisse (Belg.) 6:3, 7:6 (7:1), 7:6 (7:5), Kližan (SR) - Dancevic (Kan.) 4:0 skreč.

 

Komentáře

129
Přidat komentář
steve79
Já si myslím, že rafův outfit není špatnej. Rafa mi připadá jako kdyby celý týden trávil v posilovně. Dneska jsem koukal chvilku na rok 2009 na roland garros, kde prohrál Rafa se Soderlingem a tam tak nebušenej nebyl se mi zdá:D
Reagovat
Heather_Fedex
tak co rikate na rafuv outfit? mne se rozhodne ten lonsky libil vic
Reagovat
smazaný uživatel
Allez Gasquet, dokonči ho...O 5tej mám program, chcem stihnúť to podstatné na kurte..
Reagovat
steve79
Roger_federer: souhlasím s tebou. Kdyby tady nebyl Nadal, tak by měl Roger mnohem více titulů a mohl získat kalandářní grandslam. Jenže se bohužel objevil Nadal a ten ho snad čtyřikrát nebo pětkrát porazil ve finále.
Reagovat
Roger_Federer
Ano ja souhlasim, Nadal je Federerovou noční muru,nebyt jeho mel davno 20 titulu...I přesto je to nejlepši,nejelegantnejši hračem historie..
Reagovat
a.magerova
Když se Rafy na toto ptali novináři, jestli mu není Rogera líto za to, že mu právě Rafa neumožnil vyhrát víc všeho - na to Rafa odpověděl: že by stejně tak mělo být líto Rogerovi Rafy, za to, že mu znemožnil být o 3 roky déle světovou jedničkou ?!
Takže jako vždy je pravda někde uprostřed :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebejt Rafy tak ma 3 kalendarni GS. Ale je to dobre, ze tam Rafa je,i kdyz ho nemam rad, aspon bylo a doufam, ze jeste bude, na co koukat...
Reagovat
Roger_Federer
Jste uplne mimo, lžete nebo nevite o čem mluvite...Roger Federer vyhral svuj prvni granslam v roce 2003,v roce 2004 3 granslemi...atd,to si klidne najdete na webu.
Rafael Nadal vyhral svuj prvni titul 2005 o dva roky pozdeji než Federer...o jake slabe eře hraču to tady mluvite?Nadal hral a hraje ve stejne dobe,jenom v mladšim veku,to že neumel hrat a mit uspechy na jinem povrchu než antuce je jeho problem..ale to vubec neznehodnocuje počet titulu Federera...maximalne ve vašich hlavach..
Reagovat
Pe3k
Vůbec se nevzrušuj nad těma blábolama co ti blázni vymýšlí. Federer + Nadal spolu vytvořili nejtěžší éru v historii a když k tomu ještě doplníš Djokovice vychází z toho super éra, kde je téměř nemožné, aby grandslamový titul vyhrál kdokoliv jiný než tito 3 hráči. Oni prostě hledají vygovorky proto, že si nechtějí připustit jak moc Federer dominoval tenisu a jak moc je všude uváděn jako nejlepší tenista všech dob...
Reagovat
Roger_Federer
Tak mužeme polemizovat, ale faktem bude, Nadal rozhodne nebude hrat ve 30 letech vubec,proste zdravi mu to neumožni...Osobne si myslim,že tak hraje dneska vydrži tak 2 sezony a potom pujde do kopru..Dalšim fakten je že Nadal nevydrži celou sezonu hrat takle naplno..Dojde mu dech, diky naročnosti jeho hry... Z čehož zase vyteži Roger dalši historicke uspechy a vitezsví..
Reagovat
Pe3k
Forehand si (krom jiného) neuvědomuje, že je zde relativně velká šance, že Nadal ukončí kariéru dříve než Federer. Roger může hrát do 35 let v suchém tričku, ale pochybuji, že to Nadal do 30 vydrží.

Včera Federer říkal, že chce získat 100 titulů, z toho 20 grandslamových, takže minimálně těch 5 let ještě hrát bude.
Co se týče výkonnosti na gs je Federer zdaleka nejlepší v historii, Nadal se s ním nemůže měřit, protože několikrát vypadnul před branami semifinále (např.FO 2009 4 kolo, AO 2011) a dostal velký výprask od slabších hráčů viz US Open 2009 Del Potro 6:2,6:2,6:2 nebo Tsonga AO 2008 6:2, 6:3, 6:2 takový výprask na gs Federer nikdy nedostal a pokud ano tak jen 1 a od Nadala a na antuce...

Rafa ještě nějaký ten rok vydrží a nějaké rekordy překoná, ale nebude jich tolik aby předstihl věčného Federera.
Reagovat
Matti
Já ti nevím Petříku, jestli náhodou není větší ostuda dostat nářez ve finále než ve 4 kole nebo semifinále. A navíc ten nářez byl ještě větší než tvou vzpomínané. Takže si mě docela překvapil, když tady vytahuješ nářezy, které kdo dostal.
Reagovat
Pe3k
A pokud si chceš podrobněji projet statistiky na gs tak je to dost jednoduché. AO Federer 4 tituly, Nadal 1 = Federer jasně lepší, FO Nadal x titulů Federer 1 = Nadal jasně lepší. Wimbledon Federer 6 titulů, Nadal 2 = Federer jasně lepší, US Open Federer 5 titulů, Nadal 1 = Fedex jasně lepší. Ze 4 existujících turnajů velké čtyřky je Federer ve 3 jasně lepší a i kdyby Nadal ještě nějaké, krom FO vyhrál, tak to stejně nebude nikdy stačit na to, aby Rogera dohnal...

Proto nechápu zdejší fanatické Rafovy příznivce, že se ukájejí nad bezvýznamnýma statistikami, místo aby si připustili, že všechny ty důležité jsou na straně Federera...viz

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
smazaný uživatel
Bože proč českou verzi?
Reagovat
Pe3k
No to teda není Matti. Dostat nářez od Nadala na antuce není ostuda, naopak Rafa tohle dělá běžně všem hráčům na okruhu...Z tohoto pohledu je mnohem lepší dostat se do finále kde prohraješ 3:0 s mnohonásobným šampionem a nejlepším antukářem než dostat nářez od chlapa, který nevyhrál žáden grandslam, navíc v semi, čtvrtfinále, či dokonce ve 4 kole...Nadal nikdy neudržel svou výkonnost na takové úrovni jako Federer viz. jeho 23 gs semi řadě...Tím ovšem nechci nijak Rafu shazovat, on je také legenda a pan hráč.
Reagovat
Pe3k
Bože sorry.

http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records
Reagovat
Padme
Moc pěkný rozhovor :)
Reagovat
freeteepek
Djokovičovi se to nejspíš nepovede. Roger je ale borec. Sice už není nejlepší na světě, ale pořád patří do absolutní top špičky navzdory svým třiceti rokům. Myslím, že Djokovič s Nadalem, kteří jsou teď nad ním, se s vrcholným tenisem rozloučí mnohem dřív. Pro mě je nějvětším překvapením Nadal, který má věčné problémy s nohama, že se pořád drží. Podle mě už přesluhuje. A ve třiceti nebude hrát tenis ani rekreačně:-(
Reagovat
Labi
Nadal ten má před sebou ještě 3 max 4 sezóny kdy se bude držet na špici to samé djoko, který bude mít i nadále slušnou výkonost ale asi už nebude těm mladším stíhat...samozřejmě soudím podle stylu hry a četnosti zranění realita může být jiná.Roger ten je zase kapitola samá pro sebe ten by klidně mohl hrát do 35 u něho však bude záležet zda bude mít chut stále hrát, což zatím má :)
Reagovat
smazaný uživatel
To, že má Rafa pred sebou 3 sezóny je zbožné prianie zaslepených fanúšikov jeho kedysi najväčšieho konkurenta....Nič tomu nenasvedčuje ;)
Reagovat
Labi
tak ja nejsem fanoušek rafy ani náhodou ale přeci jenom aby zdraví drželo přeju všem:)...jinak ty 3-4 roky myslím tak že třeba že později bude mít problémy v tom smyslu že nebude moct hrát tolik turnajů ale když nastoupí tak hra bude stále na výsoké úrovni
Reagovat
Fandina
Také nejsem fanda Rafy, ale podle mě hraje pořád se stejným nasazením, jako když tu v Brně nastoupil v roce 2004 v DC. Vždycky bude hrát tímto stylem a vydržet mu to může hodně dlouho, je to taková nátura ... úsměv
Reagovat
Labi
ano styl hry (běhavá hry, plná nasazení) a zdraví jsou dvě rozdílné věci ...ja nepochybuju že někdy ubdere na nasazení ale taky se může čím dál častěji stávat že odstoupí kvůli zranění a málo který turnaj třeba dohraje ačkoli ho třeba hral s plným nasazením
Reagovat
Heather_Fedex
nadal se vyjadril, ze tenis do 30ti hrat urcite nebude. ze tenis neni jeho zivot. a rog se vyjadril, ze by sel i na oh 2016 v brazilii, ale jeste chce vedet, na jakym povrchu se bude hrat
Reagovat
Matti
V Brazilii dají antuku, aby se vrátil Guga :-))
Reagovat
Heather_Fedex
taky si myslim, ze zvoli antuku
Reagovat
smazaný uživatel
Wtf:))) už jen když srovnáš Nadala v roce 2008 a současnýho, tak hraje naprosto odlišným stylem, fyzicky je na tom o dost hůř a snaží se výměny daleko víc ukončovat. V roce 2008 by např. neprohrál letošní finále AO.
Reagovat
Havaj
Rogerovi preju Olympiadu uz letos v Londyne, je to to jediny co mu chybi. Pokud by se mu to nepovedlo, tak verim tomu, ze kdyby to zdravi dalo, tak by do Brazilie taky sel...
Reagovat
Labi
tak Roger má zdraví pevné a chut tenis hrát jen záleží jak moc bude chtít být při tom jak mu budou růst dcerky, ale když je vidím v hledišti společně s manželkou tak se mu to nejspíš daří skloubit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chazy, považujem ťa za inteligentného človeka, preto iste uznáš, že porovnávať fyzický stav na základe finále AO 12 nie je smerodajné. Rafa je stále najlepšie fyzicky vybavený hráč na okruhu. Je pochopiteľné, že hrá agresívnejšie ako v 21roku života, dospel, vyvíja sa...V 30rokoch bude hrať ešte celkom určite Heather, ja som zas čítal opačné názory..A niekoľko..

Mimochodom, Rafa dnes môže dosiahnuť 150 výhru na svojom 32 GS, Roger ich má 233, avšak na 52 GS ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, ale celkově, když vezmeš jeho rychlost a dynamiku během posledních let, tak je tam znát regres. Pust si nějaké zápasy 3-4 roky zpátky, například právě zápas s Verdaskem, tam byl Nadal určitě kvalitnější tenista jak nyní a hádám, že by v tehdejší kvalitě nedovolil Djokovicovi hned 3 finále v řadě. Já očekávám, že to zhoršení bude pokračovat. Samozřejmě záleží na tom, jestli tam to zhoršení vidíš, já prostě ano. Už jen spin u jeho úderů není tak obrovský jako tehdy.

A tohle poměření není úplně košér, a to zas víš moc dobře ty. Roger měl breakout daleko pozdějš jak Nadal, až po 20. narozeninách. Ale moc dobře víš, jaký rekordy drží, kolik hrál finále v řadě, kolik semifinále, kolik čtvrtfinále. Za mě je to lepší GS hráč jak Nadal. Pouze začal později se naplno prosazovat, protože měl problémy s psychikou. Ale taky později skončí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si. V súčasnosti je schopný určite lepšieho servisu, agresívnejších úderov, v Austrálii onehdy mal lepšiu formu, ktorá je ako vieš veľmi vrtkavá. Čo by v tej kvalite dovolil, či nedovolil Nolemu je veľmi veľmi hypotetické, keďže Nole prakticky neexistoval. Rafa s ním odohral veľmi tesný zápas na OH, kde ako hovoríš ty bol Rafa v TOP forme, no Nole nebol ani polovičný oproti súčasnosti..A stále bol fiftín od výhry..

TO, že Rafa začal skôr nie je jeho chybou, ale prirodzenou danosťou. Rogerovi v tom tiež nikto nebránil. Rafa ešte k tomu musel vynechať 4 Grandslamy kvôli zraneniu, mohol mať o ďalších 20 výhier viac, ktoré mu budú v konečnom účtovaní chýbať, no priemer si zachová určite lepší. Navyše je to snáď jediný hráč histórie, ktorý nikdy neprehral v 1. kole GS.
Reagovat
Matti
Rychle to zaklepej na dřevo ať se to nestane dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že je to jeho chyba. Ale je to prostě relativní, Federer může bejt historicky lepší tenista, i když bude mít horší průměry, protože si je prostě na začátku kariéry kazil, zatímco Rafa tolik ne. Je to Rafovo plus, ale naprosto bezvýznamný. V konečným účtování jde jen o to, kdo dokázal víc. No a součástí kvalit tenisty je i jeho fyzické zdraví a schopnost udržet se na vrcholu dlouhodobě.
Reagovat
Labi
člověk ja na vrcholu fyzických sil během 23-24 roku života samozřejmě pak výkonnost začíná jít nepatrně dolů a v tenise v tomto ohledu hraje velkou roli styl hry. Ano Rafa je možná fyzicky nejlépe vybavený tenista na okruhu ale pokles ony suverenity je také vidět. v jeho letech byl Roger suverenní a díky stylu hry, který není tak fyzicky náročný se drží na absolutní špici. Nadal v jeho letech už nebude vyhrávat moc turnajů (možná kromě antuky) a také jak se už mnoho krát říkalo, u něho záleží jestli mu dovolí hrát tímto stylem jeho zdraví to je alfa omega pro Rafu
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že človek je na vrchole fyzických síl určite širšie časové obdobie ako dva roky. Na GS vidíme, že Nadal je stále rovnako suverénny, jediným rozdielom je Djokovič. Nič iné, bohužiaľ..Ten robí rozdiel, nebyť jeho, Rafa by mal dnes 13 GS a vaša rétorika by bola iná. + Znova sa dostávame k nepodloženým hypotézam, čo bude keď bude Rafa starší?..V súčasnosti tomu nič nenasvedčuje, vychádzajme z faktov..+ Chazy, bezvýznamná štatistika je podľa mňa napríklad 30 QF v rade..Pretože, je hlúposť robiť rozdiel medzi 30 QF v rade a trebárs 28 QF z 30 možných v rade..Prvá varianta akurát lepšie vyzerá..+ Súhlasím výsledky sú najdôležitejšie, ale Nadalovi zostáva bez Federera na kurte ešte zhruba 30 % kariéry..Nehovoriac o tom, že obaja zápasia s odlišnou konkurenciou.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, jak jsem psal, dva nejlepší tenisti všech dob a tím končím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tyto vášnivé debaty lze brát pouze v teoretické rovině. Jak psal Forehand, Federer je s kariérou o 5 let dále, takže dlouhodobé rekordy se překonávají až na sklonku kariéry. Ostatní jsou pouze domněnky a osobní přání pisatelů.
Jinak Nadalova kariéra bude tak dlouhá, bude-li mít chuť-motivaci tyto rekordy překonávat. Můj názor je takový, že letošní výkony Federera jsou hodně motivovány OH. Ty už má Nadal v kapse.
Reagovat
smazaný uživatel
Chazy, Ty si chlape zakoupíčš Djokovičovy hadry ? Džízs božo. A Renča má babolatku + trenky babolat
Reagovat
smazaný uživatel
Bože ty jsi šašek co to tu meleš zas za pičoviny jaká generace odchází hnupe ? Nalbandian končí karieru ? Roddick taky ?Štepánek ten bude hrát do 40ceti musí živit tu zlatokopku svoji , Hewitt možná jede poslední sezonu protože má zdraví v prdeli . A že se Nalbandianovy podařilo prohrát ? tak co stane se a že Roddick se vrátil po zranění na svůj neoblíbený povrch a prohraje že nemá formu ? tak co stane se .Je teprv půlka sezony v prdeli a další půlka je čeká navíc Roddicka oblíbená tráva tak až tam vypadne v prvním kole tak pak mel k0k0tiny .
Reagovat
Roger_Federer
:), tak i uplně blbému musí být jasné, že výkonost těchto hráců odchází a nastupuje nová generace..mladych..
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš ? vždit Agassi měl 35 roku a furt byl 10tým hráčem světa hrál do 35 nebo 36 ted nevím přesně .Roddick i minulý rok hrál h0vno na antuce tak možná že se chytí v další půlce sezony možný je všechno a třebas se vrátí ještě letos do první 10sítky proč ne .
Reagovat
dadaft
při vší úctě, Roddick není Agassi.
Reagovat
smazaný uživatel
úplně blbýmu volovi nemusí být jasný naprosto nic, Honzo
Reagovat
smazaný uživatel
pre sojku - Killing Joke - Wardance (Live)
http://www.youtube.com/watch?v=ArMpMXW8aBs
Reagovat
smazaný uživatel
Včera počas skvelého zápasu V. Wiliams zaznela výzva komentátora všetkým kritikom ženského tenisu, aby si poriadne sadli a sledovali čo dokáže..Už-už som si myslel, že mu krivdím, no dnešný duel Azarenky ma opäť presvedčil, že nie. To je hrozné sledovať tieto skraty, pravidelné kolapsy hráčok, čo poberajú milióny. To sú veci, ktoré ženskému tenisu neuveriteľne uberajú na vážnosti.

Čo sa týka mužov, vypadlo viac legiend minulej dekády, čo je nepochybne škoda. Z Rogerovho na prvý pohľad ťažšieho žrebu sa nakoniec vyprofila cesta sprevádzaná 7 tenisovými trpaslíkmi. Nechcem tým povedať, že by s inými súpermi prehral, práve naopak vyhral by pravdepodobne v troch setoch. No jeho nasledujúce tri zápasy sú pre diváka absolútne neatraktívne. On za to nemôže, pre neho samotného to bude zlé, ak sa nestretne s dôstojnými súpermi..K rekordu mu samozrejme blahoželám, človek si ani neuvedomuje, že to je už taký počet. Ťažko sa to prekoná, uvidíme s čím príde Rafa, prípadne Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrero )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Roger_Federer
Ale odchází nám jedna moc dobra generace...Hewitt, Davydenko, Štepánek, Nalbandian, Roddick, ale boužel už na to nemají..To byly hráči před lety..paráda Jen Roger je věčný
Reagovat
smazaný uživatel
Haas, Ferrero a mnoho dalších, co už svou pouť ukončilo.... zařazení Štěpánka mezi ně je ale trochu vtip rogerku :))))

Ale ano, chybí mi jich spousta z nich a spousta chybět bude... hlavně Lleyton. Ta současná esa, samozřejmě jsou to lepší tenisti, ale tamta generace byla prostě charismatičtější. Ale s Tomicem bude hooodně veselo :)))
Reagovat
dadaft
jj, za časů, když byl Marat Safin na vrcholu, a utkával se s hráči, jejichž jména tu zazněla, měl tenis vážně "koule". ))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že fakt, že odchádzajú už takto "skoro" naznačuje, že to až taká dobrá generácia to nebola..Skutoční velikáni dosahujú úspechy aj v tomto veku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisově tak fantastická nebyla. Ale ono hodně šlo o to, že tenis se změnil během jejich doby. Na druhou stranu je to smolná generace.

Hewitt - hromada zranění
Nalbandian - hromada zranění a flákačská povaha
Safin - možná největší talent všech dob a nejblbější povaha
Ferrero - hromada zranění
Haas - hromada zranění

Tihle hráči by byli schopni se přizpůsobit změnám v tenisu ve stylu Rogera, ale nedostali prakticky možnost. Abys moh hrát do 30, nesmíš bejt tolik zraněný. Oni ukázali, mnohokrát, že by na to měli. Ale jak se můžeš vyvíjet a zlepšovat, když se furt vracíš po zraněních?
Reagovat
dadaft
dneska ty skutečně hyper emoce přicházejí až v semifinále. v časech, kdy na vrcholu hráli jmenovaní, bývaly už QF totální mazec...
Reagovat
Roger_Federer
Nikomu nic nenutím, me se ale tenis a generace hráců o které mluvím líbila mnohem více než ted..2003-2008, něž se začal prosazovat atletický a vracecí tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite do nej patrili aj Davydenko s Roddickom, teda v tej pokročilejšej fáze..Generácia bola určite zaujímavejšia v tom, že za jasne najlepším tenistom to bolo nesmierne vyrovnané, každý môže poraziť každého...

V súčasnosti to je tak, že sú traja najlepší tenisti, za nimi traja výborní tenisti a tí ostatní dosť strácajú. Preto to začína naberať na obrátkach až v QF.
Reagovat
smazaný uživatel
TO je PRESNE ta GENERACE na KTERY VYDELAL PRAVE SVYCAR.....banda mrzaku a blbů
Reagovat
Heather_Fedex
mrzacek si leda tak ty a ne vrcholovi sportovci
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale velkou část GS nabral v době, kdy už tahle generace odstoupila a soupeřil s Djokovicem a Nadalem. A to už stárnul a nebyl tak dobrej. Kdyby proti němu stáli současní soupeři v jeho 22-26 letech, tak stejně dá 16 GS.
Reagovat
smazaný uživatel
tech 16 prave asi ne. Zminujes Nadal,Djokovic a take Muraj, Potro - jim bylo 18-19 kdyz svycar vrcholil v plny sile 24-26...! Federer mel neodiskutovatelne celkem vzato stesti na Eru. Vstoupil do casu nejcasteji se menici jednicky...Safin, Hewit, Rios, Moya, Ferero, Rodik .....Agassi vyuzil pustu a stal se nejstarsi tenis jednickou v history. "Mozna i Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
Mať Roger 22-26 rokov a čeliť súčasným súperom, mal by Roger max. 10 GS..Osobne si myslím, že aj menej. To, že Federer už nie je tak dobrý je všeobecne vžitá ilúzia, on si hrá prakticky stále to isté, trochu ubral na rýchlosti. No úbytok na výhrach zapríčiňujú najmä už dospelí Rafa s Djokovičom.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě by nepochybně nad 10 měl a opravdu si troufám tvrdit, že by se dostal až k 16.

Žádná iluze to není, Roger zažil docela značnej výkonnostní propad v době, kdy začal hrát bez trenéra. Zhoršil se na returnu, zhoršil se u sítě, zhoršil se timing, všechno spojené s pohybem. Až poslední rok se vrací kvalitativně trochu tam, kde byl.
Reagovat
smazaný uživatel
No asi sa nezhodneme...Hlavne, čo sa počtu GS týka. Ja si myslím, že úbytok bol ozaj spojený najmä s príchodom novej konkurencie. Predsa len do roku 2010 bol Federer ešte v plodnom tenisovom veku, ale už s diamterálne odlišnými výsledkami..
Reagovat
smazaný uživatel
Už v roce 2009 hrál hůř. Teď se mi jeho hra líbí daleko víc od doby, co spolupracuje s Anaconem. Ale finále AO 2009, Wimbledon 2008, tam byl Federer vždycky lepší tenista, soupeře honil po kurtu a rozhodly drobnosti. Kdyby se takových finále hrálo víc, tak jich klidně může většinu vyhrát Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
A to je potřeba říct, že v letech dřívějších byl ještě kvalitnější, takže..
Reagovat
Matti
Ten Wimbledon měl naopak štěstí Roger, že se vůbec dostal do 5 setů. Rafa tam byl lepší i herně dle mého soudu. A naštěstí to potvrdil výhrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, to je diskuze, do který se asi nebudem pouštět. Zabrala by hodinu a k ničemu bysme nedošli.
Reagovat
Matti
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je presne to, na čom sa nezhodneme..ROger nehral horšie, len Rafa sa dostával na vyššiu úroveň. On bol vo veku, kedy ide výkonnostná krivka strmšie hore, naopak Roger vo veku, kedy je výkonnosť viac menej konštantná, určite nie je krivka výkonosti natoľko strmá..
Reagovat
smazaný uživatel
You kidding?...Finále AO a Wimbledonu...Už Wimbledon rok predtým mal Rafa vyhrať, Roger mal v oboch šťastie vyhrával len v TB..
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, definitivně se neshodnem :)
Reagovat
smazaný uživatel
třicetilety Federer by samozřejme porazil pětadvacetileteho Federera - doufam ze chapete co tim vyjadruji
Reagovat
smazaný uživatel
Svojí zabedněnost?
Reagovat
smazaný uživatel
..jen to, ze v zadnem pripade nehraje hur nez tenkrat-absolutni nesmysl
Reagovat
smazaný uživatel
Takže svojí zabedněnost.
Reagovat
dadaft
Nalbandian komentoval svůj dnešní výkon dost obecně a neznělo to moc dobře. jako by už to balil (konec kariéry)...
jsem z toho špatný.
ještě vydrž Davide.
na rychlejším povrchu je to pořád superparáda.
Reagovat
freeteepek
Tak jsem poprvé viděl hrát Karolínu Plíškovou. Byl jsem na ní moc zvědavej. Bylo vidět, že potenciál má, ale proti Bartoliové mi přišla nějaká mdlá. Na odpor se vzmohla až ve druhém setu a chvíli se zdálo, že by se snad zápas mohl zdramatizovat...Většinou jsem ale měl pocit, že si to Marion kazila sama. Chápu, že je to GS a top soupeřka, ale přeci jen bych očekával větší odpor. Karolína by se měla méně rozčilovat a víc se uvolnit.
Když jsem viděl, ty její tetování. A šortky místo sukýnky, nijak mě nenadchla.
Reagovat
freeteepek
Už dlouho říkám, že Radkův potenciál v singlu je někde okolo čtvrtfinále (v průměru). Na finále nemá na žádném turnaji! Ať už se na to proboha vykašle a soustředí se na čtyřhru!
Reagovat
smazaný uživatel
teda být v něčem 27. na světě, tak se na to rozhodně nevykašlu
Reagovat
freeteepek
Je vidět, že jsi ještě mladej. Tělo vrcholovýho sportovce je ve třiceti opotřebovaný až dost. Já vrcholovej sportovec nikdy nebyl, ale odjakživa rád sportuji a i tak to cítím.
Já si prostě myslím, že Radkův potenciál ve čtyřhře je mnohem výš, než být 27. v singlu. Takže by se měl soustředit na čtyřhru a nehuntovat si tělo v singlu. Být dvacátýpátý nebo třicátý není žádný rozdíl, pokud ti nejde o prachy. Poháry v tenise dostávají jen vítězové (finalisti taky občas něco dostanou), ale Radek na to v singlu nemá. Prostě z mého pohledu plýtvá silami a riskuje zranění v singlu zbytečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Peniaze sú pre každého hráča podstatné. A singlové turnaje sú odjakživa dotované niekoľko násobne viac...To, čo zarobí v singli za jednu výhru GS, na to musí vyhať vo štvorhre tri zápasy a viac..
Reagovat
Roger_Federer
ach jo, radek zase nezvládl..nevím kdo bude hrát ten Davis cup z Berdychem
Reagovat
a.magerova
Rogerovi hromadně ubývají kvalitní soupeři: A-Rod, Nalba, Štěpec, Lopéz.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jen Berdych, Del Potro a můžeme o tom mluvit jako o osobním challangeru, což? :D
Reagovat
Roger_Federer
Tak Rogeruv jediný soupeř je on sám...a apak to pako:) z Malorky ve finále.

Tak a ted mě sežerte za živa..Nadalovci
Reagovat
a.magerova
Trochu poopravím - Berdych nebo DelPo :-)))
No hlavně nezakřiknout !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nováček Karel, patka doprava, na saku legenda, antuka za ušima, makléř z Bostnu, špona na kravatě, mrkváče, old spajs model Šrejbr Milan, trvalá
Reagovat
smazaný uživatel
Né! To já vím, že nás nečekají oba dva. Já jen, že by oba ještě mohli vypadnout, ať je veselo :))))
Reagovat
a.magerova
já kopyto to špatně pochopila :-)))
A pro semi - navrhuji Fogniniho - je to hezký chlap, ale jen když má čelenku - bez čelenky už tak šmrncovní není !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sestry Plíškovy maj zhruba potenciál jako Tabara...
Reagovat
smazaný uživatel
...ta Viki...to je Aranča Sánčéz Vikáriová ? Kvalitka )
Reagovat
duhove_hovinko
Chlapče nech už toho Mikeše na pokoji. Vždyť ten kocour z tebe musí být úplně jankovitej. Anebo zkus najít nějakou jinou cestu jak s ním komunikovat. Skrz tenhle portál to nebude to pravé.
Reagovat
smazaný uživatel
Mikeši já vím velice dobře, že jsi splachovací. Už jsem Tě četl a myslel jsem si, že takové "štěstí" nepotká, ale jak se říká: "Ten svět je tak malý!"
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ti ale přiznám, že jsem fejk nick gigina -.-

Chtěl si taky vyzkoušet, jaký to je fandit sympaťákovi a nejlepšímu tenistovi.
Reagovat
duhove_hovinko
Chlapče, ty budeš pěkně variabilní kretén. Jediné, co je opravdu malé, je tvůj počet neuronů.
Reagovat
a.magerova
Tak to gigina trefí šlak, až si to přečte :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Mikešu nepřeskakuj pořád z jednoho řádku do jiného, kdo to má pořád hledat? Měj trochu porozumění!
Reagovat
smazaný uživatel
on se s tím Mikeš vyrovná, on je borec. A jaký!
Reagovat
smazaný uživatel
Mikeši mluv česky, pochop, všichni nejsou tak na tom dobře jako Ty. Já jsem obyčejný kluk z dědiny, okna máme do dvora, na dvoře hnůj ........ atd. Pochop to prosím Tě!
Reagovat
gigin
Musím říct, že je to fakt paráda !! Těch fanynek tady a tak !! Prostě je to šlágr !! Těžko se budu převekslovávat zpátky !! Vlastně ani ne !! Nole, Sonja ... tak pááádím !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian a Hewitt prohráli v prvním kole. Kam ten svět spěje? A ještě ta krize v Řecku ...
Reagovat
smazaný uživatel
a Ryan dopadl jak ta Karolina.. :-(
Reagovat
duhove_hovinko
Karolína by potřebovala zapracovat na pohybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbi je ze hry od roku 2004, úplavice na čelenžru v Bogotě vs Marčelo Rios
Reagovat
smazaný uživatel
je tam toho vic, ale ac jsem ji videla hrat poprve v zivote, musim priznat, ze se mi vlastne libila.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro Duhu..
Reagovat
duhove_hovinko
Je tam toho víc. Má takový utavený projev. Ale máš pravdu, mně se taky líbila :)
Reagovat
tito
Tak nějak jsme to čekali, že? Ale neboj, je jen otázka času, než se naučí být vytrvalejší a začne si více věřit v konečné vítězství. :-)). A trochu zapracuje na bekhendu....
Reagovat
smazaný uživatel
cekali, nejsme blazni, samozrejme... Ale po prvnim setu, co po prvnim, do poloviny druheho...!!! Na GS vitezstvi z nebe nepada, jasne.. Taky verim, ze dozraje. :-)
Reagovat
Denis92
neviete kde by som mohol stiahnut Rogerov zapas proti Kamkemu? alebo aspon pozriet zaznam?
Reagovat
Heather_Fedex
ta pred tim se mi libila vic ;))
Reagovat
a.magerova
Ta stará fotka byla stará :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
mne se libi nova vyhra stareho Fedexe.. :-)
Reagovat
Heather_Fedex
neni stary!! je mladej! 30 je nic ;)
Reagovat
a.magerova
Já myslím, že sojka myslela "starého dobrého" Fedexe - jakože za starých časů..... o současném věku ta poznámka určitě nebyla :-))
Český jazyk je prostě úžasný :-))
Reagovat
dadaft
ano, "starý dobrý" zní mnohem líp než jen "starý". to se nedá popřít. )))))
Reagovat
smazaný uživatel
bingo! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl hodně smutnej závěr zápasu :((
Reagovat
Fandina
hezký zápas ... pěkná výhra a přeji další a překonání rekordu ... gratulace
Reagovat
Heather_Fedex
od federerovskych hezkych zapasu to mnelo daleko, ale budis ;)
Reagovat
Fandina
Mě se zápas líbil ... proč bych to jinak psala ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kamke byl jen soupeř na rozehřátí a i když se vše nedařilo, celý zápas jsem byl v klidu. Ani těch 5 spálených mečbolů mě vůbec nerozhodilo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace :)))... to je jeden z těch rekordů, který jednou natáhne do takovýho extrému, že budou naprosto nepřekonatelný.
Reagovat
Heather_Fedex
je uzasne vedet, ze i kdyz ma na konte spoustu rekordu, porad muze prekonavat dalsi a dalsi...skvele roger, i pres ty zahozene mice z jasnych pozic proti kamkemu
Reagovat
smazaný uživatel
Uááááá -.-
Reagovat
Heather_Fedex
to byla reakce na mne???
Reagovat
Heather_Fedex
vzdyt jenom rikam pravdu-opravdu neskutecne zahozene mice z nejjasnejsich pozic ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Že to zas musíš zmiňovat, i v pochvalným komentáři k rekordu. Tě brzo zastřelím :)))
Reagovat
a.magerova
"No já myslím, že si musíme přiznat, že ten zápas nebyl takový jak jsme si slibovali, ale já bych to neviděla tak černě, ten celkový obraz, jak jsme viděli není samozřejmě nijak růžový, ovšem a to nesmíme přehlížet a tady bych vyzvedla zárodky toho pozitivního, mám na mysli ty krásné výměny a vítězství v zápase to jsou takové dvě první vlašťovky ...." :-))))
Podobnost textu s filmem "Marečku podejte mi pero" není náhodná :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist