Famózní Federer přehrál Murrayho a je podesáté ve wimbledonském finále

10. 7. 2015, 19:24
Aktuality 176
WIMBLEDON - Roger Federer udržel svou neporazitelnost v semifinále Wimbledonu. Sedminásobný šampion dnes po parádním představení porazil domácího Andyho Murrayho a podesáté v kariéře postoupil na trávě v All England Clubu do finále. O titul se utká stejně jako před rokem s obhájcem prvenství Djokovičem.
Roger Federer

Roger Federer se na letošním Wimbledonu opírá o skvělý servis a také v dnešním strhujícím semifinále proti Andymu Murraymu to byla jeho velmi silná zbraň. Hned v úvodním gamu odvrátil jediný brejkbol a pak už domácího tenistu nepustil k žádné další šanci na brejk. Za dvě hodiny a sedm minut ho zničil po setech 7-5 7-5 6-4.

Třiatřicetiletý Švýcar předváděl famózní výkon. Skvěle se pohyboval, měl správné načasování úderů. "To bylo to nejlepší, co jsem od Rogera kdy viděl," komentoval bývalý britský tenista Tim Henman. Ani Murray se nenechával zahanbit, jenže na druhé straně kurtu zářil ještě lepší soupeř.

Roger Federer a Andy MurrayTenis zvedal diváky ze sedadel, nejlepším příkladem byla desátá hra druhé sady. Míčky z raket obou tenistů dopadaly v patnáctiminutovém gamu na lajny, v publiku to během výměn hučelo. Oba tenisté si kvůli prasklému výpletu měnili rakety. Murray odvrátil pět setbolů a udržel naději.

"Uvnitř jsem řval. Já hrál skvěle, ale Andy se zvedl a bylo to tak těsné," řekl Federer. "To byl asi nejlepší game, který se kdy hrál," hodnotil bývalý tenista Švéd Robin Söderling.

Federer se dokázal uklidnit, svůj servis získal jistě a následně už Britovi podání prorazil. "Byl jsem schopen se ještě se zlepšit. Podávám parádně celý turnaj a vytvářím tak na soupeře tlak," prohlásil Švýcar, který v šesti zápasech přišel o podání jen jednou ve čtvrtfinále proti Simonovi.

I ve třetím setu tenisté předváděli skvělý tenis aopět byl o malinko lepší Federer. Využil hned svou první příležitost na brejk, za stavu 5-4 zahrál Murray míček do autu. A publikum ponořené do děje zápasu ztichlo. 



"Jsem neskutečně šťastný. Na kurtu jsem emoce asi moc neukázal, protože obecenstvo ztichlo," uvedl po zápase Federer, který nastřílel dvacet es a Murrayho porazil už počtvrté v řadě.

"Servíroval fantasticky a nedal mi moc šancí, snad jen v první hře. Lépe proti mě snad nepodával, byl jsem proto pořád pod tlakem," řekl Murray, který porazil Federera ve finále olympiády hraném na trávě v All England Clubu v roce 2012, ale měsíc předtím se Švýcarem prohrál finále Wimbledonu.

Druhý hráč světa Federer postoupil do svého 26. grandslamového finále, v nichž má bilanci 17-8. Rekordní 17. grandslamový titul získal před třemi lety právě ve Wimbledonu po výhře nad Murraym. Letos má na trávě v All England Clubu znovu po roce šanci vybojovat jako první hráč ve dvouhře mužů osmý wimbledonský titul. 

Stejně jako loni se o něj utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kterému před rokem podlehl v pěti setech. "Můžu ho porazit? Nejsem si jistý. Vím, jak na něj, ale on je jeden z nejlepších na světě," uvedl Švýcar. 

Federer vede ve vzájemné bilanci s o pět let mladším Djokovičem, který v dnešním prvním semifnále porazil rovněž 3-0 na sety Francouze Richarda Gasqueta, 20-19 (bez exhibicí). Na grandlamech si oba připsali po šesti výhrách. na trávě ve Wimbledonu mají bilanci rovněž vyrovnanou 1-1: v roce 2012 vyhrál v semifinále Federer 3-1 na sety, v loňském finále zvítězil 3-2 na sety Djokovič.

• WIMBLEDON 2015 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 14.455.000 eur
páteční výsledky mužů (10. 07. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovic (1-Srb.) - Gasquet (21-Fr.) 7-6(2) 6-4 6-4
Federer (2-Švýc.) - Murray (3-Brit.) 7-5 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

176
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Cico93
Inak k tomu Mohamedovi, včera dosť chýb. Ale umna je to stále rozhodca s najlepším okom.
Kto bude pískať finale? Radov kamarát asi;-:)
Reagovat
Cico93
Rafov
Reagovat
a.magerova
TV Fanda teď - záznam zápasu Rogera s Andym.

No a tím, že mám k dispozici i internetovou TV, tak si tento zápas můžu dát od začátku a stopovat a následně i přehrávat dle časových možností, to je paráda :-))
Reagovat
Pe3k
Dík za tip :) To umývání nádobí je hned lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
V práci by si nemal sledovat TV.
Reagovat
Kozoroh
Dobrý šťouch :-)
Reagovat
gigin
PeRFektní.
Reagovat
Roger_Federer
Taky to sjizdim...je to fetis.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Taková muka fakt podstupovat nebudu podruhý :-(((((
Reagovat
letityfanousek
že to byl pro mne nejhezčí tenisový zážitek roku. Fandil jsem Andymu, ale co předvedl Roger, to jsem ještě neviděl..excelentní. Ve finále doufám bude hrát aspoň na 90% a titul je jeho
Reagovat
Nola
Fedex hral vcera famozne, ak zopakuje vykon, Nole nebude mat vela sanci uspiet, siel si za vitazstvom, jeho vykon gradoval, naopak Andyho hra sla z kopca, zo zaciatku som bola presvedcena, ze moze vyhrat, skvele returnoval, vyborne sa hybal, po prehratom 2.sete sla jeho hra rapidne dolu, Fedex bol lepsi vo vsetkych hernych cinnostiach, jeho servis bol dokonaly, neverim, ze ma kolko? 33, urcite ma v dokladoch zle napisany datum narodenia....

Nole, velmi ti fandim, ale tuto masinu asi nezastavis, fuu vyzera, to na dalsie prehrate finale
Reagovat
rod_laver
Come on Roger!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no tak sem se zase zbudil a hned sem koukam sem.neska to tam feder docela dobre pinknul,bylo to dobri,vo todle strah nemam.ten v ty cepycy hral taki dobri,akorad feder mel asy neska lepsy formu a palku.von je docela dobrej,akorad v nedely musy vyhrad.deda je anstvanej,von fandil tomu druhimu,ale ja mu v tom kravinu pomuzu,vo to strah nemam,von je dedy dobrej,to zase jo.akorad se uz tesym na federa az zase vyhra,prtoze vo todle strah nemam.musym este spad,abyh byl zase fid.
Reagovat
rod_laver
tvl, jsi sežral tak 15 okurek a dal si tři litry mlíka, že Feder vihral ne? Alespoň nemusíš z dědou do kravína.Co Lukáš? Jel prdelačku?Ale vo to strach nemám. no nic. čau
Reagovat
smazaný uživatel
feder vyhral a hotovo. asy sou tady s toho nedko smutni,ale feder vihral a hotovo.my tady mame plni skleniki ukurek, tak sy klydne dam a hotovo.vo to strah nemam. ale halvne,ze vyhral feder,ja sem to vedel a hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bbc.com/sport/0/tennis/33490190

Andyho sloupek, pdorobné vyjádření k zápasu...
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se ze záznamu a hrál fakt skvěle (zase pastva pro oči), takže pokud tam není nějaký psychický blok, je pro mně favoritem
Reagovat
smazaný uživatel
Není tu fandina, tak se nemusím bát to napsat: finále bude hodně o hlavě. Roger má na své straně aktuální formu, unavený by být taky neměl. Jde jen o to, jestli se nerozklepe z té velké šance na 18. GS, která se už nemusí opakovat. Osobně bych radši viděl bitvu na 5 setů s nějakou zápletkou, ale pokud Roger podrží dnešní kvalitu servisu a neselže v hlavě (což se mu moc nestává), tak zřejmě vyhraje ve třech.
Reagovat
FulnekUltras
možná pro někoho na pohled krásná, za mě však už dost dlouho výsledkově hodně monotónní odrhovačka... ;)
Reagovat
gigin
Tak hlavně, že Serena u žen dělá drámo.
Reagovat
FulnekUltras
zatím to holt prasklo jen u Kaťuši... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to nepovažuješ za účelovou likvidaci člena Kaťuši :) Tady je to čistě sólo záležitost Paoliniho, který si dal někde na party lajnu a přidal další bod pro Italy ve věčném souboji o nejzfetovanější zemi v cyklistice (který bych řekl, že asi vedou).
Reagovat
smazaný uživatel
že je ve finále Muguruza mluví za vše, v ATP by se tohle nestalo. Mužská část na GS začíná až druhý týden, ten první týden je jen formalita a vůbec se nemusí hrát
Reagovat
gigin
Jj, viz předešlé ročníky, Darcus, Stach atd...
Reagovat
gigin
Darcis
Reagovat
smazaný uživatel
Ochotský :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt toho Stacha, tak to stačilo klidně vyjádřit jedním slovem - Rafa :) :(
Reagovat
tito
Klobouček :-)
Reagovat
smazaný uživatel
výročí svatby 1 rok. A výročí 10 let, co jsou spolu. :)

https://www.facebook.com/djokovic.official/photos/a.170100739709452.50510.161367337249459/967684636617721/?type=1&theater

kam se na to hrabe Wimbledon ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak a sluší jim to spolu :))
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/Djokovic-Federer_rivalry#Djokovic_vs_Federer_head-to-head

Jsem moc rád, že se Novak a Roger utkají v GS finále. Mezi jejich prvním (USO 2007) a druhým (WCH 2014) bojem o GS titul je rozdíl 7 let, na třetí však došlo po roce. Zvláštností jejich nedělního duelu bude bezpochyby to, že je 40. v jejich H2H.
A po roce dojde i na souboj trenérů Beckera a Edberga, kteří si coby hráči zahráli finále WCH 3x po sobě.
Reagovat
Frick
Reagovat
EllNino
bože :D
Reagovat
Denis92
Parada Roger. Dnes nadviazal na skvely vykon proti Simonovi a hral skvele. Servis na jednotku, na returne si vedel vypracovat sance ked islo do tuheho a az na tu 10.hru 2.setu ich aj premienal. Ak dokaze podat takyto vykon proti Nolemu a hlavne mu pojde servis tak ta sanca tam a neni mala..

Velmi by som si zelal pre Rogera este jeden GS, za tie vykony a vysledky za poslednych 18mesiacov by si ho naozaj aj zasluzil. Minuly rok mu to uslo tesne. Snad tento rok bude mat aj trocha stastia vo finale a podari sa to.
Reagovat
Jabadu
Napadlo mne, jak to asi mohlo vypadat po "hlučném" tréninku Petry s taťkou ve Fulneku, kdy zoufalý otec, vědom si kvalit dcery, jí zakazuje diskotéku.
"Abys věděl, jednou vyhraju Wimbledon!"
"Chachachacháááá ..."
Prásk! (dveřmi)
... po chvíli:
"Dvakrát!!"
Prásk!
Reagovat
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/241293/kazda-druha-hracka-je-lesba-rika-tenista-dceru-by-mezi-ne-nepustil.html
Reagovat
Mayo
Sergej je veľký tenista.
Reagovat
Cico93
Snáď Victoria niee!!! Moje sny by boli fuč ;-:(((
Reagovat
smazaný uživatel
Genie taky ne ;D
http://www.tennisworldusa.org/Editor/Img/Genie-Bouchard-img28965_668.jpg
Reagovat
Cico93
Radšej keby potrenovala kus.....na kurte samozrejme.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší je, když hodí nějakou fotku na facebook. Vždycky mají nejvíc likes komentáře, ať se vys*ere na p*čoviny a začne trénovat :D
Reagovat
VlS
No, tak aspoň něčím zaujal, když to tenisem nejde.
Reagovat
Jabadu
Jako úplně vobyčejnej, kromě figury ničím nezajímavej, mrzkej hetero ... je mi to ouplně fuk. :-)
Reagovat
klarat
Každá DRUHÁ? Kolik ze současných vás napadne, jen tak pro zajímavost? :-)
Reagovat
Cico93
To je parketa pre Fricka.
Reagovat
Jabadu
Už na něj čekáme. :-)
Reagovat
Frick
V TOP 100 je Casey.

A kdo jiný? Možná Carla.
Reagovat
EllNino
Samantha podle komentátora Nova Sport, v roce 2009 řekl, že se stejně jako její deblová spoluhráčka Stubbsová přiznala k lesbické orientaci :)
Reagovat
Jabadu
Fakt je, že Sam má potíže s -OVA. :-)
Reagovat
EllNino
:D jojo letos porazila jen Lucku s -ova ...a pak Sesil Karatantcheva ...ale to se asi nepočítá :)
Reagovat
lars
je to realne do 5 let ?
Reagovat
Mayo
tak za 88 rokov
Reagovat
darek.vrana
Kolář příští rok.
Reagovat
Jabadu
Doba Borise dávno skončila. V mužském tenisu nemyslitelné, v ženách to možné je, ale je to dost nepravděpodobné.
Ačkoliv taková Markéta ... :-)
Reagovat
darek.vrana
Nemyslitelné? A co Nadal a RG? Ve Wimblu je to určitě pravděpodobnější. Takový Kyrgios loni taky nebyl tak daleko.
Reagovat
Jabadu
Tasmánský čert je efektívně mrtvej muž. Brzy dostane distanc za kokeše.
Reagovat
smazaný uživatel
já ho vyhraju příští rok a k tomu vyhraji AO, Miami, Madrid a Tokio
Reagovat
smazaný uživatel
To je tím, že v kategorii hermafroditů není tak velká konkurence :)
Reagovat
vrabejka
v zenach se to muze nekomu povest viz. Gabrine. V muzich neni sance.
Reagovat
Frick
Až na takový malý problém, že Garbine je za chvíli 22
Reagovat
a.magerova
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/11053109_778109858974345_1735426333565591695_o.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
To se povedlo! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný zápas. Škoda, že Roger nemá v neděli šanci uspět. Strašně bych mu to přál, už tak dlouho nic nevyhrál...I kdyby se v neděli držel, tak to Novak stejně v koncovce urve, jako vždy...Pojmu srabskou taktiku a místo sledování finále radši půjdu pinkat svůj tenis :)
Reagovat
gigin
V pohodě může zvítězit..
Reagovat
Cico93
Jako vzdy? pobavilo
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zaujatý to je jasné, ale musíš uznat, že Novakova bilanci v pátých setech je skvělá...
Reagovat
Cico93
A vo finale GS este lepsia.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Po neděli může mít o 1 prohru víc ve finále než Roger, který těch finále hrál mnohem víc. Prostě "šampion". Ve srovnání s trojicí nejúspěšnějších GS hráčů v historii je jeho finálová bilance tragická.
Reagovat
Mayo
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11180628_804288603022335_2084771001610956728_n.jpg?oh=ced2b6c403b7363e5366d822869843ef&oe=56123937 ... včera De Gea, dnes Mata...ako inak hráči United (:
Reagovat
Denis92
Ved este po zapase so Simonom to bolo. Bol tam De Gea, Mata aj Herrera. Vsetci to hned davali na soc.siete :)
https://www.youtube.com/watch?v=c0T71bkmgWc
Reagovat
Labi
https://www.youtube.com/watch?v=3_CvIsiXlLI no ja zahrát tohle, tak mám na 3x zlomené zápěstí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger 6:0 6:0 6:0 srb
Reagovat
Mayo
nesúhlasím...toho by bol schopný max. Nole
Reagovat
spaniel
Oba by toho byli schopni, ale urcite ne ve vzájemném zápase. Roger rozdal samozřejmě nejvíc kanaru ;)
Reagovat
smazaný uživatel
6-4 6-2 6-2 - jestli zopakují dnešní výkony. Ale realisticky bych řekl 3-1 na sety pro Rogera.
Reagovat
Romario
Osobně v neděli očekávám jednoznačné vítězství Noleho, nevěřím že mu bude Roger vzdorovat jako loni. Nole celý turnaj trochu klamal tělem a v neděli to rozbalí od začátku. Asi mu bude i vyhovovat, že nebude brán jako favorit.
Reagovat
Mayo
čiže je to obyčajný klamár? :(
Reagovat
Mayo
Sir Alex tentokrát svojho zverenca nepriviedol k úspechu. Zato Ťiéry sa dočkal postupu svojho kamoša
Reagovat
spaniel
Gilette brotherhood :)
Reagovat
Cico93
ešte Tiger Woods chýba.
Reagovat
Cico93
A huge thank you to @Wimbledon for inviting us in the Royal Box today. It was honour to be there and watch @rogerfederer reach another final
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se,že jsem mu moc nevěřil, ale teď si ho dokonce dokáži představit, co by šampióna! ale vo to mám strah.Zatím hraje nej.tenis ze všech!I když mu fandíme, kdo v to věřil?
Reagovat
Mayo
INáč snáď Jimmy nejaké tie okurky dá aj pred finále.
Reagovat
spaniel
Ja mu jich poslu kamion.
Reagovat
Cico93
Kurzy na finale praktický vyrovnane.
Chytil som na Rogera 2,5...pred zápasom bude 1,8.
Reagovat
a.magerova
Zas dám na soupeře, ať mě výhra nemine, ale výhra Rogera by mě rozhajcovala :-)))
Reagovat
Cico93
Zase si neviem predstaviť, že Nole v priebehu mesiaca prehra 2 GS finále, na druhú stranu neverim, že Roger padne vo Wimbledone 2x za sebou.
Reagovat
a.magerova
No..... stát se může cokoli, kéžby TO bylo podle mého gusta ;-)
Reagovat
Cico93
haa už 2,2
Reagovat
Mayo
mal by som prestať tipovať víťazov turnajov, absolútne mi to nevychádza ... tak ono nikdy som nebol dobrý tipér, to je tiež pravda :D
Reagovat
Cico93
Djoka som trafil min. rok vo Wimbledone a odvtedy nič. A to mi predtým v tomto išla karta.
Reagovat
Mayo
Serena mi vychádza ale muži vôbec
Reagovat
mahycek
Roger, bravo, bravo, bravo. Neskutečný výkom na Grand slamu, možná na R.G., jak porazil Djoka. Všem se omlouvám za poraženecké řeči, že ujedu na chatu a všechno vypnu atd. Nakonec jsem se díval a fandil. Roger neměl žádné hluché místo, zítra si to na nahrávce v klidu proberu. Otevírám. sekt, i když žena jde zítra do práce. Tak na zdraví Rogere , 8.8. máš 34, neuvěřitelný výkon. Ještě v neděli to dokonat a říct, příští rok už mně na Wimblu neuvidíte.
Reagovat
a.magerova
No.... Wimbledon ho určitě uvidí mnoho dalších let bo tam chce POTOM nějak "funkcionařit" :-))

Navíc si myslím, že asi bude chtít ve W někdy končit a to nejdřív v roce 2017, ale snad se pletu ;-)
Reagovat
spaniel
Pokud bude hrat jak ted, neni duvod končit.
Reagovat
Mayo
on neskončí kým neprekoná Connorsových 1291 výher či jako to má Jimbo
Reagovat
blixa
A chudák Jimbo na to teď musí koukat z kravína ...
Reagovat
turista
Roger to sice nahlas neříká, ale myslím že těch 109 titulů Jimmyho Connorse chce vyrovnat nebo překonat. Myslím si ale, že Novaka v neděli neporazí. Novak dnes klamal tělem. Proti Gasquetovi nepotřeboval předvést vše co umí. Hrál na půl plynu.
Reagovat
Mayo
turisto, je mi jasné, že ho neporazí, iné som nečakal...
Reagovat
smazaný uživatel
Pak tu přijď po finále napsat, na kolik % výkonnosti Novak hrál. Jestli bude hrát zase na půl plynu a kvůli tomu prohraje, tak je id*ot. Ale už takhle prohrál finále RG, tak je klidně možné, že to udělá znovu...
Reagovat
pockerface
Většina je v euforii, ale Novak je liška mazaná. Ten taky umí klamat tělem jako Serena. Dneska chvílemi působil mdle, ale v neděli to bude úplně jiný Novak. Ten tam taky nechá duši. Takže to vidím 51:49 pro Rogera :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň zíátra Jamie :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když už nic, tak jen jedna žena mi může spravit náladu. A nejen tím, že ovlivnila můj život jak žádná jiná slavná osobnost.

J.K. Rowling ?@jk_rowling 28m28 minutes ago

(Deep sigh) Federer is incredible, can't deny it. @andy_murray's still number one in my house, though.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Cico93
Kto by bol povedal, že ten BB v 1 geme bude Andyho zároveň aj posledný.
Reagovat
Mayo
ja som to zakrikol ako som pod článkom písal, že returnuje v úvode ako boh :D dpč...ale fakt prvý game skvelý potom ten víťtazný bekhend po lajne a mal brejkbol...ani vo sne by mi nenapadlo, že by to mohlo byť 0-3 napokon :D
Reagovat
Cico93
Ja som si po tom BH po lajne povedal: ochhh ta ten si ho tam dnes povodí.-))
Reagovat
spaniel
Ja jsem si po tom BH rekl, o jej, ten si ho tam dneska povodí. Nastesti pak se rozjela masina.
Reagovat
Cico93
prajem Ti to!
Reagovat
spaniel
Dik cici
Reagovat
Kozoroh
Jako první hráč v open éře postoupil do finále jednoho GS turnaje podesáté! Na RG má nejvíc finálových účastí Nadal (9x), na USO Lendl a Sampras (oba 8x), na AO Edberg, Djokovič a Federer (5x).
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud vydrží Fedexovi zdraví, těch GS ve Wimblu ještě pár přibude :)
Reagovat
spaniel
Nejstarší hrac ve finale W od 1974.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále světová jednička proti světové dvojce. To se ani nemuselo hrát. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Když finále, tak tohle :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně mě hodně překvapil backhandový ale celý zápas byl od Rogera fenomenální
Reagovat
smazaný uživatel
Teď koukej vyhrát. Fakt nechci horšího travaře s třemi tituly, když my máme 1. Hlavně bych přál Rogerovi, ať překoná Samprase no.
Reagovat
Mayo
aj Rafa horší travař má viac titulov :D je to zvláštne
Reagovat
Cico93
Tak to by som takto netvrdil, zase bol Rafa lepším travárom do 25.Andy od 25 hore.
Reagovat
Mayo
tak myslím, že proste Andy je tam viac doma na tom povrchu, je to tam pre neho prirozdenejšie...ja s tým nemám problém to priznať...ale to je len môj bezvýznamný názor
Reagovat
Cico93
Tak jasne, že to je preňho prirodzenejšie, o tom sa ani baviť nemusíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Je no. Ale Rafa i Novak jsou celkově lepší tenisti, takže tam mají víc úspěchů no. Ale Novak má furt ten pohyb na trávě prostě těžkopádnější než kde jinde, s odskokama se taky neumí vypořádat občas, slajz průměrný, na síti z top hráčů nejhorší.
Reagovat
Mayo
dneska sa tam tiež neraz spadol a pošmykol sa a tak...súhlasím, že tak sa pohybovať po tom povrchu nevie ako tí zvyšní...dúfam, že ma nejaký djokovičovec nezabije zato :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůže no, však to je fakt. Ale fakt taky je, že svou celkovou kvalitou to prostě urve no. Svou úderovou jistotou.
Reagovat
Mayo
tak pod strechou by to mala byť mierna výhoda pre RF...ale to si nemyslím, že by pršalo...ináč vlani podľa mňa RF nehral nejako dobre neviem si pomôcť, bol to Roger Serverer ale ináč v medzihre s ami nepáčil...súper bol lepší celý zápas...verím, že v nedeľu to bude lepšie
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme. Andy navíc propásl šanci přiblížit se 2. místu. Ale to mě teď nesere. Musí zabrat, udělat 2 nebo 3 body v DC a na US Series zabrat.
Reagovat
smazaný uživatel
NEskutečný výkon. Tenis sleduji od září roku 2010 a od té doby je to z toho, co jsem viděl podruhé, co předvedl podobně dominantní výkon na grandslamu proti špičkovému hráči. Naposledy to tak bylo na French Open 2011 s Djokovičem v semifinále. Naprosto brilantní výkon, parádní servis, účinný return, v důležitých chvílích přehrával soupeře. Jsem hodně zvědavý na finále, Novaka není radno podceňovat.
Reagovat
lexikon
A kde je ten váš slavný Nadal? O nejlepším hráčem historie je na 1000 procent rozhodnuto.
Reagovat
Cico93
jasne
Reagovat
gigin
hlavně, že Jimbo nemusí do kravina a podoji jen sarapku.
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo, nevěřil jsem mu, ale zahrál perfektně. Žádná šance pro Andyho. Servis asi nejlepší, co jsem kdy od něj viděl, možná ještě RG 2011 proti Novakovi. Superfinále je tady, snad to Roger dá, ale Novak nebude hrát tak špatně jak dnes. Pro mne je Novak mírný favorit, protože dokáže returnovat ještě o kousek lépe a nevěřím Rogerovi, že by takový výkon zopakoval. Snad pětiseťák se Švýcarovým vítězstvím, ale nevsadil bych si na to. :)
Reagovat
Mayo
ak bude returnovať o kúsok lépe mu to nepomôže..lebo dnes Andy bol na returne tragický
Reagovat
smazaný uživatel
Zas na druhou stranu Federer servíroval perfektně, to nešlo vracet. Což ale ve finále nemusí být pravda. Pokud ale bude pršet, tak by měl být favorit Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale šlo, od druhého setu to nebylo už tak perfektní a kolikrát i return druhého podání vrátil na téčko, to je pak těžký.
Reagovat
Marduch
Hm, Roger v laufu, s Andym ve třech, takže do finálka jde při síle, Nolda to bude mít těžký... Ale to já taky, páč je tady opět po roce drsné dilema :-/
Reagovat
Mayo
jaká dilema? buď si fanda jedného alebo druhého
Reagovat
Marduch
Mám je rád oba :)
Reagovat
Mayo
ktorého máš rád dlhšie napríklad ...
Reagovat
Marduch
Stejně dlouho :) Né fakt už si to nepamatuju, ke sledování tenisu jsem se vrátil v 2011 nebo 2012, a od tohodle momentu tyhle dva vnímám jako pány Tenisty a zároveň velký šoumeny, zároveň jsou oba jak stylem tenisu, tak temperamentem odlišní, takže je vlastně neberu ani jako konkurenty :)
Reagovat
Mayo
každopádne máš dobrý výber, najlepší hráč sveta a najlepší hráč histórie...to máš kopec radosti potom :D
Reagovat
darek.vrana
To není žádné umění fandit Djokovičovi a Federerovi. Umění je fandit třeba Lorenzimu a Youngovi.
Reagovat
Marduch
Ba ne, myslim, že větší umění je fandit Berďovi a tajně doufat v GS. Nebo v Masters :)
Reagovat
darek.vrana
To taky. Nebo Veselému a doufat, že doservíruje zápas:)
Reagovat
Mayo
veď samozrejme, že je jednoduché fandiť takýmto hráčom...to súhlasím
Reagovat
Marduch
Tak zas taková Barcelona to neni:) Na těch GS to s trofejem neni úplná hitparáda, ono prohrát několik GS finále nebo SF s jedním a tím samým soupeřem, to bývá dost hořký pocit, z pohledu top plejera.
Reagovat
Kozoroh
Nenapadlo tě, že je fandou obou? A že jednoho neumí upřednostnit nad druhým?
Reagovat
spaniel
Ne, je to divné.
Reagovat
Grigor_Murray
Jo, to je třeba můj případ. Djoko je mi nesympatický a Roger mi vyřadil Andyho ,asi budu fandit tomu, kdo bude prohrávat :)
Jak by řekl Bidrman, budeme fandit tenisu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem také fandil tenisu,škoda,že to nešlo do více setů.Jinak na nedělní finále favorizuji mírně Federera,ale budu doufat v Noleho triumf.Snad se na to finále dobře připraví.
Reagovat
Mayo
tipujem, že tvoj obľúbený športovec je LeBron James
Reagovat
smazaný uživatel
To ani ne :) Já se na basketbal nedívám.James je moje normální přezdívka,1.mi takhle začal zrovna říkat Grigor Murray :)
Reagovat
smazaný uživatel
strašne to prajem Federerovi vo finále, hraje výborne, má veľkú šancu vyhrať...finálové šance vidím 50% : 50%
ešte aspoň jeden titul by si zaslužil, prajem mu to

ROGER!!!
Reagovat
Grigor_Murray
Dnes to byl úžasný zápas a semi, jak se patří. Andy se musí sklonit před soupeřem, dnes byl prostě jednoznačný vítěz Rog. Opravdu úžasný 10. gem 2.setu.
Ve finále favorizuji Rogera, ve Wimbledonu má nějaké zvláštní kouzlo, jako míval Rafa na RG
Reagovat
a.magerova
Reagovat
pockerface
joo bude se nám krásně usínat. Zítra Serena, v neděli Roger. To by byl krásný víkend :-)
Reagovat
Mayo
Pánes (: ... hlavne vyhrať v nedeľu!
Reagovat
raduz
casto jsem federera zejména v poslední době nazýval okázalým,dnes mě však přesvědčil,že bych měl být více zdrženlivým ve vyjadřování vůči němu.Dnes hrál naprosto famozně a po zásluze zvítězil.Navíc Andy hrál velice dobře,i když je najisto postaveno,že pár pitomců bude výhru Federera znevažovat.Po hodně dlouhé době věřím Federerovi i ve finále a dal jsem na něho 5000kc.Dnes to bylo utkání dvou nejlepších tavařů současnosti.
Reagovat
pockerface
Dnešním výkonem by porazil i Novaka, doufej, že dnešní výkon předvede i v neděli, pokud ano, tak šance na výhru budou veliké.
Reagovat
pockerface
Úžasný, nádherný, neskutečný. Roger je extratřída. Dnes by porazil i Novaka, jestli ho porazí i v neděli to se uvidí. Má velkou šanci, letos hraje ještě líp jak loni. A jestli bude pršet a bude finále pod střechou tak by mohla být další výhoda na Rogerově straně. Ale nepodceňovat Novaka, ten se umí na finále také připravit. Věřím, že to bude krásné finále, že Roger po 3 letech zvedne nad hlavu další pohár a že se na jeho kontě GS bude krásně vyjímat 18.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes by porazil i Novaka. Uf, ještě, že s ním Novak hraje až v neděli, teda! ;)
Reagovat
raduz
naprostý souhlas.Fererer hraje letos nejlépe za posledních 5let.
Reagovat
smazaný uživatel
btw, ještě nikdy jsem nenapsal takový egoistický blábol, jako že by Novak v ten den porazil každého. Protože každý zápas je jiný. Ale hodl seběvědomý do oblak.

Roger hrál dnes skvěle :)
Reagovat
Kozoroh
Ve formě z roku 2011 by tato slova měla své opodstatnění.
Reagovat
spaniel
Hm, nevim... Kdyby potkal Federera z 2006....
Reagovat
smazaný uživatel
Tuto část větve nerozebírat! kdo jí začne argumentovat, je id*ot!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jen blázen by to řekl. Protože ten trapas, kdyby se to nepovedlo za to nestojí. Ale někteří potom raději zalezou na pár týdnu do anonymity :))
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, nepodcenovať Novaka, je to stále nejlepší hráč sveta momentálne!!! aj minulý rok tu každý písal, že Federer je pre mňa jasný favorit do finále a prehral...bude to nádherný zápas, nenechám si ujsť ani jedinú výmenu a ktovie, možno bude ešte krajší ako ten z minulého roka ale to si uplne neviem predstaviť :D
Reagovat
Kozoroh
" A jestli bude pršet a bude finále pod střechou tak by mohla být další výhoda na Rogerově straně"

Poti komukoliv jinému by měl Roger výhodu, ale No1e je rovněž výborný halař, tři poslední ročníky TM hovoří za vše. V poměru sil by se nic nezměnilo.
Reagovat
Mayo
ale áno...bola by to pre neho mierna výhoda...tráva+hala by bola výhoda pre RF ...
Reagovat
pockerface
Taky píši, že by mohla být výhoda, ne že bude. Já nikde nepíši,že Roger v neděli vyhraje. Taky dost lidí je a bude v euforii, možná i Roger a to se nemusí vyplatit. Novak je "starý" lišák. Ten taky umí klamat tělem jako Serena. Dneska byl chvílemi mdlý, ale v neděli to bude jiný Djoko.
Reagovat
smazaný uživatel
Seš král könig king
Reagovat
smazaný uživatel
Stihl jsem z dneška akorát poslední set Rogera. Hrál teda suprově, ale Andy na returnu chaběj jak větývka.

Finále bude o něčem jiném. Novak je nemastný neslaný, Roger má v hlavě minulý rok.

Bude to hezký zápas :)
Reagovat
UnrealTom
už jen jeden krok, přeju mu to :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist