Ferrer ani Verdasco v Bastadu nezaváhali a jsou ve čtvrtfinále

10. 7. 2014, 16:31
Aktuality 0
ATP BASTAD - Včera v Bastadu nečekaně zaváhal Tommy Robredo, jeho krajané David Ferrer a Fernando Verdasco ale dnes ve stopách bývalého šampiona nešli a postoupili do čtvrtfinále.
David Ferrer

Sedmý hráč světa David Ferrer měl po letošním Roland Garros, na kterém vypadl ve čtvrtfinále s Rafaelem Nadalem, chřipku a kvůli přetrvávajícím potížím málem přišel o Wimbledon. Na poslední chvíli se uzdravil a zahrál si na 47. grandslamu v řadě, na londýnské trávě však prohrál překvapivě už ve 2. kole s Rusem Andrejem Kuzněcovem.

Nyní je již zase zpět na své oblíbené antuce, na které hraje tento týden turnaj ve švédském Bastadu. Dvaatřicetiletý Španěl ve Skandinávii v letech 2007 a 2012 triumfoval, před třemi lety byl ještě ve finále. Loni ale titul kvůli únavě (hrál finále na French Open a čtvrtfinále ve Wimbledonu) neobhajoval.

Do letošního ročníku vstoupil nejvýše nasazený Ferrer trochu vlažně, když proti Rumunu Victoru Haneskovi musel už ve čtvrté hře odvracet brejkbol, ale poradil si s ním a od té doby utkání ovládl. Za hodinu hry zvítězil snadno 6-4 6-0 a se  svým vrstevníkem tak vyhrál i čtvrtý vzájemný duel.

"První set byl těžký. On už tady měl jeden zápas za sebou, bylo těžké returnovat. Ale ve druhém setu jsem hrál agresivněji a trefoval jsem více vítězných úderů," komentoval Ferrer svou 33. výhru v sezoně.

Ve čtvrtfinále se vítěz 21 turnajů ATP střetne s obhájcem prvenství Carlosem Berlocqem, který se loni ve Švédsku dočkal ve svých 30 letech premiérového titulu. Dnes měl ale Argentinec Berlocq nečekané potíže. Radu Albota z Moldávie, 229. hráče světa, zdolal až po 2 hodinách a 43 minutách 5-7 6-4 6-2.

Loňský poražený finalista Fernando Verdasco do turnaje vstoupil výhrou 6-1 7-5 nad krajanem Albertem Ramosem, který v úterý vyřadil jediného českého zástupce v soutěži Jiřího Veselého.

"Tohle je pro mě speciální turnaj. Hraju tu už spoustu let a vždy jsem si tu tenis užíval," řekl třicetiletý Španěl Verdasco, který proměnil ve čtvrtfinále svůj pátý start v řadě. "Je to neuvěřitelný turnaj, všechno je tu pro nás snadné a každý hráč to tu miluje. Doufá, že vyhraju a že mi k tomu Thomas (trenér Enqvist) pomůže," dodal 29. hráč světa a bývalá světová sedmička.

O postup do semifinále se utká s o osm let mladším krajanem Pablem Carreňem-Bustou. "Je to velmi mladý a talentovaný hráč. Už jsem ho viděl a hrál výborně. Bude to těžký zápas, několikrát jsem si s ním i zatrénoval. Připravím se na bitvu a doufám, že budu hrát dobře a postoupím do semifinále."

- ATP 250 BASTAD -
(Švédsko, antuka, 485.760 eur)
čtvrteční výsledky (10. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ferrer (1-Šp.) - Hanescu (Rum.) 6-4 6-0
Verdasco (3-Šp.) - Ramos (Šp.) 6-1 7-5
Berlocq (7-Arg.) - Albot (Mold.) 5-7 6-4 6-2
Carreňo (8-Šp.) - Lorenzi (It.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist