Ferrer otočil tahák dne s Nalbandianem, Argentince dorazil kanárem

22. 2. 2013, 10:16
Aktuality 3
ATP BUENOS AIRES - Zatímco začátek šlágru čtvrtého dne na antukovém turnaji v Buenos Aires nejvýše David Ferrer zaspal, v posledním setu povolil Davidu Nalbandianovi uhrát pouhých pět fiftýnů. Ve čtvrtfinále jsou také Nicolás Almagro a Stanislas Wawrinka.
David Ferrer

David Ferrer se ve čtvrtfinále turnaje v Buenos Aires střetl s domácím Davidem Nalbandianem celkově už počtrnácté. Naposledy spolu hráli přesně před rokem právě v Argentině a Španěl v tehdejším semifinálovém souboji ztratil jen pět her.

Ferrer v úvodu zápasu ztratil dva ze tří servisů a brzy prohrával 1-5. Od té chvíle už ale nečelil jedinému brejkbolu, a i když už první set zachránit nedokázal, vývoj suverénně otočil. Soupeře dorazil kanárem, když v rozhodující sadě po servisu neztratil ani míček a celkem prohrál jen pět výměn, a nakonec za hodinu a 32 minut zvítězil 2-6 6-4 6-0.

Třicetiletý obhájce titulu Ferrer, který už letos obhájil prvenství v Aucklandu, se ve čtvrtfinále utká s Fabiem Fogninim, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné duely. Pětadvacetiletý Ital si ve 2. kole poradil ve dvou setech 7-5 6-2 s domácí divokou kartou Markem Trungellitim.

Bez ztráty setu v Argentině pokračují i další spolufavorité Nicolás Almagro a Stanislas Wawrinka. Druhý nasazený Španěl, který v Buenos Aires v roce 2011 triumfoval a loni prohrál až ve finále, s Rusem Andrejem Kuzněcovem odvrátil všech sedm brejkbolů a vyhrál 7-6 6-2, Švýcar si poradil 6-1 6-4 s Danielem Gimenem-Traverem ze Španělska.

"Z mé strany to nebyl moc dobrý zápas, ale nejdůležitější věcí je, že jsem ve čtrvtfinále," komentoval Almagro, který je v Buenos Aires ve čtvrtfinále už pošesté. "Vždy se sem rád vracím. Cítím se tu opravdu dobře a miluju místní lidi," dodal 11. hráč světa.

Almagra nyní čeká domácí Federico Delbonis, Wawrinku vyzve znovu Španěl Albert Ramos.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 598.535 eur)
čtvrteční výsledky (21. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Nalbandian (Arg.) 2-6 6-4 6-0
Almagro (2-Šp.) - Kuzněcov (Rus.) 7-6(5) 6-2
Wawrinka (3-Švýc.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-1 6-4
Fognini (6-It.) - Trungelliti (Arg.) 7-5 6-2
Ramos (8-Šp.) - Mayer (Arg.) 6-3 7-6(3)
Reister (Něm.) - Bedene (Slovin.) 6-1 1-6 6-2
Delbonis (Arg.) - Montaňés (Šp.) 6-1 6-4
Robredo (Šp.) - Schwartzman (Arg.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
druhý set byl ze strany ferrera naprosto suverénní, viděl jsem to na vlastní oči. ten druhý set byla naprosto jednoznačná záležitost, pravda, vždyť ferrera nerozhodil ani stav 26 *44 1530, vše pro něho v tu chvíli hovořilo na jeho pohodové vítězství ...
Reagovat
wfcollapse
ano souhlasim také, vsiml jsem si, jak ferer si za stavu 2:6, 4:4 na podaní ferrer 15:30 si ferer uvedomil ze ma druhy set v kapse a mirne polevil a vyhral 8 her v rade.
Reagovat
Gracias_Mendoza
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist