Ferrer v Aucklandu vyhrál souboj bývalých šampionů

13. 1. 2011, 13:29
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - David Ferrer zůstal jediným hráčem, který si letos z Aucklandu může teprve jako třetí hráč v osmatřicetileté historii turnaje odvést druhý titul. Španělský vítěz z roku 2007 porazil Němce Kohlschreibera a čeká ho duel s Girladem. O druhé místo ve finále se utká Almagro s Nalbandianem.
David Ferrer

Vítězové turnaje z let 2007 a 2008 - David Ferrer a Philipp Kohlschreiber - na sebe měli v Aucklandu narazit už předloni. Tehdy však Němec kvůli problémům s ramenem odstoupil.

Dnes dostali druhou šanci a zápas se tentokrát konal. Lépe ho zvládl nejvýše nasazený Ferrer, který v zápase odvrátil 11 z dvanácti brejkbolů a za dvě hodiny a 43 minut zvítězil 6-3 6-7 6-3.

"Byl to hodně náročný zápas. Myslím, že Phillip hrál velmi dobře," řekl sedmý hráč světa Ferrer. "Asi jsem ve druhém setu nepodával tak dobře jako v prvním a třetím, ale s ním jsou zápasy pokaždé takhle dlouhé," dodal osmadvacetiletý Španěl, jenž s německým soupeřem vyhrál šesté z devíti vzájemných duelů.

V dalším zápase narazí na překvapení turnaje Santiaga Giralda. Třiadvacetiletý Kolumbjiec dnes porazil sedmého nasazeného Brazilce Thomaze Bellucciho a poprvé postoupil do semifinále.

Obhájce titulu Johna Isnera dnes vyřadil David Nalbandian. Američan minulý týden vyhrál Hopman Cup, osm zápasů během šesti dnů si ale vybralo svou daň. Včera navíc pozdě večer hrál tři sety proti Haasemu a dnes mu chyběly potřebné síly. Argentinci nedokázal sebrat ani jedno podání a prohrál 4-6 6-7.

Na Nalbandiana, jenž loni v Aucklandu kvůli zranění bříšních svalů nehrál a následně přišel i o Australian Open, se v semifinále střetne s turnajovou dvojkou Nicolasem Almagrem. Španěl v duelu s francouzským kvalifikantem Adrianem Mannarinem neodvrátil jediný brejkbol, kterému čelil, a soupeřův odpor zlomil až v závěrečném dějství.

"Byl to strašně těžký souboj. Musel jsem se celou dobu dobře soustředit, což ale nebylo vůbec jednoduché," řekl Almagro. "Myslím, že jsem svůj nejlepší tenis nehrál. Ale byl jsem silný psychicky a za to jsem rád."

Nalbandian je jediným semifinalistou, který ještě neztratil ani set. "Cítím se skvěle. Letos mlůžu pomýšlet opravdu vysoko," věří si devětadvacetiletý Jihoameričan.

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 398.250 dolarů) -
čtvrteční výsledky (13. 01. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (1-Šp.) - Kohlschreiber (8-Něm.) 6-3 6-7(4) 6-3
Almagro (2-Šp.) - Mannarino (Fr.) 7-6(3) 6-7(1) 6-2
Nalbandian (6-Arg.) - Isner (3-USA) 6-4 7-6(3)
Giraldo (Kol.) - Bellucci (7-Braz.) 6-2 6-4

Semifinálové dvojice: Nalbandian - Almagro, Ferrer - Giraldo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist