Finále ATP Cupu obstarají Rusové a Italové. Rozhodnuto bylo už po dvouhrách

6. 2. 2021, 05:37
Aktuality 0
ATP CUP - Finále druhého ročníku týmového ATP Cupu nabídne souboj mezi Ruskem a Itálií. Rusko v semifinále díky Andrejovi Rubljovovi a Daniilovi Medveděvovi o svém postupu rozhodlo už po dvouhrách. To samé se povedlo Itálii proti Španělsku, za kterou bodovali Fabio Fognini a Matteo Berrettini.
Italský tým (© AFP)

Andrej Rubljov ve skupinové fázi letošního ATP Cupu ztratil s Jošihitem Nišiokou a Guidem Pellou dohromady jen sedm her, ale v dnešním semifinále s Německem musel otáčet souboj s Janem-Lennardem Struffem. Další dva sety však byly v jednoznačné režii favorizovaného osmého hráče světa, který zvítězil 3-6 6-1 6-2 a poslal Rusy do vedení.

O postupu Ruska už po dvouhrách rozhodl Daniil Medveděv. Úřadující vítěz pařížského Masters a Turnaje mistrů s Alexanderem Zverevem prohrával o set a brejk, jenže německou jedničku poté začala trápit záda a ve zbytku druhé sady už neuhrál jediný game.

Ošetření však zabralo a rozhodující dějství nabídlo parádní a dramatickou bitvu. K prvním brejkbolům se za stavu 5-5 dostal Medveděv a druhou šanci využil. V závěrečném gamu celého utkání musel nyní již 13 zápasů neporažený Rus odvracet pět brejkbolů a dvouapůlhodinový zápas ukončil po proměnění až čtvrtého mečbolu (3-6 6-3 7-5).

Rusko bude v zítřejším finále čelit Itálii. Také italští tenisté si postup zajistili po dvouhrách. První bod připsal Fabio Fognini, který na osmý pokus dokázal najít recept na Pabla Carreña. Španělského tenistu, jenž i ve třetím utkání zaskakoval za zraněného Rafaela Nadala, po využití čtvrtého mečbolu zdolal 6-2 1-6 6-4.

Italové slavili vítězství jen o pár vteřin později než jejich příští soupeři, když Matteo Berrettini porazil 6-3 7-5 Roberta Bautistu, se kterým včetně exhibicí vyhrál už šestý souboj v řadě a vzájemnou bilanci upravil na 7-1.

Dnes večer se v dohrávce skupinové fáze střetnou Argentina s Japonskem.

• ATP CUP •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů
sobotní výsledky (6. 2. 2021)
Semifinále
Rusko - Německo | 2-1
Rubljov - Struff 3-6 6-1 6-2
Medveděv - A. Zverev 3-6 6-3 7-5
Donskoj/Karacev - Krawietz/Struff 3-6 6-7(2)
Itálie - Španělsko | 3-0
Fognini - Carreño 6-2 1-6 6-4
Berrettini - Bautista 6-3 7-5
Bolelli/Vavassori - Carreño/M. Granollers / bez boje
Skupina D
Argentina - Japonsko | 0-0
Pella - Nišioka ... začátek v 7:30 SEČ
Schwartzman - Nišikori
González/Zeballos - McLachlan/Nišioka
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist